Sunday, March 6, 2011

Weekend tanpa papa:-(


Weekend tanpa mu papa..sob sob sob..since Ariessa lahir nie kali kedua weekend xdpt spend ngn papa..:-(
xpe, ibu kasi can papa enjoy ngn kawan2 nyer..

Last Thursday papa Ariessa g hiking Gunung Kinabalu..wif geng2 opisnyer..sok pagi baru balik..
Jap tadi papa call bgtau dah pun balik g Snorkelling kat Manukan, n Sapi Island..wow!best nyerrr..baru jer plan2 nak bawak Ariessa g Pulau Manukan..:-)Enjoy Ur holiday!
This coming weekend kite jumpe yer papa..rasa cam nak cuti je Friday nie zass balik Bangi till Sunday..huhu...we will see:-)

Owhh, wlpun papa xde, ibu n ariessa still full of activities tau...semalam seharian dari kul 10.30 am, kami dah gerak ke Batu Pahat..wif geng2 ibu, Auntie Has, Adah, Lynn, Lynda, Uncle Nuar n Zhuri..kwn Ariessa,Razyen n Abang Ammar pun ader gak..happy jer Ariessa bile ibu bawak jalan2..cam biasa, anak ibu gudgurl..senang jaga..no meragam..

1st destination kami melawat Nur Najla Fatini baby auntie dilla..tito je dia sepanjang kami kat sana..sama la cam ariessa tecik2 dulu..siang mengantuk malam berjaga..heheh..
Kami sume di jamu bihun sup yg sangat sedap!nyesal lak xtambah bnyk2..:-)balik umah teringat2..

Baby Nur Najla Fatini


Pastu terus ke Sri Medan, Batu Pahat wedding Rasydan. Dalam perjalanan singgah beli kerepek kat pekan Batu Pahat..ohh, terpegun betul aku bile tgk kampung2 sepanjang jalan Batu Pahat..maklumla 1st time aku lalu ctu..jakun cketla..cantik bukan main kampung2 diorg nie.

Akhirnya sampailah kami di rumah kenduri..makanan sgt sedap!dan pilihan air yg sangat banyak..menarik sungguh..pulak tu cuaca sgt panas, 6 gelas jugakla aku dok ulang amik air..dahaga woo..apepun congrats Adan!Semoga berbahagia bersama yg ter
sayang..n also gudluck for ur future..rezeki kahwin, juga rezeki baru di tempat keje baru...


Geng2 opisku yg best...(bukan opis yg best ok! geng jer best..haha)

Arinie, ibu xde ape2 plan..dok umah basuh baju, kemas umah, iron baju..n xlupa melayan buah hati ibu nie..melayan si tecik main2...dah penat main kot seharian tak tido pun..skrg br dia tido..nampak gaya cam terus sampai ke pagi je..ermmm..bohsan la sayaaaaaa.....

Ermm, ibu pun tgh tunggu auntie zue pulang ke JB kembali selepas 2 bulan cuti berpantang...bersama2 ngn baby Esya...yay!Ariessa dah ader kawan serumah..Ariessa jgn puk puk baby Esya tau..owwh risau gak ibu nie..xleh letak dekat2 mau dia cakar nyer nanti baby Esya..skrg pun ibu la jd mangsa dia cakr..sakit wooo...

ok, ader masa ibu sambung lagi...bukan senang nak bukak laptop senang lenang menaip camni..nak tunggu si tecik tido dulu la baru leh aman menaip..klu tak dia dulu yg cargas menekan keyboard...:-)

Bubbye!


4 comments:

MsEatHapPy said...

wah uolsss sgt cantek...cam kene jerk ngn tema pengantin...

faiez said...

sker baca blog kak jus....

ziraziz said...

sesekali kne tnggal ;p ...

weekend ni ariesya kne tinggal lg x??

Ibu Ariessa said...

Fatt: uiks, lambat beno i nak reply:-)biasala fatt..dah dok di sebalik pelamin yg cantik..

Faiez:owhh, welcome faiez..ade blog gak ek..leh la follow:-)

Zira:Adik, welcome yer..hehe..mnggu nie papa dtg jb la..:-)