Friday, May 21, 2010

Last check up! Dah nak kena admit..

Baru balik dr check up ngn Dr Fatimah..mula2 check BP..alhamdulillah..turun la cket. Berat aku pun turun gak 200g..:-)


Masuk2 je Dr terus soh baring dia nak check bukaan rahim. Ya Allah! Macam2 perasaan aku time nie..sgt berdebar2. Padahal dulu2 time abortion pun dah berapa kali kene seluk...awatla still dok takut lagi:-)



Tapi b4 tue Dr scan dulu..condition baby sume ok..cuma belom betul2 enggage lagi..waduss takut gak nie..n satu lagi air ketuban pun dah semakin berkurangan..dup dap dup dap..



N time tuk seluk pulak...mula2 aku leh control lagi..pastu dah agak2 dalam mula la aku dah xleh control..terkeluar jugak la bunyi2 mengerang kesakitan..huhu..Nape sakit sgt ntah..ke sbb aku takut sgt?Ya allah, Ya Tuhanku..mudahkan lah aku tuk bersalin..Aminnn..



Ok, dah abis sume Dr terus bgtau aku soh admit to hospital this coming Monday, at 7.30 am. Last week Dr soh masuk 27 hb tp dipercepatkan lg due to air ketuban yg dah semakin berkurangan. Masuk je terus akan di induce..berapa kali tue xtaula..arap2 cepat la rahimku terbuka..


Masih terngiang2 lagi sakit di induce setahun yang lalu :-) Time tue 2 dos kene..hopefully this time sekali je dah terbuka...Aminn



Cam biasa, buat CTG tuk check jantung baby. Sumernyer ok. Then turun bawah g discuss pakej tuk aku beranak nanti. Yerla, stanby awal2 sok admit nie dah kene settle sumer dah.

Opps, lupa nak bgtau arini jadi org 1st tuk que jumpa Dr tapi sampai kul 12 pm gak la baru settle sume..huhu..penat!

Saturday, May 15, 2010

Hadiah Pertama For My baby :-)

Happy nyer baby dapat adiah Aussino Babies Comforter Set.. My Pretty House dr kwn2 opis ibu..Thanz yer korang..sukerrrr sngt. Nanti dah siap2 letak dlm baby cot mesti cantikk punyaa!..hehhe..


Monday, May 10, 2010

Bestnyer bile kawan2 datang umah..

Saturday lepas my best friend kat UTM Azreen n Shapid datang umah lawat saye..lagipun ader beli set Leesa Formula ngn Reen, terus antar skali la..
Seronok dapat main ngn baby Iman yg montel n Fahim yg sgt peramah tue..heheh..
Pic belum ditransfer lagi..dah ader nnt i tepek pics diorg yg kiut miut tue.heheh..
Best tul borak2 bile lama xjumpe..last jumpa pun time g berbuka puasa ngn geng2 SKK. Bnyk tips2 beranak, menyusu n penjagaan baby dr diorg..Reen, k.jus idolakan Iman yg montel tue..kene blajar ngn Reen nie..hehhe..geram tgk dia..:-)

Tambah Lagi Stok Ubat..

Hah, tambah lagi stok ubat saat2 nak beranak nie..ubat darah tinggi pulak..hopefully dapatlah turunkan BP ku ini...

Mood sekarang nie ialah menunggu saat2 tuk deliver. Minggu depan ke, minggu depan2 lagi ke, or ikut due date 8 jun nie..ati sungguh berdebar2..
Semoga sumernyer selamat..Aminnnn

Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu..

Happy Mother's Day To My Mama..
Really Miss u...
Xboleh nak coret aper2 lagi..sangat sedih ketika ini :-(
Lagi2 dah nak beranak, buat aku selalu teringat kat mama..
Now, klu aku call mama pasti aku akan menangis..sob sob..
Ya Allah, Kuatkanlah semangat aku..dan semoga mama cepat sembuh..Aminn
Aku dah xsabar nak balik jumpa mama...Luv U Mum!

Thursday, May 6, 2010

Minum Petang @ Alamanda...



Last weekeend, boring2 kat umah hubby ajak jalan2 ke Alamanda. Xde jalan2 bnyk pun, more to lepak2 minum petang. Minum petang pun, 2 ketul donut Big Apple jugak la yg masuk dlm perut aku nie. Alien and Double Choc..n Ice Peach Tea.Huhu..sungguh sedap! Saat2 menunggu masa nak branak nie lagi besar nafsu makan aku ..;-)



Dah abis makan, singgah jap kat mother care, n butik Anakku. G tambah stok Mitten & Booties, barut n tambah 1 lagi kipas baby. 1 xcukup :-) Also storage box tuk simpan baby nyer bottle susu..
This weekend ader Mother Fair kat Midvalley. Bole pergi lagi tak ni????