Thursday, April 30, 2009

Fire Drill Exercise..

Dah alang2 tenet laju kat cni, skali harung aku update my blog..muahahhah :-)

Semalam ader Fire Drill Exercise, kami dari tingkat 16, ngn gagohnyer turun tangga ke bawah berkumpul kat RHB..Berpeluh2 dah sampai tue..sempat lagi dok posing (gn camera hp Adah)..
Tapi, tapi..aku n 2 org lg kawan aku, xguna tangga pun..muahahha..turun awal siap2 gn lif..hehhe..




JGC Singapore Pte Ltd. @ level 16

Sessi menunjuk bakat menggunakan ABC Fire Extinguisher..



Lallalala..bestnyer dpt main :-)

Atas permintaan Cik Ekin, hehehehe (wlpun tgh opishour nie)..aku cpt2 uploadkan pics2 kami bermain last Monday..:-)
Enjoy SGT!!!

Amacam??Ader gaya tak i main Ping Pong..hehhe..berpiuh nie lawan ngn Adzley :-)

Pas main, kami beramai2 ke ZZ Sup Tulang, Setia Tropika, makan2, minum22..maklumla b4 tue xsempat nak dinner..(saye makan bihun tomyam yg shedaapp!!)

p/s: Ekin, nanti2 join la skali..bestt woo, aritu tgk ader nama Ekin, bz ngajar tuition erk malam tue..:-)

Zaman Muda Remaja...

Dah lama dah aku nak entrykan pics nie..:-) Xtiviti everyweek kami setahun yang lalu.alalalala, kurusnyer masing2..aku la kot paling obvious, macam budak2 je (kawan2 aku yg kata)..hehhe


Teserlah kegembiraan kami :-)

BBQ Wif Opismate..

Nie, kami nyer xtiviti bersama kawan2 opis, last week. Aku join kejap jer time nie, coz ader hal wif hubby. Tapi, wlpun kejap jep, bahang keseronokkan masih terasa jugak tue..heheh :-)

BBQ kat umah Puan Dilla @ Taman Mount Austin...(cayalah Dilla, umah u dah masuk blog I ;p)



Org2 kuat yg sentiasa menjayakan program2 yg dianjurkan...:-)

Wednesday, April 29, 2009

Lupa Pulaksss..

Alamak, aku leh lupa my thumb drive yg dah aku save kan gambaq nak masukkan dlm my blog nie..sian ekin tertunggu2 :-)

Hopefully, sok sempat aku mengupload. Opss, lagipun tomorrow i bawa my laptop nie g opis, coz sok nak balik KL..saje maleh nak tinggal laptop cni. Rasanya sempat je, lgpun keje pun dah xbnyk..leh la nak bertenet jap :-)

Yei, sok balik...beshhhnyer..saat2 yg di nanti2 kan....:p
Tomorrow, i balik wif Ija n her hubby ..dropkan i kat Hentian Serdang n hubby saye tunggu saye kat ctu..

Friday pagi aku n sayang terus gerak ke Penang seawal yg mungkin..xsabaq nak balik kampung saye....Miss mama, abah, boy n adik yg masih lagi berwheel chair..patah kaki, lambat lagi leh recovery..tp dah ok sket skrg nie..dah leh gerak sendiri ngn wheel chair,..hopefully adik cepat sembuh.

Occay!!

Times To Sleep ..............

Tuesday, April 28, 2009

HeCtic & Exhausted Night..

Letih SGT2...but ape yg nak aku bgtau it's really fun..enjoy sgt2..dah lama xmain..:-)
Aku baru jer pulang umah, pas kitorng abis main kul 10 pm, g minum2 dulu kat Setia Tropika,..

Puas hati dpt main ping pong, wlpun dah lama xpegang bat ping pong..tp ok lagi kot skill aku main..muahahaha..puji diri sendiri lak..

Tomorrow, i will be uploading more pictures to my blog..bnyk camera guna tadi..aku tgh main maner nyer nak menyempat amikkan..:-)

Huh, lega rasanya dpt mandi air panas, balik tadi terus mandi air panas, br lega cket badan, jap g letak minyak panas dulu b4 tido,..sok pagi xdela nak sakit sgt kaki pinggang sumer..
bestnyer klu sok cuti...keje la pulak..xpe2 ..pasni dah biasa la..maklumla pasni kami akan teruskan xtiviti nie every weeknd..syioknyer..:p

ok, mau tido sudah...ngantukkkkkk...tata

Monday, April 27, 2009

Can't wait..

Yei, jap g nak main badminton n ping pong..xcited tul kami kat opis tadi..asyik2 dok sebut main badminton je..heheh..

jap g pas magrib siap2 terus gerak kuar..game kul 9-10 pm..cam xcukup je 1 jam..klu rasa cam cepat sgt maybe nextweek kami tambah lagi 1 jam..try dulu mlm nie..

aku xcited sgt2 nie..mana taknyer 1 tahun lebih dah xmain..huhu..lama tak??

ok, i nak mandi jap....tunggu story pasni....:-)

p/s : sayang, tunggu tau(jgn tido lg)..hehe..sok malam u lak main futsal :-)

Sunday, April 26, 2009

Go go Gurlzz..

Yei, sok malam main badminton n ping pong..syiok nyer..dah lama sngt xmain ngn opismate..xmacam dulu2 kami muda remaja..since dah pindah opis ke City Square, aktiviti bermain terus stop, lagipun dulu2 keje bnyk, balik lambat, xde masa nak main..now, keje pun dah slow ..n kami nak cuba mulakan kembali..hopefully berterusan setiap minggu...best sgt.

dah lama aku xbermain..aku suke main ping pong...:-) teringat time secondary school, aku sll main kat sekolah, then time matrik, petang2 main ngn kawan2, pastu wakil my college kat UTM..n also petang2 main ngn my bf (my hubby) kat KTC..tp aku sll kalah main ngn sayang :-( dia lagi terer..

time aku kecik2 abah sll ajar aku main ping pong n badminton..petang2 mesti abah ajak kuar g main...thats y la aku suke bermain..dah terbiasa kot..:-)

klu aku punya umah yg besar bole la letak satu table tenis..petang2 leh main ngn hubby..heheh..syiookknyerrr..

nie pictures kami bermain badminton di Kompleks Sukan Bukit Mutiara..

p/s : intenet lembab!!xbole nak download pic..sok la pulak..mau tido dah..sok keje..bohhhssaann!!!

One Bright Sunday..

Ooowh, nyaman nyer cuaca harini..sejuk sepanjang hari..:-)

Lately cuaca kat JB nie sgt2 la panas..tapi harini, dari pagi tadi hujan..but now dah stop tp still lagi mendung2, syiok nie tido..sejuk aje..
tapi sape2 yang menjemur baju today mmng xakan keringla..xde langsung cahaya matahari..mujurla aku sebakul baju dah basuh semalam..

Harini just relax2 kat umah sambil ngemas ape2 yg patut, lagipun my housmate sume xde..Zue dah balik kampung, cuti kawin for 2 weeks..Minggu depan tibalah detik dia mendirikan rumahtangga ngn tunang nyer Min. Ija pulak g KL ader majlis kawin, so tinggal aku ngan Rock aje, tapi dia g buat facial now(hehhe, rjn tull)

Pagi tadi, aku bangun agak2 lewat jugak la..amik peluang weekendkan..lagipun semalam tido lewat, tunggu hubby balik dari dinner kul 2 am, then borak2...tapi larat lagi sayang kuar g kayuh beskal ke Gunung Nuang, sambil mandi air terjun..kul 7 dia kuar dr umah..oowhh, penatnyer..dah la semalam balik lewat..(ehehhe, amik peluang i xde yer?)
Skarg dia baru je sampai umah(4 pm)..penatnyerrr..nie dia tgh tido la kot..hehhe..ke layan tenet sayang?

Tgh ari tadi aku kuar sorang ke Jusco lagi, tp g beli barang2 dapur..stok masak utk minggu nie..dah malas nak makan luar, aku pun dah xtau nak order ape..masak lagi soodapp..hehhe :-)

Ermm, ape aku nak buat yer??Cuaca dah syiok nie..nak tido macam xleh tido je..erm, baca novel la kot..tp pastu gerenti aku tido punya..tula kelemahan aku, baca aderla 4, 5 bab...pastu zzzz..hehhe..tapi jap g kul 7 aku nak g amik my housemate kat Larkin,..

Novel for this week..

Breakfast For This Week..

My breakfast for this week....:p


1. Milo + Oat

2. Roti + Nutella

3. Roti + Chesdale

4. HL Low Fat Milk

Tapi kadang2 leh jadi makan petang aku jugak..hehhe..sll camtula kat opis petang2 mesti lapar, so roti bakar adalah menu utama aku..dalam pantry dah ader toaster, mudah n senang.

Day Out Wif Baby Aisy n his Mommy..

Day out to Jusco Tebrau.

Petang tadi, Lidia ajak me to Jusco Tebrau, n saye yg mmng dah agak2 bohhsann petang tadi terus bersemangat nak kuar. Lagi2 klu kuar jalan2 ngn kawan, bawa baby lagi. Best nyer..this is my 1st time shopping wif baby..jalan2 sambil tolak stroller..memang syiokk..:-)

Syiok la dia jalan2 yer..:-)

Sampai2 je dah kene tukor pampers..yek yek la pulak :p

@ Esprit, Auntie Jus jaga pulak la :-) Ibu sibuk cari baju Aisy tu..

Yang nie pun cantik..

Best Lidia jalan ngn u n anak u...

Yei, aku dah dapat ganti bits aku yg kene curi dulu..chommell sgt, dah lama i cari kat Kl, sume dah aabiss..supposedly i nak butterfly tue 2, tp dah abis, last one, so belasah aje lain2.and i can't wait for my new crocs ( Cotton Candy, Malindi )


Waiting For My Hubby..

Hubby now @ One World Hotel, One Utama..Company Dinner.

Lom pulang lagi..just now he call me, masih lagi kat sana..

I'm waiting for u sayang, xnak tido lagi.. i nak borak2 dulu..mesti banyak citer beshh. :-)

n paling paling xsabar nak tgk picture..:p

Just now aku send msg kat hubby bgtau result bola FA Cup..yei!yei! Selangor menang!!!(seksa jugak nak menang tue), penat n jenuh nunggu..membuatkan hatiku berdebar2..

Saturday, April 25, 2009

Wardrobe Sale!!

aku baru jer sampai umah..lama lepak umah Lidia, sambil main2 ngn baby Aisy...:-)
Wardrobe sale kerrr??

ermm, xdela..kang b4 nie aku ader bgtau..yg aku dah kosongkan my wardrobe dari baju2 aku yang dah xberapa nak muat dah. Banyak sgt2 aku rasa..n dah lama sgt aku dok simpan dlm tue xpakai2 baik aku bagi je kat kawan2 aku yg badan still lagi kecik2 molek..

inilah baju2 aku yg dah xmuat itu..still in good condition..cumanyer saya dah xmuat....:-( dulu2 i pakai M size..bout now change to L size la pulak..(saya sudah gumuksss) :

Kebanyakkan nyer baju kemeja keje la(MNG, Elle, Google, Nicole, Padini, Seed, Issue)..and some of shirt, baju kurung n tudung..

sessi pilih2 baju..Aisy dok diam2 dlm walker tu dulu yer :-)

Sambil2 ibu dok belek2 baju, Auntie Jus main2 ngan Aisy :-)

Budak debab minum air madu ...(hehe, jgn marah yer Lidia, anak u mmng sgt2 debab)


Weekend Tanpa suami :-(

This week i tak balik pun..coz nextweek nyer Thursday nak balik..yabeda bedu!!

Bangun awal arini, dah abis kemas2 my bilik, basuh baju everything..

Now i nak ke umah my opismate Lidia, ader keje yg kami nak buat...nak tau nape??tunggu..nanti balik i will update..:-)

ok chowww dulu....

Really Miss Him So Muchh..since last December he came back, xpernah lagi i miss jumpa hubby for weekend.. rinduu, rinduu, rinduuunyerrrr............

Tuesday, April 21, 2009

E-Filing LHDN..

Aku baru jer pas isi e-borang LHDN. Sama2 wif hubby yer..wlpun sorang kat KL sorang kat JB..by phone la :-) Yerla, bnyk aku nak bncang ngn dia..especially tuk perlepasan cukai nie coz kami isi tuk separate.Tak gabung pun suami isteri. Dah last2 minute baru rajin nak isi..hehhe..9 hari jer lagi..:p

Dah settle already, tp belum tandatangan n send lagi. Sok nak check sekali lagi, then send terus.

Cukai aku telah berlebihan..disebabkan my new VAIO SONY Laptop..boleh buat tolak tax...:-)
My Black Vaio Sony Laptop..

My 1st Wishlist aku for this year..yg lain2 on da way..insyaallah :-)

@ Secret Receipe...

Last last weekend, aku pun dah xingat minggu biler..time kami jalan2 kat Sogo n Jalan TAR,..singgah sebentar di secret receipe Sogo, konon2 nyer nak minum2 aje..
tapi lain pulak jadinyer..:-) walhal dah ala2 kenyang dah time tue...


Order dulu,..ermmmm..nak makan ape ye?


Sementara menunggu...:p


ermm,,nyum nyumm..sedapnyer cake :- )
Terbaik..i like!!

Apple Kasturi Juice..my fav drink.

Jenuh jugakla kami nak habiskan dua ketul kek nie..maklumla perut dah agak2 kenyang time tue..nafsu makan mengatasi segalanyer..:p
Masing2 dpt habiskan separuh je pun..dah xleh nak abis dah..ngan airnyer lagi..mmng kenyang sgt.





Sunday, April 19, 2009

Jalan2 weekend..

Macam biasala, aktiviti weekend kami husband n wife..kuar jalan2, makan2, tengok wayang n shopping2. Tapi kali nie, kami menghabiskan masa hujung minggu kami di Johor pulak.


Hubby sampai sini kul 10.30 pm Friday. Then kami lepak2 minum2 malam kat restaurant dekat2 my house nie. Hubby yg belum dinner lagi, order meehoon goreng n aku pulak just minum fresh orange saje..already dinner awal tadi.Then balik terus zzz..........

Saturday pulak awal2 pagi, xdela awal sgt..amik peluang bangun lewat la..dah cuti kan,rugi woo bangun awal..huhu..

Kami terus ke Larkin, g beli tiket balik. Then, menuju ke Restaurant Sri Bayu @ Larkin Perdana. Having lunch here..menariknyer makan kat cni, coz tersedia lebih daripada 20 jenis masakan klu xsalah aku..punyala banyak..jenuh pilih..:-)

Ok, dah kenyah sudah..kami terus ke Jusco Tebrau.
Sesampai je kami kat sana..kat centre tu ader exhibition pasal Nutrition Month Malaysia..yer kot?aku xingat sgt ape ntah nama nyer..:-)

Yang pasti hubby telah mendaftarkan diri utk check segala bagai condition dlm badan dia tue..aku mula2nyer nak jugak..tp biar je hubby buat dulu..last2 time aku tingin nak buat, ttp la pulak, diorg rest..ermm, sampai ke sudah aku xdpt buat..:-(

Antara step2 yg di buat,..

1. Registration - Name, Age, Occupation, Status, Smorking/Not smoking, Exercise/Not Exercise

2. Blood Pressure Test

3. Weight n Height Check

4. Body Fat Check

5. Blood Glucose n Cholesterol Check

6. Healthy Eating & Counselling




See, very interesting this program. Klu saje2 nak g check kat Klinik mmng lambat sikit la kot nak tersedar. :-) Nie siap ngan kaunseling lagi. N diorg siap kira BMI, berapa peratus lemak n cholestrol dlm badan. Also kaunseling tentang cara pemakanan yg sesuai dan jugak senaman yg patut di lakukan. For hubby, heheh..macam biasala..mesti kene senaman bnyk cket, kurangkan makanan berlemak..(aku jugak yer!!)

rugi aku xdpt buat, klu tak boleh jugak tau berapa bnyk lemak yg dah terkumpul dlm bdn aku nie..heheh..

And, kami jugak di beri buku istimewa ini..Easy Nutrition Planner..for Caring Mums. Siap ngan receipe2 berkhasiat lagi.


Kami g tengok wayang pulak pastu. Citer Fast n Furious 4. Citer yg sangat best (hubby aku yg kata) sbb aku tertido..hahha..sedap2 dok baring2 kat bahu sayang dlm wayang tue, smbil2 tgk movie aku terlelap..langsung xsedar..hahah..agak2 dlm 20 minit jugak kot aku tido..mula2 je aku tumpu abis..dah last2 tue xtahan sgt ngantuk..sedar2 lagi 5 minute nak abis kot baru aku terjaga..tu pun hubby yg kejutkan..hehhe.Last2 dengar hubby je citer ending dia..:-)

Oleh kerana, aku yg dah macam lalok2 je kami pun terus balik umah..nak rest kejap b4 kuar dinner malamnyer. Tapi sebelum tue, singgah dulu makan & minum petang..sayang makan goreng pisang n kopok lekor n aku lak laksa penang, dah lama rasanya xmakan laksa.

Balik umah rehat2 jap. Dah mandi baru la rasa lega cket..tapi aku still rasa macam xsedap tekak je..angin la pulak. Nie kes aku g minum teh ais la nie makan lak laksa..huh.Padahal aku dah lama xminum teh, semalam tingin tengok org sebelahnyer teh ais. Habis sumer makanan aku kluar balik..muntah abis. Huh..lega rasanya..patutla aku asyik2 sendawa je..argghhh, xnak dah minum teh pasni..nyesal aku..Tp mujurla sume2 tue dah kuar balik, klu tak xdela selera aku nak g makan malam pulak pastu. Dahla nak makan sedap nie..hehhe..

Malamnyer kami ke Pasir Puteh, g makan ketam. Tp sebelum tue hubby ajak singgah Tesco. Nak cari barang dia. Tp xde..aku lak beli Buah Strawberry (my fav fruit) n Fresh Mango Nestle..

Balik je makan singgah pulak kat umah my opismate Dilla. Actually malam tue, ader BBq dinner wif our opismate kat umah Dilla. Tapi aku xjoin, coz plan kami malam tue. Aku just singgah jap jumpe diorg. Nak makan pun dah tak mampu dah.Kenyang la sgt2. Makanan pun aku tgk still banyak lagi..Kejap je aku lepak2 ngn diorg, then hubby ajak pulang..terus balik umah. Layan tv, intenet, baca magazine borak2 n zzzz..tp agak lewat jugakla kami tido.

Bubbye Sayang..

Just back from Larkin. Sayang sudah pulang..sob sob, sedihnyer :-(

2 minggu lagi baru dapat jumpa..coz nextweek got annual dinner his office @ Klcc, n Sunday nyer ader xtiviti beskal wif his geng. Aku xjoin..So better aku dok umah je.Klu pergi pun, xdpt spend masa yg lama wif hubby..xpe2, Labour Day nie cuti panjang..n we will going back to Penang..yahooo!!!

Thanz sayang, datang cni..jalan2 ngn I..:-)

n we had enjoy our lunch just now at Pizza Hut Jusco Tebrau..

Saturday, April 18, 2009

Happy Besday Abah...

I would like to say Happy Birtday to my lovely dad…. Thanks for being my dad and you are the most wonderful dad in this world….
Darling hubby and i are praying for dad’s good health and dimurahkan lagi rezeki. amin. happy birthday dad! we all love you very very much!

Just received sms from abah "Thank you for a nice Ashworth Tshirt." @ 2.15 pm tadi.

Huhu..terharu saye..this is the 1st time i buat suprise poskan hadiah. B4 nie i tunggu till balik umah baru kasi ..:-)
Yang penting abah sukeeee sgt ngan that shirt...aku pun happy..:-)

Wednesday, April 15, 2009

Will Post Tomorrow..

Aku akan post tomorrow or the next day..sok ingat nak bawak g wrapping kat opis..hehhe..segala bagai salotep la gunting la xde kat umah.

Hopefully abah suke..so, tema aku tuk present2 mak n abah adalah kaler kuning. Ntahnyer nape aku leh terbekenan kaler kuning pulak..padahal klu baju aku sndri xde pulak aku nak cari kaler kuning..:-)


Siap ngan siap kotak Ashworth lagi..so cute kotak nyer..xyah ssh2 aku cari kotak lain..

Taddaaaaaa...Ok takkk???.......


Tuesday, April 14, 2009

Sogo Card Day..

Last Saturday, aku n mr.hubby went to Sogo. Biasala, pantang ader card day :-)
Lagipun, kami dapat voucher Rm120 dari Sogo..so,aper lagikan??

Sampai2 je terus buat collection voucher, ...
Jalan punya jalan dalam kesesakan tue n hasilnyer...

1. King Size Akemi Home Comforter- Dah lama aku cari this type of comforter, brown color..mulenyer aku macam nak beli xbeli je..last2 hubby soh angkat je, so aper lagikan..hehhe.canntekk, leh simpan utk our bedroom akan dtg nanti..Harga asal yg aku pernah survey b4 nie iaitu RM2++, tapi for Sogo member only RM170.90 n free pillow Akemi lagi..

2. Luminarc Glass-Owhh murahnyerr..so, aku yg mmng dok mengumpul glass2 from luminarc terus je beli 12 biji..walaupun xsama ngan aku kumpul sblm nie. Tapi ok la, boleh buat guna time2 nak buat majlis ke..nak guna gelas bnyk..RM39.90 only..harga biasa RM6.50 sebiji yer..untungkan??

3. Tshirt Ashworth- Present for abah. Yang ini bukan harga card day. Harga biasa jugak..Rm219, tapi dah guna voucher so only paid for Rm100..hehhe.Belum pos lagi kat abah..arap2 abah suke :-)

4. Buah Strawberry- Tiba2 aku ngidam nak makan strawberry, tringt I makan2 ngn hubby kat balcony apartment hubby di Paris hampir setahun yang lalu..hehhe.sungguh2 besar buahnyer..ari2 mesti makan strawberryy..oowhh,nyummy nyummyy..
Nie beli buat makan sambil2 tengok AF malam tue..hihi.

Itu je kot yang kami beli..We had lunch at Restaurant Insaf. Makan nasi Beriani Ayam n Mango Juice.dah lama xmakan.mmng wallla...sedap sgt!! Balik tue hubby lak nak singgah Pertama Complex mau ushar2 Lens..on da way hujan la pulak, so xjadi..patah balik n terus chow..bukan chow ke umah..ke Midvalley plak kami pastu..heheh..jalan sakan, lastweek dok umah aje..:-)

p/s: Pic xde la pulak..barang2 pun sume dah tinggal umah mak..Tinggal present utk abah je ader cni, tp i malas la nak snap..:-)

Happy Besday Mak!!

Happy Besday to my MIL..u are such a very sporting MIL in da world..hehhe..Semoga mak panjang umur, n dimurahkan rezeki (typical wish lorr)..
nape aku cakap my MIL sgt2 sporting??

1. Xkisah klu aku bangun lambat..huhu. Klu mak2 lain mesti agak2 bising kot klu menantu asyik terbongkang je..hehe. Yang paling klakarnyer my MIL nie, ingat lagi time aku sorang2 kat umah hubby kat oversea time tu, pas lunch, mak soh g tido lagi..hehe."Jus g la naik tido, xpe..dah xde ape nak buat pun"
hehhe..tido lagi?dah bng pagi pun lambat pas lunch petang2 tido lagi..:-)

2. Mak akan iron all my baju2 yang aku tinggal kat umah..MIL mmng sgt2 rajin orgnyer..all baju yg ader kat umah mmng beriron ok..even kaftan,kain batik sekalipun..nak cantik susun dlm wardrobe katanyer..hehe..dulu2 aku pernah la tinggal satu beg baju sblm g Paris, coz ingtkan nak bawa bnyk baju..alih2 mcm berat je so aku tinggal la kat umah mak..balik2 je aku dari sana, tengok2 abis sume baju aku dlm beg tue di iron cantik je tuk aku bawa balik JB..hehhe..sampaikan satu beg besar baju yg aku bw balik dari sana pun disuruhnyer aku tinggal nak basuh n iron sume..huhu..baju2 yg kadang2 aku nak basuh sendiri manually pakai tangan pun mak yang nak buat..isk2..terharu aku..tapi xsampai hati jgak aku kadang2 tue..itu baru kes2 baju..

3. Bab2 masak, mak klu masak punya la bnayk jenis..aku klu balik mmng sangat la bnyk makan..sedap2 belaka..pulak tue klu aku nak menolong kat dapur beria2 mak ckp xpayah soh aku layan jer hubby tengok tv..hehhe..lagu tu pulakkan??tp xsampai hati jugak aku..tolong la ape2 yg patut sikit2..sikit2 je pun,xde yg berat mane..

4. err..ape lagi yer.bnyk la..aku pun dah xingat sngt. tp yang penting mak sngt2 la sporting..oppss ader lagi, my MIL juga punya minat yg sama ngan aku..suke baca Malay cintan2 novel..hehhe..klu mak dah sekali baca, dengan penuh emosi dia akan citer kat aku..hehe..dah macam real citer dah aku rasa..mak punya collection novel sgt banyak tersusun cantik je dlm bilik.sll je aku pinjam..

5.Mak jugak pernah pesan kat kami..klu pindah nanti siapa yang kasi duplicate kunci kat mak, dia kan g kemaskan umah..hehhe..mmng xmustahil mak akan g kemas rumah kami..sgt2 la rajin..heheh..Mak mmng sgt2 kemas menjaga umah..setiap kali cadar di tukar langsir jugak akan ditukar di dlm bilik..huhu.langsir n cadar yang siap di iron ngan kemas..hehe..boleh ke aku buat cam mak nanti??Bangun seawal pagi non stop buat keje till nak tido malam la..kejap je aku rasa mak rehat2 tgk tv..aduhh..penatnyer..

Itula kot, citer sedikit sebanyak ttng my MIL..aku sll gak citer tahap "kesportingan" my in law kat member2 yg also ader MIL..tp xdela dpt layanan yg sebegini..n mostly kawan2 aku jumpa my MIL aku pun mesti ckp sporting punya..hehhe..untung saye..tp xdinafikan masih ramai lagi In Law2 yang ok, sporting macam my MIL..saye sungguh beruntung..that's why la i xkisah everyweek balik umah mak..bestt..happy jer rasa..especially time kami kluar makan bersama..

Last week pun. time hubby g berbasikal..Mak n ayah bawa aku g breakfast luar n jalan2 Tesco..tau aku bohsan..heheh.:-)

Skali lagi wish to mak..

H.a.P.p.Y B.e.S.d.A.y M.a.K !!!!!



Shopping tudung ngan mak..:-)

Thursday, April 9, 2009

Makan Ketam sampai puas...

Citer makan ketam kat Pasir Putih last week..

Sedappnyer dapat makan ketam. teringat2 lagi ketam masak sambal wif telur yg sangat sedap. Kecur air liur..argghh, lapar lapar.Nak makan lagi. Insyaalalh, nextweek sayang datang sini aku nak ajak dia makan sini lagi..hehhe.

Ketam sambal wif telur..

Sessi gulz makan dulu..bapa2 kene jaga baby :-) Seronoknyer dapat makan ngn geng...

Baby Ammar wif auntie Fatt(Fatt, ko macam xpuas hati je pgg ammar..hehhe) , Iman wif Auntie Jus n Aisy wif his ibu( Aisy lagi besar dari ibu dia :-))..comel bangat!!!

Wajah2 seronok kekenyangan makan ketam..

Balik lagi???

Yei yei..sok balik jumpe suami saye.:-)

Mulanyer aku planning xnak balik coz minggu nie macam nak rehat2 je. Lagi pun sayang ader join team beskal dia g berbasikal kat Kemensah.

Tp last2 minute tadi tepon sayang, cakap nak balik pulak. hehhe..nak g jalan2 shopping wif hubby. Last week xjalan mane2 pun. Lagipun i nak cari Tshirt utk present abah. nextweek besday abah. N also nak bagi present mak..

Balik opis tadi singgah Larkin beli tiket bus. Sok balik naik bus je..So malam nie kene kemas2 baju.

Wednesday, April 8, 2009

Lynda's Wedding..

Lastweek aku ke kenduri Lynda my opismate.
Sungguh choommell Lynda bertudung :-)
Selamat Pengantin Baru Lynda & Dzuhri..Semoga Berbahagia Hingga Akhir Hayat. Aminn...
Selamat berhoneymoon jugak yer!!



Cute nyer souvenier...


Pengantin wif opismate nyer..

Kayuh Beskal..

Last Sunday sayang g kayuh beskal @ Sg Buloh. Aku xjoin pun. Trek hutan kat situ xsesuai untuk saye..:-)


Balik2 je sayang, terkejut aku tgk..kotornyer..abis sume kasut n baju dia. Penuh selut. Beskal nyer apatah lagikan?? Bergotong royong kami dua dok basuh beskal. Nak masuk umah, kene basuh dulu la. Tapi macam best je aku tgk pic2 dia time mengayuh tue. Tempat pun best. Ader air terjun yg cantik lagi.Trek sgt trill....



Merentas sungai...