Monday, November 23, 2009

Happy 2nd Anniversary ...


Alhamdulillah....dah 2 tahun usia perkahwinan kami....Living for the past two years have leave many bitter-sweet memories. Sayang, I Luv u sooo much and no words can describe how lucky and blessed I am to have you as my beloved wife..


Semoga perkahwinan ini kekal sehingga akhir hayat.. Thank u Sayang for loving me..and TQ for the lovely marriage..LUV U!!!

Happy 2nd Anniversary & Happy Papa n Ibu To be..Insyaallah...

Kenangan Terindah..@ Arc De Triomphe, Paris

Thursday, November 19, 2009

Lama Dah xjenguk...

Lately terasa malas sgt2 mau update ini blog.
Letih n malas terlalu menguasai diri..
Nanti2 mood dah dtg tgkla, satu hari berentry2 nnt yg kuar.ehehhe..:-)
Nak kuar g dinner kat Senibong wif geng2 opis..
Open Table oleh my hosmate saye ija..
Hubby nyer br sampai jauh nun dr Ruwais, Dubai..
Happy nyer..Moga murah rezeki kamu berdua..n baby dlm perut :-)
Will update more later!
T.a.T.a...

Sunday, November 8, 2009

Mood Bercuti :-)

Lately perasaan nak bercuti tue semakin dah membuak2 dlm hati nie. Since beberapa minggu yg lepas lagi dah bgtau keinginan ku ini kat hubby, n kata persetujuan belum lagi diberi 100%. heheh..

Adeh, dah 2 bulan di kuarantinkan dok kat JB jer, lemah jer rasa. Iyerla, nak g mana lg klu dok cni..larat nak g shopping je everyweek..bukan ader benda sngt pun nak beli. Klu balik Kajang, owh, mcm2 boleh buat tau. Paling koman pun g lepak2 Putrajaya pun best..g shoots pics2 menarik kat sana. Owhh, damai nyer..:-)Sekarang terpaksala bersabar dulu..Dr pun dah pesan, jgn dok travel jauh2 lagi..tgg pas 3 bulan dulu..xsabaqnyer nyer nak tgg almost 2 minggu lagi..yei!!


Insyaallah, pas check up 25 hb 11 nie terus aku amik cuti sampai ahad nyer..nak balik Kajang. Sebut pasal next check up isk, rasa risau lak aku, maklumla..b4 nie amik darah segala bagai coz nak buat test ader problem or not..risau sangat2. Hopefully, me n baby sihat2 hendaknya..

Patutla aritu nyer check up mahal bukan main, coz aku tny member2 yg dah pernah g check up sana normally around rm200-rm300 je..tp aku that day mau kene rm560 tue..laboratory charge yg mahal lebih..rm250..owhh, rupa2nya br aku ingat Dr Nor Aini ader bgtau yg dia nak buat bnyk test coz nak tau sbb kes terdahulu..dr darah n air kencing dah bole tahu if problem or not. Hopefully xde ape2..risau jugak nie. Then ader extra ubat hormon lagi. So makin bertambah la ubat-ubatan yg kene telan tiap2 ari..


Ok, lari topik pulak dah..sebenarnya nak citer yg sebenarnya sekarang nie keinginan ku nak bercuti2 bersama suami kat mana2 resort or hotel2 yg betul2 menghadap pantai . Rasa macam nak bau2 pantai gitu..ihihi..Nak g pulau, tutup kan sekarang nie..musim tengkujuh kat sana tue. So pk2 klu g PD pun ok gak..Lagipun dekat je klu nak drive dr KL. Tp kawan2 ader tak suggestion hotel or resort mana yg best kat PD tue, means dia ader private beach, swimming pool, n paling penting room berbalconi menghadap beach..ahahah..bnyk songeh pulak dah..


Tp betul la, rasa tenang je klu dapat laksanakan impian nan satu nie..heheh..


Td ader gak survey2 kat tenet nie..n tgk Tiara Beach Resort macam best jugak..cantik coz pool nyer buat ala2 pantai gitu. Tp nie klu ader anak2 kecil nie baru best..berbaloi..setakat mak n bapak je nak main macam xberbaloi je. Tp beach dia ok la not bad..:-) Nie antara pics2 yg aku godek2 cari tadi..



Ok gakla, macam2 aktiviti bole buat kat cni ...menarik jugak.

Tp nak pergi bile tue yang kite tak tau..ujung bulan 12 kot plan2 nyer. Tp xtaula, takut pas pasni bz dah..mana nak sibuk nak survey barang2 umah lagi. Contractor buat kitchen cabinet pun dok cari lagi..ahahah..ader masa ke??hahah..tak tahu la..verangannnnnn je lebih :-)

Takpela, klu dpt pi tue rezeki la tuk aku, tp klu tak pi pun xpe..mungkin ader bende yg lebih penting lg yg patut aku settle..nie cadangan je..dok sorang2 xbuat ape berangan jer lebih..hihi..ok la mau turun dinner la..

Arini Zue masak sedap..td pun lunch ngn Zue, Min n Ija..selera sekali wlapun dah banyak makan dah b4 tue. Ader siakap 3 rasa, ayam mask merah, sotong n sayur campur. Best tul klu tiap2 ari ader orang masak sedap2 camni...hehhehe..

Ok, bubbye..pulun create entry arini..maklumla seharian terperap dlm bilik ngadap laptop nie aje..ape lg nak buat...:-)

Super Duper Sedap Dinner..

Last week, kami (aku, lynn, fatt, ija n zue) bersama2 menjamu selera dinner kat umah Lynn. Menu utama yg super duper sedap..arnab goreng kunyit..nyum2!!
Dah lama tak makan daging arnab. Last pun, ntah 10 tahun yg lalu kot. Itu pun makan satay jer..nie dapat makan betul2 dagingnyer, wahh..begitu sedap skali..Actually, arnab nie dijual oleh Azrin, our opismate, arnab belaan familynyer kat kampung. Mmng buat berniaga pun. Then, diorg nie kongsi2 beli n soh K.lynn masakkan..hehehe..best gak idea tue. Klu orang lain masak nie mmng sodappp..ahakss! So kami nie g tlg2 ape yg patut la..tlg jaga si Ammar pun ok gak..hihihi..sementara ibunyer dok masak. N kebetulan suami nyer Anuar, g main futsal ngn geng2 opis. So gurlz only...pueh la makan.
Selain menu arnab, ader ayam masak madu n sayur sawi..sedap sangat..especially bile dapat makan ramai2 camni. Bertambah2 selera la bakal2 ibu nie..:-)




Hah, inila arnab nyer..dah masak xnampak rupa bentuk arnab pun..macam ayam je..tp sedap la isinyer, lembut n manis je rasa..


Ayam masak Madu..

Sayur sawi masak air..


Thanz to Lynn, nnt2 klu free kite buat masak2 camni lagi ek...menarik+sedap+pueh hati....


Pesan Toto je lah...

Mama n abah now on da way g Danok, Thailand. Nak g makan tomyam sedap la tue :-) Adehh, kecur air liuq aku..sedap weiii..xleh celen punya..ahahaha. Antara menu yg di order, tomyam campur, asam pedas siam, ayam goreng serai, ikan goreng n ulam-ulaman n sambal belacan yg sedap bangat. Owwhh, biler lagi leh makan kat restaurant Laila, Danok tue :-)



Hihihi..nie pic 5 tahun yg lalu, wif my family..time nie dok cinta sakan lagi, sporting nyer abah bawak g makan2 kat Danok lagi..:-) Menu xnampak pulak..buah kelapa pun jadila..:p kurus giler time nieh..heheh

Actually, mama call tny mau pesan apa..coz klu dah masuk sana mesti skali harung g shopping barang2 siam. Aku pun ape lg, dah alang2 dok cari Toto, pesan kat mama jerla..iyerla, stok toto nie kene bnyk, nnt dah masuk umah, adik bradik dtg tido, mestila nak hampaq toto kan..maklumla, katil xcukup lagi nak tampung sume bilik :-D actually, bnyk lg brg mcm nak beli kat sana..tp iyorla, dah tak pi sendiri ssh la nak pilih2 sumer..xpela, insyaallah, pasni balik Penang leh pi lagi..dekat je nak masuk sana..~2 hour jer pun. Klu nak makan sedap nie, xkisahla jauh ke tak..bole aje..

Tuk hubby lak, i pesankan Jersey Barcelona. Dah lama dia dok cari..ahahaha..since raya aritu opismate nyer g Padang Besaq , tp xde pulak. Jenuh abah nak cari nie, nak Gred A punya ok..heheehe. Jap g sure abah kasi aku cakap ngn penjual Siam tue..sah dah!ahahaha.."saya mau jersey orange barcelona, lengan panjang size XL gred A punya" kasi sengau cket yer..;p

Saturday, November 7, 2009

What positive thing have you done today?

Sambil2 memblog, sambil dok layan bola Piala Malaysia. 2-0 already. "Hobin Jang Hobin!"


Pagi tadi, bangun awal..cam biasala, dah xleh nak tido lama2. Layan tenet jap then kemas2 bilik n basuh baju stok seminggu nyer. Huh, letih juga nak kejekan sume baju2 tue :-)


Tgh2 mengemas, Lynn (my opismate) msg ajak g breakfast nasi lemak kat umahnyer. Huhu..rezeki sedap jgn ditolak ye!Dah abis kemas2, basuh bj n sidai sume, then aku n Ija, terus ke umah Lynn. Naik kete masing2 coz pastu masing2 dah ader plan ke lain. Sampai2 sana, main ngn Si Comell Ammar Naufal dulu..haih!geram giler aku ngn budak nie..comel, putih, gebu..dah pandai nak menyembang, gelak mengekek..hehehe..

Dah botak dah si comel nie :-)

Alahai, putih nyer la budak nie..gerammmmm!!!

Sessi menjamu selera, nasi lemak sambal, ikan bilis n telur goreng ..nyum2..sungguh sedap!(lupa nak amik pics bahan bukti) heheh..sedap sngt sampai dah xingat nak snap dulukan...


Lepas makan main2 lagi ngn Ammar, then terus ke destinasi kami seterusnya. Aku ngn plan awalnyer nak ke Persada lagi, ader Metrojaya Sale! Ija lak ke Jusco Tebrau. Sambung shopping lagi..hehe. Semalam, aku xde rasa nak pegi, bile geng2 sume pi sana lunch time . Tp bile balik tgk hasil2 'shopingan' diorang, rasa teruja pulakkan..lagipun seperti yg diorg khabarkan kali nie agak lebih terancang cket la compare then last year. Nak bayar pun beratur bukan main panjang lagi..Tp this time agak terkawal cket la..


Hanya lebih kurang 1 jam je aku berada dlm tue, belek2 barang2 yg nak beli je..xsume tempat aku g jengok. Tp ok la, agak berbaloi dengan hasil yg dah aku dapat..4 helai baju, 1 set bj tido n brg2 dalam Wacoal n juga Jean Perry,Pillow. Somerset Bay nyer bj pun menarik, 80% less lg..murah2. Tp perut dah besau nie xdpt la nak melaram ngn Somerset lg, bj nyer alahai, comel2 belaka. Cukupla tue, tak cukup tangan dah nak bawa. Klu ader sayang nie syiokla shopping ngn dia.. :-)



Hasil2 shopping tadi..Wacoal sume simpan sebelah :-) Agak2 bantal tue leh kasi tido lena tak? maklumla sekarang nie lena asyik terganggu je...ermmm


Balik umah. Time to relax2, sambil baca novel...ngan cuaca pun sejuk2 hujan kat luar. Nyaman skali :-)

Malam nyer layan sehati berdansa tadi sambil2 tukar channel TV1 . 3-0 sudah..sah bole Menang!!!


p/s : hubby xdtg this week, kasi can dia relax2 kat umah pulak..sian tiap2 minggu nak dtg cnikan?heheh..sok dia g kayuh kat FRIM..bestla, tingat dulu2 aku sll ikut dia g kayuh..aku lak g jogging ctu..kejap2 je pinjam beskal nyer round2 ctu..bestla..pasni nak mintak satu beskal MERIDA la..ahahahah...leh kayuh sama2..:p


yei!! 3-1..monang! den dah kato dah..ahahah..tul ke ni? alahai,.. penyokong2 gomo klate gomo..dah buat dah..terbakar abiss!


Monday, November 2, 2009

Home Fair @ Persada Johor..

Hah, time to sambung entry b4 nie. Pas dah settle amik ubat, then next destination ialah ke Persada JB ader Home Fair kat situ. Saja la nak g ushar2 barang. Tp before tu we had lunch kat Singgah Selalu Kotaraya. Makan Nasi goreng yg xberapa sedap sangat. Ntahla, ke aku jer rasa xsedap xtaula..cerewet jugak aku pasal2 makan lately..ader je xkena ngan tekak..huh..
Then jalan2 kat Kotaraya jap..xjemu2 ke, padahal niela port kami hari jumaat lunch time panjang dok mai abis duit kat sinila..tudung la, baju la..ader je yg berkenan..hehehe..
Then baru la jalan balik ke Persada..dah kenyang barula ader tenaga nak berjalan..tp heran jugak aku, harini xdela letih sangat aku dok jalan pi mai pi mai..klu tak, adeh la..jenuh gakla nak jalan bnyk2 nie..penat memanjang.
Kat sini kami try estimate our design kicthen cabinet..mengikut ape yg kami nak n material ape nak guna..saje la nak buat2 bajet..bukan nak amik kat cni pun..coz mostly kedai kat JB xde pun kat KL..just for our estimation only..kebanyakkannyer ape yg kami nak bile dah kire2 araund rm15k-rm20k..barula mengikut citarasa..so balik kene buat calculation balik la..dah terlari cket bajet nie..Insyaallah, ader rezeki lebih boleh la tunaikan impian nan satu nie..hehhe..
Jalan2 lagi, then jumpe hood yg kami dok ushar dulu..dah alang2 ader promosi n dah malas lagi nak cari pasni..kami pun mengambil keputusan..booking kat situ terus..lagipun head kedainyer kat Damansara..so ape2 pun barang mmng dari Damansara..so nnt dah buat cabinet sekali harung la diorang dtg install skali..pakej kami include Digital Hood, Dapur n Oven..settle..n ader lagi dpt2 brg2 FOC..periuk n segala hose la utk installlation ..Installation n delivery pun FOC.
Hah, settle dah barang2 dapur...Tv pun dah beli aritu. Sofa, Meja makan, Coffee Table sume dah booking..anytime umah siap..sampai la barang..Lepas nie nak survey lampu2 n kipas pulak..
Actually, aku belum lagi informkan yg kami dah pun boleh dapat kunci umah..Insyaallah, by nextweek kami g amik..aku kene g sana la....xsabar nak renovate itu rumah..dah banyak plan dlm kepala otak nie..Hubby akula dok buat macam2 calculation bajet n also sketch layout..aku follow je..xkisah..coz citarasa kami pun lebih kurang je..so i will follow u!..heheh..
Sambung lagi aktiviti kami..balik umah je..ingat nak g Jusco terus..tp hujan pulak..pk punya pk..baik balik lepak umah je..So Sunday la kami ke Jusco tebrau City. jalan2 tengok barang..ingat nak cari Comforter..tp xdak pulak yg berkenan. G tgk wayang je..citer aper ntah..xingat tajuk..hahha..n last2 30 minit sebelum abis..boleh aku g lena..hahahaha..sejuk gilerr ngantuk..!itu mmng kelemahan aku...dahla sakit pinggang lak tue...:-(
Arini g Jusco lagi..hahahha..seronok tul g takde orang senang nak beli barang2. Then balik singgah beli barang2 basah sbb aku terpk nak masak pulak..dah xlalu nak makan nasi kat luar..
So masakkan tuk hubby Sotong masak kunyit, ayam masak kicap, goreng ikan ,sambal belacan wif ulam ulaman..nyum2..selera tul aku tgkk hubby makan..puas hati aku..wlpun pada awalnyer dia larang aku masak sbb penat katanya..tp xpela, xdela penat sngat..janji aku puas hati bila tgk sayang makan ngan begitu selera sekali..Alhamdulillah.
Ok, time to sleep now! Sok keje...keje..keje..slamat bekerja sume :-)

::aktiviti kali nie xde disertakan bersama pics pun, xingt nak snap..so baca ayat2 jer la lebih yer ::

Happy Besday To me :-)

Besday yang disambut dengan penuh bermakna bagi aku :-) I'm really happy wif my life now. Alhamdulillah...Allah mempermudahkan segalanya untukku. Aminnn..
2nd time sambut besday as a wife, disamping suami tercinta..Tp last year pun sambut jauh2..N kali nie lebih bermakna lagi bile ader baby dlm my womb nie..mood dia pun lain macam cket ..heheh..

"Happy Birthday To U Sayang"..Besday Card from my hubby..seperti biasa pilihan nyer mesti yg kiut miut punyer :-) n ayat2 dalamnyer buat aku rasa tersentuh hati..Thank u sayang!
Pagi2, lagi kami dah kuar brekfast sebelum g check up kat Pakar Puteri Specialist. Tgh2 makan, mama call aku, to wish me. Sebelum tue pun abah dah msg me, dengan kata2 nyer buat aku rasa sungguh terharu..Thank u abah. Lama jugak borak2 ngan mama..then cakap ngan abah jugak..Insyaallah, pas raya haji diorang akan ke KL nak tgk our house...bole la abah kasi idea2 cket mana nak renovate or tukar ape2 yang patut. N aku juga ader dapat present from my abah n mama...sejumlah money yg dimasukkan ke dalam my accaunt..:-) Thank u mama n abah...Nie rezeki my baby nie...:-)Alhamdulillah..murah rezeki...Mama n Abah, doa banyak2 tuk kakak yer ..Aminn.
Then kami terus ke Pakar Puteri, to meet Gyneacologist Dr Noor Aini. Saat2 hati aku berdebar2..ntahla, setiap kali nak g scan mesti hati aku sungguh berdebar2..maklumla, aku dah ader pengalaman sebelum nie...Takut sangat2. Tp xelok sngt sebenarnya aku pk lebih2..Better pk perkara yg sihat2 saja..
Agak lama jugak la tunggu turn, bayangkanla..aku nyer no 23..n time tue baru no 9..huhu..lama mau tunggu..sabar jerla..Sebelum tue, nurse amik berat badan n jugak tekanan darah..berat nyerrrr!!huhu..maklumla, makan bukan main lalu lagi skrg..hehe :-p..isk2 pasni kene control nie..xleh jadi, xelok sangat klu berat badan naik berlebihan..seeloknya 1 bulan 1 kg je..huhu...
Ok, time masuk jumpe doc, 1st2 skali aku citer la my history to doc..thats why la aku amik keputusan g private je..so doc leh concern lebih cket..ok, bile dah abis citer2 sume then saat2 tuk scan..
Alhamdulillah..i can see my baby heart beat..sambil2 gerak dlm my womb nie..time nie macam2 perasaan bermain dlm hati aku..sedih, gembira n rasa terharu sekali..sebelum nie pun wlpun dah pengalaman bawa perut 4 bulan tp sekali pun aku xpernah tgk baby gerak2 camtu..Alhamdulillah, syukur sangat2..Semoga baby sihat n selamat semuanya..Aminnn..Inilah hadiah yg paling berharga dari suami utk aku :-)
Then lepas tue, doc soh aku g amik darah n air kencing tuk dia kaji selanjutnyer. dari situ, doc boleh kaji jenis2 penyakit n boleh jugak tengok ader effect to baby or not..Aku doa banyak2 semoga xde ape2 yg berlaku..semoga sihat n selamat semuanye..Doc jugak kasi Asid Folic seperti biasa n ader tambahan ubat hormon tuk kuatkan my baby dlm perut nie. N next appointment 25/11 for 2nd check up.
Time aku g amik darah kat lab, ader kejadian yg begitu aku kagum sekali. Mamat yg amik darah aku kali nie..terer giler..selama aku dok amik darah selama nie, xde sape2 pun yg berjaya klu amik dari lengan.Balik2 kene amik kat atas tangan..sakit wooo.. Dengan alasan urat tak nampak..Tp mamat nie sekali cucuk jer dah dapat satu picagari..terer la dia cari urat..kejap lak tue..Congrats!Aku pun xde la rasa sakit sangat..sambil amik sambil dok senyum2 lagi...sebab slumber je cucuk skali dah dapat..heheh..
kagum aku :-)Sebab pernah last year pegnen time amik darah kat klinik kesihatan, boleh nurse nie cucuk sekali xdapat urat..then ngan jarum tercucuk dia g tinggal sbb takut..then g cari nurse lain...ayyoyo..boleh pulak camtu...sabar jerla..then last2 tak cucuk kat ctu jugak..amik kat atas tgn..huh!!buat sakit jer...
Time to amik ubat kat farmasi..huhu..banyak jugak stok ubat yg dapat. Nie stok sebulan punya till next nyer appointment.
Ubat-ubatan yg perlu dihabiskan..n also my ultrasound result.
Nak tau kami ke mana lagi pastu..sambung next entry..cheewahhh!!hehhe..panjang sangt dah nie :-)

Hadiah Untukku :-)

Al Quran Terjemahan per kata yang dihadiahkan suamiku tuk saya. Thanz yer sayang..Actually, mmng pun dah lama kami dok mencari Al Quran Terjemahan macam nie..selalunya terjemahan nyer kat tepi2 by paragraph,..yg ini word by word..lagi mudah tuk faham..selain itu boleh la asah balik otak aku ngan ilmu2 bahasa arab aku yg dulu2 nyer aku blajaq..siap senang lagi nak score A, tp skrg dah berkarat langsung tak guna..abis sume lupa..isk2, xbaik cenggitu..

Pasni, niat aku nak menghabiskan bacaan Al Quran aku boleh la diteruskan guna Al Quran yg ini pulak..tulisan nyer pun besar2. Alhamdulillah, berkat aku baca setiap hari dapat pahala tuk suami aku hadiahkan Alquran nie utk ku..Aminnnn.

Mood Sedih :-(

Sedihnyer, bangun2 tido (petang) terus teringat kat hubby :-(

Rindunyerrrrrr..

Nie yg xbestnyer klu cuti lama cket..then lama spend time together. Macam2 kenangan yg bermain dlm fikiran aku nie.Today kami berdua on leave..Niat asal nak g check up today..tp dah g awal Saturday lepas tp still cuti lagi arini..dah rancang awal..Pasni aku citer check up pulak.

Pegnen kali nie, rasa cengeng semacam je..kejap2 rasa sedih..adeh, napela tak kuat langsung..xmacam dulu2. Time dok jauh2 dulu ok je aku handle sowank2..Sian je hubby kene layan nangis rindu wife nyer nie..cam tadi la, bangun2 tido, aku tido petang tadi dari kul 6 till 6.45 pm br terjaga..then terasa macam hubby ader kat sebelah je..terus tepon dia yg skrg tgh on da way balik by bus..nangis2..adeh, macam2 la..tula, tido lagi petang2..bangun mesti mood xelok je..

Tapi, pas solat Magrib n baca AlQuran cket tadi, alhamdulillah..mood dah semakin ok..biasala kot camnikan??? Tak sabar nak tunggu sayang sampai umah n nak sembang lama2..sok dia cuti lagi, nak g settle cket lagi hal kat bank...

ok, cukup2 sudah entry sedih, xelok sedih lama2..xelok tuk my baby dlm perut ibu nie...:-) pasni entry kasi happy pulak ye!

Tuesday, October 27, 2009

Keadaan sudah semakin pulih..huh! lega...

Alhamdulillah, beban kerja dah semakin berkurangan cket. Klu tak,huh..bertimpa2..mana nak detail design lagi, nak focus ngn Tie In lg...

Semua keje2 ku dah pun di check. N so far xde bnyk sngt nak kene tukar. Ader cket2 je design yg nak diubah. Then dah boleh proceed to the next stage.Iso sketch...

Actually, petang tadi nak minta approval for info je pun, last2 alang2 dah check info tue sekaligus big bos terus check all my detail layout..huh..lega.Setel sumer..sok nak ubah cket2. Tomorrow jugak got detail design review.

Thank U Sayang..

Terima kasih to my hubby yang sangat rajin menukar my background blog nie. Klu nak harap aku, nak tunggu rajin tue datang ntah bile la..cari bukan main lagi..tp nak upload malas!


Malam Sunday lepas la, sayang call me soh tgk blog katanya ader komen yg somebody antar. Tp memandangkan aku dah baik terbaring atas katil get ready to tido, malas dah nak on laptop lagi. So tunggu esok nyer jerla. Tp bgn2 pagi terus tergerak hati nak check saperla komen tue sbb beria dia soh buka kan?Sambil2 siap nak ke opis pagi semalam aku pun on la kejap laptop..tup2 eh, nape my background dah lain....oooo..rupa2nya inila suprise dia yg xsabar2 soh aku buke tgk blog..huhu..patutla semalam sibuk je dia :-)Thank u yer sayang...pinky ader bunge ros..chomelll!! This coming Saturday nak bunga ros betul2 ok!hehehehe.....

Sunday, October 25, 2009

Bestnyer klu tiap2 minggu camni :-)

Alhamdulillah,
Hubby dah pun sampai umah. Naik bus kul 4.30 pm tadi. Actually, this week sayang tak plan pun nak datang sini. Coz dah 2 minggu berturut2 dia datang...sian pulak everyweek nak naik bus ulang alik dtg cni. Lagipun klu dah mai cni, xdela dia nak join xtiviti beskal dia tue.
Tup2 last minit tengah2 dok borak2 Friday lepas, time tue kul 7 pm..tiba2 dia cakap nak datang sbb plan awalnyer malam tue dia nak bike ngan geng2 nyer kat Putrajaya tp hujan pulak. Terus cepat2 pack2 barang then ayah antar hubby kat komuter Kajang terus ke Pudu. Beli tiket on da sport..sampai kul 9 tp tiketnyer kul 10.30 pm..kenela tunggu sorang2. n Kul 2.30 am sampai then aku g amik kat Larkin.
Sabtu, aku bangun awal dah tak leh nak tido lama2,..kuar g belikan roti canai for our breakfast dan juga buatkan sandwich tuk hubby. Lepas makan lepak2 sambil layan tenet. Malas giler nak kuar..better terperap dlm bilik lagi beshhh..hehhe..
Tp petang tue kuar jugakla g Jusco Taman U..beli barang2 dapur dan jugak stok2 makananku. On da way tue kami g pusing2 Taman Pulai Utama umah sewa sayang zaman2 blajaq dulu..adeh..nostalgia betul..teringat zaman2 blajaq sll lepak mamak n xtiviti2 kami bersama..mostly dah banyak berubah dah area situ..maklumla lama dah tak pi..dah ader Giant..siap ader wayang lagi tue..hehe..
Then kami ke Jusco..dah alang2 bersama suami, aku pun aper lg..banyak la memborong..klu sorang2 xlarat nak tolak troli n ngangkut barang bnyk2 tue..abis sume sabun basuh, cuci tolet n basuh pinggan aku beli siap2. Yg lain2 tue barang2 makanan, buah-buahan n jugak stok susu Anmum yg dah abis..
Jalan sekejap kat Jusco tue pun dah buat aku letih sngt2. Sakit pinggang lagi, nak muntah la ..adehh sume2 la.Xselesa betul..plan nak g makan kat Singgah Selalu pun terpaksa la di cancel.Terus balik umah makan kat Restoran Belanga kat Taman Daya. Ok la Nasi Goreng nyer..sedap..restoran pun bersih je..Aku just tapau je..xbole nak masuk dah..nak balik kuar dulu yg xselesa dlm perut nie..
Balik2 umah terus muntah..huh lega rasanya..angin satu badan sumer kuar. Then baru selesa nak sambung makan. Makan nasi n makan strawberry yg sangat sedap sampai sekotak abis sumer...then layan tv ngan hubby citer Catch Me If U Can..separuh jalan je aku dah zzz...ngantuk sangat..letih jalan siang tadi. Sayang tengok sorang2.
Hari nie lak xpi mana2 pun dok umah berehat aje..then petang hantar sayang ke Larkin.
Ok, dah 9.45 already..nak siap2 tido dah..ngantuk sudah..esok keje..esok jugak ader meeting...:-(
P/s: best pulak aku dok layan Zoom In Lagenda Rock..layan tull dengor lagu2 lama nie..klu tgk ngn hubby nie baru la best...sama2 kaki..:-)

nYum nYum..sedappnyer!!!

Ngidam makan buah Strawberry..Puas rasanya dapat makan semalam. Sedap lak tu besar2, n manis jer..Sekotak sekali hadap je :-)

:: Morning!! ::

Salam & Selamat Pagi sumerr...
Bangun awal pagi nie, n hubby still dok zzz lagi..so saye layan kejap blog nie. Maklumla almost 1 week takde update ape2, malas sngt2.
Citer pasal malas nie..hah..mai aku citer tahap kemalasan aku yg amat sangat lately..
1. Malas nak bersiap2 lawa bagai..
Seperti biasa sebelum nie klu nak kuar ke, g keje ke mesti semangat nak cari tudung yg nak dipadankan ngan baju. Rajin pulak aku nak mengiron sebelum nak kuar. Tp sekarang tidak lagi..Main amik je mana yg dah tersedia, seboleh bolehnyer pakai je baju mana yg tak payah nak iron..tudung pun agak2 boleh ngam aku sarung je..huhu..ntah nape la malas benor nak siap bagai..pastu siap pun ala2 kadar je,,dulu2 mau dekat 10-15 minute bersiap depan cermin nak melawa..tp skrg ntah 5 minit pun xsampai..hahha.apakah maksudnyer itu???
2. Malas mau mengemas..
Hah, mengemas means sapu sampah satu umah..owwhh, letih la sangat2. Rasa nak tercabut pinggang klu dpt sapu satu umah. Kat dlm bilik nie pun aku gagahkan diri je, tu pun ala2 je takde nak angkat carpet ke ape ke..cam camtu je..tue pun sbb hubby datangkan..sian pulak dia klu bilik berhabuk je :-)
3. Malas basuh n lipat baju.
Malas nak basuh baju..biar menimbun dulu baru aku g basuh. Itupun bj2 keje n tudung2 yg basuh tangan aku tinggal je kat hubby minta dia tolong basuhkan. Penat nak dok lama2 dlm bilik air tu.
4. Malas nak kuar jalan2.
Hah, nie satu lagi penyakit malas aku sejak2 pegnen nie. Malas benor nak kuar umah. Dulu2, pantang cuti je mesti mane2 tempat aku akan ajak hubby pergi. Xkisah la ke mana janji kuar umah jalan2. Tp skrg tidak lagi..nak g beli barang or makanan kat kedai depan umah nie pun malas ya rabbi..
5. Malas nak beramai-ramain.
Tak suke klu tempat2 yg ramai ngan orang. Serabut je rasa..aku prefer dok layan diri dlm bilik sorang2. Tenang je rasa..
6. Malas nak g keje menghadap keje yg memerlukan otak aku utk berfikir.
Aduss, camne aku nak handle nie..lately malas aku semakin menjadi2. Bangun pagi je xde semangat nak g opis..n aku pun dah malas nak stress2 pk hal2 keje tue. Xelok tuk my baby..yg mana bole siap aku cuba siapkan. klu tak bole tue aku mmng xakan paksa diri aku nak push2 buat keje sampai siap..oppss..minta maaf :-) melainkan klu ader somebody yg nak tlg aku..macam last friday la, tiba2 je diorg nak soh aku take off all the material yg ader kat area design aku..huhu..dah la pagi2 buta lom sarapan aper lagi..rasa nak muntah je pg2 kene push camni..pastu b4 lunch pulak diorg nak..ok aku bole buat..tp setakat mana yg aku mampula..n mujurla one of my opismate yg sudi menolong aku, n finally dpt siap la jugak..tp betul ke salah hah..itu yg kite tak tahu.. bile dah buat cepat2 camtula..then line pun xde check stress analysis..huhu..lepas ke design pump aku tue..:p malas mau pk bnyk2..klu salah buat lagi pasni..seperti biasa....
Ikutkan hati nak aje aku amik long leave sampai dah lepas 1st trimester nie..nak rehat xnak stress2 keje, tp memandangkan aku dah di assigned tuk projek Shell nie so terpaksa la teruskan juga..sape mau ganti???so gagahkan diri jugakla..tp xpulun sangatla..ala2 kadar aje..:-) bukan ape, klu dah pagi2 dtg opis muntah bagai kat dlm toilet tue larat lg ke nak buat keje..thats y la aku rasa nak cuti je klu dah dok muntah je kat opis..pening pala wooo..lembik je rasa..then nak pk hal2 keje lagi..adusss...dulu2 diorg2 yg pegnen kat opis tue camni jugak ke??
Ok, so far itu je tahap malas aku setakat ini..ader ape2 lg aku tambah di kemudian hari..
Rasa2 nyer org2 yg pegnen mmng sll dapat penyakit malas camni ke awal2 1st trimester camni? Pada pengamatan aku, bile tgk Ija macam ader lebih kurang jugak malasnyer cam aku..hahah..malas mengemas mmng sama dah, malas nak kuar, malas nak g keje..so conclusionnyer mmng betul la kot, huhu...
Arap2 till 3 bulan pertama je la..jgn la smpai dah nak beranak nanti..klu tak jenuhla nak melayan penyakit malas nie..ape yg aku prefer skrg nie ialah baring2 atas katil sambil baca buku wlpun xde la nak tido lama2 sbb nyer pening kepala la klu aku bngun lambat..hah..yg aku perasan klu pegnen nie tido mesti awal n awal2 pagi jugak akan terjaga then dah xbole tido..pening kepala la klu aku dok gagah jugak nak tido..
Tp dlm malas2 aku ader jugak rajin nyer..takkan nak malas je sokmo..hahahha..
Antara sikap kerajinan yg aku dah tonjolkan..
1. Rajin masak tuk suami tersayang. Klu pagi2 breakfast tue, dah malas nak kuar so i pun aper lagi..rajinla nak masak bagai kat my hubby. Last last week, aku masakkan nasi lemak n keow teow goreng n minggu nie aku buat sandwich for our breakfast. Then goreng kopok cicah sambal sos..masak breakfast jer la..luch still kat luar jugak..heheh..
2. Rajin makan makanan2 yg berkhasiat. Sebelum aku nak makan ape2 mesti pk dulu ok ke tak for my baby. Banyak makan kismis n makanan2 yg berkhasiat mengikut kata doktor..susu pun xbole tinggal xmacam aku pegnen last time, makan xjaga langsung folic asic yg penting tue pun aku main selamber je xmakan..coz pk xpenting. Susu pun xbnyk aku minum. Xmacam kali nie aku betul2 jaga, susu pun sebulan abis 2 kotak kecik..semalam beli baru kotak besar pulak..
3. N last sekali alhamdullillah, kali nie pegnen aku rajin baca Al Quran, setiap kali pas solat mesti aku akan abiskan 2 helai m/s al quran coz aku aim, nak abiskan baca 1 al quran sampai la aku beranak nanti..Insyaallah..aminnnn...n aku jugak suke baca buku2 or artikel2 yg berkaitan ngan pegnen yg elok tuk penjagaan baby..sumernyer tuk my baby..Semoga selamat sumuanyer..aminn..
p/s : entry dah buat pagi tadi, tp xabis..g kaco hubby saye tido..pastu dia dah balik baru saya sambung balik..:-)
Tata..

Sunday, October 18, 2009

Congrats Friend!!

Tahniah to Wardah yang telah selamat melahirkan baby girl nyer pukul 8.24 pm tadi..18/10/09..

Baby Nur Batrisya Husna..sedap nama anak nyer :-) Bestnyer Wardah, dah ader baby girl...(nnt cepat2 upload pics ok!)

Spend Time Weekend Wif Hubby!!

This week, hubby came here again.

Supposely this week, i will going back to KL to attend open house Abang n K.Nana. Tp Last minute tukar plan coz xde geng nak balik naik kete. Nak naik bus rasa macam xlarat je dgn keadaan aku skrng asyik loya je memanjang n sakit pinggang nyer lagi.So hubby dengan volunteer nyer datang ke sini.Sorry yer K.Nana, tak boleh nak join makan nasi beriani..ermm..sedap sangat! Apakan daya:-(

Kali nie, masa kami bnyk dihabiskan ngan makan2 n rehat2 jer di dlm bilik kecilku ini. Semalam, bangun awal pagi ajak hubby g makan roti jala kari ayam n roti canai kat Hutan Bandar. Jauh punya breakfast. Tp sedap..mmng berbaloi..then hubby ajak g tgk wayang, n aku cdgkan kami g tgk Papadom..hehe..mula2 sayang xnak, dia ingat xsyiok..maklumla hubby saya tue jarang sangat dia melayan citer2 Melayu..tapi dah kahwin nie cket2 saya ajar dia tgk..heheh..especially cerekarama Tv3..huhu..kene la layan jugak dah wife nyer nak tgk..:-)

Breakfast @ Hutan Bandar...


Tp aku pulak rasa xsedap badan jer time tue, tekak macam biasala dah lepas makan macam2 hal la..tp keinginana nak makan tue bukan main lagi..then kami ke Jusco Tebrau g beli tiket jer dulu tgk petang2 japgi..lagipun time tue br kul 11.30am, awal lagi nak tgk wayang. Aku tunggu dlm kete je hubby naik g beli tiket, adeh,.punyala pemalas org kata. Pastu g Giant Plentong jap sayang nak cari suar kat Levis Outlet kat ctu..tp xdak yg berkenan pulak.

Balik umah lepak2 dlm bilik petang baru kuar. Tu pun sebab dah lapar balik, then kami terus ke Jusco. Our Lunch at Kenny Rogers. Dah lama aku dok mengidam since g Klcc aritu xjumpe Kenny Rogers punya pasal..huh!lega dah dapat makan, kenyang sampai ke malam. Sebelum movie start kami g shopping cket kat dalam Jusco tue, hubby belikan aku 2 helai baju pregnant n sehelai suar buat g keje. Maklumla perut dah semakin nak membesar. Actually, bj n suar yg before nie aku dah beli setahun yg lalu ader je lagi, so pakai itu je, nie pun buat tambah2 je..hubby saya la sibuk dok soh tambah lagi suar n baju katanya cket je xcukup..huhu..bukan ape, senang2 ikut saya pakai bj kurung pun ok, memandangkan sumer suar n jeans b4 nie mmng dah xbole pakai..klu pakai jugak mau nyer sakit bawah perut nie..xsesuwei dah..

Then, masuk Levis, hah..ader jumpe suar yg si dia inginkan..ok on!


Menu pilihanku..

Ini sayang punya menu :-)

Selera sangat nie :-)


Then, g tgk movie Papadom. Two thumbs up to this movie. Sgt touching jalan ceritanye.

Dah abis tgk movie ingatkan mau sambung makan kat Singgah selalu pulak, tp aku rasa macam tak larat nak ke sana pulak, lgpun rasa still macam kenyang lagi..then kami amik keputusan, g tapau je makanan balik makan kat umah sambil dok layan cerekarama Cinderella Blues, eh yer ke ni tajuknyer?heheh..best jugak ader Eby Yus yg lawak tue..hahaha..tp xsempat abis pun aku dah pun terlelap. Letih sangat dah..

Pagi tadi, aku bangun awal buatkan sarapan Keow Teow Goreng tuk hubby. semalam dah pun siap2 beli sotong, udang n sayur2 bagai..Pastu, rehat2 lagi sampai kul 1 lebih kuar g luch kat Sri Bayu plak..n pastu terus hantar hubby ke Larkin busnyer kul 2.30pm..bubbye sayang!!Minngu depan mungkin xjumpe kot..then the next week nyer besday saya..kene la balik nak celebrate!!yeii!!

Tadi, on da way balik ingat nak menyinggah umah Lidia, dia buat open house Nasi Dagang n Mee Kari, dah lalu pun depan umah dia, tp tekak rasa tak sedap..ingat nak balik buang kat umah dulu, tp almaklumla..dah sampai umah malas pulak nak g..lagi pun kepala still dok ting tong lagi..pening la :-( sian Lidia, sorry u..semalam janji ngan u nak dtg tup2 arini xnampak batang hidung pun..sorry sgt2 ok!

Semoga Lebih Tabah..

Takziah to my housmate Zue, yg baru jer keguguran baby nyer last Wednesday. Aduss, sedih sangat aku nak cerita..inikan yg terpaksa menanggungnyer..kes nyer mmng terjadi likely seperti kejadian aku tempoh hari...


Tak sangka baby yg dah 14 minggu dikandung rupa2 nya sudah tidak lagi bernyawa..coz pada ukuran pertumbuhan baby hanya 9 minggu..so thats means dah 3 minggu baby dah xde dlm perut. n niat asalnyer pergi check pun bukan sbb sakit or ader bleeding aper pun..just tuk pergi amik vitamin n buat buku merah skali n xsangka result yg sebegitu rupa..sama mcm my case previously...Tak tahu punca, tup2 scan2 baby nyer heart beat dah xde..sedih sangat2.


Time zue call bgtau yg baby nyer dah xde tue aku mmng sebak sngt2 tak dpt tahan kesedihan aku..coz aku pernah merasa saat2 seperti itu n aku juga pernah merasa rawatan yg terpaksa aku lalui utk mengeluarkan baby..Ya Allah, sakitnyer hanya Tuhan jer yg tahu. :-(


Skrg Zue pun tengah menjalani rawatan kat Hospital Sg Petani. Balik kampung In Law nyer..arap2 Zue n Min tabah...insyaallah, aper yg berlaku pasti ader hikmah di sebaliknyer..Aminnn..

Tuesday, October 13, 2009

Raya Day 4 & 5..



On Da Way Ke Umah bakal adik ipar saya..1st time g kenalkan family..ok!100% saya setuju..So Boy cepat2 kawin..xsabaq nak jadi wedding planner..huhu

Cousin belah abah..

Nie baru betul2 balik kampung..nie kampung mama kat Cheruk Tuk Kon..rumah pusaka atuk n wan..tp atuk n wan dah xde..skrng Mak Jang yg tinggal..

Dinner at Elyana Kari Kepala Ikan yg sangat sedap..patutla aku dok ngidam sngat makan kari kepala ikan..rupa2nya time nie dah pegnant..:-)
Bestnyer balik Penang, boleh makan makanan yg sedap2


Raya Day 2 & 3..

On Da Way beraya ke Penang Island..sedara hubby.
Wif my cousin yg cute miut..
My Auntie's Family ..
Geng2 Irshad, till now kami still close..best dpt jumpa kowank sume..ngn anak masing2. Dah kawin pun sumer :-) Reunion kali nie kat umah Madihah..still tak ckp korum, Sham n Asnon can't join..beraya umah in law masing2..

Madihah jenuh dok melayan 2 orang anak dia ..yg boy tue sgt la aktif..hihi..n galz tue muke lembut sngt..comel..n anak faezah pulak Fatin Adreana sngtla tembam..geram..rasa nak cubit2 je pipi dia yg montel...

Comellnyerr...so lembut muke dia..

Tgkla tangan si Fatin nie..berketak2..kalah mama n papa dia :-)

Main mercun n bunga api kat umah Kak Ani..stok macam biasala K.Mona supplier..hehhe..
K.Mona yg tengah sarat ngandung pun tak ketinggalan join sekaki..dah biasa tiap2 tahun dok layan anak buah..hehe:-)
Huhu..sapa yg lari sakan sangat tue...:-)
Mercun merdeka!!!!




Raya Day 1...

Raya belum abis lagikan..elok lah kiranya aku mengupload pics raya yg belum berkesempatan nak upload..bnyk sangat posing, penat mau select..:-)

My Big Family..

Wif My In Law Sila2, jemput masuk..:-) Bz betul kami melayan tetamu..

Ngan Aliff AF, jiran sebelah umah aku..dah jadi artis nie skali skala la interfrem ngan dia :-)

Syida n Sarah dok belek2 Album Wedding kami..