Wednesday, September 30, 2009

Sungguh Terharu....:-)

Saya betul2 rasa sangat2 terharu biler bukak jer blog tadi ramai kawan2 yg wish congrats to me dan juga pesanan2 dari diorang..Thanks sumer :p

To Wardah,

Trima kasih ngan pesanan yg tue, xkisah..lagi panjang lagi bagus..hehe..
N thanks jugak kasi web adress tuk pregnant info tue. Klu ader aper2 nasihat lagi rajin2 la emel kat opis yer:-)hehe..Kat opis skrg batch baru pregnant tahun nie, K.jus, Zue n Lynda..manatau yg branak tahun lepas nak dapat no 2 pulak..hehe..:-) Wardah also take care, dah nak due kan..banyak2 rehat nnt nak guna tenaga yg banyak..huhu..bg seram2 cket:-)ok kim salam Azri..(blog dah macam antar emel je gayanyer)

To Shanz

Thanz yer Shanz, tak sangka u baca gak blog i..hihi..Owhh, bestnyer dpt kembar.Macam baby Q..so cute..Skali dua..tp time nak jaga, hati mesti kental la..hehe..biler lagi leh jumpa baby?aritu seronok sangat secara xsengaja kite terjumpa..xcited sgt..jom la join reunion SKK,,hihi..aritu jumpe baby Syapid, aduss..baik la sangat2 Fahim tue, sng nak bw jalan..:-)

To Ira,

Thank u Ira..Insyaallah pasni rezeki Ira pulak..K.jus doakan mudah-mudahan Allah mempercepatkan rezeki anak buat Ira, doa banyak2 yer..Aminn

To Nurul,

Thanz Nurul..Semoga Allah permudahkan semuanya..Aminn. Dan semoga Nurul juga di murahkan rezeki ..Insyaaallah, lambat atau cepat tue kite tak tahu..doa banyak2 yer.Aminn..

To Cipan 666 (suamiku)

Thanz yer sayang, Insyaallah, semoga Allah mempermudahkan segalanya untuk kita. Kene take care lebih nie..hihi:-)Kali nie pregnant rasa diri lebih kuat, xde hati sedih jer macam last time..maklumla dulu terpisah jauh beribu batu..huhu..
Doa banyak2 utk b n baby yer sayang..:-)

Tuesday, September 29, 2009

Alhamdulillah, rezeki Syawal Yang Mulia...

Alhamdulillah, Syawal tahun nie disambut dengan penuh kegembiraan dan amat bermakna buat kami suami isteri.

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..

Setelah genap setahun kejadian miss abortion tahun yang lalu..dan alhamdullilah, Allah memberikan rezeki anak untuk kami kali ini..I'm pregnant..Bersyukur Sangat2. Almost 5 weeks. Insyaallah, minta Allah permudahkan segalanya. Amin...

This time i need to be more careful. Xboleh lasak2 n kene lebih berhati2. Hubby, Mama, Abah, Mak n Ayah sentiasa ingatkan aku supaya lebih berjaga2. Xbole tension2 sangat..n jalan pun kene slow2 je coz aku dah ader history miscarriage before this. Maklumla aku nie lasak sket orang nyer..klu turun tangga tue mesti nak berlari, jalan pun laju2..so kali nie kene lebih beringat..especially kluar toilet..coz last time pregnant, time tue almost 7 weeks aku terjatuh terlentang kluar dr toilet..arggh, xboleh lupa aku dgn kejadian tue..sngt2 buat aku frust..dan aku terpaksa redha sumernya yg berlaku pasti ader hikmah dariNya..

So far, alhamdullillah xde alahan yg teruk..Cuma bangun pagi tue kepala rasa berat cket..then xbole tido lama2. Pinggang rasa sakit cket2 maybe sbb travel jauh kot..hopefully baik la pasni..tapi minggu nie balik KL lagi :-)kene bawa bantal la buat lapik belakang..

Selera makan pun semakin menjadi2, mengikut pengalaman 4 bulan aku pregnant last time, badan aku mmng menjadi2 naiknyer sebab makan sangat2 la lalu..pastu xde alah muntah teruk2..patutla raya aritu balik kampung makan mmng xhengat...baby baru 5weeks tapi perut dah muncit sudah..heheh:-)

ok, mau tido sudah..kene banyak rest..xnak stress2, tp keje melambak kat opis tue yg buat stress..adehhh..rasa macam nak cuti je 3 bulan pertama nie..dah ok nnt baru masuk keje balik..ader ke sape2 nak sambung keja melambak tue..alahai...:-( berangan jerla..baik berangan berhenti keje terus..adusss..alangkah seronoknyerrrr!!!!hahhhaa..

Kawan2, doa2 kan semoga Allah permudahkan pregnancy saya kali ini...Semoga selamat semuanya...Amin..Amin..Amin..

Monday, September 28, 2009

Cuti lagi yupp!!

Hari nie me n hubby cuti lagi..

Mau settle hal kat bank dan juga KWSP...umah dah pun nak dapat kunci so banyak bende la nak kene settle by this month..

I will going back JB today..petang2 satgi kot..


Selamat Bekerja Semula.....

Saturday, September 26, 2009

Selamat Hari Raya!

I'm still in raya mood :-)

Right now dah ader kat Kajang umah In Law, after 1 week beraya kat Penang..malam nie nak beraya ke umah auntie at Gombak pulak...

Nak citer panjang xsempat lagi..tunggu free2 nanti udate lagi yer ;-)

Selamat Hari Raya Sumerr..............:p

Kasi intro cket:-) i'm going to upload more pictures later...........




Thursday, September 17, 2009

I'm So Excited nak Balik raya...Yahooo!!!

Yeyy!!!!

Sok pas opis hour, balik kampung!!. Tp singgah Kajang dulu, then Friday pas subuh terus gerak balik Penang...sangat happy!! tak sabar sangat2 nak bercuti..:-)



Barang2 pun dah abis packing, cuma tinggal make up jer belum masuk dlm beg biru.Nie barang aku sorang jer, belum campur ngan beg sayang lagi..bertambah bnyk la lg..maklumla seminggu punya cuti..so bnyk la bj nak bawa balik, :-) opps, ader lagi kek sutera beli kat Lynn..tahun nie beli keke aje bw blk kmpung. Dah kene pesan awal2 ngan mama jgn beli kuih raya or kerepek bagai..dia dah beli bnyk..huhu..



Perfume raya pun ada jugak..huhu..Ralph Lauren yg aku pesan kat suami Ija yg pulang dari Dubai..harganya murah berbanding sini,..100ml, Rm180..Dah lama xpakai Ralph yg ini since kat U lagi..nie fav perfume I time zaman2 blajaq dulu.:-)


Yg nie pulak Dior Miniatures yg aku beli kat Airport Kuching. Sempat lagi sambar time transit dr Bintulu ke Jb..hehe..senang nak di bawa ke mana2. Saya mmng gemar mengumpul perfume2 miniature..sungguh comel botol2 nyer :-) n sng jugak dibuat souvenier tuk kwn2..


Ok, sebelum mengakhiri coretan aku ini, di kesempatan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin, klu ader tersalah kata atau terguris hati, minta maaf bebnyk ok..To kawan2 yg berada sekitar Penang, jemput2 la datang umah..(umah family saya la)..insyaallah tahun depan boleh la beraya kat umah kami di Bangi...boleh buat open house kat umah baru..bestnyer :-)

ok, mau tido sudah..12.45 already..sok nak bangun awal,nak masuk barang2 dlm kete..tido harus cukup, malam nak drive balik.. ok tata..gudnite sumer!!!

Monday, September 14, 2009

1 hari keje meeting..

1 day today, kat Singapore opis,

Got meeting wif process team, discuss bout tie in ..P.E.N.A.T kepala otak ...

n lunch time tadi sempat lagi kami jalan2 ke IMM shopping complex..shopping lagi:-)

maklumla ader lg baki duit Saturday lepas shopping kat Singapore..

Just now, i bought Timberland Shirt for hubby...

Aku lak ader berkenan ngan Esprit jeans n kemeja, tp xde saiz la pulak...stress betull..murah lak tue:-)

Tp okla dah dapat satu kemeja Esprit bought last saturday :-)

xsabar nak citer jalan2 kami ke Singapore n berbuka puasa kat Arab Street yg best giler tue:-)

Pictures sume kat DSLR hubby, dia lom upload lagi..:-( (cpt2 la sayang)

Hasil shopping selama 1 jam kami semalam, Kemeja Esprit for me n kemeja Colombia Titanum for hubby...ok la tue:-) dan jugak 2 kaki payung Esprit dipesan oleh Ija n Zue.1 jam shopping mana sempat sangat mau pusing2 cri barang..insyaallah ujung bulan 12 nie nak gi lagi..Cristmas lagi bnyk sale!argghhh, leh giler klu shopping sana..huhu...

Friday, September 11, 2009

Waiting For U sayang..

Right now, sayang dalam bus lagi on da way to meet his wife :-)

From KL at 10.30 pm n will reach here almost 2.30 am..japgi i kuar amik kat Larkin then terus Sahur kat luar, kat mana tue xtau lagi..maybe Niqqi's jugak kot :-)kene makan banyak2 japgi, sok seharian mau jalan2..memerlukan tenaga yg banyak..hihihi

Our plan tomorrow, will going to Singapore. Mau jalan2 n shopping at Orchard Road yg sangat banyak shopping complex (jenuh jalan)n also nak buke posa kat Arab Street(nak makan Murtabak Sgpore)..malam pulak mau pi Gelang (yg ala2 Jalan TAR)..plan kami this time nak drive ke sana..last time aku n hubby pergi naik MRT je.Itu pun sempat jalan Orchard n Mustafa Centre (little India) je..

Kami berenam (geng2 opis) dari sini..hopefully jadi la plan sok nie:-)Dah lama aku ngan sayang plan nak drive kat sana..klu dah tau jalan best la drive..pasni leh gi lagi..Nak ke Sentosa Island pulak :-)

Ok, mau tido dulu..mataku pun dah lalok2 nie :-) jap gi kul 2.30am mau bangun amik sayang..yuhuuu!!tak sabaq2 tunggu weeknd camnila..sbb nak jumpa hubby..maklumla weekend wife cengginila gaya nyer :-p

TATA..GUDNITE!!

Thursday, September 10, 2009

Counting Down The Days..


10 days more!

xsabaq nak cuti raya..beraya di Penang for 1 week..:-) bestnyerrr..Mujurla aku xde masalah nak berebut raya mana, coz family In law juga balik beraya di Penang, kampung sumer di sana, so tiap2 tahun raya sana la..tp xtau la pas pas nie nak raya Kl pulak..:-)

Persiapan raya, errmm..not 100% ready, baju baru tempah Monday lepas, mujurla auntie nak lagi..hopefully by this Thursday dah siap..nie kes cari ready made sumer xberkenanla..stress betul..aku nak cari kurung plain light blue wif manik2..last week ader cari kat Ampang Park, mmng berkenan sangat2, tp memandangkan harga nya lebih Rm400, so tengok ajerla..yerla, dah g terbekenan pun yg mmng mahal, nak buat camne..klu harga rm200-300 tue boleh la gagah lagi, nie..mahal sngat tak mampu aku nak beli.:-)
So last decision antar kedaila baju biru chiffon yg beli kat Gulatis tue, ingatkan nak antar pas raya coz auntie yg sll i tempah kat Penang tue xnak amik dah..terpaksala antar kat auntie JB nie..arap2 okla dia buat..riso la jugak..

Last weekend 2 hari berturut2 aku n hubby kuar ke KLCC, Ampang Park n Jalan Tar, misi mencari baju raya..at last hasilnyer..for me 4 helai tudung chiffon silk from Butik Arzu KLCC, (for Mama also) , anak tudung i bought at Ampang Park, (tp ketat la pulak, mujurla bole tukar ngan Lidia) also tudung from Butik Ariani, n jugak Vincci heel ..itu aje untuk aku..(macam bnyk tudung baru je raya kali nie)

@ Arzu Butik, KLCC

N for hubby dah dapat sepasang baju melayu wif songket, blue color..tu pasal i xsabar2 nak cari kurung plain light blue, mau sedondon..this week mau cari kat Angsana pula..

To my FIL kami belikan sepasang Baju Melayu wif Songket n MIL sepasang baju kurung, Light Maroon color..color favourite Mak..hehhe..

Untuk kuih raya or kerepek, mama dah pesan awal jangan beli banyak2 bawak balik..coz dia sendiri dah banyak shopping kat Penang, nnt tak termakan pun...kang jadi cam last year last2 aku jugak bawa balik JB..huh!!rugi lorr...xmakan pun..

Sambil2 counting days nie, terpk jugak keje2 yg melambak kat opis tue yg nak issue before Raya..huhu...stresss ...sempat keerrr???ader 30 iso drawing ...klu tak sempat lepas seminggu raya baru antar..huhu..bole kerr???(buat2 bole aje, ok ka??)

I will start holiday from 17 Sept to 28 Sep..cuti panjangg..yahooo!!!dah malehh pk keje..pk nak cuti jer...lately kepala otak nie serabut sangat ngan keje..baik cuti lama..hehe :-)

Xsabar jugak nak balik main bunga api ngan budak2 kat umah tue..mostly jiran2 saye yg sangat la rapat ngan saya..boleh jadi geng kami klu balik sana..aku n hubby pun sekaki main ngan depa..meriahh sangat,....


Balik Merdeka Holiday aritue, sempat lagi dok main b4 aku n hubby kuar lepak mamak Pelita Nasi Kandaq, padahal nak test drive kete baru Boy..(adik dah beli City baru nie, kakak nyer bile lagi? huhu)

Insyaallah, kali nie balik bawak balik Dslr boleh la snap bnyak2 gambaq main bunga api..nie pun snap by camera hp je.. mng xsabaq snagt2 nak balik raya...balik kampong..ooo..ooo..balik kampung..hati girang...:p

Thursday, September 3, 2009

Majlis Berbuka SKK..

Insyaallah, this coming Saturday aku n hubby will attend Majlis Berbuka Puasa wif kawan2 lama SKK,..mostly geng2 yg bekerja kat KL. Arrange by Shapid n Che Ros,..best nyer dapat jumpa kawan2 lama..rindu kowank sumer :-)

Tempat pilihan ialah at Flaming Steamboat Buffet Restaurant, Bandar Sunway.


So, tomorrow i will back meet my sayang..Rindu sama kamu..rasa macam nak cuti terus sampai raya je..hihi..

N this weekend jugak mau kuar shopping baju raya lagi..saya punya baju raya belum beli lagi. N nak cari selendang kat Butik Arianni, handbag n kasut raya..hehe..Baju Melayu tuk hubby n baju kurung ready made tuk mama n mak jugak..

See u tomorrow sayang bucuk!

New World Suites, Bintulu

Check In at New World Suites. Me, sebilik wif Mariko-san. She is so nice to me. Ape2 je mesti dia consider aku dulu contohnyer nak pilih katil yg aku rasa ruang nyer muat untuk aku solat, nak g toilet pun bgtau aku dulu, nak kuar pun bgtau..hihi..buat aku rasa selesa dok ngan dia. Lagipun masa dlm bilik tak banyak mana pun, just tuk tido malam je..yg lain2 bnyk kat luar.

Me wif Mariko-san...she is so lemah lembut sopan santun gitu, tp bila dah kat site, boleh tahan gakla..klu tak lasak mananya nak panjat bagai kat plant tue :-)

Our room 612..


Ruang Untuk sambung keje..siang kat site, malam nyer sambung sini pulak..discuss wif team members



Wardrobe Area

Toilet

Wednesday, September 2, 2009

Bintulu - SMDS Site Survey, Day 1

Cerita 2 minggu yang lalu, baru ader masa cket2 nak buat entry. Xpela ek lambat cket :-) Janji tersimpan dlm blog nie buat2 kenangan masa depan..heheh.


16 August 08, at 8.30 am kami yang terdiri dari 5 orang iaitu aku (sorang2 nyer gurlz dr JB opis), Pojie, Nuar, Budee n Jijo berkumpul kat opis waiting for Uncle Chin driver yg nak antar ke Airport. On da way uncle ngan baik hati nyer bawa kami breakfast kat Hutan Bandar dulu. Makan Roti Sorai kari ayam yg sedap kat ctu.


Sampai2 airport terus check in barang2 kami skali ngan our Piping Manager Mr Takashi Koizumi yg dtg lewat cket. So total dr JB opis ialah 6 orang termasuk Mr. Tk. We are transit at Kuching for 3 hours before flight seterusnya ke Bintulu.

1 hour 15 minutes terbang dari Senai ke Kuching..

Nuar n Pojie (glamer korang dlm blog aku,.. hihi)@ Kuching International Airport. Dah cantik pun airport nie, xmacam 4 tahun yg lalu aku datang cni. Time aku datang dulu pun airport nie tgh renovate ..skarang dah cantik n okla, macam2 shops dlm tue, bole jamu2 mata :-)


3 hours nak menunggu tuk next nyer flight mmng agak lama jugak la nak tunggu. So kami plan jalan2 Bandar Kuching dulu. dah alang2 datang tempat orang nie, bg yg tak pernah datang tue sngt2 xcited la nak jalan2 Kuching. Even yg dah pernah sampai nie pun xcited jugak tau..yg dulu mesti dah xsama skrg..hehe..


Mujuqla ader kakak n abang ipar Budee yg sangat sporting n baik sekali dengan rela hatinya membawa kami jalan2. Klu tak by taxi jerla kami ke bandar kuching n mesti xsempat nak shoping bagai.



Dapat naik Wish lagi..:-) (kete favourite aku nie..hehe)..dlm kete abang nie yg keje Offshore Petronas Miri dok citer2 keje dia..huhu..best nyer keje offshore. Sambil2 berjalan2 dapat dengar pengalaman keje orang yg macam2. Sangat menarik..Banyak pengalaman dia.

Meoowww!!, Welcome to Kuching....

First destination, Pasar Kraftangan depan Waterfront. Cepat2 punya shopping, dapatla sorang sehelai t-shirt for me n hubby..sedondon gitu..:-)nie mmng tabiat aku klu g tempat orang mesti wajib beli tshirt yg sedondon (Tshirt Borneo Sarawak)..heheh


Klu lama lagi nie, banyak la aku nak borong..:-)


Tolong Nuar cari baju tuk baby Ammar n wife nyer, Lynn.

Then agenda paling ditunggu2, mesti rasa makanan kat sini..Kami dibawa ke one of famous restaurant kat situ..tp aku lupa apa nama dia. xhengat langasung..


Thanz to Abang ipar Budee (xtaula nama ape) yg belanja kami :-)

Sayap Renyok?? Ala2 ayam penyet kot..


Dah kenyang, kami pun dihantar balik airport..keje keje..bukan datang jalan2. Dapat kuar jalan2 Kuching pun dah cukup beruntung tue..hehe..Thanz banyak2 tu Kakak n Abang Budee..Baik sangat2 diorang nie.


Before enter boarding gate, we meet all together geng2 site yg dtg with another flight from Changi, they are Choon Hou, Din n Mariko san. They are from Singapore Opis. N also 2 org lagi from Process Department.


Prevention is better than cure!


See, langit dah gelap..naik pulak Mas Wings yg kecik..huhu..


Mostly, penumpang2 nyer yg ader keje ngan Shell or Petronas. Yerla, saja2 nak jalan2 Bintulu tak kot..:-)


Dah selamat tiba di Bintulu, aku, Budee, Nuar n Pojie..Jijo tukang amik gambaq..heheh. Kat blakang tue Koizumi-san (bos yg sangat sempoi) Japanese, tp suke cakap Indon..maklumla 20 tahun keje JGC Indonesia..


Kotak2 document n safety boots jer yang besaq tue..

Taxi Coupon to Hotel Rm35 per car..


Uncle2 Taxi kat cni ramah2 belaka..

Bintulu Airport

N welcome to New World Suites. We stay here for 1 week..Malamnyer we had dinner all together 11 person at Midvalley Cafe. Belanja by Koizumi -san.

Detail Hotel nie nnt citer in next entry..Kite tunggu di hari yang lain :p
p/s: Paragraph mmng fail..ntahla, asal post jer tunggang langgang jadinya..xsempat nak edit dah..mau tido..gudnite!

Mana perginyer selera makan ku?

Adehh, mana pi nyer selera makan aku? tadi kat opis bukan main plan lagi aku nak
berbuka ngan KFC. N before balik tadi singgah tapau KFC set wif cheezy wedges..pastu tapau
lagi nasi goreng seafood kot2 xkenyang makan ayam saje. At last till now ape yg berjaya masuk
perut ialah wedges semata2. Yang lain2 dah xmampu nak makan..pelik2. Pas je minum air ngan
banyak nyer terus kenyang..huhu. Membazir jer rasa, itula ikutkan nafsu makan macam2 rasa
nak makan time tgh2 lapar..hopefully nasi goreng boleh buat sahur japgi. n arap2 jugak bangun
sahur japgi ader selera makan..klu tak mmng sangat2 membazir aku arini..isk2 xbaik.

Sahur @ Niqqi's Cheese Prata Shop

Sahur yang sungguh menyelerakan. Even at 5 am, selera still maintain ... Nasi lemak special, ader ayam n telur goreng for me n Cheese Prata for hubby..

Tuesday, September 1, 2009

Lelapkan Mataku..

Baru balik lepak2 umah Nuar & Lynn. Sembang2 sambil makan goreng pisang, agar2 n air oren :-)

So, dah lewat2 camni mata macam ssh pulak nak lelap. Ermm, lagipun lama xupdate citer2 kat sini. Malas terlampau skrg nie..maklumla bulan2 puasa nie, malam jer dihabiskan ngn aktiviti makan n makan..pastu kenyang naik bilik borak2 tepon ngn hubby terus zzzzz...(amalan xsehat langsung!)

Last week, balik Penang..alhamdulillah, segala yg dirancang sume nyer berjalan lancar. Cuma 2 perkara yg tak tertunai ialah ke Pekan Rabu n Queensbay Mall. Xsempat. N plan kami bertukar ke Gurney Plaza..tempat shopping favourite abah n mama dan kami jugak..g shopping baju raya. Itu pun rasa xsempat nak jalan sume..masa berlalu begitu pantas then ke Chorowstar beli asam jeruk.

Yg sangat2 puas hati ialah list makanan yg dah aku senaraikan sebelum nie, totally sume dapat aku rasa..huhu..puas hati. Laksa Penang, Murtabak, Bihun sup, popia, nasi merah, ikan bakar, n lauk pauk yg sangat sedap sumernyer dah berjaya masuk dlm perut ku ini..end up semalam dah kene penyakit ke toilet sepanjang perjalanan aku dr Penang ke Jb..huhu..makan macam2 sngat mau tak terkejut perut nie. Mujurla xberlarutan sampai arini..risau gak aku coz pagi tadi ader meeting kat Singapore till afternoon, ikutkan hati nak MC je sbb xsedap perut, tp gagahkan diri jugak, bukan aper risau aku klu kene cirit birit kat sana, ngan toilet xader air.huhu..sukar2.

Actually, niat dr last week nak cuti je arini coz sayang awal2 lagi dah apply leave tuk today coz kami nak ke Kelana Jaya, ader hal nak settle ngan our lawyer umah..Tp memandangkan ader meeting then ader keje nak disiapkan so xjadila nak cuti, tp pk2 balik rugi pulak xcuti , xdela penting mana pun meeting tadi, (bebel je lebih).So hubby saya g sowank2 jerla.

Xsabar rasanya nak balik lagi this week. Bukan balik Penang, tp balik jumpa suami ku..Raya nnt baru balik Penang. This week plan nak balik KL, this Saturday ader majlis Iftar bersama kawan2 SKK..bestnyer dapat jumpa kawan2 lama..:-)n nak g beli baju raya jugak..saya belum ader baju raya secukupnya lagi. heheh..nak beli ready made punya.

Ok, gudnite!