Monday, November 23, 2009

Happy 2nd Anniversary ...


Alhamdulillah....dah 2 tahun usia perkahwinan kami....Living for the past two years have leave many bitter-sweet memories. Sayang, I Luv u sooo much and no words can describe how lucky and blessed I am to have you as my beloved wife..


Semoga perkahwinan ini kekal sehingga akhir hayat.. Thank u Sayang for loving me..and TQ for the lovely marriage..LUV U!!!

Happy 2nd Anniversary & Happy Papa n Ibu To be..Insyaallah...

Kenangan Terindah..@ Arc De Triomphe, Paris

Thursday, November 19, 2009

Lama Dah xjenguk...

Lately terasa malas sgt2 mau update ini blog.
Letih n malas terlalu menguasai diri..
Nanti2 mood dah dtg tgkla, satu hari berentry2 nnt yg kuar.ehehhe..:-)
Nak kuar g dinner kat Senibong wif geng2 opis..
Open Table oleh my hosmate saye ija..
Hubby nyer br sampai jauh nun dr Ruwais, Dubai..
Happy nyer..Moga murah rezeki kamu berdua..n baby dlm perut :-)
Will update more later!
T.a.T.a...

Sunday, November 8, 2009

Mood Bercuti :-)

Lately perasaan nak bercuti tue semakin dah membuak2 dlm hati nie. Since beberapa minggu yg lepas lagi dah bgtau keinginan ku ini kat hubby, n kata persetujuan belum lagi diberi 100%. heheh..

Adeh, dah 2 bulan di kuarantinkan dok kat JB jer, lemah jer rasa. Iyerla, nak g mana lg klu dok cni..larat nak g shopping je everyweek..bukan ader benda sngt pun nak beli. Klu balik Kajang, owh, mcm2 boleh buat tau. Paling koman pun g lepak2 Putrajaya pun best..g shoots pics2 menarik kat sana. Owhh, damai nyer..:-)Sekarang terpaksala bersabar dulu..Dr pun dah pesan, jgn dok travel jauh2 lagi..tgg pas 3 bulan dulu..xsabaqnyer nyer nak tgg almost 2 minggu lagi..yei!!


Insyaallah, pas check up 25 hb 11 nie terus aku amik cuti sampai ahad nyer..nak balik Kajang. Sebut pasal next check up isk, rasa risau lak aku, maklumla..b4 nie amik darah segala bagai coz nak buat test ader problem or not..risau sangat2. Hopefully, me n baby sihat2 hendaknya..

Patutla aritu nyer check up mahal bukan main, coz aku tny member2 yg dah pernah g check up sana normally around rm200-rm300 je..tp aku that day mau kene rm560 tue..laboratory charge yg mahal lebih..rm250..owhh, rupa2nya br aku ingat Dr Nor Aini ader bgtau yg dia nak buat bnyk test coz nak tau sbb kes terdahulu..dr darah n air kencing dah bole tahu if problem or not. Hopefully xde ape2..risau jugak nie. Then ader extra ubat hormon lagi. So makin bertambah la ubat-ubatan yg kene telan tiap2 ari..


Ok, lari topik pulak dah..sebenarnya nak citer yg sebenarnya sekarang nie keinginan ku nak bercuti2 bersama suami kat mana2 resort or hotel2 yg betul2 menghadap pantai . Rasa macam nak bau2 pantai gitu..ihihi..Nak g pulau, tutup kan sekarang nie..musim tengkujuh kat sana tue. So pk2 klu g PD pun ok gak..Lagipun dekat je klu nak drive dr KL. Tp kawan2 ader tak suggestion hotel or resort mana yg best kat PD tue, means dia ader private beach, swimming pool, n paling penting room berbalconi menghadap beach..ahahah..bnyk songeh pulak dah..


Tp betul la, rasa tenang je klu dapat laksanakan impian nan satu nie..heheh..


Td ader gak survey2 kat tenet nie..n tgk Tiara Beach Resort macam best jugak..cantik coz pool nyer buat ala2 pantai gitu. Tp nie klu ader anak2 kecil nie baru best..berbaloi..setakat mak n bapak je nak main macam xberbaloi je. Tp beach dia ok la not bad..:-) Nie antara pics2 yg aku godek2 cari tadi..



Ok gakla, macam2 aktiviti bole buat kat cni ...menarik jugak.

Tp nak pergi bile tue yang kite tak tau..ujung bulan 12 kot plan2 nyer. Tp xtaula, takut pas pasni bz dah..mana nak sibuk nak survey barang2 umah lagi. Contractor buat kitchen cabinet pun dok cari lagi..ahahah..ader masa ke??hahah..tak tahu la..verangannnnnn je lebih :-)

Takpela, klu dpt pi tue rezeki la tuk aku, tp klu tak pi pun xpe..mungkin ader bende yg lebih penting lg yg patut aku settle..nie cadangan je..dok sorang2 xbuat ape berangan jer lebih..hihi..ok la mau turun dinner la..

Arini Zue masak sedap..td pun lunch ngn Zue, Min n Ija..selera sekali wlapun dah banyak makan dah b4 tue. Ader siakap 3 rasa, ayam mask merah, sotong n sayur campur. Best tul klu tiap2 ari ader orang masak sedap2 camni...hehhehe..

Ok, bubbye..pulun create entry arini..maklumla seharian terperap dlm bilik ngadap laptop nie aje..ape lg nak buat...:-)

Super Duper Sedap Dinner..

Last week, kami (aku, lynn, fatt, ija n zue) bersama2 menjamu selera dinner kat umah Lynn. Menu utama yg super duper sedap..arnab goreng kunyit..nyum2!!
Dah lama tak makan daging arnab. Last pun, ntah 10 tahun yg lalu kot. Itu pun makan satay jer..nie dapat makan betul2 dagingnyer, wahh..begitu sedap skali..Actually, arnab nie dijual oleh Azrin, our opismate, arnab belaan familynyer kat kampung. Mmng buat berniaga pun. Then, diorg nie kongsi2 beli n soh K.lynn masakkan..hehehe..best gak idea tue. Klu orang lain masak nie mmng sodappp..ahakss! So kami nie g tlg2 ape yg patut la..tlg jaga si Ammar pun ok gak..hihihi..sementara ibunyer dok masak. N kebetulan suami nyer Anuar, g main futsal ngn geng2 opis. So gurlz only...pueh la makan.
Selain menu arnab, ader ayam masak madu n sayur sawi..sedap sangat..especially bile dapat makan ramai2 camni. Bertambah2 selera la bakal2 ibu nie..:-)




Hah, inila arnab nyer..dah masak xnampak rupa bentuk arnab pun..macam ayam je..tp sedap la isinyer, lembut n manis je rasa..


Ayam masak Madu..

Sayur sawi masak air..


Thanz to Lynn, nnt2 klu free kite buat masak2 camni lagi ek...menarik+sedap+pueh hati....


Pesan Toto je lah...

Mama n abah now on da way g Danok, Thailand. Nak g makan tomyam sedap la tue :-) Adehh, kecur air liuq aku..sedap weiii..xleh celen punya..ahahaha. Antara menu yg di order, tomyam campur, asam pedas siam, ayam goreng serai, ikan goreng n ulam-ulaman n sambal belacan yg sedap bangat. Owwhh, biler lagi leh makan kat restaurant Laila, Danok tue :-)



Hihihi..nie pic 5 tahun yg lalu, wif my family..time nie dok cinta sakan lagi, sporting nyer abah bawak g makan2 kat Danok lagi..:-) Menu xnampak pulak..buah kelapa pun jadila..:p kurus giler time nieh..heheh

Actually, mama call tny mau pesan apa..coz klu dah masuk sana mesti skali harung g shopping barang2 siam. Aku pun ape lg, dah alang2 dok cari Toto, pesan kat mama jerla..iyerla, stok toto nie kene bnyk, nnt dah masuk umah, adik bradik dtg tido, mestila nak hampaq toto kan..maklumla, katil xcukup lagi nak tampung sume bilik :-D actually, bnyk lg brg mcm nak beli kat sana..tp iyorla, dah tak pi sendiri ssh la nak pilih2 sumer..xpela, insyaallah, pasni balik Penang leh pi lagi..dekat je nak masuk sana..~2 hour jer pun. Klu nak makan sedap nie, xkisahla jauh ke tak..bole aje..

Tuk hubby lak, i pesankan Jersey Barcelona. Dah lama dia dok cari..ahahaha..since raya aritu opismate nyer g Padang Besaq , tp xde pulak. Jenuh abah nak cari nie, nak Gred A punya ok..heheehe. Jap g sure abah kasi aku cakap ngn penjual Siam tue..sah dah!ahahaha.."saya mau jersey orange barcelona, lengan panjang size XL gred A punya" kasi sengau cket yer..;p

Saturday, November 7, 2009

What positive thing have you done today?

Sambil2 memblog, sambil dok layan bola Piala Malaysia. 2-0 already. "Hobin Jang Hobin!"


Pagi tadi, bangun awal..cam biasala, dah xleh nak tido lama2. Layan tenet jap then kemas2 bilik n basuh baju stok seminggu nyer. Huh, letih juga nak kejekan sume baju2 tue :-)


Tgh2 mengemas, Lynn (my opismate) msg ajak g breakfast nasi lemak kat umahnyer. Huhu..rezeki sedap jgn ditolak ye!Dah abis kemas2, basuh bj n sidai sume, then aku n Ija, terus ke umah Lynn. Naik kete masing2 coz pastu masing2 dah ader plan ke lain. Sampai2 sana, main ngn Si Comell Ammar Naufal dulu..haih!geram giler aku ngn budak nie..comel, putih, gebu..dah pandai nak menyembang, gelak mengekek..hehehe..

Dah botak dah si comel nie :-)

Alahai, putih nyer la budak nie..gerammmmm!!!

Sessi menjamu selera, nasi lemak sambal, ikan bilis n telur goreng ..nyum2..sungguh sedap!(lupa nak amik pics bahan bukti) heheh..sedap sngt sampai dah xingat nak snap dulukan...


Lepas makan main2 lagi ngn Ammar, then terus ke destinasi kami seterusnya. Aku ngn plan awalnyer nak ke Persada lagi, ader Metrojaya Sale! Ija lak ke Jusco Tebrau. Sambung shopping lagi..hehe. Semalam, aku xde rasa nak pegi, bile geng2 sume pi sana lunch time . Tp bile balik tgk hasil2 'shopingan' diorang, rasa teruja pulakkan..lagipun seperti yg diorg khabarkan kali nie agak lebih terancang cket la compare then last year. Nak bayar pun beratur bukan main panjang lagi..Tp this time agak terkawal cket la..


Hanya lebih kurang 1 jam je aku berada dlm tue, belek2 barang2 yg nak beli je..xsume tempat aku g jengok. Tp ok la, agak berbaloi dengan hasil yg dah aku dapat..4 helai baju, 1 set bj tido n brg2 dalam Wacoal n juga Jean Perry,Pillow. Somerset Bay nyer bj pun menarik, 80% less lg..murah2. Tp perut dah besau nie xdpt la nak melaram ngn Somerset lg, bj nyer alahai, comel2 belaka. Cukupla tue, tak cukup tangan dah nak bawa. Klu ader sayang nie syiokla shopping ngn dia.. :-)



Hasil2 shopping tadi..Wacoal sume simpan sebelah :-) Agak2 bantal tue leh kasi tido lena tak? maklumla sekarang nie lena asyik terganggu je...ermmm


Balik umah. Time to relax2, sambil baca novel...ngan cuaca pun sejuk2 hujan kat luar. Nyaman skali :-)

Malam nyer layan sehati berdansa tadi sambil2 tukar channel TV1 . 3-0 sudah..sah bole Menang!!!


p/s : hubby xdtg this week, kasi can dia relax2 kat umah pulak..sian tiap2 minggu nak dtg cnikan?heheh..sok dia g kayuh kat FRIM..bestla, tingat dulu2 aku sll ikut dia g kayuh..aku lak g jogging ctu..kejap2 je pinjam beskal nyer round2 ctu..bestla..pasni nak mintak satu beskal MERIDA la..ahahahah...leh kayuh sama2..:p


yei!! 3-1..monang! den dah kato dah..ahahah..tul ke ni? alahai,.. penyokong2 gomo klate gomo..dah buat dah..terbakar abiss!


Monday, November 2, 2009

Home Fair @ Persada Johor..

Hah, time to sambung entry b4 nie. Pas dah settle amik ubat, then next destination ialah ke Persada JB ader Home Fair kat situ. Saja la nak g ushar2 barang. Tp before tu we had lunch kat Singgah Selalu Kotaraya. Makan Nasi goreng yg xberapa sedap sangat. Ntahla, ke aku jer rasa xsedap xtaula..cerewet jugak aku pasal2 makan lately..ader je xkena ngan tekak..huh..
Then jalan2 kat Kotaraya jap..xjemu2 ke, padahal niela port kami hari jumaat lunch time panjang dok mai abis duit kat sinila..tudung la, baju la..ader je yg berkenan..hehehe..
Then baru la jalan balik ke Persada..dah kenyang barula ader tenaga nak berjalan..tp heran jugak aku, harini xdela letih sangat aku dok jalan pi mai pi mai..klu tak, adeh la..jenuh gakla nak jalan bnyk2 nie..penat memanjang.
Kat sini kami try estimate our design kicthen cabinet..mengikut ape yg kami nak n material ape nak guna..saje la nak buat2 bajet..bukan nak amik kat cni pun..coz mostly kedai kat JB xde pun kat KL..just for our estimation only..kebanyakkannyer ape yg kami nak bile dah kire2 araund rm15k-rm20k..barula mengikut citarasa..so balik kene buat calculation balik la..dah terlari cket bajet nie..Insyaallah, ader rezeki lebih boleh la tunaikan impian nan satu nie..hehhe..
Jalan2 lagi, then jumpe hood yg kami dok ushar dulu..dah alang2 ader promosi n dah malas lagi nak cari pasni..kami pun mengambil keputusan..booking kat situ terus..lagipun head kedainyer kat Damansara..so ape2 pun barang mmng dari Damansara..so nnt dah buat cabinet sekali harung la diorang dtg install skali..pakej kami include Digital Hood, Dapur n Oven..settle..n ader lagi dpt2 brg2 FOC..periuk n segala hose la utk installlation ..Installation n delivery pun FOC.
Hah, settle dah barang2 dapur...Tv pun dah beli aritu. Sofa, Meja makan, Coffee Table sume dah booking..anytime umah siap..sampai la barang..Lepas nie nak survey lampu2 n kipas pulak..
Actually, aku belum lagi informkan yg kami dah pun boleh dapat kunci umah..Insyaallah, by nextweek kami g amik..aku kene g sana la....xsabar nak renovate itu rumah..dah banyak plan dlm kepala otak nie..Hubby akula dok buat macam2 calculation bajet n also sketch layout..aku follow je..xkisah..coz citarasa kami pun lebih kurang je..so i will follow u!..heheh..
Sambung lagi aktiviti kami..balik umah je..ingat nak g Jusco terus..tp hujan pulak..pk punya pk..baik balik lepak umah je..So Sunday la kami ke Jusco tebrau City. jalan2 tengok barang..ingat nak cari Comforter..tp xdak pulak yg berkenan. G tgk wayang je..citer aper ntah..xingat tajuk..hahha..n last2 30 minit sebelum abis..boleh aku g lena..hahahaha..sejuk gilerr ngantuk..!itu mmng kelemahan aku...dahla sakit pinggang lak tue...:-(
Arini g Jusco lagi..hahahha..seronok tul g takde orang senang nak beli barang2. Then balik singgah beli barang2 basah sbb aku terpk nak masak pulak..dah xlalu nak makan nasi kat luar..
So masakkan tuk hubby Sotong masak kunyit, ayam masak kicap, goreng ikan ,sambal belacan wif ulam ulaman..nyum2..selera tul aku tgkk hubby makan..puas hati aku..wlpun pada awalnyer dia larang aku masak sbb penat katanya..tp xpela, xdela penat sngat..janji aku puas hati bila tgk sayang makan ngan begitu selera sekali..Alhamdulillah.
Ok, time to sleep now! Sok keje...keje..keje..slamat bekerja sume :-)

::aktiviti kali nie xde disertakan bersama pics pun, xingt nak snap..so baca ayat2 jer la lebih yer ::

Happy Besday To me :-)

Besday yang disambut dengan penuh bermakna bagi aku :-) I'm really happy wif my life now. Alhamdulillah...Allah mempermudahkan segalanya untukku. Aminnn..
2nd time sambut besday as a wife, disamping suami tercinta..Tp last year pun sambut jauh2..N kali nie lebih bermakna lagi bile ader baby dlm my womb nie..mood dia pun lain macam cket ..heheh..

"Happy Birthday To U Sayang"..Besday Card from my hubby..seperti biasa pilihan nyer mesti yg kiut miut punyer :-) n ayat2 dalamnyer buat aku rasa tersentuh hati..Thank u sayang!
Pagi2, lagi kami dah kuar brekfast sebelum g check up kat Pakar Puteri Specialist. Tgh2 makan, mama call aku, to wish me. Sebelum tue pun abah dah msg me, dengan kata2 nyer buat aku rasa sungguh terharu..Thank u abah. Lama jugak borak2 ngan mama..then cakap ngan abah jugak..Insyaallah, pas raya haji diorang akan ke KL nak tgk our house...bole la abah kasi idea2 cket mana nak renovate or tukar ape2 yang patut. N aku juga ader dapat present from my abah n mama...sejumlah money yg dimasukkan ke dalam my accaunt..:-) Thank u mama n abah...Nie rezeki my baby nie...:-)Alhamdulillah..murah rezeki...Mama n Abah, doa banyak2 tuk kakak yer ..Aminn.
Then kami terus ke Pakar Puteri, to meet Gyneacologist Dr Noor Aini. Saat2 hati aku berdebar2..ntahla, setiap kali nak g scan mesti hati aku sungguh berdebar2..maklumla, aku dah ader pengalaman sebelum nie...Takut sangat2. Tp xelok sngt sebenarnya aku pk lebih2..Better pk perkara yg sihat2 saja..
Agak lama jugak la tunggu turn, bayangkanla..aku nyer no 23..n time tue baru no 9..huhu..lama mau tunggu..sabar jerla..Sebelum tue, nurse amik berat badan n jugak tekanan darah..berat nyerrrr!!huhu..maklumla, makan bukan main lalu lagi skrg..hehe :-p..isk2 pasni kene control nie..xleh jadi, xelok sangat klu berat badan naik berlebihan..seeloknya 1 bulan 1 kg je..huhu...
Ok, time masuk jumpe doc, 1st2 skali aku citer la my history to doc..thats why la aku amik keputusan g private je..so doc leh concern lebih cket..ok, bile dah abis citer2 sume then saat2 tuk scan..
Alhamdulillah..i can see my baby heart beat..sambil2 gerak dlm my womb nie..time nie macam2 perasaan bermain dlm hati aku..sedih, gembira n rasa terharu sekali..sebelum nie pun wlpun dah pengalaman bawa perut 4 bulan tp sekali pun aku xpernah tgk baby gerak2 camtu..Alhamdulillah, syukur sangat2..Semoga baby sihat n selamat semuanya..Aminnn..Inilah hadiah yg paling berharga dari suami utk aku :-)
Then lepas tue, doc soh aku g amik darah n air kencing tuk dia kaji selanjutnyer. dari situ, doc boleh kaji jenis2 penyakit n boleh jugak tengok ader effect to baby or not..Aku doa banyak2 semoga xde ape2 yg berlaku..semoga sihat n selamat semuanye..Doc jugak kasi Asid Folic seperti biasa n ader tambahan ubat hormon tuk kuatkan my baby dlm perut nie. N next appointment 25/11 for 2nd check up.
Time aku g amik darah kat lab, ader kejadian yg begitu aku kagum sekali. Mamat yg amik darah aku kali nie..terer giler..selama aku dok amik darah selama nie, xde sape2 pun yg berjaya klu amik dari lengan.Balik2 kene amik kat atas tangan..sakit wooo.. Dengan alasan urat tak nampak..Tp mamat nie sekali cucuk jer dah dapat satu picagari..terer la dia cari urat..kejap lak tue..Congrats!Aku pun xde la rasa sakit sangat..sambil amik sambil dok senyum2 lagi...sebab slumber je cucuk skali dah dapat..heheh..
kagum aku :-)Sebab pernah last year pegnen time amik darah kat klinik kesihatan, boleh nurse nie cucuk sekali xdapat urat..then ngan jarum tercucuk dia g tinggal sbb takut..then g cari nurse lain...ayyoyo..boleh pulak camtu...sabar jerla..then last2 tak cucuk kat ctu jugak..amik kat atas tgn..huh!!buat sakit jer...
Time to amik ubat kat farmasi..huhu..banyak jugak stok ubat yg dapat. Nie stok sebulan punya till next nyer appointment.
Ubat-ubatan yg perlu dihabiskan..n also my ultrasound result.
Nak tau kami ke mana lagi pastu..sambung next entry..cheewahhh!!hehhe..panjang sangt dah nie :-)

Hadiah Untukku :-)

Al Quran Terjemahan per kata yang dihadiahkan suamiku tuk saya. Thanz yer sayang..Actually, mmng pun dah lama kami dok mencari Al Quran Terjemahan macam nie..selalunya terjemahan nyer kat tepi2 by paragraph,..yg ini word by word..lagi mudah tuk faham..selain itu boleh la asah balik otak aku ngan ilmu2 bahasa arab aku yg dulu2 nyer aku blajaq..siap senang lagi nak score A, tp skrg dah berkarat langsung tak guna..abis sume lupa..isk2, xbaik cenggitu..

Pasni, niat aku nak menghabiskan bacaan Al Quran aku boleh la diteruskan guna Al Quran yg ini pulak..tulisan nyer pun besar2. Alhamdulillah, berkat aku baca setiap hari dapat pahala tuk suami aku hadiahkan Alquran nie utk ku..Aminnnn.

Mood Sedih :-(

Sedihnyer, bangun2 tido (petang) terus teringat kat hubby :-(

Rindunyerrrrrr..

Nie yg xbestnyer klu cuti lama cket..then lama spend time together. Macam2 kenangan yg bermain dlm fikiran aku nie.Today kami berdua on leave..Niat asal nak g check up today..tp dah g awal Saturday lepas tp still cuti lagi arini..dah rancang awal..Pasni aku citer check up pulak.

Pegnen kali nie, rasa cengeng semacam je..kejap2 rasa sedih..adeh, napela tak kuat langsung..xmacam dulu2. Time dok jauh2 dulu ok je aku handle sowank2..Sian je hubby kene layan nangis rindu wife nyer nie..cam tadi la, bangun2 tido, aku tido petang tadi dari kul 6 till 6.45 pm br terjaga..then terasa macam hubby ader kat sebelah je..terus tepon dia yg skrg tgh on da way balik by bus..nangis2..adeh, macam2 la..tula, tido lagi petang2..bangun mesti mood xelok je..

Tapi, pas solat Magrib n baca AlQuran cket tadi, alhamdulillah..mood dah semakin ok..biasala kot camnikan??? Tak sabar nak tunggu sayang sampai umah n nak sembang lama2..sok dia cuti lagi, nak g settle cket lagi hal kat bank...

ok, cukup2 sudah entry sedih, xelok sedih lama2..xelok tuk my baby dlm perut ibu nie...:-) pasni entry kasi happy pulak ye!