Saturday, November 29, 2008

Hadiah Buat Mama...

Semalam on da way aku jalan nak p lunch mama call..present yg aku pos tue dah sampai pun..hehe.cepatnyer.aku pos Khamis petang.ingat Sabtu br sampai.alih2 Friday pagi kul 10 am dah sampai .

mama sgt2 xcited dpt barang yg aku kasi tue.puas aku pk nak bg ape.hehe..alih2 aku oder jer brg dr one of the shopping blogger fav aku.
harga pun ok.berbanding kat mesia yg nak kene beli brg nyer dulu ngan harga lebih RM500 then baru leh beli brg nie.

Mama suke sgt la dpt set nie..actually dah lama pun dia cari,baru aku tringat..hehe.patutla dia suke sgt.:-)

nie dia present yg aku bagi , plus besday card for mom..

Estee Lauder Set..ader lagi berus2 dia dlm beg kecik sebelah tue.memang berbaloi..tp tadi mama ckp dia xpakai sume pun,nnt leh la aku amik blk mana yg dia xpakai tue.hehe..aku dah aim lip gloss tue..suke color dia.also lipstick.color pun soft2 je...
Boy n adeq bagi duit je kat mama..biasala org laki,depa bukan tau pun nak bg apa kat org pompuan nie..bagi duit lagi senang.hehhe..ok la tue..nie 1st time adik bagi adiah kat mamala..baru keje la katakan.hehe...




Exhausted...

I'm Tired.

Aku bekerja hari nie.ader keje cket lagi yg nak disettlekan.Balik kul 4 ptg then trus ke EON,OCBC,Public n Citibank...bayar hutang2 aku n sayang.on da way balik tapau,nasi ayam sambal n mee rebus..huhu.berselera nampak.Lunch time tadi xsempat makan pun.gi Digi center bayar bil.lagipun mcm xde selera sgt nak mkn lunch.coz aku pun dah xtau nak mkn ape kat ctu.semuanyer fast food.klu nak mkn best cket kene jalan jauh.malasla...

Aku baru je lepas mkn nasi ayam sambal.adeh,kenyang pulak..boleh ke lagi sambung mkn mee rebus tue.tunggula mlm2 kang sambil layan sehati berdansa.tadi dpt chat ngn sayng kejap.pastu skrg dia dah kuar pi mkn mcd n beli barang2 dapur.beras pun dah abis.sian dia..bz sgt this week sampai xsempat nak beli stok2 mknan.n every night mkn luar je.4 hari berturut2 makan kebab je..sian nyer :-(
Tadi pun aku call dia ngadu lapar..alalalala.isk,kesian sgt,tuela..dia terpaksa hidup berdikari kat sana.nak mkn kene masak.klu nak mkn luar agak jauh la.Paris xmcm London ke yg senang nak dpt makanan halal..macam aritu dia g London,mane2 je ade mkanan halal..senangla.xpe yer sayang,kene tabah cket yer..xpe.xlama dah..nnt dah nak balik dah..tiap2 mlm mkn sedap.:-)

malam nie chat lagi ngan syang,best,..tadi sembang kejap pun dah penat dah dok gelak ketawa ngn dia..hahah..lawaks2....ceria hidup aku.

Friday, November 28, 2008

Semalam aku xsempat nak update blog..penat sgt.g bersesak2 kat JJ punya pasal..padahal xbeli apepun..hahha..saje je jamu2 mata..handbag yg aku nak tu pun xbeli..bnyk sebab2 nyer..

Sebab utamanyer pasal moneylakan?bnyk nak pakai duit bulan nie..next month pulak nak jalan2 Terengganu lagi..n bnyk2 lagi la nak guna untuk masa2 depan..heheh..kene sentiasa beringatla..:-)

Sebab kedua,semalam aku saje la kan gi survey2 skali lagi..rupanya besaq n bukan taste aku..aritu aku pandang2 camtu je..xdela gi belek2 coz skali pandang aku ingat kecik..so balik umah terpk2 la sesuai bawa gi majlis..alih2 semalam aku tgk tuk kali kedua dah xberkenan dah..huhu..xnyesal la aku xbeli pun…heheh..

Penat2 aku sesak2 kat jusco tue aku cuma pi Watson beli barang2 harian aku je..hehe..actually mcm bnyk je yg berkenan di mata..especially barang2 umahla..tp memndangkan aku pun lum ader umah lagi better tgk2 jela dulu..cuci2 mata..
yg paling aku xpuas hati tue brg2 Akemi la..pillow cuma RM10 ok..murah bangat…Comforter xyah ckpla..dr RM150 (Akemi Home, single) yg aku beli lan 9 aritu dah turun xsampai RM100 pun..huhu..murah bukan?xpela..tunggu next next punya JCard Day pulak..kene pi ngn sayang jugak..baru syiok shopping barang2 umah ngan dia..heheh..sabar2,masanyer akan tiba jugak..
Sila abaikan background nya.tu port aku sambil layan tenet.comforter yg dibentangkan atas carpet bertujuan untuk golek2.heheh..

Beli xbnyak manapun..tp saja nak tepek gambaq jugak..kahkah..
Inner shine prune,6 botol..nie akunyer supplement,tiap2 bulan mesti beli 12 botol..aku suke mkn pati prune nie..n till now aku dok minum, mcm give good effect je to me..:-)wajahku semakin berseri2..hahah..gedix pulak..xla,dia senang utk proses perlawasan kot..heheh..jugak spirulina 1000mg.husband aku la ritu dia balik n belikan aku spirulina nie..n aku continue je beli jenis nie jugak..ok la..lgpun jenis tablet.senang nak telan..xsuke ubat cecair.wekkk..ssh gile nak telan..mcm gamat healin yg aku kena telan every morning n b4 sleep.nie mama pulak yg soh mkn setiap ari...setiap kali aku balik penang mesti dia akan bekalkan aku 3,4 botol gamat healin..Gamogen.support by mama..:-)
Lagi,beli deodorant rexona kecik tue..beli trus sampai dua.I minat sgt ngn bau sweet dia tue..ala2 nyaman jer bile di sembur..lagipun kecik n senang nak dibawa ke mana2.Ubat gigi sensodyne,sensodyne hijau je fav aku..yg lain xsuke..breath spray n clorets fresh mint.nie untuk aku spray n kunyah2 pas makan or pagi2 on da way gi keje..untuk kesegaran pernafasan anda..:-)
ok.itu je yg aku beli..no more.kawan aku jer yg shopping xingat..maklumla dia nak kawin next year..bnykla preparation yg nak dibuat..aku just teman dia shopping je..hehe.

Wednesday, November 26, 2008

Happy Besday Mom!!


The Most Special Day

Mom,Your birthday is
the most special day of the year,
because without you I wouldn’t have
the all encompassing comfort
of a mother’s unconditional love…your love, for me
You are always there for me, Mom.Whenever I need you,
to cheer me up, make me smile,bolster my confidence,
or sympathize with me and ease my worries,
you fill up my empty, hurting places
with your boundless affection.Your loving presence in my life
gives me a reassuring feeling
of security and peace.

Thank you, Mom,and Happy Birthday!


Today is mama besday..Happy Besday Mama! Semoga Panjang umur n dimurahkan rezeki…Aku call mama tadi time lunch hour wish to her..Mama n abah tadi ader kat umah Pak Teh coz abah jd contractor renovate umah dia..so g survey2 tengok progress..n malam nie mama open table kat sume family adik beradik dia..makan kat Sg Petani..seafood bakar..wow!!..teruja aku dengaq..aku yg jauh nie xdptla nak join..syiok adik2 aku coz sume keje kat Penang jugak..senang la nak join ape2...kakak nie je yg rezeki dia nun jauh kat Selatan..:-(
Present on progress now...tomorrow antaq pos laju..Suprise!!Arap2 mama suke...:-)

Sedikit Tenang...

Huh..dah lega cket rasanya arinie..aku dah settle sume nyer..issue abis dah..tunggu detail pulak..tp petang tadi dah ala2 rest jugak lepas 3,4 ari bertungkus lumus sampai xlalu mkn aku dibuatnyer..:-)sok start balik detail engineering n need to issue next 2 week.

Sok ader JCard day Jusco Tebrau City..oooh,wajib pi ..syiok berebut2 barang ngn orang ramai..hahah..padahal xdela nak beli ape sgt pun..tp klu dah pi nie,tau tau jala..kang ader la yang terberkenan..tpkan,untung klu beli time jCard day ..coz mmng sale habis la..especially brg2 yg dia sale for only 1 hour tue..nasib la klu sempat..

Tp sebenarnya aku ader aim satu handbag Elle nie,sok aku nak tgk ader sale ke tak?..last week lagi aku dah tgk..mmng menarik..sesuai tuk bawa g kenduri ..very feminin..aku rasa2 macam nak beli..tp tula,xtaula husband aku kasi ke idak..aritu aku dah bgtau..tp dia soh tunggu dia balik dulu..dia nak tgk dulu..coz klu dia berkenan ok je dia bg beli..tp klu mmng design or kale ke yg xkene ngn jiwa dia mmng xdpt la ..heheh..
cnth nyer ader aritu aku tunjuk2 la kat dia satu handbag Coach nie,aku nak beli..coz agak2 murah gakla beli by online..hati aku berbunga2 la sent kat dia picture beg tu last2 dia mmg xberkenan langsung..klu dia berkenan mmng xkisah je aku nak beli,lagi support lagi..hehe..itula suami ku..dia ader taste tersendiri..:-)
tp klu sok ader less rugi pulak xbeli awal2kan..coz aku mmng berkenan sgt2..lagipun aku xde lagi beg patern tue..errmm,camne ek sayang? :-)

Tp bg aku la,klu dah kawin nie ape2 barang nak beli mesti kene mintak permission suami dulu,...rasa xsedap hati pulak klu beli brg tanpa pengetahuan suami...even kite ader duit sendiri....malam nie aku try tanya dia..arap2 intenet ok la..coz dah 2 3 ari 3G nie buat hal tengah2 malam..langsung xder line..hampeh tul!!

Nak tau samada aku beli ke tidak,tunggu esok!…..i will update later!!!… huhu..

Tuesday, November 25, 2008

Hilang Selera Makan..

**entry wedding akan di sambung next time..weekend(bnyk masa free)

Ke manakah perginya selera makan aku?
Lunch time aku xmkn.hanya makan roti je.itupun sbb aku takut perut msk angin so terpaksala mkn cket..malam nyer pulak balik keje lewat just mkn meehon or keowteow je..pastu lepak2 jap n tido..itu jela routine harian aku skrg..

serabut aku arini ngn keje2 kat opis tue..sok diorg ader meeting kat singapore then nak bawa sume2 info yg dah siap buat..actually kene issue this friday,alih2 arini nak dah..maunya xkalut..sabar jela..arini pun aku balik lewat..kul 9.30pm sampai umah n kuar beli makanan then balik umah dah kul 10 pm..huh..penat gila..penat otak rasanya..pikiaq bnyk sgt..

niela namanya keje..especially in oil n gas company..aku rasa sama je tensen nya..n selalu jugak aku tnya hubby..dia tensen tak klu ader bnyk keje?hehe..of corse la kan?kata nak jadi engineer..:-)tap tula aku,klu aku rasa tensen sgt2 nnt aku akan email my hubby..nnt mesti dia bg kata2 semangat kat aku untuk aku lebih bersemangat buat keje..cam semalamla aku bgtau dia,kang sng klu buat bende nie kite dah faham dah..senang je nak buat..masalah nyer bnyk bende nak study..n kene tau b4 nak lakukan sesuatu keje..n hubby ckpla yg dia pun samala..selalu kene study n byk bertanya senior..lama2 dah bnyk ilmu dia dpt selama bekerja kat ctu..so benda nie take time la kite nak paham.."sayang kene sabar"..
sebenrnya all keje yg kene buat tue xdela bnyk mana pun..cuma xberapa paham tue yg take time cket..kenela bnyk bertanya..klu dah paham kejap je buat..hehe..
thanz to sayang yg slalu bagi kata2 semangat untuk aku lebih bersemangat...chaiyok!! chaiyok!!

actually aku suke sangat ngn keje aku nie..coz aku rasa keje aku nie sgt2 bebas..we can design our pipe ikut idea n imaginasi sendiri..very interesting..as long as follow the requirements only..senangkan?hehe,senang klu punyai daya imaginasi yg tinggi..:-)sume2 tue take time cket la aku rasa..xsabar aku nak jadi terer nie..hehe..bile tu?

oleh kerana kepala otak aku just dok pikaq pasai keje ja,entry pun cite pasai keje je la....nie pic2 yg diamik kat site last week @ Shell,Bintulu..aku sronok cite pasai keje aku nie..hahhah..kot2 la sapa2 tringin nak beralih arah ke bidang Piping pulak..

**edited**

ok,malam nie internet laju..bolehla aku upload gambaq..semalam penat sgt tunggu nak upload 5 picture nie jer pun..lembab bukan main..last2 tertido...penat sgt.

Sunday, November 23, 2008

Outdoor Shoot....

Outdoor @ Tasik Mengkuang Bkt Mertajam..
Time: 5.30 p.m-7.00 p.m


Welcome!!to my home....:-)

penat sehh jln2 dln hutan getah nie..aku ngn baju melerek2 tue mmng menguji betul kesabaran aku..berpeluh2 dah time nie...


gaya2 hisdustan pulak..mcm2 kitorang kene paksa posing..cameraman nie punya idea la..ikut jerla..heheh..



tercapai jugak angan2 aku yg dulu2 slalu aku pk..klu aku kawin nnt nak amik gmbr kat sini..tempat nie mmng cntk..:-) tempat aku jogging time muda2 dulu..hehhe..
Last but least..posing ngn kete kesayanganku..MY AVEO 8080...

Ok,akhir sekali aku ingin mengucapkan bnyk2 terima kasih to our cameraman Helmi yg mmng sgt2 sporting n xpenat2 nak amik gambaq kami merata ceruk..n also idea2 dia yg best...

To Abang Sharul jugak yg mengedit our album..mlpun jauh kat Perlis aku tempah aku nyer wedding Cameraman nie..tp ianya sgt2 berbaloi..aku sgt2 berpuas hati...

Cont' Wedding Ceremony...

My Family,mama,abah,boy n adeq..

Haziq Adib,Fitra Arzad,Fitrie Annastasia..



wif cousin,Fitrie Zariq n Fitrie Quraisha...

I Luv this dress...

Thank u frenz.....

Potong kek sambil diiringi lagu Cahaya Cinta Dato' Ct :-)

auuummmm.....

Mirror Mirror...

gaya2 kelakar...:p

Cameraman Skill...

Wedding *Ir*fan* & *E*mie*lia*

*kesinambungan entry sebelum nie..
Wedding *Ir*fan* & *E*mie*lia*
Date : 24 November 2007



inai,decorate by Jalinan Kasih


My Handbouquet,white roses...also by Jalinan Kasih

Pelamin preparation..fresh roses n kekwa by Jalinan Kasih.cket xpuas hati coz aku mintak all roses putih..last2 ini yg dibawa..trima jela..tp ok la.:-)

my neighbour,tolong2 prepare for bunga pahar

Catering by Pantas..yg nie aku btul2 puas hati..xde cacatnyer.very the pantas sesuwei ngn nama dia.n pilhan kaler my khemah pun aku suke,green+gold.

Ketibaan Pengantin..n Kompang by Geng Rukuntetangga Pakcik Basir

Sessi renjis merenjis,...nie ade kes lawak time nie..adik ipar aku dtg renjis n salam aku..then aku bole pulak pi cium tangan dia..patutnya diala cium tgm aku..hahah..lupa sehh..tula,control sgt..kahkahkah

Sessi berposing pulak,Pakaian by Butik Azwadee..baju yg aku pakai nie pernah masuk magazine Pengantin bulan 8 or 9 last year..hehhe..

sambung lagi dalam bilik pulak..

green+gold theme..ketibaan Datuk Jalil(Wakil Rakyat Dun Penanti) n Datuk (aku xingt nama dia..D.O Taping)

HaPy AnNiVerSaRy IrFanEmieLia...

Happy Anniversary!!

1 years already we have been together..Alhamdullillah.

Honeymoon @ Paris,Romantic Place..

Aku happy sgt2 harini … nape?
Walaupun ktorang xdapat sambut same2 our anniversary,tp aku rasa sgt2 dekat di hati aku,org kata jauh di mata dekat dihati bukan?mmng betulla tue..heheh..coz semalam aku dpt chat ngn syg agak lama..dari kul 11 mlm sampai kul 5 pagi baru aku tido..huhu..n arini bgn pagi ala2 ting tong cket..pening jugakla sbb tido lewat pagi.tp xpe,yg penting aku happy..

Mulanyer semalam aku ingat nak g keje today,tp oleh sbb aku bgn pun lewat n better aku dok rehat2 di umah..lagipun aku rasa this week mmng aku agak2 bz setiap hari keje non stop till kul 8..baik arini dok lepak2 umah sambil layan ape2 yg menarik…

Cara aku sambut our 1st anniversary nie dengan berborak2 ngn hubby pasal our future home nnt..semlam kitorang ala2 planning pasal renovation our house n also how to decorate..huhu..mmng syiok..xsabar aku tunggu umah siap n nnt leh pindah Bangi.sambil2 planning sambil kire bajet la..yg penting aku mmng nak all out habis habisan..dah xsabr aku dok tgk umah kawan2 aku kat sini…hehe..

Skrg pun aku dah bnyk kumpul2 magazine deco2 nie..my fav magazine adaklah ‘id design’.aku suke isi2 yg ader di dlm nyer..memang kene ngn jiwa aku yg lebih suke modern style concept..n also hubby pun same..dia jugak punya minat yg same ngan aku..leh tahan jugak idea2 nie..creative husband aku nie..heehe..

dah bnyk aku buat collection this magazine..tp yg xbest nyer coz dia xkuar tiap2 bulan..base on volume..aku pun xtau flow dier kuarkan camne..n till now aku still dok cari2 lagi magazines yg ala2 modern style yg aku rasa bnyk kat pasaran..Singapore nyer magazine deco pun best..aku suke jugak…mcm Anjung Seri n Impiana tue aku mcm kureng cket,xkene sgt ngn taste aku..Impiana tue klu yg Kitchen or Garden ok la bole layan jugakla..ingat nak snap aku nyer collection magazines deco nie..skali lupa pulak,ader member aku pinjam bawa balik umah dia pulak,,coz umah dia now under renovation..so nak amik2 idea kat ctu la..hhuhu..

Yg penting sekarang adalah saving,..mmng kene saving byk bayk tue..yerla,coz nak buat sume2 tu plus lagi beli barang2 umah tue,bukan ratus2 or ribu tp makan puluh puluh ribu yer..so kene la bnykkan lagi our saving..lagipun klu dah start buat renovation n beli everything tu mesti yg dah betul2 berkenan dihati..biar mahal cket tp puas hati..:-)

Ok,selain tue aku jugak borak ngn hubby pasal our holiday end of December nie..n ktorang pun dah decide nak ke Terengganu,sambil2 shopping sambil layan beach..n we dicided nak stay kat Sutera Beach Resort..now just tunggu confirmation mama abah,mak n ayah je..klu pi ramai2 lagi best..happening!!
Aku pun dah tepon mama n mak bgtau our planning,n diorang pun ala2 heppi jer nak p Ganu,cume blum bg keputusan lagi coz tadi aku call mama,tp abah xdak kat umah..p main golf kat Bertam, n call mak pulak,ayah keje pagi arini..petang baru balik..so aku tunggu kptsn malam nie..coz klu bleh aku nak booking bilik awal2..tkt jugakla cuti2 sekolah nie..




lagi sebulan aku akan keluar dr kepompong JB nie..hahha..tensen aku weekend aku kat JB,xbest pun..aku nak jalan2 ngn hubby..

Xsabar aku tunggu dia balik,maksud aku xpi pi dah Paris,aku nak jalan2 ngn dia..antara planning kitorang skrg aku nak pi Perhentian Island, Bandung, Bangkok n Australia..tp nak book tiket flight pun xboleh lagi coz hubby pun lom confirm bile balik..adeh,tue yg susah tue…mmng la aggrement nyer for 1 year only..tp asyik extend je..n xde tarikh yg btul2 kompem balik..huhu..sabar jerla.

Semalamkan aku ala2 model Honda dok promote ASIMO tue..hehe..ader jugak bincang ngn hubby..nak tukar his car tue..dah lama planning nak tukar Honda,aku suke sgt Honda Civic latest nyer model tue,hubby also :-) (kitorang kan mmng minat sll sama)..mmng marvelles,smart n sporty..mmng sesuiwei la..haha..insyallah,ader rezeki lebih tercapai la angan2 aku nan satu tue..:-)

Ok,dah panjang berjela dah nie..mcm karangan la pulakss..need to stop hear..kang bohsan pulak baca panjang2 nie..

Aku pun kene stop p mandi,dah kul 1 dah cik kak oi!!hehhe..nak pi beli makanan pulak..,I malas nak msk,nak rehat2 jer arinie..hahaha..

Visit Terengganu!!

Selain daripada exhibition ASIMO yg ader kat City Square,ader jugak Festival Visit Terengganu kat bawah tue..ermm,mcm tau2 aku nak jalan2 Terengganu this end of December..
Aku ala2 tengah planning la nak p jalan2 ngn my hubby n nak bawa our family to Terengganu..tp not decide yet kat mana nak stay..mula2 aku plan nak ke Perhentian Island,nie sbb kes xleh p Pangkor la nie..tp,mane bukak lagi island time2 nie..sah2 musim tengkujuh area2 pantai timur..tunggu pas bulan 2 tahun depan la..ape2 pun kene tunggu hubby balik from Paris la..insyaallah,he will finish his work April next year..hopefully,xnak extend2 lagi…xsanggup aku.

Ok,back to the topic..hubby cadang dok Awana Kijal,.suke suke.mmng menarik..tp ala2 mcm jauh jugak nak ke Kuala Terengganu..klu aku n hubby je pergi aku xkisah pun 2 malam stay Awana Kijal..enjoy the beach..aku mmng suke..tp memandangkan mak mak nak ikut mestila nak shoping2..hehe…nak p Pasar Payang,jln2 Bukit Puteri,Taman Tamadun,Floating Mosque,Crystal Mosque, Handicraft Shop..oowhh,mcm2 tempat yg menarik yg aku xpernah pi..dah lama sgt aku xjejak ke Terengganu..klu pi pun just Kelate jer..so,aku rasa macam xsesuwei pulak dok Awana,then aku survey2 mcm best pulak klu stay kat Sutera Beach Resort.ader beach jugak n also dekat ngn Kuala Terengganu.Tp aku blum lagi berkesempatan nak discuss ngn hubby camne..kang dia nak dok Awana jugak..heheh..suppose aku bincang sekarang.memandangkan 3G broadband aku nie yg ala2 ting tong dua tiga har nie..hampeh!nak on skype pun xbole..hangin gue..nie pun aku terpaksa typing kat word dulu jap g dah ok baru aku paste je..bayar mahal2,dahla aku amik pakej yg paling laju konon2 nyer..tapi still hampehh!!xleh jadi nie..kene complaint la pasni..

Kerje2 survey aku lebih mudah coz ader pulak Festival Visit Terengganu kat bawah opis aku,mcm2 ader…ngn jual kopok lekor,gamelan,menenun songket,chanting batik,persembahan lagu2 rakyat Ganu,Hotel2 n resort2 buat promosi n jugak bole merasa rasa makanan2 Ganu.Paling aku suke boleh tengok penyu live..huhu..xpernah pun aku tengok penyu.g terenganu pun blum tentu berpeluang tgk penyu live..alih2 aku tgk penyu berenang2 dlm kolam kat CS lak tue..hehe..comell..ngn telur2 penyu skali.sempat lagi lunch hour tadi aku p snap pic2 kat ctu.niela yg sronok nyer klu opis atas shopping complex..mcm2 ada :-)








**Perbincangan dah pun dibuat..aku baru je chat ngn syg bincang pasal nie..hopefully jadila planning kitorang..insyaallah.