Wednesday, February 25, 2009

Sabor je la..

Tensen aku ngan 3G nie, makin menjadi2 kelembapan dia..dahla aku amik pakej yg paling laju konon2 nyer..hammpehh!!
memang menguji kesabaran aku btul..

aku tengah dok isi online vacancies form nie..punya la lambat..dari aku belum makan nasi sampai dah bertambah nasi dua pinggan n dah abis pun belum lagi abis2..huh..jenuh!
pukul brapa mau tungguu...dah ngantuk nie...

sok aku ingat nak amik borang tuk daftar Board of Engineer..dah lama jadi engineer pun lom lagi nak daftar,..bnyk benefit nyer..baik aku daftar cepat2..pastu minta tolong hubby carikan IR engineer kat ofis dia..senang aku nak apply kat company lain..aku nak pindah KL cepat2...
umah kami pun dah nak siap....wajib pindah dah....

Tuesday, February 24, 2009

Banyak Nyerr Makan...

Baru pas dinner..konon2 nyer just nak makan roti canai je, aku pun kuar tapaukan roti..balik2 umah, alih2 tengok ader lauk ayam kurma..my housmate masak,..
arini dia MC..demam..rajin pulak dia masak..

xpe,aku pun telan dulu roti canai ..dah abis terus pi sambung pulak nasi lauk ayam kurma..
bnyk nyer saye makan...:p

sekarang aku dlm kekenyangan..malas je rasa. :-)
jap gi nak makan buah epal hijau (my fav) dulu b4 tido..sambil2 tu nak layan citer tv3 kul 9 pm japg..ader Que n Nabila..dua2 pelakon fav.huhu..arap2 citer best..tgk iklan macam best je..

saja nak tepet my pic yg tengah menjamu selera kat Midvalley, aku suke lasagna nie..shheedapp!!

Monday, February 23, 2009

SsHoOPpiNng @ PaViLlion..

Last last week kami ke Pavillion. Xsempat aku nak story coz all the pic, dlm my hubby's camera, so xbest la klu citer xdak gambarkan..so balik semalam aku godek2 laptop nyer dah transfer pun, then save to my thumbdrive..

Lunch kat Pizza..

Dah kenyang pi posing kat luar pulak..

oppss,biler mau beli ini handbag...;-) sempat jugak kitorang menjamu mata dlm nie..dlm bnyk2 yg ader, aku ader berkenan ngan dia nyer sling beg je..very the stylo (leather, brown color)..i like!! hope one day i can get it..:-)

Tujuan asalnyer...

shooping,...... tapi aku dah xingat ape yg aku beli kat dlm Parkson,..:p

n yg aku ingat aku belikan present to baby Ammar, (Lynn's baby) baby Gap Romper..chomell sgt thats romper..lupa pulak nak snap.Nanti Ammar pakai, aku nak amik gambar dia..chomel sgt budaknyer..geram aku...eeeeee....:-)

nanti2 ader baby sendiri nak beli bnyk2 baju Gap ..boleh??? heheh..aku suke sgt ngan design nyer..simple but nice (bak kata sayang..:-)

mulanya aku n sayang planning nak kasi sport shoes Adidas or Nike kat Ammar, tapi cari punya cari xde yang berkenan di hati..last2 dpt romper nie lagi beshhhh!!

Last weekend update..

Saturday

Pagi2 kami bawa mak ke Pasar Tani kat depan taman. Mak mmng suke beli barang2 basah kat ctu coz sgt2 la fresh. Then we have breakfast kat mamak pulak..roti canai la..apa lagikan..

dah abis makan, antar mak balik umah..then kami terus ke Serdang, nak bayar duit setem duty umah kat lawyer. Kebetulan lawyer pun ader kat ctue, so just g trus ke developer je.

Dah settle sume, kami ke Ampang pulak..ke kedai basikal Merida..Hampir 2 jam kami kat sana dan inilah hasillnyerr...


His new hobby ..Offroad Bicycle...
Pic aku amik kat blog sayang je..(pic sume xbawa balik..waaa)

Malamnyer kami sekeluarga g lepak Ali Bistro kat Putrajaya..pastu jalan2 santai malam kat area masjis n souq..amik gambaq lagi..:-)

Sunday

Pagi2 lagi hubby ngan semangat nyer mengayuh basikal kat area2 taman. Actually he planning nak join ngan kawan2 opis nyer g cycling kat Taman FRIM, Kepong. Tapi aku macam berat hati lagi nak bagi dia terus terjah hutan, Bukan ape, takut jugak belum lagi familiar ngan basikal baru nyer tue n belum lagi training secukupnye...xpe, pasni dah boleh pi dah..heheh..
awal2 nie naik kat umah dulu..:-)

Seharian kami dok umah ja..aku pun malas nak kuar. lagipun hujan sgt2 la lebat petang tue..ape lagi..tido la...zzzzz......

Kul 5 pm kami bersiap pulak ke Menara KL. b4 tu singgah jap Pudu, beli tiket aku n juga hubby tuk this week dia dtg cni pulak..

Sampai Menara Kl around kul 7 lebih..(nie la puncanye aku xdtg keje harini, sbb nak dtg dinner cni lah) we have dinner at Restaurant Berputar Sri Angkasa, Menara Kl.
Makan xhengat,..dari local food, to western food..sampai la ke desert kami makan dengan begitu bnyk skali...nak pecah perut rasanya..hahaha...tapi mmng marveles..memang berbaloi!!!sambil layan amik gambar...sgt cantik pemandangan nya...
Nanti dah ader gambar aku upload lagi.xbest story klu x disertakan ngan bukti bergambar :-)

Alamakkk!!!

Adehhh, boleh pulak tertinggal aku nyer compact camera SD card..punya la dok planning nak update cite2 xtiviti kitorang last weekend sambil2 upload gambaq..
hampeh tull!!

semalam aku transferkan gambar to sayang nyer laptop..alih2 aku lupa pulak nak tarik kuar balik..
lagipun picture2 kami yg dlm hubby nyer dslr pun belum transfer lagi..semalam balik2 terus tido..tido dlm kekenyangan..erkkkk!!

arrgghh,tengah2 bersemangat aku nak update blog nie la jugak leh tertinggal segalanya..dah la internet laju nie..syiok arr dpt upload gambar..ok ok..xpe, nanti2 aku sertakan ngan gambar pulak..now aku just story dulu ok...

con't next entry..

Laparnyer..

Just arrived from KL..(ayat biasa aku every week).:-)

Hari nie aku cuti lagi..sebab ape? nanti detail aku story.
Bus aku kul 9 am tadi.Naik kat Pudu..pagi2 buta lagi sayang antarkan aku kat Pudu.on da way dia nak ke opis tue..saja ja aku balik bus awal..coz klu tak ayah kene hantarkan pulak.Aku xnakla susahkan my in law sll nak hantar aku..
Lagipun boleh aku relax2 kat umah sampai awal..cam skrg nie..nyaman.......:-)

Sampai2 umah terus start kete, kuar pi beli nasi..owhh..laparnya....tadi pagi xbreakfast pun..xselera aku nak makan pagi2 buta.

Lega dapat makan dah.Makan sambil2 mem'blog'..nie ader cket lagi nie dah xlalu dah..tadi terketar2 sgt aku lapar..heheh..bnyk benor aku rasa nasi goreng nie..

opss, lupa nak bgtau..sepanjang jalan aku tido tido n tido..haha..nyenyak gile..penat sgt kot.lega rasanya..lagipun klu tido dlm bus, rasa cepat je sampai..hehe..

skrg aku dah segar bugar, tido bnyk sngt tadi..:-)

Wednesday, February 18, 2009

Finally..

Akhirnya..kami dah pun buat keputusan untuk ikut my family trip to Bandung, Jakarta n Bukit Tinggi for this coming March..yahooo!!!

Aku dah comfirm, xde keje urgent for that time n hubby also..cuak jugak aku coz mula2 tu dia emel to his boss minta permision takut2 ader keje penting, coz check dia nyer conference tak kene hari tu..tapi sok pagi nyer baru la boss nyer reply.OK!!
Lega...........:-)

Tadi aku n hubby dah pun faks kan segala pasport details..maksudnyer mmng confirm la..huhu..bukan ape, rasa macam xcaya pun ader coz mula2 tue beriya kami tak jadi ikut..coz pk keje yg nak ditinggalkan nie..last2 minute boleh jadi pulakkan..
xsabar aku nak jalan2...:-)

Monday, February 16, 2009

..bUhSanN MTO..


eee...naik muntah kene buat MTO setiap hari. nie keje aku skrg..
berkepuk atas meja..keje nyer senang,xde pk sgt..tp naik cemuih org kata..juling bijik mata nak teliti satu2..hahaha..malassss nyer....

klu bendenya nak lambat ok la..bole buat relax2..nie sumenyer nak kejar masa..keep on schedule!!!!

esok aku nak kuar pi services kete..dah lebih 100 km pun..aarggh,xsuke..sepatutnya aku pi arini,boleh pulak penuh...mujurla aku call dulu b4 pi..klu tak sia2 je..

ok cukup setakat nie..nak baring2 dah..sambil layan Impiana Dapur..huhu..aku beli tadi..macam best je kali nie nye isi..bnyk yg kene ngan taste aku..aku plan nak kitchen cabinet moden kaler itam putih(tp more black color)..wallllaa!!!!
xsabar nak dpt kunci umah.......
**hangin gua,nak tepet gambaq satu pun xbole..punya lembab nak mamposs 3G nie...hammpehhh!!!**
~edited : intenet dah laju malam nie..bole upload gambar..huhu~

..aKu gUmBirA..

Yei yei!! aku dah pun beli tiket balik this weekend..finally aku balik jugak..hahaha..
konon2 nak buat kentalkan xnak balik this week sbb next week nyer hubby dtg cni lagi..
we have trip to Desaru..syioknyer...........:-)

Antara misi2 kami this week..Sat, laksanakan impian besar sayang..huhuhu..tunggu..nanti aku citer detail..
Sunday..malamnyer, menjamu selera di Restaurant Berputar Menara KL..klu jadi nie kali kedua aku ke sana..dulu2 pernah g ngan family aku wif my auntie family.syiok jugak..dah lama tak pi..skali skala melihat panorama alam di waktu malam..chewah chewah!!

Aku suke sgt weekend kuar jalan2 ngan sayang..at least boleh la hilangkan segala kekusutan fikiran kami yang seharian bekerja..penat seHH!!
aku mmng jenis yang suke kuar..xkisahla ke mana pun..janji nampak dunia luar..maybe aku dah biasa ngan my family kot..abah n mama mmng kaki jalan punya..especially weekend la..xpernah la weekend nak lekat je kat umah..ader je xtiviti depa dua..maklumla anak2 dah besaq skrg..so mama n abah jalan dua je la..dulu2 aku suke la tumpang sekaki..hehe..
antara xtiviti depa tengok wayang la..siap gold class lagi tue..hahha..aku pun xpernah wei..
nanti2 la..tingin jugak..heheh..

nak citer pasal jalan lagi..insyallah, percutian kami ke Bandung n Jakarta next month dah hampir2 terlaksana. aku nyer problem settle already..i can take leave ngan amannyer..hehhe..
tunggu hubby nyer result pulak..rasa2 nya macam ok ja..hopefullyy!!

klu jadi, owhhh best nyer...jalan lagi....xsabar rasanya mau jalan2...:-)

H.A.P.P.Y. L.O.V.E

Sunday, February 15, 2009

Frustrated...:-(

benci benci..lembab sgt 3G nie..nak upload gambaq langsung xboleh.

aku mau tido dah.sok nak bangun awal.mau masak nugget tempura yg aku beli tadi..nak bawak pi opis.hehehhe..:-)

baru je pas borak2 ngan sayang. ala, rindu la pulak..weekend syiok ja dok bergelak ketawa ngan dia.xleh jadi, minggu nie aku nak turun KL jugak.plan nyer konon2 aku x pi sana this week. tp xbole la..rindula saya nanti..:-) lagipun ader misi yg nak di laksanakan...tungguuuu......:-)

Dilemma..

Nak pi ke tak nak????

Semalam mama call aku..sembang panjang kami anak beranak..pastu dia citerla trip nyer next month ke Bandung,Jakarta and Bukit Tinggi. Mama beria2 ajak aku n sayang join skali...
maklumla klu aku ikut pi, syiok la nak join shopping skali.Abah pulak ada la geng nak amek gambaq..:-)
Tapi aku xboleh lagi bagi kata putus on that time,..

Malam tu, tgh kami dok jalan2 kat Jusco abah pulak call sayang, pujuk dia pulak ikut skali..heheehe..ssh jugak kami nak buat keputusan..

Antara reason2 nyer kami ssh sgt nak buat keputusan kali nie ialah..

1. For me, bulan 3 nie macam nak start balik project yg tengah hold from January dulu. so aku takut time tue keje banyak..even aku tau cuti mmng sgt2 senang nak apply, tapi nanti kelam kabut aku nak sambung keje..sronok2 cuti 1 week balik2 keje menimbun..takut aku amik risiko..tapi aku nak confirm dulu betul2 samada continue or not..klu tak, yabedabedu!!!!

2.Hubby pulak skrg tgh bz keje ngan bos besar2 from France..n dia pulak nanti nak ader conference kat mane ntah.n bulan 3 jugak..tp xsure mid or end of March..

Aku kene bgtau balik abah selewat2 nya this Tuesday..so,esok masing2 kene confirm dulu ngan bos..

Rugi wooo klu aku tak ikut...nak ikutttttttt....

BubbyEe!!

Bubbye sayang,..

Sayang sudah pun pulang ke KL..dah sampai pun.Bus nyer kul 12 pm tadi.

This week my hubby came here..kami ke majlis kenduri Ain n Achoi..our coursemate.
Malamnyer pulak g tengok citer Ong Bak 2 kat JJ Tebrau..mujurla awal2 lagi kami dah g beli tiket kul 1030 am lagi..nengoknyer kul 10 pm..klu tak jenuh beratur la..ramai sungguh manusia2 di ctu.

Lepas je antar my hubby, aku ke bank jap settlekan ape2 yg patut..
then, ke carrefour g beli barang2 dapur..

Now aku nak bermalas malasan dlm bilik ku..sambil2 baca paper n novel2 aku yg banyak lagi xsentuh nie..:-)maklum la..bz je sokmo.........

Wednesday, February 11, 2009

Last Weekend Punya aktiviti..

Friday
Aku sampai around kul 10 pm. Sayang amik aku kat Hentian Serdang. Balik ngan kete member..dia drop kan aku kat ctu..lagipun kami ader plan pastu..

Lapo la sgt2.aku pun belum dinner lagi.pas balik keje terus gerak, x stop makan pun. Sayang pun sama, xsempat nak dinner coz b4 tu dia g main bola then balik umah xmenyempat nak makan dah kuar amik aku pulak.

We decided makan Nasi Beriani kat Restaurant Arab area2 Ampang tu.Aku pun dah xingat nama kedai tu. Picture pun xsnap.Lapo sgt kan?hehhe..
Nasi sgt sedap..berbaloi la ngan harganya.Sorang sepinggan kami order..tgk2 skali dtg mak aii..bnyk benor sepinggan pun..dua2 xabis pun makan nasi..Org Arab memang makan banyak:-)

Pastu, ingat2 nak tgk wayang..tp memandangkan kami yg dlm kekenyangan ngan masa pun dah agak2 lewat..terus balik umah zzzzzzz...

Saturday
Pas je lunch kat umah, aku n hubby kuar jalan2 area Balakong, survey2 perabot.Coz kat situ bnyk kedai perabot tepi2 jalan. Ok jugakla..saje je g tgk2 dulu..nanti nak beli senang.heheh..


kat umah mak..ngan my car yang baru kene pecah..huhu. (pic tiada kaitan ngn cite)

Petang pulak kami bawa mak n Syida pi umah abang kat Putrajaya. Mak bawa mee kari yg dia buat petang tue.g makan kat sana..my in law sgt2 la rajin masak..padahal baru je lunch nasi kat umah..tgk2 ptg dah ada mee kari pulak..sedap2.i likee!!

Malmnya kami lepak kat mamak Putrajaya..tempat baru kat area diplomatik nyer tempat. Aku just minum2 je..hubby makan lagi mee goreng..sdp mee grg kat situ..aku rasa sesuap je npun..kenyang sgt dah..

Balik umah pun dah agak lewat..plan ngan hubby nak g jogging kat Tasik Titiwangsa soknyer..
balik umah tido lambat..i teman hubby tgk bola..layan je..sampai kul bape aku pun xsedar..ader game MU vs sape aku xtau(janji MU ;-)..kejap je aku nengok..xtahan tido terus..tp i still teman dia ok..hehhee

Sunday
Konon2 nak jogging kan..hahaha..bangun pun lewat,semalam tido lewat punya pasal..jogging atas katil aje la..hehhe..camne tak gumuks kan?planning tue bukan main lagi..aku siap kluarkan baju n suar jogging lagi malam tue..last2 hampehh!!

After lunch kami sekeluarga bersama abang n k.Nana, seharian berjalan2 ke Ikea, Ikano n The Curve..ape lagi, survey2 lagi barang2 umah...maklumla kami n abang nak pindah tahun nie kan..so bole la cari barang sama2..aku just g amik2 idea, how to design our future kitchen cabinet, sofa, wardrobe...
Just beli present tuk kawan aku nyer wedding n juga penimbang..hahha,lama gile aku nak beli penimbang, baru dpt...

also tiada kaitan..nie pic kami ke ikea jugak tp last month..hehhe

Monday
Petang nyer aku dah nak balik. Lunch time bawa mak g makan kat Nasi Kukus Ayam Dara, Kajang..aku mmng suke makan kat sini..sape2 tingin makan nasi kukus sila la ke kedai nie..berhadapan ngan Giant Kajang.Masuk kot Taman Prima Saujana..
kedai nie mmng glamer aku rasa, tgk dlm kedainya bnyk ja gambaq artis2 dtg makan kedai dia..hehhe..

Balik antar mak, then kami ke area Ampang..my hubby nak survey basikal ..dia skrg ada hobby baru.."berbasikal"..basikal yg naik turun trek hutan tue..hehe..macam2 la..1st kedai tue, tutup la pulak..then g satu lagi kedai. survey2 je dulu..tp ader satu yg dah berkenan..tp kene tgk dulu kedai satu lagi..baru puas hati..aku tgk pun berkenan ngn basikal tue..sgtla mantap..
beriya aku nak snap gambar beskal2 yg ada dlm kedai tue, last2 kuarkan camera tekan2 xbole pulak..rupa2 nya aku xmasukkan bateri yg dah charge,tinggal umah .hherrmmm..
ok ok, aku support hubby ngan hobby baru nyer nie..hehhee..

nanti ader gambaq aku publish kat cni...

Going back to JB ngan my member jugak..kul 6 pm kami gerak..bubbye sayang!!

**xtiviti kali nie xamik gambaq pun..**

Kepenatan..

Just arrived from office. Penat. .huh!

Aku baru je call hubby..dia still kat opis lagi..sian dia,bnyk keje skrg..bnyk report yg nak kene siapkan.:-(
Dahla kuar pagi2 buta kul 6.30am, pastu lewat malam baru balik...

Tapi i know, my hubby mmng sgt2 commited ngan kejenyer...sgt2 la rajin..xmacam aku..huhu..

ok, nak turun bawah dah..masak beramai2..lapor lapor!!

Tuesday, February 10, 2009

Aktiviti weekend yg syiokk!!!

Aktiviti baru kami, sejak sayang balik Paris :-)

Dah lama sgt aku ajak sayang g karaoke same2.At last we decided karok kat Alamanda aje,dekat ngan umah..tempat pun best..sambil2 nyanyi layan makan n minum skali.seronok sangat dapat melalak berdua..


Nice Place...

Testing testing, 1, 2,3...

Antara lagu duet wajib kami ialah doa buat kekasih nyanyian Khatijah Ibrahim n Ramli Sarip..chewah2..duet xhengat..hehhee

"Sejarah mengajar kita, menjadi lebih dewasa, meniti arus antara..

Lagu2 lain yg hubby pilih ialah dari koleksi lagu2 Wings n Search..aku xingat dah tajuk ape..aku layan aje..lagu rock dulo2..i like!!

Enjjooyy!!!

Membeli Belah Time!!!

View from car's parking...

Lepas je sessi shooting, kami ke Gurney Plaza..shoopinng pulakss!! Tp sebelum tue tgk wayang dulu....

Lama sehhh xtengok wayang..giler argghh..dah setahun 3 bulan aku bergelar isteri,inilah 1st movie yang kami pi tgk kat cinema..sian nyer..

Iyerlakan, aku pas je kawin dah kene tinggal dok sorang2 tanpa suami di sisi..hehe..,nak kuar nengok wayang ngan member malas pulak aku..

Kami tgk citer Twilight..sgt menarik criternya..punyala dok gaduh nak tgk cite nie kan..pusing cari kat KL dah abis..skali balik Penang kat Gurney Plaza ader lagi tayangan nyer..hehe..layan..best giler…tp belum sempat lagi layan novel ..bz bz....tp my adik ipar sudah ader koleksinyer..free2 nanti bole la baca..;-)

Pastu jalan2 shopping pulak..aku plan nak cari jeans..maklumla,dah gumuks skrg nie..kene beli suar baru la..heheh (alasan kot)..puas dok menerai kat Levi's, tp xdak pulak yg sesuai (ketat2 sbnrnyer..) pastu terbekenan pulak jeans Esprit..huh lega, ader jugak size nyer..selesa gitu..color pun not bad la..xdela season sgt..


Pastu masuk Quicksilver n Roxy, hubby beli Tshirt, aku pulak beli tali tag (hehe,iyerke..belasah aje) dah lama aku cari Roxy nyer yg panjang..dulu2 zaman2 blajar dah ader,tp dah xelok..
Beli bukan nak ltk kat tag pun..saja buat gantung dlm kete aku..:-)
Pastu terbekenan pulak ngan manicure set nyer..cute jugak..bentuk kaki..hehe..senang di bawa ke mana2..

Beautiful background ...

Hasilnyer...


Finally...berhasil jugak :-)

Aku suke shopping cni, xramai owank sgt...

Dah penat membeli belah, jalan2 kat luar pulak nak minum petang..sambil layan angin laut..
Tea time kami ..hot chocolate kat Starbucks..oppss..time aku pi nie belum boikot lagi..skrg dah xbole dah..mesti boiikot depa!!

Open space restaurant, luv this place..

Errmm, nak minum ape yer?

Santai...

Kita minum dulu..errmm,,shheddapp!!

Dah puas shooping, kami pun berangkat pulang coz malam nya nak g makan nasi kandaq kat Sunway pulak..

Hatiku berbunga riang...:-)

BAlik naik Ferry pulak...

Con't..Cuti2, Penang!!

Sebelum kami ke Gurney Plaza, shoot dulu area tepi2 laut kat Gurney Drive,..time nie laut xberapa nak cantik sgt coz air tgh surut..so tepi2 tu selut je la..tp ok la jugak buat2 amik gambaq..nak cantik kena pi Batu Ferigghi la kan..hehhe..tp x dan dah…nak pi tempat lain pulak…:-)





Monday, February 9, 2009

Miss Him..

Just arrived from Kl.Balik jumpa hubby tersayang..
Sronoknyer dapat jalan2 ngan sayang..

This weekend he will come here..kami nak ke majlis kahwin our coursemate, ain n achoy..
xsabar nyer nak tunggu weekend..........

Penatnyer badan, rasa nak terus tido je nie..tp nak jugak aku update blog ..:-)

Sok keje, dah cuti 3 hari malas pulak nak masuk keje :-(

Thursday, February 5, 2009

Jln2 Cari Makan..

Kalau dah balik Penang makan mmng xhengatla..:-)

Lunch kat Gerai bawah pokok kelapa sawit (Juru).makanan special kat sini ialah ikan bawal goreng fresh2..

klu nak, kene beratur tunggu dia goreng (goreng ontime)..sgt sdp..cicah ngan sambal kicap..isk isk isk..sedp sgt la..ngan masakan2 nyer simple2 je tp mmng sdp..dah borink asyik makan lauk moden2 je kan..heheh..skali skala balik pekena lauk pauk kampung ni memang terangkat..:-)

Makan petang pulang kami ke Bazar Chowrostar makan Taukua Rendang a.k.a cucuq udang..ngn air sarbat..ermm,sungguh menyelerakan..:-)ini adalah makanan wajib la klu balik penang..klu nak kena pasemboq pun ader jugak kat ctu..tp kami prefer cucuq udang lagi..maklumla perut pun tgh kenyang lagi baru jer lunch, makan yg ringan2 je dulu..


begitu selera sekali sayang makan taukua rendang :-)

Ermm,sedap!!

Dah abis makan pi beli belah buah-buahan jeruk kat Bazar Chowrostar..especially buah pala yg aku nak bawak balik opis..member2 aku suke bangat makan buat pala..aku lak suke jeruk buah jambu n salak.


Pilih,pilih..macam2 ada!!

Komtar, Penang

Makan malam pulak..wajib Nasi Kandaq..huhu..Selalu nyer kitorg akan lepak mamak Kassim Mustafa kat Bandar Sunway..or Pelita, Juru.dah dpt nasi kandaq..huh..lega….:p

Ayam Hitam,Telur Rebus, sayur kobis, papadom n kuah campur..nak sedap lagi ader telur sotong..(tp xde la pulak time nie)

Klu nak best lagi,petang2 tue pi Batu Feringghi makan laksa tepi laut..owhh,nyaman skali..tp memandangkan kami ader program lain tak dpt la pi..
Antara program2 nyer ialah..shoots kat area Gurney Drive then tgk wayang n jalan2 membeli belah @ Gurney Plaza.. yiiihaaa..

Jom!!kite pi shhhooppinggss pulakss!

syiokknyaaa!!


Penang Bridge..

Wednesday, February 4, 2009

Balik Penang..

Time aku cuti panjang last 3 weeks,sempat jugak kitorang balik Penang,tujuannyer aku nak kene amik balik my car yg aku sempat guna 2 bulan je..then guna my hubby’s car sejak dia di perantauan.Nie dah balik,kene la guna pakai balik kete aku tue.

Last minute punya decision,tempah tiket flight pun 1 day before.Mujurla ader lagi..

Sambil2 menunggu..


Novel nie, sayang beli kat kedai buku kat ctu.A year in the Merde.Menarik criternye,kisah setahun merantau ke France,lebih kurang kisah hidup dia la..hehhe..


Then terjumpa pulak my best frienz kat UTM merangkap my xopismate, Wardah..skrg dia dah balik keje Kuantan,dkt ngan husbandnyer.. (sempat snap dr blkng je :-)


Eh, xde org ke?hehe..xdela,kitorg naik awal..boleh posing2 dulu.

Con’t Next Entry..