Thursday, May 28, 2009

Cuti Lagi..

Now i kat umah in law..dah balik sini since Tuesday..
Hah, nak tau sebab ape aku balik....:-)

Semalam aku ader interview kat satu oil n gas company nie.same as my previous post.nak tukar angin pulak keje kal KL.senang hidup kamu suami isteri klu dapat tukar ke KL.Takdela aku nak ulang alik JB-KL everyweek.

Ok, aku nak citer serba sedikit tentang interview aku semalam.It's take about 2 1/2 hour conversation between me n Manager Engineering. Hampir 50 soalan ditanya..segala scope bidang piping punya soalan sumer ader, Design, PDS, Material, Stress Analysis, Site Work n Iq test. Memang sgt2 tough..Aku jugak dibawa oleh interviewer tu ke Piping Department then menguji kehebatan aku menggunakan Microstation n Autocad depan dia..Auto Cad ok! Tp aku xtau nape short cut tuk Microstation kat situ xsama ngn yg aku dok guna skarang.hah, nerves aku nak draw valve segala bagai.Nie gara2 aku nak cari icon select xjumpe..huhu.Rupa2 nyer version xsamala..So dia kene acceptla kan...

Aku xnak la bagi harapan yg sgt2 tinggi tuk interview kali nie..coz aku xsure diorg punyer requirement tuk Piping di situ coz aku apply pun just tuk menggantikan seseorg yg dah resign kat situ n dia baru je 1 tahun nyer pengalaman.So aku xpk la dia dah tahu everything termasukla PDS. Lagipun aku just passing my CV to one of my friends there, tp she work as Process Eng.So mmng aku xtau sgt work scope diorg kat situ.

Then semalam pas aku interview n tnya org tue serba sedikit ttng work scope Piping Eng kat situ dia ckp everything u should know, Material n Design is a major scope..Huhu..konsep yg diguna pakai kat situ mmng dah totally different ngn opis aku coz kami di bahagikan to Material n Design even post still same Piping Eng.

So, till now result pun lom dapat lagi.Aku xmengharap sgt coz terpulang la kepada juri (haha,mcm msk pertandingan nyanyi la) klu dia leh consider nnt2 aku masuk keje then aku blajarla Material.hahha..boleh la dpt kot.Tp klu dia dah set in his mind yg dia mmng nak cari somebdy yg dah tahu Design n Material so sah2 la dia reject aku..:-(

Arghh,klu dapat mmng syiok bangat la aku..opis nie dekat je ngn opis sayang..bole pi sama2.Lagipun nak masuk umah baru dah.Xsusah payah aku nak ulang alik JB-Kl lagi...Tp klu tak dpt pun, kene accept la mngkin bukan rezeki aku lagi..Insyaallah, rezeki ader di mana2.Kite je tak tahu bile masa nyer akan tiba..Tp kenelah ader usaha mencari keje :-)Insyaalah, pasni aku kene lebih ligatkan diri menghantar resuma ke mana2 sahaja.. xsabar aku nak membina hidup di sini pulak..Aminnn.

Ok, citer lain pulak.

Aku cuti till weekend nie..hahah..lamerrr bukan???
N tomorrow we will going back to Penang.mulanyer kami (aku n hubby) xjadi nak balik coz nak attend wedding my hubby opismate.Cuma Mak, Ayah, Syida, Abang n K.nana je yg balik...
Tp semalam aku dapat call dr mama bgtau yg abah was warded at Bagan Specialist Penang. Coz kene batu karang.B4 nie, 10 tahun yg lalu pernah kene batu karang jugak.Tp b4 nie lagi besar n doc kluarkan by laser.Tapi kali nie just makan ubat then nanti akan kuar melalui air kencing je.So tadi tgh hari aku call mama, n bgtau yg abah will discharge by today.Tp aku still nak balik jugak la...lagipun sume2 nak balik better kami balik beramai2.Happening cket..:-)
Tp nak balik biler tue for us(aku n hubby) xsure lagi coz nak make sure sayang nyer workload dia dulu..klu bnyk or ader meeting ke so terpaksala balik sok petang. Coz yg lain2 sok pagi pas subuh je dah gerak. Aku harap sayang xde keje sgt la..boleh kami balik sama2.
Bestnyer balik kampung lagi...:-) Leh jumpe abah, mama, Boy n adeq...Miss u all!!

Monday, May 25, 2009

Si Chommell Damia!!

Si comel Damia, anak kepada jiran umah mak kat Kajang,Very the comell.Mata sepet macam anak chinese.Hehhe..Damia dah besaq dah.Lagi besaq lagi cerdik dia nie..hehhe..

Nie pic 2 minggu yang lepas kot.Baru aku tringat ader dlm camera aku.Time nie aku cuti Monday n hubby lak keje.Balik2 keje je Damia datang umah n ikut hubby dok golek2 atas katil.Hehe...comel sungguh ..sukerla org dok amik gambaq dia..macam2 posing nyer.Yang pasti dia memang suke benor buat peace nie..hehhe:-)layan kan ajer.....

Golek2 ngan abang...:-)heheh..abang n kakak lagi u!!

Damia!! Peace!!!!

Sunday, May 24, 2009

Body Shop Sale!!

Last Friday kami (aku,Lidia n Fatt) g serbu Body Shop time opis hour..hahahha...

Mulanyer dah pergi lunch time tapi ramai gilerrr org.Nak pilih barang pun xbole, so kami pun aper lagi kul 3.30 pm turun lagi ke bawah..terus merembat aper yg patut.Sale gilerr..murah2.
Nie yang untungnyer opis atas shopping complex..hehhe.Anytime leh turun g beli barang kejap.Kejap jer ok! xlama pun..hehhe..:-)

Aku mengambil peluang la aper lagi.... tp b4 tue tepon dulu suami sayer minta permission nak beli barang. Yerla kang aku dok joli sakan balik2 kene marah pulak..dont like!
tak suker kene marah..hihi.Align Left

Alhamdullilah sayang pun dah memberi keizinan tuk i membeli, memandangkan kami berdua memang penggemar barang2 mandian Body Shop. Bau buah-buahan nyer yg sangat fresh.Berbanding Crabtree, aku dah ader satu set mandian, lotion,bedak n body mist Lavender nyer..tapi xberapa luak sgt pun.coz kami prefer bau buah-buahan lagi..bunga-bungaan macam kureng cket..:-)

Lagipun rasa xrugi shopping this time coz harganyer sgt2 la murah. Most of brg2 yg aku beli nie ader less 50% + lagi extra 10%..huhu..murahkan??..rasa nak beli banyak2 jer..hehhe tamak tull :-)

Ok, inilah hasil rembatan aku selama 20 minute di Body Shop CS..cepat2 nyer shopping.Xleh lama2 nanti bos marah..hahaha...

Cranberry Shower Gel, Rich Plum Shower Gel, Pink Grapefruit Shower Gel, Cassis Rose Bubble Bath, Starwberry Body Butter, Span n Bath Brush.

Nie pun rasa cam nak tambah lagi jer..baru tingat nak beli scrub.Luper pulak nak tengok aritu.Tapi for members till today jer sale, leh dapat extra lagi 10%.Klu aku beli pasni harga biasala..xde extra 10% tapi still ader sale lagi..nextweekla ajak sayang kuar g Body shop.Hopefully dapat permission lagi..hihi.

Rumah Impian, On Progresss!!!

Last Monday, pas breakfast kat De Muar kami ke Seng Q saje ushar2 barang.Then hubby ajak pulak g tengok umah untuk ke sekian kalinyer..hehhe..saja amik mood nak dok umah baru..hehhe.

xsabaq nak tunggu umah siap, progress nyer pun agak cepat la..maybe next month dah siap n pas raya dah boleh dapat kunci..:-)renovate serba sedikit maybe ujung tahun boleh la bersiap sedia masuk umah.
Rumah kami...(ehh,rumah contoh kami)..:-)
Cantikkan??leh la amik idea cket2...


Weekend Tanpamu..

Seharian kerja aku mengemas bilik..Skali skala amik peluang weekend kat umah. Lagipun insyaallah next month kami nak berpindah umah.So packing2 dulu aper2 yg patut.
Nanti2 senang hubby datang leh minta tolong angkutkan barang2 saye yg sngt banyak nie..:-)

Opss, lupa aku nak citer..semalam bukan main lagi aku dok canang nak g keje, alih2 xpi pun. Kat Chevrolet je dah sampai kul 12.00 pm, lama giler nak siap, mujurla ader tenet kat situ..klu tak nyer mau mati kutu aku kat situ..
Pastu aku ke Celcom Centre, till kul 1, memang betul pun aku nyer modem yg rosak..so terpaksala beli modem baru..nextweekla g beli ngan hubby..

Dah lewat, aku pun maleh la nak pi opis.Balik umah terus g tengok umah yg kami nak pindah nanti.Ok la, umah baru cantik..Single story.

Tp yg pasti kali nie aku dah tak amik master bedroom coz bg peluang kat dua lagi member aku yg baru kawin nie amik bilik yg ader toilet skali..coz antara kami bertiga nie diorg dua yg suami every weekend datang..aku lak hubby jarang2 datang sini so tak kisahla klu guna toilet luar pun..Umah baru kami nie ader 4 bilik, 3 toilet tapi yang duduknyer 3 org jer.So 1 bilik lagi leh la buat bilik stor.Xsabar nak dok umah baru..nnt Ija nak beli sofa..hahha..canang awal2 nie.maklumla dah hampir 3 tahun dok sini xpernah ader sofa..huhu..

Lepak jap umah Dilla, amik peluang suami dia xde umah..hahah..slumber je lepak2 umah org..then aku n Ija g pasar beli barang2 tuk masak stok seminggu nie...then balik umah zzz kejap..penat sangat ke sana ke mari...

Nextweek aku balik Kajang, planning awal nyer kami nak balik Penang coz sume2 family in law g Penang, tapi memandangkan ader 2 majlis kenduri kawan opis hubby so terpaksala kami cancel..Klu tak boleh la join jalan2 Penang beramai2 :-(

ooohh, makan banyak nyer hari nie..Bihun goreng, nasi, laksa, bubur jagung..n malam japgi makan nasi lagi..hehhe..rajin housmate aku nie masak banyak2.

Actually aku nak update citer main bowling jumaat malam aritu.Tapi pic ader dlm camera Ija, lom transfer lagi..
Best sgt2 skali skala kuar ngan kawan2 bermain bowling.Dah lama sgt dok plan, tp aku asyik xdak ja..nie aku tak balik jadi la plan kami nie..siap dpt makan sedap lagi pastu..heheh..nanti ader pics i citer detail...

Saturday, May 23, 2009

Teman Hubby Bermain Futsal..

Futsal @ Ampang Sport Planet

Lastweek teman sayang main futsal kat sini..
Ader department tournament..
Process dapat no 2!!
yahhoo!!

Process Futsal team, one of the member injured 1st game lagi..kaki bengkak giler,..:-(
dah la terer mamat nie, klu tak boleh dapat no 1 kan kan??

Aksi penuh gaya, huhu:-)
Congrats to hubby yg telah memboloskan 2 gol sepanjang permainan nie..:-)terer la you!!heheh..
Wife yang sentiasa menyokong hebat aktiviti suaminyer :-)cyaiyokk!cyaiyokk! sayang...

All pic are from photographer Technip...pictures2 dari dslr kami belum lagi di upload oleh suami saye.Lambat cket la dapat :-(
p/s:Still at Chevrolet, aku amik peluang update my blog yg dah lama tak jenguk...intenet laju nie..syiokknyerrrr!!!

@ Chevrolet, Johor

Bersiaran langsung dari Chevrolet, Johor. Ader Wifi yang sgt laju..:-)
Kebetulan aku bawa laptopku tuk betulkan Broadband kat Celcom Centre japgi..

Amik peluang weekend kat sini, betulkan my Aveo autolock..Actually dah lama benor dah problem, tp memandangkan weekend je aku xde kat sini so xde masa la aku ke sini. Klu weekday pulak mmng xmenyempat la nak kuar lunch time.

Kali nie klu terpaksa tunggu lama pun xkisah la..dah ader tenet i xheran sangat la nak menunggu. Siap dijamu air milo lagi..layanan mmng begitu bagus!!!

Atually, aku berisap2 awal pagi nie coz nak g keje terus jap gi.Ader keje lagi mau di settlekan..tapi ntahla,tak tau bile mau siap kete nie. Then nak ke Celcom Centre pulak..Hopefully everything dapat settle dgn cepat..bolehla aku gi opis kejap..

Alamak, bateri pulak xcharge habis tadi.Ader separuh je..ok2, aku dah jumpa soket kat sini..klu dapat charge sedap gak nie..hehhehe...

ok Bubbye!!

Wednesday, May 20, 2009

Kisah Hujung Minggu..

Huh, susah benor aku nak update blog. Tensen aku masalah broadband nie belum2 lagi settle.Insyaallah, minggu nie xbalik i nak g centre g tny. Klu modem nyer hal, mau beli baru la..lagipun aku agak2 mmng modem aku nie problem la. Coz member2 aku guna 3G kat sini laju je, aku nyer jer yg lembab nak mampos..tensen tull.

So, now i still lagi dok guna wifi free nie la..tp lagi la lembab.Kadang2 boleh kadang2 xbole online pun :p

Ok, back to story.

Last week Thursday dah balik pun. Coz Friday tu cuti. So aku amik peluang antar n amik sayang kat opis.Hantar ader makne tue..:-)

Me n my sister in law went to Carnival Kerjaya kat PWTC. Aku pun amik peluang skali la, kot2 ader keje2 kosong kat KL tue.Sampai bila aku nak dok JB nie..
Masyaallah, manusia punya la ramai..bersesak2 kami kat dlm tue..hampir2 3 jam gak la kami di situ.

Petang nyer aku amik sayang kat opis.Kul 5 dia kuar terus ke KLCC..shopping cket.Dapat la sorang sehelai Nike shirt.Dah lama rasanya xshopping baju..:p hehhe yeker??

We had dinner at Little Penang Restaurant. Aku makan Char Koew Teow n Ice Lemon Tea, n sayang lak Nasi Lemak Ayam n Barli Lime. Lagi, xdilupa jugak Rojak buah yg sngt sedap.Sedappp gileerrr.. nyum2.Tapi pic rojak lupa lak nak amik..:-)


Then g tgk movie-Xmen Wolverine..

Balik umah jer terus zzz..aku penat sgt2.Penat berdiri lama dlm karnival kerjaya tu.Lagipun soknyer bangun awal lagi,,seharian kami kat Ampang Sport Planet.FUTSAL Tournament....

To Be Continue....

Monday, May 18, 2009

Monday Blues..

Macam biasa, Monday je mesti keje slow giler.Bukan senang nak start keje woii!! Nak dapatkan mood keje tue agak lambat la..Hari nie keje aku edit iso ader dlm 30 keping kot. Rasanya klu pulun abis tue mmng boleh siap..tp memandangkan harini Isnin yg sangat malas..xsampai 20 keping pun leh siap..muahaha..buat 2, 3 keping aku berangan sambung lagi..stop pulak berangan lagi..hehhe..dah kul 6 baru aku sedar lebih 10 lagi lom siap..huhu..sok pulak sambung :-)

Malam nie, macam biasa main badminton n ping pong.Ingtkan dah xnak pi, coz aku penat sngt today, maklumla weekend bnyk habis tenaga jalan2 then semalam pun sampai kul 11 mlm dah.Tapi, semangat bermain semakin membuak2..terus aku choww loo..

Tapi, kali nie main dah xberapa penat sgt dah..mungkin dah sebati kot.hehhe..tp i still mandi air panazz lagi tadi..heheh.Urut2 mnyk panas cket..:-)

Ohh, lupa lak nak citer..td petang aku sembang2 ngn geng2 sepermainan kami, kami nak cuba cadangkan bowling n futsal(gurlz) lak pasni..nak tgk ader yg nak join ke tak..hahah..nie kes saturday lepasla seharian aku dok tgk tournament futsal sayang nyer opis..huhu..sgt2 teruja aku nak turut serta..bestnyer klu dpt main futsal..tingin sangat2.Actually kami dah lama rancang nak main, tp memndangkan peserta paling2 koman pun perlulah seramai 10 org..baru leh lawan 2 team.Tp ntahla, mcm xramai je yg berkemungkinan nak main.

xpe2 kami cuba usulkan dulu tgk camne..tp bowling okla..maybe ader sambutan..coz this week aku tak balik jumpa hubby, so aku nak amik peluang anjurkan bowling games tuk this weekend..harap2 berjaya jugak..dah lama jugak tak main bowling, since aku xcited nak main kat Alamanda wif sayang n my family in law tp org sngt2 ramai..last2 balik camtu je :-(

Xsabaq aku nak citer dating kami suami isteri weekend lepas...heheh.3 hari cuti woo..best gilerr.Siap sayang soh aku keje 4 hari je setiap minggu..hahha..klu dok france leh la keje camtu...jumaat je cuti hantar n amik suami dr opis..hehhee..syiok jer dia...pergi berhantar balik berjemput...huhu...pastu balik keje leh jalan2, shopping2 n tengok wayang kat KLCC..opss, nanti citer lagi.

Ok gudnite!!beshh nyer tido badan letih2 nie..nyenyak je tido i nanti..heheh :-)

Wednesday, May 13, 2009

Yeyyy!! Sok balik...

Yey!! Sok dah boleh balik..Friday cuti, sempena JGC Anniversary..

Tomorrow xbalik naik bus, balik naik kete Hajar ngn Saiful n Fahmi..best balik ader kawan.xdela bohhsaann perjalanan..

Tapi Friday sayang keje, aku plan nak antar dia g opis, then aku nak jalan2 kat Ampang Park. Mama pun ader soh aku tolong belikan baju dia kat ctu. Dah lama dia soh aku tlg belikan.Tp xberkesempatan lagi nak ke ctu.N pastu leh jalan2 Klcc, lepak2 kat Kinokuniya baca buku.

Dulu2 sll je aku tunggu sayang kat ctu,..time tue aku lom keje lagi datang interview kat Menara Kemayan, (interview yg aku rasa 90% dah leh dapat(Process Engineer)siap dpt blajar software dia lagi..safety relief valve calculation, tp ntahla slack kat mana, xde rezeki kat ctu..klu tak mudah hidup aku xyah dok berjauhan cenggini).Habis je interview jalan kaki ke Klcc tunggu la sayang balik keje amik kat ctu.Mana lagi nak dok, aku pulun dok belek2 buku kat Kinokuniya sampai petang,.Tp xsedar masa berlalu :-)

Tp just planning je nie, manatau kang ader plan lain...

Saturday nie ader Futsal Tournament opis hubby...lwn Department..i vote for Process Department..hehhe..menang dapat hadiah wooo..
cam tahun lepas sayang dapat vourcher Jusco rm200..hehhe..leh shopping free :-)
So, i nak ikut serta jugak.Leh jadi photographer utk diorg..:-)

N Sunday lak kami ader invitation besday party anak kepada sayang nyer member kat Shah Alam...not yet decide will going or not!

Ok, nak kemas baju2 nak bawak balik sok..pastu tito..tattatittituuttu ...

Day Trip To Genting..HapPy Me!!!!

Welcome To Genting!!!

woowww..banyak nyer ikan!

They are too cute!!!!baby gurlz tu sangat2 la berani..happy je dia:-)n boy yg tengah pakai baju biru tue, dia dah ulang 3, 4 kali dah pun..n xnak turun langsung.jenuh mak dia soh turun, dia buat dek je..heheh..

Ok, jom naik atas lak!

Posing2 dulu..
Dah xingat ape nama mainan ini..tp this is the one mainan tinggi yg aku berani naik.hahaha..penakut sgt2.Saya takut pada ketinggian..boleh nangis wooo :-p

Nie pun saye tahan2 gayat nie..:-)

Best jugak naik perahu pusing2 dinosaur land nie..
Kali nie i sgt rajin mengambil video..heheh:-)

Jom naik makan dulu...time nie cuaca dah panas..n then kul 2 dah datang angin sejuk + kabus..

Layan antik car..hehhe..tgkla sape drivernyer?sayang ckp enjin macam motor rempit..hahah..kuat nak mampos!!

Jom kayuh pulak..hah, yg nie aku paling suke..very da santai :=)

Chocolate World!!!

Beshhh nyer dpt chocolate nie...

Sukenyer aku tempat2 colourful cenggini...
comell sangat!!!

Milo time..


Hehehe..Macam budak2 pulak...:-)

Aku suke ngn huruf2 kayu nie..sgt colourful, klu dah ader baby besshh la leh letak nama kat pintu bilik or katil nyer..:-)
Hah, mainan mcm Lego nie kami beli,cantikkan??...mula2 hubby main dulu.Pastu simpan tuk anak pulak..hihi:-)Minggu nie balik bolehla aku bergabung tenaga ngn sayang sambung2 mainan nie..heheh...

Last, sebelum balik..saja la aku dok berposing ngn badut sarkas kepala dongga nie..klu dah badut tue badutla jugak perangai dia..muahahha..boleh pulak time nak amik gambaq dia g lari dok depan aku..jenuh dok ber lut chak ngan dia..heheheh..

Monday, May 11, 2009

Malam Membuang Lemak..

Baru sampai umah. Penat. Letih. Lenguh badan. Sakit pinggang.



N baru pas mandi air panas.Jap g nak sapu badan ngn mnyak panas.Alangkah untung nyer klu ader suami di sisi boleh minta tolong urut2 kan.:-)xpe2, balik khamis nie leh minta tolong..:=)



Dah mandi manda nie dah kembali segar bugar pulak. Tadi drive balik bukan main ngntuk aku.Skrg dah berpenyakit ssh nak tido la pulak. Semalam kul 1 lbh kot baru aku tido. Malam nie xtau la.Hopefully sng nak tido.Sok ader keje kat opis yg nak diberi tumpuan..cheewahh.Kang pening2 lalat aku dok telek iso drwing tue.



Citer Genting xsempat nak update today. Lgpun banyak gambar mau select. Ader dekat 500 keping kot. Bnykkan??hahhaha...klu dah pakai dslr mmng sonok je dok snap sana sini.Jenuh mau pilih.



bubbyee!!zzzz.......

Sunday, May 10, 2009

Fun @ Genting !!!..

Saturday Trip To Genting Wif My Beloved Husband :-)


Detail story wait for next entry..now, time to sleep..:-)
Tomorrow night masa tuk memecahkan lemak2 di dlm badan..heheh..ader games sok.
Mainnnnnn............!!!!

Wifi???

3G aku masih lagi problem..mungkihkan disebabkan modem?aku pun xtau..nak g tny kedai pun xde masa..

N till now aku masih lagi menggunakan wifi free dari Petronas berhadapan umah aku. hahaha..laju pulak aku rasa berbanding 3G yg aku langgan yg konon2 nyer paling laju..tp sll jer ader problem ..rasa mcm skrg jer nak g terminate, muahaha...tp pk2 nanti nak g jalan2 tmpt lain nak usung jugak 3g broadband aku nie..Ader jugak kegunaan nyer..:-)

Now dah kul 11.15 malam, nak tido xngantuk lagi..siang tadi dah banyak tido..bangun lambat, pastu dalam bas on da way balik tadi pun nyenyak je aku tido..

Hahh, sebut pasal bus aku nak citer satu kejadian yg berlaku dlm bus tadi..Ader sorang auntie chinese nie dok sebelah aku..time sampai Muar aku dok dengar dia macam bunyi yg org dok tahan sakit gigi..macam mengeluh pun ader juga..so aku pk dia nie sakit gigi kot..xdpt la nak bantu..so terpaksa la dia menahan..pastu sampai Yonpeng lagi kuat dia bunyi..aku pun menguatkan lagi lagu yg aku dok dgr kot mp4 aku. Pastu sampai pulak kat area Spg Renggam lagi kerap n kuat lagi bunyinyer sambil2 dok tumbuk tempat letak tgn antara tempat aku ngn dia..
xleh jadi nie, aku rasa sesuatu ngn autie nie..n aku pun tanya la dia..

aku: Autie, u kenapa? sakit ke?
auntie: i nak g toilet, nape bus nie xstop?
aku: Kenapa u xgi cakap kat driver?boleh je u soh dia berhenti kejap..pastu u nak tunggu smpai
Larkin baru u nak buang..
auntie:I rasa i dah xboleh nak berjalan sbb dah xtahan sgt...bole tak u bgtau driver tue?
aku: ok la autie, tunggu kejap..kat Kulai baru ader toilet..ader lagi 5 km..

aku pun bangunla merentasi dia coz aku dok sebelah tingkap.bgtau driver..xpasai2 driver tue ingat aku yg nak membuang,hahah...bus stop je, laju je auntie nie g turun buang..adeh, macam2 la..pelik tul aku sanggup dia dok menahan dari Muar lagi..lama tu...auntie.auntie..mungkin dia malu kot aku rasa...:-)

Penang, Day 3



Hari nie kami ke Malis kenduri Rizalmin & Zuraini..zue is my opismate juga merangkap my housemate.Tp aku g side Min coz dah dekat ngan umah aku..at Laguna Merbuk, Sg Petani.


Balik tue, singgah tengok anak member aku..Shamsiah. time aku pegnan aritu mmng sama la ngan dia..klu ader rezeki dulu, baby aku lahir lebih kurangla..due on 12 Feb 09..tp lom ader rezeki kami lagi..

On Da Way to Kuala Muda, Penaga

Kami bagi hamper Anakku to baby Harris, beli semalam kat Bandar Sunway..
Baby Harris..

Kat umah Sham, dpt makan laksa penang, laksa yg dibuat sendiri by mak nyer..sedap sgt..padahal baru je pas makan nasi kenduri..heheh..sayang yg xberapa suke sgt laksa tu pun leh habis semangkuk ..sedap la makne nye tue..:-)

Kami dok tak lama pun, 1 jam jer kot coz nak rush balik umah tukar2 baju then terus balik KL..kejap je aku rasa balik kali nie..xsempat nak jalan2 sgt..

Sayer yg drive balik..kasi chan sayang rehat kat sebelah..:-)

Awal2 nak masuk tol Juru lagi dah jam..lane Smart Tag rosak..terpaksa bersesak.

Jam teruk di Kuala Kangsar to Tol Jelapang

7 jam perjalanan n akhirnya kami selamat sampai di umah, SGT2 kepenatan :-p