Friday, August 28, 2009

I'm Going Back Today!!

Mood memblog aku for this week sngt2 la down..due too keletihan yg amat sangat. Padahal banyak bende mau story nie :-)
Yei!! Petang nie balik KL. We are 4 sekawan dr opis gerak skali naik kete Saiful. Sampai awal la aku klu balik naik kete. Xsabar nak makan Murtabak Keramat yg sedap tu. Hari2 sayang punya menu wajib tuk berbuka..heheh. "Jgn lupa beli tau petang nie, tringin nak rasa." Malam nyer sessi meng"pack' baju.
Insyaallah, tomorrow lepas jer bersahur aku n sayang akan berangkat (cheewah, macam nak pi mana ja) balik kampung ku! We will back to Penang. Best nyer klu berbuka puasa kat Penang. Makanan sngt banyak choice..xmacam aku kat cni, ssh benar nak cari makanan yg sedap2. Kat bazar Ramadhan pun jual ala2 kadar..xmeriah sangat compare to Penang punya bazar ramadhan. Especially seafood bakar, ikan bakar, ayam panggang..huhu..terliuq abisss.
Menu wajib yg aku nak makan bila balik penang nnt, Ikan Terubuk bakar, Ikan Pari bakar, Nasi Tomato wif lauk ayam, Popia Goreng, Murtabak, bihun sup, laksa Penang n Agar2..sume ini bole didapati kat Bazar Ramadhan Seberang Jaya..:-)
Selain itu, plan kami untuk bershopping raya kat sana. Boleh teman mama skali g shopping baju raya. Yg tempah, tempah n ready made pun mesti ader jugak..huhu. N klu ader masa bole pergi Pekan Rabu, Aloq Staq beli Baju Melayu untuk sayang..kat situ sangat banyak choice n size nyer sekali. dah biasa every raya mesti kami sefamily g shopping Baju Melayu kat sana..untuk abah, Boy n adeq skali.
Lagi, plan terakhir mestila ke Bazar Chowrostar g beli buah pala. One of my opismate dah pesan nie. Then nak ke Queensbay Mall la pulak kali nie..punya la org kata syiok kat sana, tp xberkesempatan lagi nak jejak. Asyik2 kami ke Gurney Plaza je, coz so far aku sgt suke shopping kat Gurney Plaza..
Ok, itu saja plan kami tuk this weekend. Ini belum termasuk plan abah n mama lagi..mesti banyak plan abah tuk berbuka kat luar. G mana tue dia belum khabarkan lagi..Klu berbuka kat Equiatorial Hotel Penang cam last year best jugak..beautiful enviroment..buffet around swimming pool..wahh, sangatla syiok.
Selamat Berpuasa Kawan2..n Selamat Bercuti!!Holidayy!!!!

Sunday, August 23, 2009

Kebohsanan n Kesunyian yg terlampau ..

Dah syiok2 semalam berbuka ngan sayang bersama, arini terpaksa keseorangan berbuka di umah. Dua2 housmate xde. Zue wif her husband g buka kat luar, n Ija lak cuti 1 week ikut hubby dia balik kampung. Maklumla husband dia baru balik dari Qatar, so spend time together la..cam aku dulu2 la..lama xjumpa suami..so skali balik cuti panjangla :-)

Tadi kuar g Pasar Ramadhan kat Setia Indah. Kejap je aku g, dah jalan sorang2 malas la nak jalan jauh2 ke dalam. Beli Nasi Beriani Ayam n Murtabak n juga air Cikong terus balik.Mula la episod aku berbuka sorang2 sambil layan tv kasi bising cket.hehe..

Till now masih lagi keseorangan di dlm bilik sambil2 blog. Adeh, betul2 sunyi nie. Rindu betul ngan sayang..masih terngiang2 lagi aktiviti kami spend bersama semalam. N sekejap je terasa kebahagian itu n now kembali my life seperti biasa.owhhh, betapa kesunyian itu sungguh menyeksakan..

Tomorrow dah start kembali ke opis. Got meeting tomorrow at JB opis. No need to go to Singapore Opis. Klu tak, penat nyer ..Baju pun belom iron lagi. Maksudnyer mood nak keje tue belum datang lagi..malas2 sngat esok bangun tido baru iron.

Sahur malam nie just bangun minum air je kot. Xdak selera aku nak bangun makan bagai. Tp riso jugak sok lapar coz nie dah masuk 3 kali aku membuang. Ker sebab nasi beriani tue dah basi or sbb melantak bnyk sangat dari semalam then perut terkejut dia g buang sume skali..haha..boleh jadi jugak.

okla, jap g nak borak2 ngn sayang. B4 tue nak g belek2 muka jap..dah itam sangat nie (suami saya pun ckp). Nak tepek la apa2 yg patut kasi putih balik..huhu :-) muke mmng sun burn teruk..adusss, raya muka tak cantik lorrr ..heheh..:-)

Kepulanganku di sambut suami :-)

Semalam setiba nya kat airport, rasa xsabar2 nak jumpa suami tersayang. Sangat2 rindu dia. Last minute punya plan aku minta suami amik aku..huhu.sian dia terpaksa drive sowank2 from Kajang. Bukan ape, aku teringin sangat nak berbuka 1 st day puasa ngn suami. N thanz sayang sanggup datang cni n really happy berbuka n bersahur pagi tadi bersama. U make me happy!!

Pilihan tempat untuk kami berbuka ialah di Restaurant Singgah Selalu..awal2 lagi aku dah call for buffet reservation. Sampai2 je tengok orng punyala ramai. Mostly Singaporean la yg datang berbuka situ. Mujurla awal2 lagi dah call reserve. Harga untuk makanan buffet kat sini Rm28/person. Murah la bagi aku sbb tengok makanan yg disediakan mmng sngt2 banyak. Aku pilih tempat nie pun sbb last year nyer Ramadhan aku n da gang dah pernah cuba kat situ..n kami sngt2 puas hati especially Masak Lemak Ketam. Sangat la sedap..n food nyer pelbagai. More than 20 pilihan lauk pauk..n belum lagi jenis kuih muih nyer lagi..ok, xnak citer panjang2. tengok jerla pictures makanan kami nie..:-)

30 minutes before berbuka


Sambil2 menunggu azan, facebook dulu :-)

Seronoknyer berbuka bersama hubby :-)

Lauk pauk pilihan, masak lemak ketam, daging Merah n Blackpaper, Udang Goreng Butter, Sotong Goreng Tepung, Ayam Masak Merah, Sayur Campur n sambal mangga n ulam ulaman..


Minuman Teh Tarik yg sedap giler, Cikong Sejuk n Fruit Punch ..huhu..Terbaik! Tidak lupa juga sedikit buah-buahan tempatan n kuih-muih n juga buah kurma..

Sambung lagi second round Laksa Penang n 2 gelas teh tarik..huh!!Boleh imagine ker tahap kekenyangan kami nie?heheh..tp nasi still xabis..ratah lauk pauk jer lebih.

Dah kenyang sambung g jalan2 JJ Tebrau. Hubby ajak tgk wayang..huhu..no no..aku dah kenyang sgt kang tido jer dlm wayang tue. Hehe..just jalan2 je..beli kemeja keje satu. Terbekenan pulak..hehe..

Then balik umah layan Cerekarama ngn sayang, xingat tajuk nyer..aduss..citer yg sangat menyentuh jiwa suami isteri..aku mmng suke klu cite2 melibatkan kehidupan rumahtangga suami isteri nie.sangat2 touching..hehe..boleh menitis air mata beb! I'm too emotional :-(
At 4 am kami keluar bersahur at Niqqi's The Prata Cheese Shop at Tebrau City. Restaurant nie sangat popular kat Singapore.Terkenal ngn Prata Cheese nyer. Berbulan2 aku kat Singapore keje dulu nie la satu satunya restoran yg kami kunjungi setiap hari..N now dia dah buka cawangan kat Tebrau. Tapi pagi tadi aku lapar la sangat2 rasa klu makan roti macam xkenyang je terus aku order Nasi Lemak Special..hahah..selera sekali aku makan di pagi hari. Bukan ape, klu dpt makan ngn suami mmng camni la aku..banyak skali makan. Maklumla, kat Bintulu aritu selera makan mmng down abis. Tak kene taste..makan xpernah nak abis. Tp mujuqla ader geng yg tolong perabih..xdakla membazir :-)
*picture Prata Cheese jap g baru nak upload, tunggu hubby transfer dr hp nyer dulu, cepat2 tau sayang :-)*

Alhamdulillah, everything was OK!! I'm back!!!

Alhamdulillah, selamat sudah sampai umah semalam. We arrived at Senai Airport at 12.15 pm.

Lega nyer seharian aku bantai tido kampoi balik penat seminggu di sana. Penat segala galanya, tido xcukup (kes xbole tido hehe), kerahan tenaga yg tak henti2 di bawah panas terik, tenaga berlarian2 dari plant ke opis sebab hujan :-)jalan sangat jauh ulang alik opis, plant, cafe..huhu..tapi ...totally aku sangat seronok!! sangat2 seronok ! walaupun berpanas hujan. n kulit muka ku nie pun dah naik itam..hehhe..nak tau pasai apa??

1st mestila sebab keje kan..dah purpose ke sana pun sbb keje..sbb nyer banyak aku belajaq kat sana. Selama nie design piping main imagine je, tp now bile tgk the real plant yg nak design tue..huhu baru la terbuka cket..at least kat sana bole pk more detail mana nak selit2 pipe yg mmng dah sedia berselirat kat situ..very interesting.Dapat lak partner site yg sngt best n very good in design. (nie Mariko-san yg cakap :-p)

Maklumla this is my 1st time design existing plant, so a bit ssh la bg aku..bnyk benda mau consider.ok la, xmau citer keje detail sangat kan..

N most of the thing yg buat aku happy ialah my team mate kat sana yg sangat best. We are very close, yg walaupun b4 nie kat opis xdela rapat sangat, sembang pun bab2 keje je..tp bile dah spend time together 1 week kat sana..best jugak kawan ngn diorg2 nie. kepala gila2 je sume..macam2 topik kami bincang.hehehe..yg paling betul2 buat aku enjoy ngn teka teki diorg yg di usul setiap kali dlm taxi balik ke hotel..hahha..macam2 soklan macam2 jawapan..kamu sumer best guys!!! every night we eat together sampaila lepak2 sambil layan Nur Kasih sama2..sanggup kite dinner lambat sbb Nur kasih punya pasai..n xpasai2 perut aku berkeriuk ngan kuat skali kat depan2 diorg nie..hahhaha..malu siutt!! tiba2 ja..adehh, bnyk betul kenangan seronok2 bersama diorg kat sana..kesimpulannya they are very take care of me ..sangat2 menjaga aku..sampaikan sanggup antar nasi ke bilik aku for sahur kes aku xlarat nak bangun..hehehe..thank you guyss!!

Last thing yg buat aku rasa happy semestinya ialah we finish all our work on schedule..awal2 nyer macam xyakin boleh setlle all the tie in yg sangat bnyk tue, tambah2 cuaca yg xmenentu kat sana yg kami terpaksa tangguh ke site..tp alhamdulillah..everything finish on time..berkat kite bekerjasama!!(wonderpats)..:p

Citer detail aku kat site nnt aku pelan2 story yer..asalnyer bawa laptop nak post entry la konon2 nya..huhu..mana sempat la..balik kul 7 siap2 makan then kul 10 pm kami ader briefing every night ok!.pastu sambung lagi bincang ngn partner site next day activities..so..kul 12 gak la balik bilik.Teruih tido..penat wei!!

Ok kawan2 yg sudi baca blog aku nie, tunggu next story yer :-)

Sunday, August 16, 2009

BubbyE!!

Yeii!! Finally, dah abis kemas barang2..penat nyer mengemas..bukannye penat apepun tp penat dok memikir ape yg nak di bawa n last2 minit tadi br terperasan aku nyer payung Esprit tertinggal dlm kete kat Kl..huhu..minta housemate tolong belikan baru, alang2 dia kat Jusco..:-)



My Deuter nak check in, Nike n my sling beg bawa skali naik atas. Arap2 takde bende2 penting yg tertinggal.Maklumla last minit punya packing.My laptop also dlm beg biru tue. Malas nak bawa 1 more beg.Jenuh nak usung..klu ini cukup la tangan aku nak bawa.hehhe..
12.30am already..Ok need to sleep now. Kang esok letih lesu xcukup tido.Takmo takmo..
Bubbye!!
p/s: Bubbye hubby..i will miss u sayang..
even dah dok jauh2..tp still rasa sedih pulak nak pergi nie..emo la pulak!
Nanti kite skype ok!
Luv u sayang..
2 minggu lagi kite jumpe..selamat berpuasa:-)

Saturday, August 15, 2009

Outstation To Bintulu..

Tomorrow, i will going to Bintulu for 1 week. Bukan jalan2 bersuka ria, hehe..going to site survey at Shell, Bintulu.Kami berlima dari JB n 3 from Singapore members.

Tomorrow our flight MH2502 from Senai at 12.45 pm and will reach Kuching at 2.10 pm then 4.55pm from Kuching to Bintulu.We will check in at New World Hotel.

Bermacam2 perasaan yg bermain dalam fikiran aku ini. Takut, seronok, gelisah, gundah gelana..hahha..ape2 la..dahla sorang2 je pompuan dr sini, klu ader geng pompuan skali bestla jugak..at least senang nak bincang hal2 pompuan..huhu. N paling aku takut aku nyer stamina nie..kuat lagi ke?jalan ngn laki g site survey tahu2 jerla..mesti laju giler..then dr kul 8.00 am till 7 pm at site..for 5 days.takut jugak nie..lately selera pun dah macam kureng, lagi la bertambah tidak bermaya..maybe last week straight 5 hari aku berpuasa so dah terbiasa siang je aku xlalu nak makan..macam harini la..xpose pun, tp nak makan pun xde selera..just jamah bubur Mcd n fries je..itu pun xabis..huhu..hopefully, everything will be ok..xnak aku lemah xbermaya..u have to be cargas ok!!!

macam2 la org tua JA (budak2 opis jer tau org tua nie) dok pesan kat aku..Jus, dont forget to bring umbrella, n always bring water..hehe..iyo la..takut demam n cepat penat..riso dia aku nak ikut bdk2 laki nie.."please take care of Jus ok!"huhu..

Barang2 satu apepun belom simpan lagi..tadi g opis settlekan all the PPE yg nak di bawa..then aku ke Jusco beli barang2 cket.Malam jap g la pulun mengemas..

N i will bring together my Laptop nie..tak bole tinggal..kang bohsan aku di sana..huhu.Tp nak update blog nie..belom janji lagi la..kang balik penat terbongkang je..heheh.

Ok.Thats all..

Weekend Tanpamu..

Wake up early today..this week saya keseorangan di sini. Baru jer lepas borak2 ngan sayang. He on da way to FRIM kayuh beskal wif his gang..Actually his plan this week, g hiking at Berkelah, Pahang..tp last minute tak jadi..aku pun xtau nape..so, aper lagi..ride la!

Aku lak pagi2 nie cam biasa la, kemas2 my room nie..yg dah a bit tunggang langgang..5 hari bekerja langsung xpeduli, balik keje pun lewat..kul 8.00 dr opis sampai umah dah kul 9, mandi makan borak2 then tido..a bit bz this week...penat, letih segala bagai..

Jap g nak siap2 g opis..ader hal mau settle..for nextweek preparation..then nak g Jusco, mau beli barang2 cket.

Then balik umah packing2 barang..satu aper pun lom packing lagi...nak pack pi mana tu nnt aku bgtau lain yer..:-)

Tata.

Wednesday, August 12, 2009

Ermm, cam biasa :-)

Cepat nyer masa berlalu..tup tup dah nak masuk Khamis dah tomorrow..entry weekend lepas pun xupdate2 lagi..balik keje penat terus zzz..hehe..macam dipaksa2 pulak nak update blog nie..hehhe..:-)
Ermm, cam biasa tue maksud nyer update citer weekend lepas macam biasa la..Aku nyer aktiviti weekend seperti biasa, full of activities. Klu dah balik jumpa suami macam2 la aktiviti kami bersama, xlekat umah..kuar jer memanjang.Sayang nie jenis yg suke amik angin kat luar..pantang dok umah..heheh :-)Xkisah la ke mana pun, shopping ke, tengok wayang ke, makan2 ke..janji bunyi nyer keluar..hehhe..:-)

Last Saturday, sepagi dok umah, konon2 tunggu org antar our new Tv n installation skali.
Alih2 tunggu punya tunggu till 12 pm, stil xantar jugak..then sayang call rupa2 nyer diorg salah bg schedule..esok petang pulak..cisss!!mujurla tepon tny..klu tak mau berjanggut dok tunggu xsampai2..huhu..

Then, dah xjadi antar, sayang dah soh aku siap2 kuar g Midvalley..B4 tue singgah makan Nasi Kukus Ayam Dara bersama Asam Pedas Ikan Pari yg sngt sedap kat Restoran Zee Nasi ayam Kukus depan Giant Prima Saujana..aku dah penah citer pasal restoran nie dulu..sangat sedappp!!

Ader Wifi ke???:-)

Apple Juice wif Asam Boi..ermm yumyy yummy!

Nasi Kukus Ayam, Kentang, Sambal Udang, n Asam Pedas

Asam Pedas Ikan Pari..

Ayam Goreng Berempah

Kentang Goreng Sambal..


Dah kenyang, then kami ke Midvalley..Jalan2 window shopping..Actually niat kami nak menggunakan voucer Jusco yg dapat hasil dr hadiah menang Futsal n Football tournament yg dikumpul..tp g masuk Jusco xde ape pulak nak beli..pelik jugak..hheheh..simpan lagi voucer..tgg shopping kat Jusco Tebrau la..xramai sgt org cam kat Midvalley tue..nak bayar jenuh beratur panjang..

Hasil yg dikumpul..total all Rm210

Dah penat2 jalan, singgah sebentar makan eskrem at Baskin Robbins..





Ermm, sungguh selera sekali :p

Pastu dah puas jalan, next agenda..g KLCC..jalan lagi kat ctu..tp kejap je..g beli tiket wayang The Proposal..finally dpt jugak tengok citer nie..dah berminggu dok plan tp xjadi2..g beli tiket je dulu, movie start at 9.40 pm. After Maghrib kami ke Ampang, Sayang ader reunion ngn geng2 Pulai Skk dia dulu..actually aku pun bleh join skali..geng Skk jugakkan..tp segan la i, diorg laki2 je jumpa..hehe..so aku dok makan sorang2 la..hubby lak syiok jer rancak dok borak diorg..yg hadir reunion, Irfan, Nazri, Aloy, Wan, n Yen.Seronok tul diorg dok borak..dah lama xjumpa..:-)

Kami terpaksa bersurai dulu, 9.15 pm gerak ke KLCC balik..times to Movie!!Citer sangat best..lawak sgt2..kuat benor sayang dok layan gelak..hahah..

Sampai umah 12.45 pm ...Penat..zzzzzzzzzzzz

Citer Sunday will entry tomorrow (if xtido awal heheh)..


oppss..lupa nak bgtau..present tuk besday sayang kali nie :-)..


2 helai Tshirt Oakley yg diiadam idamkan :-)

Thursday, August 6, 2009

Yei..balik lagi esok!!

Now, tgh sibuk2 dok kemas barang2 nak bawa balik sok. Sambil2 dok bertenet sambil dok mengemas. Banyak bende nak bawa balik n sok aku balik drive my car to KL. Kete ader lagi 4000 km b4 nak servis, due date dah nak sampai tp meter xluak bnyk pun..thats y i decide bw balik kete n tinggal sana soh hubby bawa g keje ari2..:-) pasni br bawa balik cni..maklumla klu kete kat cni bukan gerak sgt pun..we all serumah share kete..paling bnyk pun seminggu 2 kali je bw g opis..weekend dah xgerak.

Sok2 ader la org Chevrolet call aku soh g antar servis coz dah sampai date even meter lom sampai lagi..

Barang2 yg nak bawa balik.

1. Policy insurance n Medical Card hubby.

2. Deuter Bag.

3. Karrimor Bag.

4. Compact Camera.

5. Birthday Card to sayang...(yg nie paling penting!..heheh)

Football Tournament..

Pagi tadi, sayang sent this picture to me :-) Process Football Team ...citer detail dah aku entrykan before nie. Picture jer baru nak upload..:-)



:: HaPpY BiRthDaY sAyaNg::

To My Beloved Husband.. Happy Birthday.. Love u so Much.. Till the end of time.. Dunia Akhirat.. Thank you for all the wonderful things you do for me . Semoga hubungan yang dibina sentiasa dirahmati Allah. Aminnn...

Insyaallah, this coming weekend we celebrate together..SuppRise!!! :-p


:: XseHat ::

I'm half day working today..xsehat :-(
rasa macam berat2 kepala n badan pun cket2 panas..
Hopefully pas tido dah lega..
esok nak balik!
Ok, nak rehat kan diri...:-p

Wednesday, August 5, 2009

UpDaTe LaSt WeEkeNd!


Saturday

Seharian menemani sayang kat padang. Dia ada football tournament at Stadium Raja Muda Abdul Aziz Kg. Baru. Opis nyer punya tounament. Seawal 6 am, bangun siap2 diri kul 7 terus gerak kuar..

On da way teringat pulak, xbawa DSLR rupanya..padahal aku yg excited sangat nk amik gambaq.Nak patah balik, tkt xsempat sbb start kul 8.30am n sayang nak kasi jersi n minuman yg ada dlm ketenyer.Take time jugak tu..so melepas la nak amik gambaq.Bukan kata DSLR, langsung Compaq camera pun aku g tinggal skali..:-( g tgk diorg main jerla gaya nye..

Citer diorg main xnak aku citer panjang.Conclusion nyer team Process, yg diterajui oleh husband aku menang tempat kedua..OK la.leh kumpul lagi voucher Jusco :-)

Lama diorg nie main..start 8.30 n tamat lebih kurang 4.30 pm..jenuh jugakla aku dok tunggu..mujurla cuaca pun elok je..xpanas sgt n xujan..elokla diorg main cuaca camtu.

Balik, singgah tengok progress umah..kejap jer pun..diorg dah pun letak pili air kat depan umah.Longkang2 sume pun dah dikorek..

Then balik umah mak mandi2 siap g pasar malam Bangi.Tapau pelbagai jenis makanan..lapar punya pasal, bnyk giler kami beli..,nasi tomato, murtabak,cucur udang, kopok lekor, last2 banyak pulak yg xabis..adeh..membazir..xbaik tau!

Plan awal nak g tengok The Proposal malamnyer, last2 sayang kul 9.30 lagi dia dah tido..huhu..sian..penat sangat seharian main bola padang..mmng penat la..:-)


Sunday

G KLCC, pun sama plan awal nak tgk The Proposal..tp still xjadi jugak..nak tau sebab ape..time dok ushar2 barang kat Sony Cetre, mulanyer nak beli Camera compact Sony coz that time sony tgh ader promotion beli Camera percuma MP3 2G Rm299..Pastu aku saje g ushar2 TV pulak..n suprisingly Sony Bravia yg kami idam-idamkan tu tgh ader promotion..Sony Bravia 40" LCD for only Rm3999 (harga sama) n percuma PSP Rm799 n voucher Rm200..huhu..pk punya pk..kami pun terus decide nak angkat itu Sony Bravia jugak, wlpun umah blom siap..terpaksala letak umah mak dulu ..Seronok la suami sayer dpt PSP ..:-) Voucher leh guna buat beli Sony Home Theater lak pasni. Lama jugak la nak sttle barang2 tu, tu yg xsempat nak tgk movie..

Selain tu hubby jugak ader belikan this beg to me :-)

Karrimor 25L..kecik n comel!

Sebelum sayang antar aku kat Pudu, we had dinner kat NZ Wangsa Maju dulu..dah lama rasanyer xlepak ctu since sayang dah pindah Kajang.Dulu2 dok Keramat senangla nak g situ..dekat je.

Aku balik Jb bus kul 9 mlm....End!!

p/s : Tv dah bole dapat this weekend :-)

Monday, August 3, 2009

zzzzz..

Just arrived home!

Sepanjang perjalanan tadi xboleh nak tido,dah siap ngan bantal aku bawak lg..xtau la nape.Rugi betul..

2 am already, sok bangun awal..keje..keje..!!

Gudnite!!

Sunday, August 2, 2009

Bersiap2 to KLCC!!!

Kami sedang bersiap2 nak ke KLCC. Want to watch The Proposal, yg asal nyer nak g midnight semalam, tp due to keletihan yg terlampau semalam seharian kat padang, so cancelled plan.

Selain tu, mau jamu2 mata shopping2 cket..:-)

OK, citer2 lain nanti will update later..malam nie blk bus kul 9 pm..yeii!!balik lambat leh jalan lama2...:p