Friday, October 31, 2008

Happy Besday to me!!

Today is my besday..semalam tpt kul 12 am..my husband call from his office..coz kat sana baru kul 5 pm..aku lak bole tertido awal semalm..ingat2 nak tunggu gak my husband call..ngntuk sngt dah..xtahan la..
After that my dad lak msg n wish to me..

‘kakak,Happy Besday!semoga allah panjangkan umur,dimurahkan rezeki,sihat2 slalu n berbahagia bersama suami yg tersayang..’ Hihi..thanz yer abah..
Arini pagi2 lagi aku baru je smpai opis my mum called to wish me..
Thanz jugak pada kwn2 aku yg wish kan kat aku arini..i,m really happy today!!

Pagi tadi sblom aku g keje sempat lagi aku tgk my sayang blog..ooohhhh,begitu terharu aku ngn ayat2 puitis nyer ..ngan gambar2 aku yg di cantum2 nyer..ooohhh,so sweet sayang..thanz u very much dear!!tp macam nak kad jugak la.. i kan kumpul kad2 besday dr kite kapel lagi..hihi..nak kad Paris ok..heheh..klu ader la..klu xder xpe jugak :-(

My besday present this year!!jeng jeng jeng..aku dpt sekuntum bunga mawar merah yg dihadiahkan suamiku time dia balik raya arituu..ader aku letakkan kat post sblm2 nie..kenapa sekuntum je?..heheh..sbb aku mmng nak sekuntum je..i nak ltk kat atas meja opis..xkan la nak ltk besar2 kan..hehe..
Lain2 barang tunggu la husband aku balik this Cristmas..heheh..diakan nak g London..aku dah pesan mcm2..hihihi..Luv u Hubby!!

Balik tadi kitorang g Holiday Plaza..g shopping kat Parkson..arini last sale kat Parkson..dpt voucer Rm30..pastu beli present tuk baby Bunny..Baby Khadijatul Iman..aku n the gang kumpul duit then kitorang beli tmpt baring baby yg leh goyang2 tue..ape ntah nama dia.hehee..tp sweet la..blue color..

tgh jln2 kat Parkson MIL lak call wish to me..n also FIL, k.Nana n abg,..thanz tuk diorang..sume2 tadi ader kat umah k.nana..mak n ayah tido sana..bestla,bile la aku nak turun Kl nie..actually nak g this week..tp memandangkan ngn workload yg bnyk nie..terpaksala batalkan dulu..sok pun kene g keje..OT ...nak abiskan keje...huhu,..penat sGt...

sampai umah dlm kul 11 lbh n check my frenster..ramai gak member2 aku yg wish kat ctu..thanz yer kawan2 ku..xlupa jugak kawan2 aku yg msg sampai skrg dah kul 11.50 pm pun ader lagi yg msg..heheh..lUv u fRiendS!!!

**semoga hari2 yg akan datang memberikan lebih kebahagian utk diriku..amin**

Thursday, October 30, 2008

Friendship Week!!

I’m blogging from opis ..just typing,balik japg aku paste aje..hehehe..
Eventough I have so many works now,but ader mase plak aku curi2 typing nie..haha…aku tgh rest kejap..leh sakit kepala sehari suntuk dr pagi dok pk psl kerje aku yg agak fenin nie..dah la aku xberapa sihat sgt..pg2 tadi bgn je tido rasa tekak nie pedih2..n badan pun lemah je..aku xnak demam,bnyk keje nak issue nie,kang delay pulak..:-(

Korang prasan tak klu weekday aku mesti cite psl hal2 keje yg bosan nie..tp klu weeknd aje..trus dtg cite2 happykan..makne nyer aku klu ari keje mmng sgt tensen..n aku akan habiskan weekend2 aku ngn btul2 bermakna..(tido,lepak2 dpn tv,n shhhooppinggss!!:-)

This week adalah minggu kawan sedunia ..yerke?entahla kawan2 aku tadi send email..bercakap pasal kawan nie ya!aku mmng suke berkawan..especially ngn kawan2 aku yg ada skrg nie..diorg mmng slalu menceriakan hidup aku yg kesorangan kat sini..wlpun aku dah bersuami tp laki aku kan jauh di perantauan :-(…ngn diorg la tmpt aku bergelak ketawa..pastu malam lak smbung gelak ketawa lg ngn sayang..hehehe.."laughter is the best medicine"

Love u all frenz,keep our friendship alive!

Wednesday, October 29, 2008

Mood Down!!!

saye sedih..:-(

i want to talk with my husband now....i need somebody to talk..
tadi kat opis i already email my sayang,but he did not reply my email..he also bz n have some urgent work..so terpaksa tunggu mlm nie nak borak2..but maybe dia balik lewat coz g mkn kat luar mlm nie..xkisahla sayang balik kul bape yer..nnt skype B ok..do know why..my mood really2 down!!
time2 camni la i really2 need my husband be my side..i'm being so sensitive lately..
i have to be STRONG!!!be positive!!!

Tuesday, October 28, 2008

aku stresss...

arrggghhh,,ngantuk sgt2...
tp xbole nak tido lagi..perut kenyang sgt..tadi sampai umah dlm kul 8 pm..then kami bertiga trus memasak..mula2 aku ingat nak tapau je..tp tringat bnyk bhn2 mentah so masak jela..aper lg,mkn smpai kenyang la..tu yg maleh nak msk tue sbb nnt aku suke mkn tambah...:-)

arini aku rasa cepat sgt masa berlalu kat opis..maybe sbb bnyk keje kot..pagi2 buta blum sempat lagi aku breakfast,dah kene panggil msk meeting.. arrggghh,,mest dpt keje baru nie,...
mmng btul pun..aku kene buat layout around loading bay..adusssss...aku sorang lak tue...ingat leh la buat 2 org sng la nak discuss cari idea...aku dah la lama xbuat bende nie..seingat aku skali je aku smpat buat layout then dah buat isometric sampai la skarng..aku pun dah ingat2 lupa nak guna autocad..padahal dulu mmng dah advance..nie sbb dok main ngn microstation la nie..abis sume aku lupa..aku xkisah klu nak buat bende nie sorang2..at least aku boleh blajar..tapi nie nak kene isue nie kene la buat cpt2..tp aku still kene bnyk blajar lagi...tu yg buat aku stress nie...ya allah,permudahkan la kerja aku..takut la juga...
klu dpt g site tgk that area aku rasa senang la cket aku nak dpt idea..mcm dulu2,confius cket jer trus g site,..senang,nie site jauh kat bintulu..so skali skala jer diorang g tgk..budak2 laki je...gals x pergi sbb cepat penat..hehe..iyer ke..xla..sbb mmng kitorang pompuan nie mmmng xsuke pergi site....panas!!!hihi..bleh pulak camtukan?
aku dah ngntuk sgt nie..baru kul 10 pm..tp mata pun dah xlarat nak buke..nie sbb kkenyang sgt la nie..:-)
tadi mama call,diorg on da way to Taping,ader open house umah datuk mane ntah..D.O Taiping...
xabis2 lagi open house..ingat aku dulu2 time aku dok menganggur tue aku slalu la follow..hehe..pantang mama n abah p jalan mesti aku ikut punye...best wooo...hihihi...

nie smbil2 aku dok blogging nie,sambil aku dok ym wif my brother 'boy'..haha,dia bgtau aku dia nak join class photography this Sat..Rm200 for 1 sessi..guna camera abah lak tue..heheh..tp ok gak nnt leh la ajaq abah skali...wah wah wah..sume msg2 dah xcited ngn camera nie..termasuk la my sayang..aritu dah beli camera,pastu beli pulak lens wide angle..pastu nie balik katenyer nak beli lagi lens lain pulak..hahaha..macam2 la..aku layan jerla...:-)
tp best..aku pun suke jugak...leh aku same2 blajar...

td mama bgatua wallet adik hilang semalam..adehh,mcm2 la..sian dia..slamat duit xbanyk dlm tue..cuma nak buat balik i.c,lesen,kad2 bank tue la yg leceh tue..terpaksa la dia bercuti hari nie...dia pun xprasan kat mane hilang..maybe time jln2 kot ader orang amik dari blakang..or terjatuh ke..xtaula..dia pun xdpt kesan... so pasni kene lebih ati2 la yer adik...

ok la,aku nak tido dulu..jap g nak bgn chat ngn sayang pulak..miss u la sayang!! :-)
balik cepat2 yer...

Monday, October 27, 2008

Meaningful Day!!

Hari yang aku sangat rajin..hehhehe..
tadi petang tengah2 pening kepala aku g cuci kete..alhamdulillah,pastu pening pun dah ilang..
bersemangat sekali aku cuci kete sampai kilat..huhu..luar dalam sume aku kasi bersih..aku nie mmng jenis xleh tgk kete kotor cket,tambah2 yg sampai kelabu xnampak kale tue..kete itam nie kene slalu bersih baru nmpak kehitaman dia tue..:-)aku tukar perfume kete yg baru..coz yg lama tu dah abs pun..xsabar aku nak g opis sok naik kete aku..hehe..ntah ape2kan?

pas cuci kete aku lipat2 baju yg dah aku bsh pagi tadi..pastu tiba2 aku tingin nak mkn keow teow goreng,..lagipun aku dah beli bahan2 nye semalam..trus la aku menggoreng itu keow teow..wow sedap!!hahah..puji diri sendiri pulak..yerla,sape lagi nak puji kan?lainla klu husband aku ada kat sini..dia mest puji klu aku masak..heheh..nnt lagi la aku lebih bersemangat nak msk..hihi..aku pun dah abis iron all my bj untuk this week..oh,lega..everything settle...

erm,jap gi aku nak p amik my housemate kat Larkin..dia dr Kl..maybe sampai dlm kul 11 pm kot...pas balik tu leh la chat ngn sayang kejap..arini sayang keje...kene tunggu sayang balik dulu la..hope dia x ke mana2 la pas balik keje..lately dia slalu g bawa member yg baru dtg tue jln2..iyerla nak tunjukkan diorng,jln or kedai2 area2 ctu..tp untungla diorng dtg lewat cket,so ader org boleh tlg guide kan..xmacam sayang dulu2,sian dia..sume kene independent sendiri.. yerla,mane senang nak mulakan hidup di negara orang ...lonely malay kat ctu..huh,ngeri klu pk2 balik..tp alhamdulillah sayang boleh hadapi dengan hati yg tabah...aminn...

**aku juga telah berjaya mentouch up cket aku nyer blog kasi cket cantik..tp aku xpuas hati lagi..aku nak layout yg cantik,aritu dah dapat aku cari..tp xbleh paste pulak kat html tue..aku pun xtau nape..nnt2 aku free leh la godek2 lagi blog nie..hihi..**caiiyyoook!!!!

Such A Terrible Headache..

Adeehhh,nape sakit sgt kepala nie..berdenyut2..nie mesti penangan aku g minum nescafe pagi2 buta nie..adeh,slalu xdela teruk camni..nie aku rasa berpusing2 aje..nak buat ape pun xlarat..ke sebab aku lewat mkn,coz tadi aku lunch kul 3 lebih..pas mkn tue ok la kurang cket..tp still x betul2 recover lagi..nak tido pun xbole..ingat nak lelap la kejap..tp sampai skarang celik jer aku..errmmm,ape aku nak buat nie..dah boring nie seharian aku kat umah..nak kuar malas la pulak..cuci kete la..hehehe..semangat lak aku nak cuci kete..bukan antar kedai ok..basuh sendiri :-)maklumla aritu g Tesco aku beli wash n wax car,span,kain lap kete,n sbn cuci cermin,ala yg nak kasi air jatuh macam kat daun keladi tue..hahhaha..yer ke?maklumla musim2 hujan nie..bahaya la...:-)ok..bubbye!!yei yei nak cuci kete...hopefully baikla sakit kepala aku nie...

Wajah Kesayangan Hamba!!

Entry khas buat suami tercinta..iklas dari isteri mu..hihihih... :-)
Hihihi..nie gambaq2 husband aku yg aku sempat snap time ktorang chating..hihihi..comella dia ngan pelbagai aksi..tp aksi2 dah ditapis ok sayang..
semalam nie la keje i dok select2 pic kat snapshots tue..hihi..sambil2 chatting ngn sayang..kan ader yg i tersenyum2 sorang semalam tue..sbb tgk gambar sayang yg rambut panjang tue la..hehhehe..3 bulan punye rambut yg tak potong2 sbb nak potong kat mesia gak..actually byk lagi gmbr2 rambut panjang tue tp mmng lagi klakar la..hehhe..nie yg paling cute la..hhahaaha..tp ok gak kan rambut u pnjg..pastu nnt letak cekak rambut hehe,,..mestu comell..hihihi..
pastu cuba tengok gmbr u ngn donut tu pun lawak la..mcm2 aksi..n gmbar paling latest pic semalm la tengah goreng cucuq..sian sayang lapar n terpaksa la masak sendri even jalan pun tercungkit2 sbb kaki sakit main futsal punya pasal..mlmnyer pulak p eiifel tower bawa member2 baru dia g sana..dah bape kali ek g eiifel tower tue?heheh..naik cemuih dah..hehhe..tp xla kan..best tempat tue..very the romantic place..tringat i kte g dua..lepak sana sambil2 melayan perasaan..hehehe..miss those mements sayang!!thanz sayang bawa i g jalan2 Paris..yg selama nie mmng dlm angan2 aku nak ke kota Paris..tercapai juga akhirnya...alhamdullillah..

MonDay yg Relax..

Hi!!
Morning Everybody..This morning agak awal jugak la aku bangun..maklumla semalam dah puas tido..:-)

Bgn pagi terus aku goreng popia n karipap yg aku beli kat tesco semalam..basuh aku nyer jeans ..kms2 bilik cket n trus aku meneruskan xtiviti memblog aku nie yg semalam dah termiss ats sbb2 tertentu..heheh..xdela,actually aku penat sgt..sempat chating ngan sayang jer..maklumla petangnyer aku g jogging kat taman depan umah aku tue..dapat 2 round je semalam..penat wei dah lama xjongging..klu tak maunyer paling kurang aku akan abiskan sampai 5 round jugak baru aku puas hati nak balik..heheh..dlm aku dok jogging tue sempat gak aku snap gambar budak2 dok main..coz kat ctu ader gak playground tuk bdk2..tp seperti yg aku bgtau sblm nie aku xbole nak transfer gmbar lagi coz tinggai pulak kat opis..sok2 je la ek..

balik dr jongging layan sehati berdansa ulangan sampai la kul 9,maklumla saturday night tue aku kan kuar g Tesco ngn my housemate..pastu makan malam berlaukkan lomak ayam n rendang kerang..ader pulak kubis rebus cicah sambal belacan,..waaa..mmng sedap abisla..dah kenyang perut naik bilik chat ngn sayang jap then kul 12.30a.m aku tertido..kul bape ntah aku terjaga pulak sbb bising sgt keling2 nie main mercun kat area umah aku nie..huh..tensen beb..terganggu tido aku...sabo jela..

today xtau lagi aku nak p mana..cam nak ke angsana mcm aku bgtau aritu nak cari kain..tp mcm mls pulak nak kuar..kaki aku pun lenguh2 lagi nie..maklumla lama benor dah xlari skali amik ko..maunyer lenguh satu badan..hihihi..maybe dok umah jer kot nak iron baju2 keje aku..free2 mcm nie la aku bole iron sume bj2 keje aku..nnt2 xdela nak kalut sgt bgn awal iron baju..:-)

hah,lupa nak bgtau pagi tadi MIL call aku tny rendang kerang tue jadiker..heheh..maklumla semalam aku call tny camne nak buat..hihihi..actually aritu dah mnta receipe pun tp xberapa lengkap sgt so aku terpaksa tny skali lagila..heheheh..rendang tue jadi la tp agak lama la aku kene msk nak bg kering coz aku masukkan santan terbanyak cket..hehhe..tp kesimpulannya jadi jugakla rendang kerang tue..heheheh..
last week aku masak nasi minyak n lauk pauk dia pun aku amik receipe MIL aku..hehhe..thanz yer mak bg receipe yg cukup detail..senang je aku masak..sampai boleh aku panggil kawan2 aku dtg makan kat umah..:-)

semalam sayang baca blog aku n dia komen2 aku nyer blog nie bnyk typing error..hehehe..mmng pun aku dah type cpt2 nie pastu mls pulak nak checking..hihihi..sowwyy yer..tp makne nyer still xlari kot..

Sunday, October 26, 2008

Exhausted!!

Penat!!!
Seharian aku berada kat luar..kul 9.30 pagi dah siap2 ke umah member aku Lyn,seperti yg aku bgtau planning aku weekend nie..aku p tolong dia pindah umah..tolong ape2 yang patut..sampai la kul 7 pm..tp mmng best,maklumla ramai kawan2 kat situ..xdela aku boring dok umah sorang2..lagipun sayang arini g main futsal wif his member..

pagi tadi aku sempat basuh cadar n comforter je..baju lain2 pun xsempat bsh lagi coz mula2 aku plan nak g umah dia kul 11 camtu sempatla aku bsh sume2 bj dulu..tp dlm kul 9.30 a.m camtu anuar dah call soh dtg...cpt2 la aku mandi n trus pegi..yerla,aku dah bgn awal pagi tadi..tp dok bermalas malasan layan novel dulu..hehehhe...

pas balik umah Lyn,pas maghrib tue...g Tesco Extra kat Plentong..best jugak Tesco ctu..maklumla aku xpernah p pun sebelum nie..g beli barang2 dapur n stok2 makanan..sabun basuh,sabun cuci kete,perfume kete,bantal kecik nak letak kat opis n suar 10 hingget buat nak pakai kat umah (jongging pun bleh gak)..tp penimbang aku xbeli pulak..xde yg berkenan..

niat aku nak upload gambar kat umah Lyn,tp lupa pulak nak bw balik wayar yg nak transfer gambar..reader kat pun tinggal opis..errmm..Selasa nie la pulak gamaknyer..

tadi sempat chatting kejap jer ngn sayang,tu pun aku kejut dia bgn tido..sian sayang penat main futsal yer...n pastu dia dah nak kuar p mkn mcd pulak..ok la,sok2 la kitorang sambung sembang...

dah nak kul 1 a.m..tp mata xngantuk lagi nie..cuma badan aku jer rasa letih cketla...baca novel japg cepatla tertido kot..

Saturday, October 25, 2008

Weekend Planning!!

Semalam aku skype ngan sayang..dr kul 12.30 am till 1 lebih..gelak sakan aku..hahah..mcm2 la husband aku dok buat lawak..penat aku gelak tgh2 malam..hehehe..
Aku pun xsedar semalam aku tertido kul bape..pas tgk2 sayang masak pastu trus terlelap..

Xsabarnya aku tunggu weekend nie..3 ari cuti..ari utk aku bermalas malasan di umah..n melaksanakan xtiviti2 yg tertangguh…

My weekend planning!!

-kemas2 bilik,tgk2 balik bende2 ape yg xperlu nak dibuang..kemas balik baju2 dlm wardrobe..basuh baju,cadar n comforter..nak tukar langsir

-g tolong Lyn pindah umah baru dia..

-nak survey2 kain kat Gulatis Angsana..aku planning nak beli kain chiffon or organza,nak buat baju kurung moden..klu ader berkenan aku beli,klu tak..maybe awal lan 11 nak g kl coz my family pun will be there ..mama nak amik barang yg dia jual tue,..so nnt aku beli boleh trus bg kat dia antar tailor kat penang..aku suke auntie cina tue jahit bj aku..very the kemas..dah bnyk tmpt aku dah try,tp aku xsdp pakai....even mahal cket xkisahlakan..janji kite puas ati..

-nak beli penimbang berat badan..rasanya dah lebih 5 bulan xde penimbang..after kitorang pindah umah baru..dulu2 pinjam wardah jer..hihihi..(dulu2 mkn cket jer trus nak timbang..hahah,skarang aku pun xtau berat badan aku dah jadi bape?gumuks dah..i need to diet balik!!!!)

-nak g jogging kat taman depan umah..dulu2 aku slalu jogging,tp dari kes aritu yg aku terpaksa berpantang n jalan pun kene slow2 tue..so aku stop la..manenyer nak boleh lari..
Insyaallah,klu xujan aku akan laksanakan aku nyer planning yg satu nie..aku prefer jogging petang kot..sbb sambil2 tue boleh tgk budak2 main2 kat tmn mainan ctu..cute jer budak2 nie..xdela sunyi sangat berbanding pagi..

-n the last one,aku nak kemaskini aku nyer blog nie..nak buat layout background lain,nak tambah gadget2 ape2 ke.nak tambah chatbox..n nak edit2 gambar guna photoshop…

so far itu jer kot..:-)

kawan2,tadikan dlm kul 2 petang camtu..ader la 1 family yg tersesat kuar depan opis aku..aku nyer opis tue dah la tingkat paling atas..mane ader org luar yang nak naik ctu...dah la ramai..sume berpakaian ala2 artis..skali ekin mawi tue la ngn kembar dia n also her family..hahhaha..bajet2 control gitu tanya pulak kat mana ek nak g tingkat 32..hahha..salah lift pulak..nak g wedding planner la tue..kantoi!!tapikan si ekin tu dah nmpk cute cket pas pakai tudung..cuma makeup la tebal sgt..xsesuwei la...heheh,tiba2 cite pasal ekin lak kan..

balik opis kul 7pm..tu pun sbb nak trus ke umah zaki pas solat..coz mak dia ader buat jamuan raya...jenuh gakla kitorang nie menunggu dr kul 5.30 smpai kul 7 tue..maklumla ngan keje pun xdak..dgn opis pun lengang coz ramai yg balik kampung this weekend..

aku kenyang giler skarang,makan macam2..mula2 nasi lemak,pastu mee kari..pastu kuih muih..pastu satay pulak last mkn buah buahan..hahhaha...mcm nak pecah perut aku nie..last tapau pulak dadih..nak sambung mkn kat umah pulak...:-)
mula2 tue xnak mkn nasi pun..skali kuah mee xsiap lagi..xpela makan nasi cket..last2 pas mak dia letak kuah kari je..trus g second round..mee kari pulak dah..hehehe..tapi mmng sedapla..mak dia mmng klu masak ape2 pun mmng sedapla..

mlm nie aku tido dlm kekenyangan..:-)

Thursday, October 23, 2008

Open House Umah Lidia..

Aritu aku ader bgtaukan yg aku nak g beraya umah Lidiakan..my opis mate..pregnan dah dkt2 9 bulan pun..tgh tunggu hari jer tue..rajin dia laki bini masak wlpun ngan perut2 mak buyung dia tue..sanggup lagi nie masak mcm2..antara menu hidangan nyer..nasi ayam,laksa penang (fav aku tue)..coctail, caramel..kuih raya yg pelbagai n juga buah-buahan…last2 sok nyer dia xdatang keje..penatla kot..xpela Lidia,bawa2 berehatla kat umah tue..weekend nie dia pun dah nak start cuti 2 bulan beranak…dah kurang dah kawan kat opis nie..pas2ni Lyn pulak cuti..Bunny pun tgh cuti gak skrg..sume nyer tgh tunggu hari jer…alhamdullillah rezeki kwn2 aku beranak sume serentak tahun nie…nie antara masakan2 yg tlah dihidangkan…



makanan fav aku..nasi ayam&laksa penang!


Rock,Lyn.me n Lidia

Lyn.Lidia,me n Zue

member2 opis yang lain..n ekin (bj purple) ex JGC,skrg tgh wat master kat UTM


Balik jer dari umah Lidia g tgk pulak umah baru Lyn n Anuar..diorang dah nak msk nextweek..bestkan leh msk umah baru?aku nyer umah lak maybe hujung tahun depan baru la dpt msk..under construction lagi tue…beli pun tanah kosong lagi..baru nak start construction…isk2,xsabar aku nak dok umah sendiri nie…mcm2 planning dlm kpala otak nie nak pasang itula ini la,design dapur la grill la..perabut la..iskk..mcm2 lagi nie..
Seronok aku klu tgk kawan2 aku yg dah beli umah kat area sini..diorang sume dah dlm proses nak pindah je..kebetulan sume nyer beli umah yg mmng dah siap trus..settle je loan dah dpt kunci..best wei…
Tp umah dioarng nie mmng best la especially dia nyer balkoni n master bed room la..boleh berlari lagi kat balkoni..mmng besar abis…umah pun ok la ngan harga nya yang berpatutan tue….

umah Lyn & Anuar,Taman Sri Austin..(ni aku snap dr dlm kete je)

Entry Kembali Normal..

Sian aku nyer big bos..Mr M*shi*a San..dia punya passport hilang semalam..katanyer ngn briefcase yg dia slalu bawa tue pun lesap jugak..isk2 sian dioarng nie..dah 2 kes dah berlaku dlm masa terdekat nie..ari tu bos dari Yokohama, Jepun,pun kene gak..dia lagi la..siap ragut lagi kat depan hotel yg diorang menginap..isk,mcm2 la orang mesia nie..diorang nie dok attack foreigner aje..sian pulak aku tgk M*shi*a yg kitorang panggil atuk kat dia..heheh..sbb dia mmmng dah mcm atuk2..tp masih lagi steady..every weekend ajak kitorang main tennis kat kondo dia..hahah..manerla nak cari bos yg sebaik hatinyer…pastu slalu pulak blanja staff makan..bw pulak makan kat Pan Pac kat blakang opis kitorang nie..mcm kes aku minta cuti panjang aritula..puas jugakla aku dok karang ayat camnela nak ckp nak cuti 11/2 bulan tue..last2 aku minta kat dia sng2 jer dia kasi..siap ingat aku nak ikut husband sampai setahun lagi..hihihi..tu yang buat aku berat ati nak tinggal company nie..bos nyer baik kecuali sorang Filipin tue jerla..n member2 yg begitu happening mmng sungguh menghiburkan hati..hihihi..tp aku mesti kena pindah jugak!!
Tpkan org2 jepun nie mmng baik hati la..diorang nie sgt hormat kite..bayangkan klu atuk nak balik kan..dia mesti says sorry n goodbye..heheh..sungguh comel!!ngn gaya2 tunduk dia tue..

I’m blogging kat opis now..hehehe..xde keje sgt pun..just nak cari2 info nak present weekly meeting nnt..aku pun xtau nak present topic ape..maybe pasal arrangement piping layout aroud pump kot..qquite easy..n mudah nak paham..

Saje la aku nak cite semalam kan ader la member aku nie..lakila,balik lewat,kul 2 pagi camtu..boleh pulak terperangkap dlm lif sorang2..giler la..ngeri suit..sorang pulak tue..dia mmng ader benda urgent nak kene siapkan so terpaksa stay back..isk,gerunla klu stay sorang2 kat opis nie..xmcm opis lama..xrasa tkt sgt coz kat bawah ader technician yg keje shift malam..dulu2 ramai jer yg balik kul 4, 5 pagi..hahah..gile la..demi kerja sanggup tue..aku leh tahan sampai kul 12 malam jela..xsanggup aku..pastu soknyer nak g keje lagi..tp bg depa2 yg suka buat ot lebih nie maunyer gaji ot saje mencecah RM2+++..plus lagi gaji basic maunyer RM5+++..bestkan?tp aku xsanggup..penat wei..weekday pun aku dah x pi keje pun..nak bermalas malasan kat umah melayan skye ngan hubby..hihihi…tpkan company nie mmng best, unlimited OT tue..ko rajin dtg la keje..dpt duit lebih…promote wei JGC!!

Entry 22 Oct..

Harini aku g opis ngan mata yg segar bugar..maklumla semalam dah tido awal..dpt rehat yg secukupnyer..klu tak kul 12 gak la aku tido..nie sebab tenet punya pasal la..
Sampai2 lak opis tgk bos sume p singaporekan..bestla..lagipun aku bukan bnyk sgt keje skrang..maklumla skrg dah kene assigned ngn projek baru..shell project..baru nak buat feed work..so xbnyk lagi la keje..blum start lagi design dia..pasnie maunyer stay back ari2 sampai kul bape tak tahula..cam dulu2 la time aku buat project SIG,pernah la aku balik kul 12 malam..ari sabtu tue..pastu sok paginyer ahad kene g lagi..maklumla sume keje nak summit cpt…niela 1st project yg aku kene buat masa mula2 masuk keje dulu..tp aku suka..team member pun best..setahun gak la aku kat Singapore..weekday dok sana n weekend baru balik..itu pun kitorang yg minta nak balik weekend..xlarat dok sana ngn mkn susahnyer..coz hotel kitorang tue jauh cket dari kdai mkn halal..tp bnyk la kenangan time dok sana..yg happy,enjoy,tragis..sume aderla..nnt2 la aku cite pengalaman aku bekerja di negara jiran..

Balik keje awal today..kul 6 dah cabut..tp jln jam pulak..nie yg malas klu balik awal..maunyer 1 jam lebih baru nak sampai umah..padahal klu jln lengang tue 20 minit je dah sampai..errmm,sabar jela yer..

Tenet slow nak mampos..berjanggut aku tunggu nak upload gambar..tensen!!
Aku tunggu sampai kul 12 mlm still lembab lagi.give up la nak tunggu..trus tido,sdr kul 2 pagi pun still can’t connect..ala,sian sayang xleh skype malam nie..miss u sayang!!!

Entry 21 Oct..

**entry dah bercelaru..memandangkan aku dah type dah everything cuma intenet jer lembab xleh download,so everything aku update arini...**

Semalam memang seharian lembik jer aku kat opis..actually aku posa arini,tp iyerla nak start puasa yg perut dah setiap ari2 melantak jer siang2 ari nie mmng agak sukar cketla..kwn2 aku lak ngn jahat nyer soh aku bukak lak tue..hahaha..ader2 jer diorang nie..tp diorang mmng best kepala gile2 n merekalah yg sentiasa menceriakan hidup aku kan sini..best kawan ngn budak2 nie..hehhe..
Balik umah zue n ija,my housemate nak msk ikan masak tempoyak..aku nyer fav jugak nie..mula2 tue ingat nak tapau jer makanan..last2 dah diorang nak msk pulak..aku on jerla..heheh..dulu aku xpernah pun mkn msk tempoyak nie..dah dok satu umah nie..pulak tue diorng nie org perak..iyolakan mestila msk masakan nie punya..n xsangka aku pun bole suke ngn msk tempoyak nie..tp mmng sedapla..2 pinggan gak la tambah..hehehhe..

Pastu ingat pas mkn tue la aku nak merehat2kan diri dlm bilik sambil layan tenet..skali xboleh connect langsung..signal sume ok jer aku tgk..ntahla..3G nie pun kdg2 hampehh jugak..aku ingat aku sorang je..last2 member aku msg ckp dia nyer pun xleh connect gak..mmng sah,Celcom 3G nie yg salah..

So tak update la aku nyer blog semalam..tido awal la..kul 10.30 pas baca novel trus tertido ngn lampu pun xtutup sampai la syang skype me kul 2 lebih..pastu sembang2 jap ngn sayang sambung tido balik samapi pagi…

Bubbye Sayang (11 OCT 08)...

Pagi2 lagi dah siap2 nak ke umah abang n k.nana..tolong cuci2 umah baru diorang kat putrajaya..almaklumla dua2 keje kat situ so better pindah ke citu daripada menyewa kat umah skarang nie yang ramai keling2 yg hati busuk dok gores kete orang..ader ke patut dia g gores kete abang ngn no ape ntah 36 kot..geng dioarangla tu..Geng 36..
Kauters yg diorang dpt nie mmng agak besarla klu dok 2 orang je..tp bestla ngan jiran2 sebangsa yg baik hati..minggu depannye baru la angkut barang.ptg camtu g lagi jambatan kat putrajaya tue..tp nie jambatan lain pulak..g amik gambar lagi..hihihi..tgh2 ari rembang nie dok shoot kat situ..tp ramai gakla yg stop nak amik gambar..maybe nak masuk contest kot..maklumla skrg tgh ader contest shoot terbaik kat area putrajaya ..


kat umah abang n k.nana..

on da way..

amik gambar sendiri guna my sony compact..syg g amik gambar kat mane entah..


sayang,dengan gaya nyer tersendiri..:-)

husband n wife..outing 4 phothography...

Malamnyer kul 8 dah kuar ke KLIA menghantar suami tercinta pulang ke Paris.arggh,nie yg aku xsuke nie..tp ape2 pun harus tempuhi juge..baik aku mahupun hubby sgt sukar nak melepaskan msg2..iyerla cuti lama..ngan bnyk kngan2 dihari raya.. bubbye sayang,i'm gonna be missing u!!muuahhh!!!

Sejujurnya aku mengaku mmng aku rasa mcm nak nangis jer bile setiap kali aku menghantar suami aku pulang…tp aku akan tahan juga air mata aku dr mengalir..coz aku mmng jenis yg xsuke nangis di hadapan org..n also aku pun xnak bg suami aku sedih juga..iyerla klu dia tgk aku ngs mesti dia pun sedih jer kat sana..seboleh bolehnya aku akan tunjuk muka yg cool n lebih ceria..tp dalam hanya tuhan jer tahu..balik umah nnt masuk bilik tido sorang2 aku nangisla..hihihi..camtu la aku..:-(

A Day B4 Sayang Back!!

Bangun agak lewat arini..dlm kul 9 lebih kot..penat,semalam kemas brg2 sayang nak balik Paris..boleh pulak kitorang tertido ngn lampu yang terang benderang..memang xsedar langsung sampai la dlm kul 3 camtu barula aku terjaga n kejutkan sayang soh tlg tutupkan..dia pun ngn lalok2 nie bangunla g ttp lampu..alih2 pagi td aku tnyla dia smlm bgn ttp lampu tu sdr ke idak?hahaha…xsedar rupanya..nie mmng betul2 penatla nie..
Kul 11 camtu kitorang kuar g cari cd2 software kat sebelah kotaraya tue..ape ntah nama kdai dia..aku pun xtau sgt..ikut jer..sayang cari cd aku lak g la jln2 kat area2 ctu..tgk ape2 yg berkenan..aderla aku terbekenan frame2 gmbar kat satu kdai nie..n harga pun ok la agak murah..mula2 tue nak juga beli pasal bnyk gmbr yg nak aku framekan..tp time tue tb2 sayang panggil pulak tunjuk cd yg dia nak beli tue..hehehe..terlupa trus ngn frame tue n kitorang pun trus balik pas dah beli sume..kat bwh baru aku tringt..mls pulak nak naik atas balik..xpe la lain kali la cari kat tmpt lain pulak..
planningnyer petang nie nak g putrajaya nak amik gambar..dah lama dah dok cadang nak g shoot situ…tp memndangkan xde masa free..asyik tertangguh je la..nie harini agak2 free..so ptg nye bergerak la aku n syg ke situ.. sepetang telah menghabis masa bersama berdating di tasik putrajaya..sambil2 mengambil gambar..kitorang kat situ dari ptg sampai ke malam la..konon2 nak amik gmbr sunset…sambung pula shoot kat area2 masjid n souq ..

hati berbunga riang..

macam2 gaya!!

Finally,berjaya juga amik gambar sunset..cantikkan?

balik sambung lagi kemas barang2 sayang..sume dah settle tinggal barang2 makanan je ..sob sob..sok sayang dah nak balik..nie aku malehh nie..sedih wei..

Day Wif Hubby!!

Minggu yang paling happy..dari hari isnin sampai la khamis aku kat jb wif my sayang.indahnya hidup kalau everyday bangun2 je tido ader suami kat sebelah.Pagi2 g keje leh salam suami dulu..barula hari2 yg dilalui diopis akan lebih bermakna n ceria..n dgn itu bolehla buat kerja ngn lbh bersemngat..heheheeh…
Petang2 je husband jemput aku…pastu kuar makan2 n jalan2…

sambil2 tunggu aku kuar opis,sayang sempat lagi makan eskrem sorang2...n mula la amik gmbar..
muke letih balik keje..tp sempat lagi aku beli suar kat MNG :p
makan nasi lauk ketam kat Pasir Putih,Pasir Gudang...
@ Singgahselalu

Dpt bunga dari suami saye..sempene ape ek?hehee..thanz yer sayang..
”sekuntum mawar merah,sebuah puisi utk gadis pilihan”
Sekarang bunga tue dah ader kat meja opis saye..rindu2 leh la tgk bunga nie:-)


Ari khamis kitorang balik kl..padahal mula2 planning ari jumaat..memandangkan pg2 khamis tue aku rasa malas benor nak bgn pagi n trus buat conclusion,amik mc n balik trus je kl aritu jugak..hahaha..sungguh xelok buat prangai mcm nie ok..
Balik tue singgah mkn kat burger king skudai..aku nyer fav la berger king ..rasa mcm tiap2 ari jer nak mkn berger dia..slamatla agak jauh dari umah aku klu nak ke berger king nie..

Wednesday, October 22, 2008

Raya Day 6,Back to worK!!

Arini pagi2 lagi drive to Kelana Jaya..ader appoiment ngan lawyer..to settle everything pasal hal2 umah tue..
Aroud 2 hours gakla settle ngn lawyer then trus balik ke kajang makan2 dulu n amik shida skali coz kitorang akan hantar dia balik melaka..
N pastu aku n sayang siap2 ape2 yg patut n gerak balik aroud kul 2..tak balik lagi ok..g pertama complex dulu..sayang nak beli lens baru lagi..wide angle lense pulak..:-)


wife dia pilak yang dok sibuk2 :-)

Dah abis sume kitorang pun memulakan perjalanan balik ke selatan..kali ini aku pulak yg drive,maklumla..ader org tue dah ader lense baru nie..xbole dok diamla..hihihi..jgn mare syg..
nie la antara pic2 menggunakan lense wide angle yg baru tue..


nampakkan luas kete nie..padahal amik mmng betul2 depan la..(wife yg terpaksa berkorban demi husbandnyer :-)

ini la pompuan,tgh stop(traffic light mrh) jer nak touch up..hihihi..



ohhh..sungguh bahagia...


nindia keje dia yer..dok amik gambaq!!


he is my hero!!Luv u sayang!!

lori panjang banyak tayar..bawa storage tank..


Dah balik jer antar shida kitorang ke kluang pulak..nyinggah lagi ke umah k.nana..aku nyer biras..kakak ipar kepada laki aku..jamu pulak nasi ayam..dgn perut yang tgh lapar nie masing2 makan dengan banyak nyer..pasni sampai jb jer trus boleh tidola..penat aku,sok nak keje lagi..agak lewatla kitorang samapi mlm tue dkt2 kul 11 malam dah..mula2 planning tu nak kuar awal kul 2 then sampai la lbh kurang kul 8 camtu..tp last2 hubby ader plan baik pulak nak beli lense kat pertama..so timing pun sudah lari lorr!!huhuhu...


stop kat hentian Pagoh,beli buah tangan utk family k.nana..buah jambu merah tue sedap woo...

Raya Day 5,Back To KL!!

Setelah hampir seminggu aku beraya di kampong,kini tibalah masanya utk aku meninggalkan kampong halaman ku tercinta.BubbYe Penang!!

Jalan jam yg sgt teruk.start dari Changkat Jering sampai ke tol Jelapang n start balik dari Tapah smpaila dekat2 Sg Buloh..penat seh bawa kete jam camnie..hehhe..bkn aku yg drive pun..laki kesayangan aku la…



sian sayang,penat drive yer :-(..tekun betul dia bw kete..hihihi..


kat R&R mane ntah...


Aku start masuk opis balik ari slasa,coz esoknyer kitorang ader hal nak settle ngan lawyer bank..pasal hal umah la..
Sampai Kajang dlm kul 8 lebih camtu…gile la 8 jam perjalanan dari Penang to Kajang..slalunyer 4 jam setengah jer…mmng penat la..

Sampai2 jer mak trus hidangkan nasi minyak wif lauk pauk yg sungguh menyelerakan..maklumla arini mak ader buat cket jamuan raya untuk kawan2 Shida n also family BF dia..

Argghh!!!sok dah nak balik JB..still mood raya lagi...

dah nak mandi pun sempat lagi posing...:-)

Raya Day 4,Perlis

Aku,sayang,mama n abah..pagi2 lagi dah bersiap ke Perlis,kampung arwah atok aku..g beraya umah sedara mara belah abah..on the way tu singgah jap umah cousin mama,yg kebetulan dia buat open haouse arini..tp memndangkan pagi2 lagi dah sampai umah dia..so mnm2 pagi jela..actually aku la beriya sgt ajak abah singgah jap coz nak tgk umah baru dia..mmng best sgt umah dia..bunglow atas tanah lot sendiiri…so besau abis la dia buat..plus ngn kolam ikan nyer ngan taman depan umah dia lagi..mmng aku suka sgt konsep taman dia tue..sempat jugak aku bergambar depan kolam ikan dia nie…

me & sayang...

me & mama tersayang


Then meneruskan perjalanan lagi..singgah makan lagi kat area Bertam,mkn roti telur n telur sotong…superb gile lauk telur sotong nie..maklumla aku kat johor nie manala nak cari lauk telur sotong ..memang balun abisla..hehehe..dari sini aku dah nmpak awatla ramai sgt polis..ooo…arini pak lah buat open house rupanya..
Perjalanan diteruskan lagi…sampai perlis n trus ke umah k.harina..luch kat cni, berlaukkan hasil yang di panggang..macam2 ader,ayam,ikan,daging,sotong n plus makanan wajib perlis ,rebong…aku suka sgt makan rebong..especially klu di masak ngn daging..pergghh,kecur air liur aku..pas jer balik umah dia kitorang ke Tasik Melati..aper lagi rehat2 sambil mkn rojak buah n amik gambar..yahhoo..pemandangan yg sgt cantik..
Ngan udara yg sungguh nyaman..terasa diri begitu tenang..hahah..wallla!!

gaya photographer hebat!!

Canon VS Nikon...:-)

husband & Wife...

sapa yg nak amik gambar kita nie mama?:-)

makan rojak di tepian tasik..

view @ Tasik Melati

boleh naik bende nie jugak..ape ek nama dia?aku panggil bende2 kayuh jer..hihihi


Dah abis mnghirup udara nyaman kat ctu..kitorang ke kampong abah pulak..Mata ayer oRan..singgah umah kawan baik abah..Che Li..sampai2 je abah leh pulak g amik motor dia n bawa my syng ronda2 kampung..Che Li ikut pulak diorang dr belakang..aku ngn mama tunggu jer diorang sambil2 sembang ngn kawan baik aku shima n maknyer..tringat aku zaman2 kecik dulu..klu balik je umah atuk mmng cpt2 aku n adik aku dtg cari shima n ajak dia g jalan2 tepi sawah padi..hahah..abis satu kampong tau anak mat min(nie nama abah kat kmpg)dah sampai..pastu kitorang g sauk ikan la..tahan ikan nagn bubu sana sini..arwah atuk aku la ngajar camna nak guna bubu tue..mmng sgt seronok zaman budak2 aku dulu..betul2 rasa adventure budak2 kampung..xmacam budak2 skrang dah..main ps3 la, xbox la, psp la..(anak2 aku nnt la tue :-p)

sonok benor budak2 nie main bendang yer...

abah balik kampung jumpa geng lama...:-)


nie pokok asam jawa..dulu2 klu balik kampung,arwah tok mesti bekalkan asam jawa...


Dah abis sume2 kat ctue..misi ke umah ngah pula..kat area Chuping..sini sume kawasan adik beradik arwah tok..ade tok ngah n tok cik jer tinggal..tok nagh aku rasa nyer umur dia dah 90 lebih kot..dah xboleh gerak pun..tapi umurnye masih panjang..wlpun terbaring tp kdng2 dia masih lagi kenal sedara2 dia..tu yang buat aku terharu tue..kuat juga ingatan dia…pas magrib kitorang pun berangkat pulang..sok dah nak balik KL..kejap nyer raya…

inila bukit Chuping.

aku suka gambar bendang yg tengah menghijau camni...rasa tenang jer!!