Friday, May 20, 2011

Alhamdulillah..Finally I'm Back To KL..



Alhamdulillah..syukur kepada Allah..



Berkat kesabaran aku selama 3 tahun berjauhan dengan suami n setahun membesarkan anak nun jauh di JB akhirnya pulang menetap di umah kami dan yg plg membuatkan lebih terharu pabila aku n suami akan bekerja di satu opis yg sama..syukur SGT2..lepas nie pagi petang pegi balik keje ngan suami..:-)

Yg paling membuatkan aku happy bila genap2 setahun Ariessa kini dapat bersama2 ibu n papa nya..inilah adiah ibu n papa yg plg xternilai buat anak ibu...sian ariessa yg kurang kasih sayang papanya..so obvious bile ader je mana2 kwn laki ibu yg dukung dia peluk bukan main manje lg..xkesah la sapa2 pun dukung dia..




Tp sekarang ariessa dah jadi anak papa..mana2 papa gi ke situ la dia akan ekori sambil2 nangis nak dukung..huhu..dah tunjuk dah manje dia..ibu pun pelik coz klu ibu jg xde pulak dia nak soh dukung je..hehe..balas demdam kat papa la tue ..lg pun papa rajin melayan anak gegel dia tue..klu ibu..huhu..no manja2...ibu dia garang cket..hihi..




Last Saturday, ibu n papa ader buat sedikit Majlis Aqiqah puteri kami dan juga Majlis Kesyukuran berkat rezeki yg telah di beri Nya kepada kami..semoga hidup kami sekeluarga akan lebih bahagia, dan bertambahlah rezeki buat kami sekeluarga..aminn..


Pics di Majlis Aqiqah Ariessa Sufeeya Bt Irfan Junaidi...






sian budak kecik nie bebai kene pakai dress, pastu xleh merangkak tersangkut..pastu terus zzzz...



Makanan di tempah from First A Catering, Bangi..sgt2 puas hati :-)



geng2 hiking papa..



TQ En. Hazaman for coming..my new boss..



tq zue, min,rock, zul, aja, kak pah n family for coming..



Bubbye korang..next time kite jumpa lg..:p



my lil princess Ariessa Sufeeya...ibu n papa luv u sayang!



Thursday, March 17, 2011

Bahagia nyer bersama keluarga..


Last week bagai di kata, Khamis malam saya bersama Ariessa Sufeeya zass pulang ke umah kami di Bangi..yabedabedu!! Petang tue on da way balik dr opis nak balik umah (umah di JB yer..maklumla ader dua umahkan..)mama tepon, bgtau diorg sume accept adik also nak ke KL..tido umah kami..yay! double happy!! dah lama Tok Ma n Tok Abah xjumpa cucu kesayangan. Dr balik Boy kawin bulan January aritu..(oopps, my adik ipar Mimi dah pun pegnen 5 weeks, alhamdulillah..congrats Boy n Mimi)

So malam tue bermulalah perjalanan aku dr Jb ke Kl n family lak dr Penang to KL..
Aku gerak dr umah kul 8.30pm sampai 11.30 pm..Fuhh..rasa lama gile, penat, ngntuk sume la time drive tue..waduhh..badan ku dah xkuat seperti dulu..skrg nie klu drive sorang balik Kl bukan main penat lg...mesti nak benti rehat2 kan badan..klu dulu2 mmng xpandang dah hentian R&R..berdesup jer balik nak cepat sampai..haha..tp Ariessa rilex jer tido dr mula aku msk highway sampai la sampai depan umah angkat dia baru terbeliak bijik mata...punya la selesa dia dok kat carseat.Tp dah sampai tu mmng xtido la dia sampai kul 3 am..maklumla ramai org dtg umah dok melayan dia.. So sumer malam tue mmng layan mata la sampai kul 3 lbh..papa jer tido awal pg nak gi work..

Friday till Sunday full of activities..jalan2 ronda2 kotaraya....

Bersambung di entry yg lain....(ngah xcited nak buat blog nie..kasi create bnyk2 la....)


Sunday, March 6, 2011

Weekend tanpa papa:-(


Weekend tanpa mu papa..sob sob sob..since Ariessa lahir nie kali kedua weekend xdpt spend ngn papa..:-(
xpe, ibu kasi can papa enjoy ngn kawan2 nyer..

Last Thursday papa Ariessa g hiking Gunung Kinabalu..wif geng2 opisnyer..sok pagi baru balik..
Jap tadi papa call bgtau dah pun balik g Snorkelling kat Manukan, n Sapi Island..wow!best nyerrr..baru jer plan2 nak bawak Ariessa g Pulau Manukan..:-)Enjoy Ur holiday!
This coming weekend kite jumpe yer papa..rasa cam nak cuti je Friday nie zass balik Bangi till Sunday..huhu...we will see:-)

Owhh, wlpun papa xde, ibu n ariessa still full of activities tau...semalam seharian dari kul 10.30 am, kami dah gerak ke Batu Pahat..wif geng2 ibu, Auntie Has, Adah, Lynn, Lynda, Uncle Nuar n Zhuri..kwn Ariessa,Razyen n Abang Ammar pun ader gak..happy jer Ariessa bile ibu bawak jalan2..cam biasa, anak ibu gudgurl..senang jaga..no meragam..

1st destination kami melawat Nur Najla Fatini baby auntie dilla..tito je dia sepanjang kami kat sana..sama la cam ariessa tecik2 dulu..siang mengantuk malam berjaga..heheh..
Kami sume di jamu bihun sup yg sangat sedap!nyesal lak xtambah bnyk2..:-)balik umah teringat2..

Baby Nur Najla Fatini


Pastu terus ke Sri Medan, Batu Pahat wedding Rasydan. Dalam perjalanan singgah beli kerepek kat pekan Batu Pahat..ohh, terpegun betul aku bile tgk kampung2 sepanjang jalan Batu Pahat..maklumla 1st time aku lalu ctu..jakun cketla..cantik bukan main kampung2 diorg nie.

Akhirnya sampailah kami di rumah kenduri..makanan sgt sedap!dan pilihan air yg sangat banyak..menarik sungguh..pulak tu cuaca sgt panas, 6 gelas jugakla aku dok ulang amik air..dahaga woo..apepun congrats Adan!Semoga berbahagia bersama yg ter
sayang..n also gudluck for ur future..rezeki kahwin, juga rezeki baru di tempat keje baru...


Geng2 opisku yg best...(bukan opis yg best ok! geng jer best..haha)

Arinie, ibu xde ape2 plan..dok umah basuh baju, kemas umah, iron baju..n xlupa melayan buah hati ibu nie..melayan si tecik main2...dah penat main kot seharian tak tido pun..skrg br dia tido..nampak gaya cam terus sampai ke pagi je..ermmm..bohsan la sayaaaaaa.....

Ermm, ibu pun tgh tunggu auntie zue pulang ke JB kembali selepas 2 bulan cuti berpantang...bersama2 ngn baby Esya...yay!Ariessa dah ader kawan serumah..Ariessa jgn puk puk baby Esya tau..owwh risau gak ibu nie..xleh letak dekat2 mau dia cakar nyer nanti baby Esya..skrg pun ibu la jd mangsa dia cakr..sakit wooo...

ok, ader masa ibu sambung lagi...bukan senang nak bukak laptop senang lenang menaip camni..nak tunggu si tecik tido dulu la baru leh aman menaip..klu tak dia dulu yg cargas menekan keyboard...:-)

Bubbye!


Alhamdullillah...



Alhamdullillah, mulakan pagi hari dengan bersyukur kepada Allah, Dengan limpah Rahmatnya memberikan rezeki tuk kami sekeluarga..Aminnn...

Ermmm, dah lama xberblog..bukan niat nak menyepi terus..tp masa yg membataskan segalanya..Maklumla bile dah bersama ngan anak nie bnyk masa nak luangkan bersamanya..lagipun tenet ibu baru amik dr papa..b4 nie ibu xrsa nak guna pun..klu nak bertenet tgk kat opis jer..:-)

Huhu..dah start blog nie mula la dlm kepala otak nak citer mcm2..diri sendiri, anak, n kehidupan kami sekarang..alhamdulillah..hadirnya Ariessa Sufeeya memberikan seribu kebahagian buat ibu n papa..rezeki kami sekeluarga pun semakin bertambah..rezeki anak2 bak kata papa..apepun Congrats yer papa....insyaallah, yg terbaik buat papa..aminn..ibu?hehhe..cam biasa ader misi yg perlu di settle dulu...harap2nya yg terbaik tuk family kite..aminnnnnn


Buah hati pengerang jantung ibu..Luv U...


Sunday, January 30, 2011

Welcome Back!!

Hadoiiiyyyaa!!!

Berbulan2 dah aku xjengok blog ni rupanya..
Sampaikan nak sign in tadi pun dah xingat password..mau lebih 5 kali dok cuba, last2 call papa tny kot2 dia ingat..xsangka lak still remember..:-)

Bz la awal2 tahun nie..mcm2 program..
Nie pun amik kesempatan sebab papa tinggalkan broadband kat cni..
leh la ibu update cket2 aper yg patut..
Klu dah balik Kl mmng ibu dah xbuka dah kot..

Si kecik pun dah xberapa kecik dah..already 8 month pun..rasa rugi lak tak update progress dia tiap2 bulan..klu tak, leh la nanti besar2 Ariessa baca balik coretan2 ibu nie..hehe..

ermmm xbole nak ngadap laptop lama2 dah, ariessa pun sama naik nak tekan keybord nie..terpaksa la ibu beralah..

ok tata sume..
nanti2 free i update lagi..:-)

Sunday, October 17, 2010

Weekend wif baby & papa :-)

Lama sungguh rasanya blog ini xde citer2 baru. Ibu sungguh2 bz + kemalasan yg amat sangat nak menghadap laptop lama2 sekarang nie. Biler ngadap jer pk baik aku baring2 rehatkan badan sementara si anak tgh beradu..huhu..


Tp arini ari Ahad, cam biasala ari melayan perasaan setelah kepulangan papa..sungguh2 bohsan n sunyi jer rasa hidup ini..weekend bersama tersayang sgt2 la membuatkan hidup aku begitu heppi..tp bila weekday jer..huhu..sampai bila nak camni?sedih..sedih..:-(


Ok la, xnak lagi mood sedih2, Insyaallah, semoga akan datang ada lah sinar harapan utk aku n baby Ariessa pulang ke umah kami utk tinggal bersama papa. Amin...Moga Di permudahkan Segalanya..


Weekend bersama ibu, papa, n Baby Ariessa..:-)

A lo lo lo..manje nyer anak papa..sampai2 jer papa ari Jumaat malam , camni la gaya dua beranak..Ariessa cam xnak lepas papa jer:-(

@ Secret Receipe..minum petang :-)


Baby Ariessa tito..dah penat jalan2

Ibu n Papa bawa jalan2 Jusco..


Bersiap sedia nak minum susu..

Temankan ibu n papa lunch @ Pizza Hut..

Minuman kami..

aduss, teringat2 pulak makanan nie..nyum2..

Weekend yg lepas telah pun berlalu..kite tunggu pulak weekend yg akan datang..xsabar tunggu Friday!!!!

Thursday, October 7, 2010

Happy 4 month old sayang..

Happy 4 month sayang..dah besar dah anak ibu. N dah semakin kuat minum susu. Alhamdulillah..Owh, skrg Ariessa dah pandai bergelak ketawa bile org main2 ngan dia. Siap bunyi2 lagi..nie ibu perasan last week. B4 tue klu main2 ngn dia mesti senyum simpul jer..xde bunyi2..skrg dah pandai dah..:-) gud gurl sayang..so sweet..

Pic nie papa amik b4 nak g Aqiqah Auni Zahra kat Kluang last 2 weeks. Muke masham jer sbb ngantuk nak tido.



Aderla 4, 5 kali papa snap terus dia tertido..sian..ngantuk sngt dah..:-)



Sampai nganga mulut2 dia tido..itu mmng betul2 ngantuk la..masa dia tuk tido.Dah biasa dok umah Ibu Azie (kakak pengasuh dia) tito time tu..