Sunday, October 17, 2010

Weekend wif baby & papa :-)

Lama sungguh rasanya blog ini xde citer2 baru. Ibu sungguh2 bz + kemalasan yg amat sangat nak menghadap laptop lama2 sekarang nie. Biler ngadap jer pk baik aku baring2 rehatkan badan sementara si anak tgh beradu..huhu..


Tp arini ari Ahad, cam biasala ari melayan perasaan setelah kepulangan papa..sungguh2 bohsan n sunyi jer rasa hidup ini..weekend bersama tersayang sgt2 la membuatkan hidup aku begitu heppi..tp bila weekday jer..huhu..sampai bila nak camni?sedih..sedih..:-(


Ok la, xnak lagi mood sedih2, Insyaallah, semoga akan datang ada lah sinar harapan utk aku n baby Ariessa pulang ke umah kami utk tinggal bersama papa. Amin...Moga Di permudahkan Segalanya..


Weekend bersama ibu, papa, n Baby Ariessa..:-)

A lo lo lo..manje nyer anak papa..sampai2 jer papa ari Jumaat malam , camni la gaya dua beranak..Ariessa cam xnak lepas papa jer:-(

@ Secret Receipe..minum petang :-)


Baby Ariessa tito..dah penat jalan2

Ibu n Papa bawa jalan2 Jusco..


Bersiap sedia nak minum susu..

Temankan ibu n papa lunch @ Pizza Hut..

Minuman kami..

aduss, teringat2 pulak makanan nie..nyum2..

Weekend yg lepas telah pun berlalu..kite tunggu pulak weekend yg akan datang..xsabar tunggu Friday!!!!

Thursday, October 7, 2010

Happy 4 month old sayang..

Happy 4 month sayang..dah besar dah anak ibu. N dah semakin kuat minum susu. Alhamdulillah..Owh, skrg Ariessa dah pandai bergelak ketawa bile org main2 ngan dia. Siap bunyi2 lagi..nie ibu perasan last week. B4 tue klu main2 ngn dia mesti senyum simpul jer..xde bunyi2..skrg dah pandai dah..:-) gud gurl sayang..so sweet..

Pic nie papa amik b4 nak g Aqiqah Auni Zahra kat Kluang last 2 weeks. Muke masham jer sbb ngantuk nak tido.



Aderla 4, 5 kali papa snap terus dia tertido..sian..ngantuk sngt dah..:-)



Sampai nganga mulut2 dia tido..itu mmng betul2 ngantuk la..masa dia tuk tido.Dah biasa dok umah Ibu Azie (kakak pengasuh dia) tito time tu..





Wednesday, September 22, 2010

Salam Syawal ...


eh, biler la ibu nak update citer2 raya nie?
Selamat Hari Raya tuk readers sumer..huh, dah nak hujung2 raya baru sempat nak jenguk blog..bz benor gayanya..skrg nie lak tiap2 malam g beraya umah kawan2 opis. Gambaq pun bnyk yg nak dipilih..nanti2 dah siap select sekali jalan terus citer2 raya ek..tungguu....

Tuesday, August 31, 2010

Happy 3 months old Ariessa Sayang..

Owwh, baby Ariessa Sufeeya dah 3 months already..dah besar dah anak dara ibu nie:-) ibu rasa mcm baru jer Ariessa kuar dari pewut ibu..tup tup dah pun 3 bulan tau. Cepat sgt masa berlalu..n Alhamdulillah, Ariessa kini semakin sihat, montel gitu..dah berapa kg pun ibu xtaula.Lom gi timbang lagi..cucuk pun lom lagi, nak tunggu balik cucuk kat An Nur.


Owh, papa ader present kat dia la kali nie:-) Mothercare Carrier papa beli kat KLCC last week. Lunch time papa kuar gi cari..Nak tunggu kite balik KL lambat pulak, so papa beli dulu la.Carrier nie utk kesenangan ibu bile kite tinggal berdua, senang ibu nak usung Ariessa ke sana ke mari kat tempat sesak2. Gi pasar ramadhan pun leh bawa Ariessa, xyah nak tolak stroller tempat2 sesak.


Testing testing..wah2 , syiok nyer dier dok ngn papa..

Jom jalan2 ...Ariessa dah xsabar nak kuar dah tue..



Owhh..suker nyer dia..:p

Senyuman yg bisa menggembirakan hati ibu n papa..luv u sayang..

huuuu..huuu..auw auw..nak ajak ibu n papa sembang2
Lastweek ibu dah try sumbat puting kat dia..sbb dia suke sgt makan tgn pastu ssh nak tito..bile dah tido jer ibu tarik la balik puting tue,..jgn sampai besar nak puting yer sayang..xcomella isap puting:-)

"Papa, Ariessa dah siap nie.Jom jalan2"

Sunday, August 22, 2010

Shopping Raya!



This weekend kami ke Angsana misi mencari baju raya. Lega, dah settle sumer..dari baju ibu, papa n Ariessa sumer nyer dah dibeli. Sedondon gitu, maklumla 1st raya bersama si anak. Sgt xcited ok!..bukan xcited beli baju ibu n papa pun..baju si kecik je yg lebih..isk geram ibu tgk baju baby gurl comei2 nie..:-)
Ariessa, cam biasala klu jalan2 tempat ader aircond tido la dia..nyenyak lak tu :-)
Sampai bengkak mata dia punya tido...syiokla dia dpt bnyk baju raya :-)


Abis je shopping kat Angsana kami terus gerak ke Singgah Selalu. Tempat wajib tiap2 tahun ibu n papa berbuka. Awal2 lagi papa dah booking tuk 2 org makan. Ariessa cam biasa la, dok dlm stroller teman ibu n papa makan. Tido jer dia, bangun pun kejap2 je tengok2 pastu tido balik. Aper yg dia ngantuk sangat ntah ler..penat jalan2 kot :-)

Suker nyer dia:-)
Kejap je terus zzz balik...

Si boolat yg baru bangun tido...


Owh, aku nak komen cket la pasal buffet kat Singgah Selalu kali nie xberapa best seperti tahun sebelum2 nyer. Coz pertama, harga naik mendadak dr Rm 29 to Rm35..tapi makanan sama je as last year..pastu aku tak tau la semalam ke or tiap2 ari sama jer coz semalam kami gi sampai kul 6.30 pm pun ketam yg menjadi menu wajib aku kat situ dah abis. Cis cis..ingtkan diorg top up..ermm sampai ke sudah x top up pun...pastu lauk2 yg lain pun cepat jer abis. Kuih muih pun kene amik awal2 klu lambat cket alamat la tinggal saki baki je..dulu2 xmacam tue pun..sampai kul 8 lebih still diorg top up..tp mujurla ader kari kepala ikan yg sgt sedap.Ntah nape ntah, sejak pregnan n till now aku suka bebenor kari kepala ikan..ermm, dulu2 jgn harapla nak mkn kari. Tak suke langsung..Mungkin terikut2 hubby saya yg suke kari kot..muehehhe..:-)Nie baru betul2 Penang mariii...

Muka tahan lapar ke tuu??heheh..nextweek kite g tempat lain lak sayang yer..

Makan lauk pauk sampai kenyang..pastu dah xdpt makan laksa..puas aku tunggu kot2 perut aku leh trima lagi laksa..ermm,,rugi2..sedap wooo laksa kat situ..

Errmm, minggu depan nak sambung shopping cket lagi:-) Nak jalan2 Jusco lak la..:p
Balik jer umah, letak jer Ariessa atas katil terus kembali aktif. Mau tak nyer siang ari dia tido je..hah, malam mula la..mujurla ada papa nyer leh layan..nak main2 ngan papa la tu yer sayang.

Sayang anak ibu n papa......

Bubbye Papa..:-(

Ermmm, hubby dah on da way pulang ke KL :-( Semoga selamat sampai yer sayang..
Tup tap tup tap sok dah Monday. Keja, keja, keja..Nak tunggu Friday balik punya la rasa lama..xsabar nak jumpa hubby lagi. Ariessa pun xsabar nak jumpa papa dia.
Best sangat spend weekend lepas bersama 2 org yg tersayang. Nanti2 free aku buat entry baru lagi ya!
Nie nak lipat baju timbun2 n nak iron baju stok seminggu. Skrg nie kene iron baju siap2, maklumla dah ader anak kecik nie cam ssh je nak iron baju pagi2. Mana nak siap2 kan dia lagi susukan lg b4 antar dia...baik prepare awal2.
Okla, nak sambung buat keje. Ariessa pun dah nyenyak je tido..

Thursday, August 12, 2010

Ibu cuti lagi..

Baru je masuk keje seminggu, ibu cuti lagi seminggu..muahahha..owh, kata cuti bnyk lagikan?

Actually, aku just apply cuti tuk Thursday n Friday memandangkan Johor cuti Wednesday nyer sambut Ramadhan..alang2 sambung cuti sbb nak balik KL. Pastu tak semena2 tiba2 Ariessa demam balik dr ibu n papa bawak dia jalan2. Panasnyer till 38.5 C..pastu manje semacam jer nak org dukong..1st time lak tue dia demam panas camtu..riso saya..so terus decide balik je terus..lagipun hubby ader leh drive kete..sonang..


So, sekarang seminggu la ibu dok kat umah..cam cuti pantang jer rasa..ahha..tp today dah pun Thursday..kejap jer rasa..weekend dah nak balik dah..ermmm,..sampai bila la nak camni..xde rasa family life la cenggini..cepat2 la dapat keje kat KL nie..nak berhenti xde gaji pun xbole..mama n abah dah sound awal2 jgn dok berhenti keje..ssh xde duit sendiri..lagi2 dia tau anak dia nie macam2 sket..hehe..iyor la tue :-)..baru plan klu berhenti keje jual kete sebijik ok la..sama ja duit abis dok ulang balik KL-JB, bayar baby sitter, bayar duit sewa umah segala..huhu..tp dah terbantut..cakap parents kene la ikut dak..:-)


Insyaallah, mudah-mudahan rezeki tuk Ariessa nak dok sama2 papa dia ader la nanti..Aminnn. Kawan2 yg baca blog saya nie, klu ader keje2 kosong kat tempat korang ke bgtau la yer..(especially to Reen, ader keje kosong tak kat tmpt awak?hehhe..nak masuk logistic gak la :-) ahaha..dah kronik dah nie nak cari keje sampai nak kene announce kat blog..xpe2, nie sume demi anakku Ariessa..sian woo pisahkan anak n papa..nanti xckp kasih sayang..dia dah la manje ngn papa nyer..tengokla..nak baring atas badan papa dia camni..letak je merengek..:-) papa dia pun terpaksala layan...dok ngn ibu baik jer ek..hehe..anak papa tul la...



last2 sampai dua2 terlena dok camni..ibu lak syiok ja dok kemas umah..sonang keje ibu :-)

Wednesday, August 11, 2010

Jalan2 taman pulak lah..

Petang Sabtu lepas, balik jer dari Jusco kami bawak Ariessa jalan2 taman permainan kat depan umah ibu. Amik angin petang, sambil2 photoshoot skali..:-)
Nampaknya si tecik nie sgt suker skali bile bawak dia jalan2 kat situ..xsabar tunggu bile dia dah pandai jalan br syiok kite main kejar2 kat taman yer Ariessa..
Banyak tul ibu n papa amik pic dia..nie yg mana sempat ibu select jer la..:-)

Eh eh..sukenyer dia :-)


pose2 yg buat ibu gerammmm kat dia....






Oooh, budak tecik nie klu dok dlm stroller kaki dia bukan main lagi landing kat atas. Tgk la auntie2 sumer...jenuh ibu turunkan pastu kejap je dia angkat balik...errmm.. ape la anak dara nie:-)

Close up sket kasut comei dia nie..thank you yer auntie shida :-)

Sukernyer anak papa nie kene kiss ngn papa..

wajah2 kesayangan ibu..


ibu n papa sayang Ariessa...

Ariessa nie sama ngn ibu tang pipi jer nie..:-)

Monday, August 9, 2010

Happy Birthday Papa...

6th August.. and I wanna wish Happy Birthday to my Sayang! May all your wishes come true sayang .. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki dari Nya..Aminnn


Alhamdulillah, besday kali nie kite dapat raikan bersama our little cute princess Baby Ariessa Sufeeya..Syukur kepada Allah.

Papa blanje ibu makan Kenny Rogers @ JJ Tebrau..

Ariessa teman ibu n papa makan. Baik jer dia dlm stroller tgg ibu n papa makan. Gudgurl la sayang..

thanz a lot for everything.. and the most important thing is I’ll always love you with all my heart… hope you like the present!