Saturday, January 31, 2009

Berwajah Baru...

New Look!!

Sempat juga aku meng'touch up' blog aku yg sekian lama lagi aku dok planning nak ubah wajah..

jemu sgt dah yg lama tue..:-)

ingatkan nak upload layout dr mane2 website.cantik lagi.tp ala,take time la bende2 tue..aku udah tidak ader masa..hehehe

nanti2 dah cemuih yg nie aku tukaq lain...:-)

*sudah pukul 5 pm,sayang on da way back...mau ajak nyer beli eskrem Choc Hazelnut kat Giant depan umah nie..:-)semalam makan ngan kawan2 kat opis...sdp sgt!

Malam nie minum lagi kat sini..:-)

Happy Friday..

Today aku on leave..huhu.ikut balik Kl wif hubby semalam..

Nie kes last week aku malas n penat sgt nak bawa balik kete aku punya pasal la..last minute aku ajak hubby teman aku balik Jb..tolong drivekan kete aku ke sana.
So hubby pun terpaksa la ikut aku n cuti for 2 days n semalam aku ikut dia balik cni..coz harini dia dah masuk keje aku lak amk cuti today n this coming monday..heheh..Wilayah kan cuti Isnin nie..aku pun buat2 mcm keje kat KL jugak lah..huhu..

Now,aku tengah bermalas malasan sorang2 dlm bilik sambil layan tenet..actually baru je pas lunch ngan mak tadi..then aku naik atas nak update my blog nie yg skrg dah jarang2 aku jenguk..adehh,mmng betul2 aku xde masa skrg..if aku kat sini wif hubby mmng xde peluang la aku nak update.. konon2 aku nak buat layout baru nie pun x menyempat..dah borink aku tgk blog aku yg agak2 kusam nie..heheh..nak kasi ceria la cket kan..:-)

oopps..sayang call from opis dia...bgtau next week dia ader planning nak g hiking Gunung Ledang ngan team2 hiking opis dia pulak..huhu..
serba salah aku nak bagi dia pi..bukan apa aku takut xckp stamina je..iyerla since dia keje kat luar sana,mana penah buat xtiviti lasak sejak 1 tahun lebih...kang tiba2 nak mamanjat nie larat lagi ke..kene bnyk xcercise la skrg..lately kitorang makan mmng la sgt2 bnyk..bukan kata dia yg baru balik main belasah je makan..aku pun turut tumpang sekaki...
dua2 laki bini sudah gumukksss...:-)

Xsabaq tunggu sayang balik keje..malam nie kitorang ader appointment ngan org bank..ader lagi aggrement yg nak kene sign..huh..macam2.xabis2 lagi..then next week Monday nak kene g Developer pulak nak settle duit untuk installation electrical n water meter..ermm,cepat jugak progress umah nie..hurmm..bagus bagus..:p

*cite2 sebelum nie akan aku update lagi..kasi mood dtg dulu :-)

Friday, January 23, 2009

Cuti-cuti Mesia..

29 -31 dec 08 (Day 1)

Journey to Kuala Terengganu..

Awal2 pagi lagi kami dah bergerak..wif my hubby n abah’s car. Cuaca xberapa baik sangat. Hujan renyai2 je sepanjang pagi. Aku dah agak2 runsingkan..iyerla, nanti sumer plan xjadi.


Follow my dad...


On da way to kitorang singgah brekpes kat hentian Genting Sepah, n lunch pulak kat NAsi Kukus Shake,kat area2 Dungun kot klu xsalah aku.Pergghh, mmng marveles tul nasi dia..simple je nasi nyer..even kite makan kat ctu, nasi nyer still di balut ngan daun pisang n kertas.NAsi semangkuk then ayam berempah plus kuah nyer yg sangat sedap..sambal belacan nyer pun mmng sedapla..arggh,,aku yg tengah menaip nie pun dah kecur air liur teringat penangan nasi kukus nyer..hahah

Ok,dah abis cite pasal makan..then meneruskan perjalanan lagi, till sampai kat Paka, terpegun aku tgk plant2 kat Petronas tue..hahha..first time aku nengok plant petronas ..jakun la jugakkan..:-)
Tp mmng xcited la kitorang bila lalu kat ctue,kete pun slow je gerak ..iyerlakan keje kitorang laki bini..dok design bende alah tue..tp ntah nape aku rasa sgt2 cantik je bile lalu ctu,..ngan api2 yg kluar dari flare buatkan kawasan tue sangat cantik..tp lupa pulak nak snap picture kan..rugi2..
Lagi satu,piping2 kat ctu pun rasa macam teratur je design dia..heheh..macam2 la aku niekan..

Ok,back to story..kami sampai lebih kurang kul 4 pm kat Kuala Trganu.Susah jugak nak cari location Sutra Beach Resort tue..terpaksa la jugak call diorang minta bagi direction nak ke ctu..yerlakan..ngan signboard nyer pun xdak..At last lebih kurang kul 4.45 kami pun sampai ke destinasi.check in for 3 room..

Aduh..nyaman nyer..ngan pemandangan yg sangat cantik..
Berbaloi kami dok ctu even tempatnyer jauh cket dari bandar..yg penting puas hati..
so,pasni sapa2 yg agak2 plan nak pi ganu, aku suggest dok la kat cni..memang berbaloi..:-)


Welcome to Sutra Beach Resort..

Beautifullllll Scenery..

Lepas aje naikkan barang2 cepat 2 kami turun bawah..xsabaq2 nak mandi..huhu.boleh mandi swimming pool aje..pantai nyer ditutup coz ombak sgt la kuat..monsun time..

Posing Dulu..:-)

Hubby yg tgh syiok berenang2..pic dia jerla leh tepetkan..:-)yang lain2 xsesuwei..huhu.


Dah penat mandi manda then kitorang turun jalan2 kat pantai bawah tue..takutnyer tgk ombak ..kuat sgt2..nak main kat tepi2 pun takut…



B4 magrib naik bilik masing then siap2 kuar makan..makan kat kedai area2 ctu je..yang penting mesti ader kopok lekor :-)
Mmng sedap sgt makan kopok lekor kat Ganu ngan cicah nyer yg diorg buat sendiri..hubby la,suke sangat makan kopok..aku yang xberapa sngt nie pun balun jugak..sedap wei..pastu nasi bersama lauk pauk yg diorder dah xselera sgt nak makan..kenyang ngn kopok dah..:-)

Malamnyer lepak2 resort je..menikmati keindahan malam kat situ di samping bunyi deruan ombak..huhu..


Ohh,lupa lak nak cite..kang sepanjang perjalanan kami ke sana asyik hujan renyai2 kan..skali betul2 kami smpai sana hujan terus berhenti..alhamdullilah..boleh la kami jalankan ativiti ngn lancar..

Soknyer jalan2 ke Bandar Kuala Terengganu pulak……..

Wednesday, January 21, 2009

An Hour @ Kluang Station..

28 Dec 08

Awal2 pagi lagi kitorang dah bersiap2 g makan kat Kluang Station.The real Kluang Station..
Ramai nyer manusia2 kat ctu..sampai nak amik tempat pun aku rasa dekat 15 min la baru dpt tempat..huhu.




tp yg pasti mmng syiok pekena kopi kat situ..tp aku tak mnm kopi pun..hehhe..boleh pulakkan..sume2 org dtg minum kopi..aku pi order teh o suam..haha.ntahla..i’m not into coffins lately..after kes 4 bulan lepas..pening kepala aku nanti..xsanggup i.
Yg pasti dpt makan bun kaya n butter..erm..sedapnyer..xsama la rasanya ngan kluang station yg lain2.hehhe..iyer2 la kan.

Pastu aper lagi..lepak2 tepi station sambil2 posing la..
Actually tengah tunggu Tuan (photographer wedding,also member to abng faridz) dpt permission tuk buat outdoor posing petang tue..


Ok.balik siap2 pi majlis pulak..


Aroud 4 pm camtu dah berangkat pulang balik Kajang.Malamnyer siap2 pulak baju sok pagi2 buta mau pi Terengganu pulak..jalan lagi..huhu..

Tuesday, January 20, 2009

Liana's Wedding @ Kluang..


27 Dec 08

Journey to Kluang, Liana’s Wedding. (adeq kepada kakak ipar my hubby,adik biras aku la tu :-)

Awal2 lagi exit jer tol Bangi..Masya allah..jalan jam gile..kemut nak mampos..sampai la exit Seremban tue..giler argghh..rupa2 nya sume2 tue nak g ziarah Raja Negeri 9yang mangkat that day.Sabar jerla..2 jam lebih gak la nak sampi Seremban dari Bangi tu..huh!!

Sampai2 je ape lagi..makan la kan..yg best nyer kenduri org2 Johor nie mmng kaya ngan makanan la..lagipun diorg nie masih lagi mengamalkan konsep merewang..baguih la..klu nak cari kat tempat2 lain skrg nie mmng ssh la kot..bnyk dah pakai catering..dah xdak pun org2 lama yg sanggup lagi nak bergotong royong masak beramai2..
Tapi lain pulak Johor..diorg semangat bekerjasama mmng tinggi ..coz mostly aku attended wedding kawan2 aku sume2 nyer masak sendiri..xde pun yg guna khidmat Catering…salute aku ngan diorg2 nie.

Wif Hubby..


My Big Family..Abah,Mama,Mak,Ayah,Syida,Me n Hubby

Abah n menantunya mempunyai minat yg sama :-)photography..

B4 majlis akad bermula hubby ajak aku g tukar tayar kete nyer pulak..terlupa pulak kan tayar dah teruk sgt pun.Lagipun sok nak g Terengganu lak kan..bahaya la klu tayar dah haus nie..empat2 tayar tue sume tukar skali..Lama pulak kitorang menunggu kat situ..huh..ingatkan cepatkan..skali dia nak betulkan rim, bengkok la pulak,macam2 la..dah setle sume kitorang terus ke masjid.Dah selamat pun Liana n Jerkk..Alhamdulillah..

Penat kami tunggu kat bengkel nie..

Majlis Akad..


Malam nyer we stayed at Nagaria Hotel Kluang.. then sempat lagi shopping kat air itam..murah2 tudung kat sini..huhu.sempat lagi aku promote ..:-)hasilnyer aku dapat 2 helai mortada small size n inner..mama n mak also borong sakan..:-)

Happy Moments...:-)

26 Dec 08 (Friday)

Sampai airport around kul 7 am ..ingat dah lewatkan..coz sll time tu hubby dah kuar pun.But this time…kul 8.30 baru muncul..lama la pulak..rupa2 nya luggage diorg yg delay..boleh pulakkan..lama benor kitorang tunggu..

Finally…hubby back!!Pulang yang tak akan balik Paris lagi..
Saat2 nie ,aku rasa aku la org yang paling happy sekali kot..hehhe..

Tgh jalan2 dlm KLIA tue,aku tanya hubby.."sayang..time pagi2 camni Tie Racks dah buke lom?" heheh..hubby pun ajak la aku g tgk kan kot2 buke la..sampai2 je aku kat ctu tgk2 eh eh..dah buke la..huhu..

sempat aku g belek2 dulu..xbrapa bnyk sgt design2 yg menarik minat aku..tapi 2 helai jugak aku beli kat ctu..sama je dua2..coz 1 lagi aku belikan tuk mak.dia pun berkenan corak yang sama jugak..:-)

On da way balik tue,macam biasala kan kitorang breakfast kat mamak Putrajaya..port kami sekeluarga..hihi.Hubby ape lagi..xsabaq2 dia nak makan nasi lemak..hehhe..Lega dia dapat makan nasi lemak.

Sampai2 umah je..relax2 kejap then hubby ajak kuar jalan dah..isk isk isk..xpenat ka dia.Bukan nak tido pun..:-)

Petang nyer pi Sogo lagi..hahaha..tempat wajib pi sesampainya hubby kat Mesia.Coz kitorang suke makan char koew teow kat food court Sogo tue..heheh.sambil2 shopping kat tmpt yg aku rasa everytime asyik sale je kan..gi beli lagi wedding.present.tapi tuk hubby’s friends..for Ezran n wife n Emy&hubby.

Tunggu mama n abah from Penang..janji jumpa kat Sogo.jln2 kejap then balik umah mak.

Malamnyer siap2 packing our clothes pulak sok 2 hari g wedding kat Kluang.

Opss..lupe nak citer..hubby ader belikan saye Cristian Dior Make Up Set..huhu..suke nyer saye tidak terkata..

Ingatkan dia dah xsempat nak beli ape2 kat aku..iyerlakan dpt tahu balik pun dah last minit..xsempat la dia kuar shopping..tapi yang ini dia beli dlm flight yg dia naik tue..skali ngan miniture Burberry for him..huhu

thanks sayang!!xsangka juga dia belikan make up tuk aku..iyerla,b4 nie xpernah pun dapat make up..hehhee..suprise!!i Like.....saye suke make up..hihihi..

Lain2, barang souveniour from London..fridge magnet,shirt,erm..ape lagi ek?aku pun dah xingat..banyak jugak la..:-)

My Cristian Dior Make Up & Hubby Burberry Parfums..Thanks u sayang for da present!

2 weeks vacation..

Semalam aku penat sangat2.lepas je borak2 ngan hubby terus tertido ngan lampu terang menerang sampai subuh..huhu.

Today aku nak citer tentang percutian aku yang lalu..baru ader mase yup!

25 Dec 08

Balik my in law house at Kajang.Mak n ayah bawa saye jalan2 Sogo.Mak ai, ramainyer orang.
Aku ader belikan wedding present tuk Liana,..weekend tue wedding nyer kat Kluang,Johor. Beli siap2..takut jugak kang sok hubby penat ke nak jalan2.Jet lag..tp so far aku rasa dia mcm xpernah jet lag pun..pelik jugak aku.hehe..balik cni bole pulak macam biasa ja dia.Asal sampai2 je, mesti dah ajak kuar jalan2 kan..bukannyer dia nak rehat,tido ke ape…aku yg rasa penat tgk dia..hihi..xmacam aku dulu,sampai2 je umah terus tido xingat..penat wei..:-)

Ok dah abis jalan2..b4 balik tue sempat lagi aku tapaukan sorang satu slice secret receipe tuk aku, mak, ayah n syida…tingin pulak aku nak makan kek..dah lama sgt rasanya xmkn SR..

Malamnyer tido tak berapa lena sgt la..asyik2 terjaga..maklumla xsabar tunggu hubby sampai ..kul 5am aku dah bangun siap2 nak amik hubby. hihi..

Sunday, January 18, 2009

Yeyy!!Got my 3G Back...

Wooo..3G dah ader.sayang dah xguna lagi..dia dah ader streamyx..hoho..:-)

Bolehla aku post citer2 aku yg dah pun aku offline blog last week..:-)

Yang mane sempat je aku post dulu ye.Banyak sgt citer nie..tp xmenyempat lagi.

Just coming back from Kajang..naik bus.penat la cket..

Tapi xpe,dpt jumpa sayang..happy :-)

Thursday, January 15, 2009

Weekend Planning..

15 Jan 09

This night I need to pack my clothes..tomorrow will going back meet my sayang..balik kerje terus aku ke Larkin station bus.Aku amik tiket kul 7.30 pm then sampai maybe dlm kul 11 pm..nanti hubby amik kat Hentian Serdang je..senang aku turun ctu.

Planning aku this weekend..errmm,tak pk lagi la.Coz xtau la sayang free ke tak..coz lately he Sgt2 bz..aku pun xnak la ganggu dia sgt.klu free ok la,ingat nak ajak jalan2 Alamanda then g karaoke ..dah lama pun plan,tak jadi2 sampai skrg..pas nyanyi2 main bowling pulak..huhu..bnyk pulak aku nyer xtivitikan..:-)


Tp klu dia bz xpela,aku teman dia buat keje jer la..hehe.Syiok jugak..maklumla we are study in same course,so paham2 la jugak aku hal2 keje2 dia..lagipun keje aku pun melibatkan P&ID ape..syiok aku klu sembang2 pasal keje masing2.

Last week nyer planning nak pi mandi manda kat Sunway Lagoon.Tp xjadi coz kete abng n ayah masuk bengkel..this week pulak abng n his wife g cuti2 at Genting.So,minggu depan la kot..Chinese New Year.xcited aku nak mandi manda nie.Dah lengkap akunyer swimming suit..ngan google nyer lagi..:-)xsabaq2 dah nie..nie kes seronok berenang kat swimming pool Sutra Beach Resort la nie..bawa smapi balik cni.heheh..

Criter pasal percutian aku selama hampir 3 minggu aku bercuti..slowly aku kan citer yer.banyak sgt story nie..xsabaq2 nak story.Ssh sgt aku nak menulis skrg nie..xde masa sgt kot..iyerlakan,aku klu sayang dah ader je sll mmng aku xmenyempat nak update.
Kesimpulannyer aku klu memblog nie mmng time betul2 free je.when I’m alone..not if my hubby wif me.
Malam nie aku rasa semnagat nak memblog nie semakin membuak2 je.Bolehla sambung citer2 vacation aku tu kan..hehehe.i will blog to the next entry ok.nie pun dah panjang sgt dah nie..:-)

Wednesday, January 14, 2009

Happy News ..

14 Jan 09..

Hohoo..
Today got happy news from hubby..just now sayang emel me bgtau dia xjadi sambung balik keje kat Paris..coz big bos from sana dah turun KL ..so everything akan dibuat kat Mesia..huhu..heppy nyer saya..

Iyerla kan,aritu aku tgh2 syiok sbb hubby dah balik cni..tiba2 urgently his bos call personally minta smbung balik keje sana tp project lain la..huhu..nak tolak serba salahkan..coz mcm2 planning opis nyer tue..nak setup petrochemical design kat Mesia..kebetulan hubby dah ader xperience 1 year kat Paris buat bende2 tue..

Dah sedih balik aku nie…langsung aku xde mood nak pk percutian2 kami seterusnya..:-)

Tp arini aku dah dpt pun berita yg menggembirakan aku..so lebih bersemangat la aku untuk melalui hari2 yg akan datang..tapi………….

ader jugak masalah lain..aku kat JB n my hubby kat KL..every weekend I need to ulang alik Jb Kl..penat..penat..

So start from now aku kene mulakan gerakan aku send my resume to any company yg nak guna pakai tenaga aku as a piping engineer..huh..mencabar jugak nie..zaman2 tgh gawat nie,xbnyk project masuk..manenyer diorg nak tambah pekerjakan?
Xpela..aku hanya mencuba..insyaallah ader rezeki tue aderla kan..

Mulanye aku pk aku nak transfer to kl time2 umah dah siapkan..tp sian la pulak ngn sayang..dah balik cni pun still xde life ngan wife nyer kan..xsyiokla..at least bila aku kal kl sekali boleh la nak sewa umah then bolehla aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai seorang isteri..memasak membasuh,mem mem ape2 lagi la..arrgghh,aku tingin sgt2 nak rasa kehidupan seperti itu..dah setahun 2 bulan aku memegang title isteri tp xpernah pun aku buat sume tu..aderla merasa cket2 kot time aku kat Paris teman hubby kat sana for 1 month only..indah sangat saat2 itu…I miss those moments…

And yang paling penting I want to be a mommy..nak preggy again..indah nyer hidup aku saat2 aku merasa preggy dulu..walaupun hanya 4 bulan saja aku diberi peluang carry my baby..wlpau suami tiada di sisi..aku juga pernah merasa morning sickness seperti ibu2 yg lain rasa..tp allah lebih sayangkan baby kami..

Insyaallah,skarang kehidupan aku dah xseperti dulu lagi…Moga allah mempercepatkan rezeki anak buat kami..Aminn..

Tuesday, January 13, 2009

Heppy Besday Friend..

13 Jan 09 (Tuesday)

Welcome back to opis..Setelah sekian lama aku bercuti panjang..

I,m not in working mood sgt2..dari pagi till petang ntah apela yg aku buat..yg penting satu ape pun hal2 keje aku xsentuh pun..hahhaa..tgk2 gitu je..then aku buat bende2 ngarut lain..:-p

OOhh,,actually aku n da geng seharian dok pk our perancangan nak kenekan one of my frenz nie..malam nie nak celebrate besday dia..komplot2 nie jugak disertai ngn her bf..suprise punya planning..Bf nyer awal2 lagi dtg from KL then hias2 umah kitorang n beli barang2 yg patut..very the romantic..besar betul pengorbanan dia tuk awek kesayangan nyer..:-)

Seperti yg di rancang,petang tue kitorang balik je umah..pergghh..terkejut sehh dia punya decoration..isk isk isk,..xterpk aku dia buat sume2 tue..everything totally perfect..bagus bagus..ngn cupcakes nyer yg sangat cantik..

Agenda surprise kitorang mmng berjalan ngan lancer..maunyer berjuraian air mata si Rock nie tiba2 je tgk her bf yg kuarkan kek di dalam kesamaran cahaya lampu yg sengaja kami ttp konon2 nak surprise romantic abis la kan..tp mmng very touching la..semangat bf nyer rancang itu ini nak happykan aweknyer..yerla,si rock nie bukan nyer taupun zul nak susah payah datang dari KL..Mc 2 hari lagi tue..:-)

Our project surprise nie mmng betul2 successful!! Ngn di akhiri balingan telur n tepung ke muka besday girl..haha..happyy..u rockkk GurlZZZ!!!

Monday, January 12, 2009

Cuti dah Abis!!Keje..keje ..keje...

I,m going back to JB petang nie,memulakan hari2ku seperti biasa..tinggalkan suami terchenta di sini.Arggh,ini la saat2 yang palingku xsanggup nak hadapi..:-(
apepun kene jugakkan..arrgghh,dah xsabaq aku nak transfer kl nie.
Banyak bende aku nak update nie..maklumla cuti panjangkan..bnykla aku nak storykan?
Yang penting all our agenda b4 nie berjalan dengan lancar n i'm happy wif my hubby..
But, aku still can't update my story coz i'm not bring along my 3G broadband..

Now i'm at my in law house,while my hubby now dah start masuk keje pun harini..actually aku dah kene balik pun semalam..boleh pulakkan sedap2 tgh hari tue g teman my hubby beli telelens nye kat kedai biasa tue..pastu aku lak sambung jalan2 kat Sogo yg tgh sale giler tue,terus tukar planning balik harini..hahah..today i MC la..hihi..biasalakan..bukan selalu pun..:-)
Lagipun keje tengah slow down skrang nie..

Ok, i need to siap2 dah nie..nak kemas2 barang cket..erm,tak tahu la,bile lagi i ader peluang nak update my blog nie..This Friday i balik cni lagi..mulakan balik hidup saye yg every weekend akan balik KL..weekeend wife la kan?till when.....i don't know...hubby macam kene antar balik keje kat Paris je..adehh,,baru aku nak syiok2 dia dah balik cni kan..macam2 la..sabar jela.;-(

Kenangan Terindah...

Sutra Beach Resort,Terengganu