Wednesday, July 28, 2010

Happy 2 month sayang...

Anak ibu dah pun masuk 2 bulan. Dah nampak besar dah..n senang ibu nak uruskan dia. Ariessa dah pandai senyum2 bile orang agah2 dia..so cute..pastu dah mula nak sembang2 especially pagi2 kul 6 am b4 papa dia siap2 nak g keje.
Now, Ariessa xberapa sihat sangat. Batuk2 n selsema n badan pun kejap panas kejap ok. Yg batuk n selsema tue jangkit kat ibu sbb ibu pun batuk gak. Ibu lupa nak pakai mask awal2 la sayang..Sian sgt dengar dia batuk rasa cam terseksa je. Pastu selsema pulak..klu kite leh la buang kahak sendiri tp baby aper la yg bole dia buat. Demam pulak sbb 2 hari lepas ibu bawak dia g cucuk yg 5 serangkai tu n optional vaccine serentak. So dua2 peha dia la kene cucuk..sian anak ibu. Balik2 cepat2 tuamkan dia tp still bengkak juga peha dia n malam tue badan pun mula la panas. Tp anak ibu nie baik sangat tak bnyk meragam..rasa macam dia tahan je sakit tue..kdg2 je ader hukhekhukhek sket nak org dukung dia..ibu lak tangan cam tergeliat cket sakit sangat bile nak dukung especially tengah2 malam..berdenyut2 tangan ku sakit kiri kanan..so terpaksala kejut papa bile si anak merengek2 nak di dukung.. (Ariessa anak manje papa :-))
Hopefully tangan ibu cepat2 la baik, nanti balik JB nak kene handle sorang2..sakit ke tak kene paksa jugak. So skrg nie bile Ariessa tito je cpt2 aku sapu ubat pastu dia dah mintak susu cepat2 lak aku g basuh tangan.


Kul 6 am, dah bangun ajak org main2 ngn dia..:-) demam2 pun still leh hiburkan hati ibu n papa dia...

Hihi..bersunguh2 dia tito pas kene cucuk..sian anak ibu sakit yer :-(


Seronoknyer Ariessa dah ader kawan..

Congrats to Abang Faridz n K.Nana ..Welcome to the new world Auni Zahra..Sangat comel! lahir2 jer dah buka mata tenyum2..eee, geram..dagu runcing jer dia ek..:-)

Auni Zahra Faridz Amli, she was born on 19 July 2010, 3.4 kg..

Ariessa Sufeeya wif her new cousin Auni Zahra..

Ariessa n Auni, nanti g school n ngaji sama2 yer..blajar pandai2, dengar cakap ibu, mama n papa tau..jgn nakal2..
Pasni, Ariessa dah balik JB ikut ibu..xdapat la sll jumpa Auni..Insyaallah, klu ibu bawa balik umah nanti Ariessa lawat Auni lagi yer..nanti2 free Ariessa lawat Auni kat Kluang yer..:-)
xsabar tul nak tunggu mereka berdua nie leh bercakap2 n berjalan sama2 main kat playground..hihi...so cute!

Friday, July 23, 2010

Monday- Jln2 Midvalley

Jalan2 lagi. Lagi ibu xbalik keje abis ibu bawa anak ibu nie tawaf abis sume shopping complex. hehe..Monday lepas papa leave n we plan jalan2 Midvalley pulak coz klu g weekend for sure ramai org. Awal2 pagi kami kuar tp b4 tue g lawat K.Nana kat Annur nak lahirkan baby. N now baby Auni Zahra dah pun selamat dilahirkan. Insyaallah, free nanti ibu buat entry khas welcome to new world baby Zahra, cousin Ariessa :-)
wajah2 kegembiraan bila dibawa jalan2..


Ibu pun gumbira jugak..leh shopping tuk Ariessa

Burp lepas minum susu...

Nie pulak wajah kekenyangan...

Dah kenyang mula la lalok nak tito..

Zzzzzzz...

Jom singgah Pumpkin Patch..suke tul ibu baju2 kat cni comei2..

Mula la ibu telek sana telek sini..papa lak jaga Ariessa sambil2 dok amik gambaq ibu n baby
Ariessa rilex je dia dok tido..ibu lak dok sibuk cari baju dia..
Cute nyer kasut tue..eee geram...rasa nak borong abis kat ctu..ahahha

Ok dah cket2 ibu beli tuk Ariessa..nanti2 kite dtg lagi :-)

Murah tul rezeki anak ibu nie :-)


Alhamdulilah, murah tul rezeki anak ibu nie yer. Tima kasih to auntie n uncle sume yg bagi adiah n jugak sedekahkan duit tuk Ariessa. Macam dapat duit raya la pulak ..Nanti ibu simpankan duit Ariessa dlm bank simpanan Ariessa tau..untuk kegunaan di masa depan :-)
Owh, ibu baru je sempat bukakan sume adiah2 Ariessa nie. Basuh baju2 sume. Tp yg awal2 Ariessa dpt tue dah cpt2 ibu buka basuh siap2. Riso lak nnt auntie yg bagi adiah tue tgk xde pun pic adiah diorang..hehhe..adiah2 nie mostly yg Ariessa dapat time balik Penang aritu, ramai kawan2 ibu dtg lawat.

For u Baby Ariessa..

Portable Rocker tuk Ariessa adiah dari Uncle Wan (adik ibu)..tima kasih yer uncle, ariessa mmng suke sngt dok kat sini, rasa mcm badan diurut2..sampai bole terlena :-)

N senang jugak keje ibu, letak je ctu biar dia main sorang2 sampai terlena..

Special present rantai tangan drp nenek n tok..raya nanti Ariessa pakai yer..skrg tgn tecik sgt lagi :-)

Alhamdulillah, semoga rezeki kita sekeluarga jugak bertambah hendaknya. Rezeki anak2 org kata :-)

Wednesday, July 21, 2010

Saturday- Jalan2 @ Pavillion

Saturday lepas bawa Ariessa jalan2 Pavillion pulak.Biasala dah ibu n papa nya mmng kaki jalan, so weekend mmng xleh dok umah saja2 la. Hehe..Mula2 tu plan nak ke KLCC, tp dah nak sampai je bole pulak tukaq plan. Ok gak, mama n abah pun xpernah pi. Kami kuar umah pun dah lewat coz tak rancang awal2..klu tak leh la lencong ke KLCC lagi..hehe..sempat lagi tu.
Cam biasa la si tecik nie dlm kete je tito..mana2 org bawak tito je keje dia ek?


Wif mama n abah..

Papa nie asyik amik gambaq kite je kan Ariessa? Sian papa xdak org amik gambaq dia..:-)

Papa pun nak posing ngn Ariessa gak..

Ariessa tgg jap eh..ibu nak cari baju nie..

Papa dah bohsan la nie tgg ibu try baju..

Having lunch @ foodcourt Pavillion..Si tecik takmo duduk dlm stroller terpaksala ibu kendong..lenguh wooo..terpaksala guna skill makan sebelah tgn..oohh, sila abaikan mamat keding kat sebeleh tue..camne gaya duduk camtu tue?

Buah hati ibu...Ibu sayang Ariessa

Gaya2 happy bile bawak Ariessa kuar jalan2..



Friday, July 16, 2010

Syioknyer Ariessa jalan2 Alamanda :-)

Last Monday ibu, papa, tok ma n tok bah bawa Ariessa jalan2 Alamanda..syiok nyer dia dok dlm stroller baru dia..diam jer dia ek bawa jalan2..senang betul..

Dulu2 Ariessa dlm pewut, weekend je mesti ibu n papa bawa Ariessa jalan2 Alamanda..sampai time dah nak beranakkan Ariessa pun ibu still degil gak kuar jalan2 wlpun Dr sll ingatkan ibu soh rehat je kat umah..hehhe..

Jom la tgk gambar Ariessa jalan2 Alamanda :-)

Ibu yg xcited nak shopping ..

Eh, tito pulak dia ek..


Tok bah n Papa jaga Ariessa jap..ibu n Tok Ma nak shopping tudung raya :-)

Sedap jer dia tito dlm stroller..

Baru pas minum susu...

Dia dah jaga dah..

Biler dah jaga mula la tengok merata :-)

Dah tito balik..time nie kat foodcourt minum petang..


Ariessa sangat suke jalan2, n senang nak handle dia bile kat luar..klu hukhekhukhek pun sbb nak nyusu je..:-) pasni kite gi jalan2 lagi tau..

Tok Mama n Tok Abah kat umah Ariessa skrg nie..

This week seminggu mama n abah kat sini..sngt suke saye bile yg tersayang sumer nyer berada di sisi..n semestinya bile ader ramai2 yg leh tlg jaga ariessa..so ibu boleh la relax2 bnyk masa buat blog..hehe..mama rajin tul jaga cucu kesayangannyer..asal ek ek cket jer terus dukong dodoi2 dia..heheh..manje la cucu sorang nie..syiok la org dok dukong dia yer..klu dok ngn ibu dah sampai nangis kuat2 barula ibu angkat yer..sian dia..yerla, ibu bnyk keje nak ngemas umah, basuh baju n masak lagi papa balik work nak makan..


Tok mama yg tak berapa sihat sgt still kat wheel chair lagi terus jadi kuat bile dok ngn ariessa..dulu2 mama xberapa kuat sgt nak dukong baby coz cepat jer lenguh tgn..tp skrg nie klu dukong ariessa punya la lama..aku lak tgk cam lenguh je sbb klu aku dukong pun kejap2 je sbb mmng lenguh pun..berat budak kecik nie..:-)


Alhamdulillah, mama pun dah semakin sihat sekarang..cuma kaki je lum betul2 sembuh coz tulang kat punggung lom betul2 tumbuh sepenuhnye..so Dr xkasi jalan lagi..kene gerak ngn wheel chair..skrg nie pun still dlm treatment lg..hopefully mama cepat sembuh leh jalan seperti dulu..bukan ape, sian abah nak kene buat sume keje rumah..nak2 aku lak sorang je anak pompuan, dok jauh lak tue..adk laki ader je kat umah tp yerla, klu laki nie lain cket..nak ngemas masak xberapa terer sgt...bole tolong camcam tue jerla...


Kakak, irfan n baby Ariessa doa mama cepat2 sembuh yer..


@ Lovely Home Alamanda..

Si tembam yg dah pandai ajak bermain dgn nya...

Papa skrg nie keje dia dok amik gambaq si tecik jer..suker betul..especially time ariessa tgh syiok dok main2..nanti biler org paggil dia terus pandang camera tau org amik gambaq dia..hehe..
So, ibu aper lagi..biler dah ader gambaq bnyk2 barula syiok buat blog..:-)
Pics nie papa amik lastweek, ariessa bermain2 dlm babycoat nyer...

I Love Daddy..

hah..xcited betull..

sampai menguap2..

Ariessa ngan bear nyer..

pipi tembam nak cubit2 tue..

peha pun dah start menggebu berketak2..

eee, dia dah pandai tgk camera la...gud gurl..


Thursday, July 15, 2010

Ariessa ngan playmat nye..

Ini la keje ibu bile tinggal berdua ngn anaknyer..:-)

Nie 1st time ibu bg Ariessa bermain2 ngn playmatnyer..dah lama ibu beli tp xingat nak kasi Ariessa main..yerla dlm pantang xsempat ibu nak godek2 lg barang nie..bila dah tinggal berdua nie hah, mula la ibu kerjakan ariessa, ngn headband dia lagi siap sampai tertido ngn headband kat kepala..heheh..kene ajar dr kecik2 kang nnt bile pakaikan asyik tarik buang je..takmo2.

jom kite saksikan keletah si kecik tembam ni :-)



suker la dia ibu baringkan atas playmat sambil dok perati mainan kat atas tue..


tangan kaki aktif je dok main ngn benda atas tue..suke je dia..

sampai merekok2 badan dia punya dok main
biler dah penat terus zzzzz...sonang keje ibu..

nie dah letih sangat la sampai terlena..





pics nie ibu amik guna dslr papa..tak terer lagi nak guna..gambaq xberapa sharp sangat..nak blajaq pun xsempat..bukan kata nak blajaq amik gambaq..blajaq buka stroller pun belum lagi..klu biaq ibu sorang2 xnaik stroller la ariessa..ahahah..time beli aritu budak tue ajaq laju sgt n aku pun malas2 je nak amik port..masuk tinga kiri kuar tinga kanan..arapkan papa dia ajer yg dengar..ahahah..nnt2 pasni ibu blajaq yer..:-)