Thursday, July 30, 2009

Saya Setuju!!!!

Hubby : "is motivating himself to work 8 hours per day ONLY as stated in the employer's T&C...being in the office for extended working hours doesn't mean you'll get extra credit...hey, it's already 1/3 of the day man...enjoy your life!!!"

Ini aku copy share hubby nyer Facebook..hhahaha..jgn mare sayang, I amik jadi entry pulak..:-)

I sokong 100%. Sangat bagus idea u nie :-) Tapi, klu kena paksa jugak soh lebih masa xbole buat apa la..Pas2 nie macam kene keje weekend je,ermm..xtaula..:-) Setahun dah ader pengalaman keje weekend..memang parah..tp nak buat camna..keje makan gaji, gini la ..hehehhe.Lagi2 Jepun nyer company.Tapi ader extra credit..dapat duit lebih tau..hikkss!!!

Esok Balik KL!!!

Yei!!!
Esok balik jumpa hubby :-)

So, malam nie..time tuk mengemas2 barang..paling penting jangan lupa bawa balik telekung Bandung for MIL. Mesti mak suke :-)

Plan aku minggu nie, Sabtu seharian dok kat padang bola.G tgk hubby main tuk team process. Diorg ader football tournament antara department. So, cam biasala aku tukang amik gambaq depa..tuk simpanan aku jela..diorg sendiri dah ader photographer yg mostly guna lens canggih2 belaka..:p

Then, malamnyer nak ke pasar malam Bangi yg sngt best..mau makan cucuq udang.Terliuq jer aku dengar citer sayang makan minggu lepas..sedap gilerrr! (yg nie aku xtau jadi ke idak)

Ahad, macam biasa la jalan2 shopping!! Aku ingat nak g cari barang2 koleksi tuk umah nnt..rasa macam lama dah xbeli barang umah..heheh..:-)

Malam balik JB..bus kul 9 malam..already bought ticket!

Tuesday, July 28, 2009

NeScAFe Punya Pasallah!!

It's time to sleep,..tapi mata ku masih lagi segar bugar. Nie sebab Nescafe la punya pasal...


Since last year time pegnant till now aku mmng dah xbrani nak minum nescafe. Puncanya dulu2 time pengalaman aku pegnant for 4 month, mmng xbole masuk/telan langsung ape2 yg berkaitan ngn coffee..Pasti akan kuar balik.


Then sampai skrg pun aku masih2 lagi fobia nak minum nescafe. Tp ntah kenapa tadi kat opis sangat teringin nak minum nescafe..padahal bukan ader bau ke ape ke yg buat aku tiba2 rasa teringin..


Pas solat zohor tadi, balik2 je tempat rasa macam nak minum..pk punya pk air ape yg nak di buat, last2 aku g amik nescafe tanpa berfikir panjang pening ke ape..Alhamdulillah ok je setakat ini..Cuma kesan nyer seperti biasa mata ku semakin membuntang wlpun jam dah pun pukul 11 pm.Isk, xleh jadi nie..sok kang bangun lambat kocoh2 jer nak bersiap..hehe..


So, dengan ini aku dah boleh minum nescafe balik dah la..yabedabeduu!!!!


Tp xelok sngt minum selalu..kene jaga2 jugak.Takut ader kesan2 sampingan yg lain..

Nasi Goreng Kasih Sayang..

Nasi goreng hasil tangan suami saya yg dibuat dengan penuh kasih sayang..hahahha..

Ini ialah menu seharian nyer kala marantau ke negara orang dulu. N ianya baru dapat di praktikkan untuk isteri tercinta. Di kala xde sape di rumah n hanya kami berdua je yg makan..hehhe..:-)
Time nie kat umah aku di Johor bulan yang lepas. My housemate sume xde kat umah masing2 balik berjumpa suami, n sayang telah mengofferkan dirinyer tuk masak nasi goreng utk aku..:p

Rajin sungguh dia...Sayang, nnt2 dah dok umah sendiri rajin2 tolong isteri kat dapur ok..hehhe..:-)

Ini dia nasi goreng kampung bersama Ayam goreng..sangat sedapp! Nanti2 buat lagi yer :-)



Memang Sedap!!!



Wif his laptop, internet wajib ader kat sebelah baru la bertambah selera makan :-)

Monday, July 27, 2009

Thank u Friend!

Thank u Zue, belanja dinner tadi, merangkap makanan berbuka puasa kami. 3 of us today puasa,maklumla dah nak masuk Ramadhan, so kena la pulun ganti..hehe.

Dinner kami disertai oleh, aku,Zue,Ija n Lidia..Pas balik opis je terus g.

Vanue @ Sayam, Setulang Laut.

Menu : Siakap 3 Rasa, Tomyam Campur, Kailan Ikan masin, Telur Dadar, Sotong Pedas n air buah-buahan.Juga menu tambahan iaitu kopok goreng.

Tak ingat langsung nak amik pictures.Lidia bawa je camera..hehe.Tak sabo2 nak buke puasa.

Makan sampai kenyang.Nie pun aku rasa mengah2 je perut..kenyangla sangat.Mula la rasa berat mata.Siap tapau lagi keow teow goreng nak buat sahur.Errkk, rasa macam xbole nak sumbat dah..xde ruang lagi dlm perut nie.

Ok, mau call hubby pulak..sembang2.
Tata.......

Sunday, July 26, 2009

Just For You!!

Hadiah dari suami terchenta .."Be A Happiest Woman"


n percuma buku Koleksi Mutiara kata
Al-Qarni

Antara kata2 mutiara dari buku ini;

1.Jangan sekali-kali mengeluh jika anda menghadapi kesusahan kerana anda telah pun menikmati kesenangan yg lebih lama.

2. Beralih dr yg buruk kpd yg baik merupakan satu perjuangan panjang dan sukar, namun di dlmnya terdpt kelegaan dan kepuasan.

3. Kesihatan hati ialah apabila ia bersih dr penyakit syirik, nifaq dan hasad dengki."Oh Tuhanku, lapangkanlah dadaku"

4. Dengan matinya sifat ego, kebahagian sejati akan teserlah.

5. Sesungguhnya orang-orang yang bersabarlah yg dicukupkan pahala mereka tanpa batas.

Thank u for u hubby, for this very beautiful n meaningful book.

Rojak + Apom Balik..

Petang tadi, rasa macam nak tido kejap tapi panas yang terlampau menghalang aku dari terus lena.Panas sangat, terus bangun mandi n kuar g beli apom balik n rojak buah..Nyum nyum sedap nyer rojak buah.Ader jugak makcik jual rojak buah.Sll nyer kat sini ssh mau cari rojak buah..yg ader mesti rojak petis..aku xsuke.Tak jauh pun beli, naik kete xsampai 5 minit, depan taman je :-)


Apom Balik, seketul je aku makan. Sbb g makan rojak dulu..pastu kenyang.


Rojak buah, ok2 jer rasanyer..tak boleh celen rojak Penang la..hikkss!!


Dinner tadi makan Nasi Beriani wif lauk kambing.Zue bawa balik dr kenduri Aqiqah kawannyer...Aku makan jugak kambing tue, tp rasa2 jela..xberani nak makan bnyk2.Kang pening2, naya!!

Sunday yang di tunggu2..

Woke up at 9.30 am. Amik peluang la aku bangun lambat. Actually, pagi tadi hubby call kejutkan aku at 8.30 am.Dia dah pun on da way ke Putrajaya, ride kat Taman Cabaran. Tapi, aku sambung tido balik..mengantuk punya pasal.Hehe..bertuah punya bini.

Erm, ape aku nak buat arini?

First, basuh stok2 baju yg menimbun dalam raga tue.Since Monday punya baju lagi.Sanggup aku kumpul banyak2 coz aku pk nnt Sunday xde keje nak buat pulak..hikks!!

Kemas bilik cket2 lagi. Semalam b4 g opis, dah abis ngemas sume dah..nie nak touch up2 cket la.Nak susun2 balik kotak2 glass n barang2 Tupperware yg aku beli sebelum nie.

Then ape lagi???

Nak kuar Jusco?Car4?Tesco? - M.A.L.A.S-

So dok umah layan tenet, layan tv, n baca novel lah!hehhe..sambil2 lepak2 rehat2kan badan dalam bilik...itu lah yg lebih baik..hihi..

ok, sudah sudah.I nak g basuh baju nie..cuaca pun panas elok je..cepat je kering baju nanti.


-Alfatihah to Allahyarham Yasmin Ahmad-

Saturday, July 25, 2009

What a hectic day!

Baru sampai umah. Went to office today...really really tireD!
What to do?...
Tido kot..ngantuk sgt! Semalam tido at 2 am n wake up at 8 am.Then g opis..maunyer xpenat..saya xcukup rehat.
Hubby g tengok progress umah kami..hehhe.rajin tul dia g lawat..padahal baru je g.hehhe..xpe2, g amik mood.
ok..I want to sleep now!!

I'm waiting for u sayang..

Heheh..bunyi macam tunggu nak balik dr mana2 je:-p

Padahal kat Putrajaya je pun :-)

Putrajaya Critical Mass (PCM) bike ride


Dah 1 am already, tp mata belum nak lelap lagi.Still segar bugar.Esok leh bangun lambat cket dr biasa.Tp sok nak g opis jugak..xtaula nak masuk kul bape.Tgk pada tahap bangun pagi aku kul bape..heheh..Sayang pun lom sampai umah lagi.Malam nie dia g ride kat Putrajaya.N tadi aku call tengah lepak2 kat mamak ngn geng2 nyer..jap g sampai nak sembang2 dulu. baru I leh tido..winduuu :-)
Dah start assigned project baru. N ader banyakkkkkk keje nak dibuat.So sok kene g opis OT! Siapkan keje mana2 yg patut.Sampai petang la kot rasanya..tengokla tahap kerajinan aku.lagipun xde ape nak dibuat sok, plan nak masak nasi beriani ngn Lidia pun xjadi..hehe..cancel last minute due tue our workload yg sgt bnyk tiba2 nie..n schedule pun agak2 padat.kena la korbankan masa weekend aku nie..


ok la, rajin pulak sekali harung 3 entry terus satu malam..hehehe..bubbye!!Gudnite ..

Finally, got my own Insurance..

Finally, i have my own insurance..Prudential BSN Takaful!

Since almost 28 years my life, aku guna insurance under my family yg abah dah buat tuk kami sume..under MAA Insurance..skrg dah leh tolak nama aku la.:-)

Alhamdulillah, perlindungan kami suami isteri dah bermula...


Policy Insurance

Our Medical Card..For me extra Takaful Puteri (tuk sakit2 pompuan)

Actually, kami dah register join wif this insurance since last month lagi.Tapi malam nie baru dapat jumpa ngn our ejen. Maklumla aku sll je bz weekend..but this week tak balik n hubby pun xdatang cni,(sbb i nak bg dia peluang ride sepuas-puasnyer this weekend..heheh..malam nie pun dia ader ride kat Putrajaya..yg asalnyer kat Damansara tapi last minute tuko plan)

Aku sangat2 berpuas hati ngn this insurance coz panel nyer sangatla banyak n mostly KPJ hospital.dah xyah risau if warded kat KPJ ke..everything will be paid! Yang lain2 tawaran pun sangat memuaskan hati.Banyakla faedahnyer :-)


Friday, July 24, 2009

::E.S.P.R.I.T::

I'm addicted to Esprit product :-) Brand yg paling i suke buat masa nie..

Oleh kerana minat yang sangat terlampau, lunch time tadi g shopping Esprit, yg skrg tgh sale kat 1st floor City Square.Aku mmng pantang nengok Esprit nyer bende, xkisah la belt ke, sandal ke,socks ke even payung pun sume nyer dah aku jadikan koleksi..kes nyer time aku keje n stay kat Singapore la..Esprit kat sana more cheap compare to Mlysia..thats why la i beli abis..huhu..n Esprit Outlet pun sangat besar..dekat jer ngn office..lunch time pun bole menyinggah.
But this time my collection is...

Towel Bath, blue color for my sayang n pink for me :p

Home Slipper..

Bedroom slipper..nie aku beli kat Singapore setahun yg lalu.Simpan xpakai2 lagi :-)

Towel n slipper nie simpan tuk masuk umah baru nanti..hehhe..buat collection bende2 kecik camni bole la :-)

Thursday, July 23, 2009

Shopping Session..

Times to shopping!!

Last Sunday, we had lunch at Yatie Ayam Percik, main menu kat sini ialah nasi kerabu kelate..fav hubby nie..aku lak xsuke nasi kerabu..so order sup tulang n nasi putih..kata sayang, nasi kerabu nyer sangat sedap..sup tulangnyer pun ok la..patutla everytime kedainyer ramai orang.
so sape2 penggemar nasi kerabu bolehla try kat Yati Ayam Percik, Taman prima Saujana depan Giant.Pasti puas hati :-)

Sungguh berselera....

Sessi shopping kami bermula dari KLCC..tp b4 tue singah Pudu beli tiket bus aku kul 9 malam..best balik lambat leh jalan lama2..

Ramai nyer manusia kat KLCC..sampai2 je singgah minum teh tarik n kuih kat La Cucur. Makanan wajib klu datang sini..hehe..sedap tul kuih2 nyer.

Jalan2 kat atas g ushar2 barang2 elektrik (hub, dapur, freezer, tv,aircond)..preparation nak masuk umah..masuk Sony Cetre jugak..n now tgh promotion rebat if beli barang kat ctu..isk rasa macam nak beli sekarang je barang2. Tapi mau simpan mana pulak? Takkan semuanyer nak sumbat kat umah mak..so, simpan duit jerla..dah siap umah baru beli.:-( sabar la dulu..

Masuk butik Oakley ..hubby beli hydration bag tuk berbasikal, sale punya pasal terus beli....n tgk shirt2 nyer pun ader sale, tapi lain kali la beli yer sayang..satu2..hehe..just beli beg n juga tag tuk access card..beg lama nyer yg beli kat Paris dulu terus dia open sale kat geng2 beskal dia..kejap je dah sold out!

Tool Pouch Bike Oakley Backpack

Stretch Lanyard 2.0

Hydration backpack yg telah di jual..sila abaikan shirt kat sebelah.Nie aku amik kat blog sayang dulu, dia pernah entry pasal beg yg kami beli kat Les Quatre Temp.

Shopping barang hubby jer kat KLCC. Then my turn pulak..seperti yg telah aku plan last week..aku ke Gulatis, Jalan Tar to buy my baju raya..preparation awal coz nak bawa balik Penang hantar Auntie Eng.Gulatis have SALE!!..also bought to my mum..hopefully mama suke
:-)..

Mine's blue color n maroon color to my mum..

Before sayang antar aku ke Pudu, had dinner at Foodcourt Sogo..


Chicken Rice Claypot to me n Chicken Chop for hubby..

p/s: detail betul kali nie nyer citer weekend ..mai mana ntah mood bercerita panjang..hehe..:-)

Putrajaya Trip..

Pas makan macam biasala kenyang ya ammattt..penat letih sume la..kaki pun start la sengal2 semacam je..adesss…camni gaya nak g jalan2 pun xsedap ..sakit giler ..sambil2 tengok tv lepak2 ngan sayang langsung dua2 terlelap…then aku xsedar kul bape ntah sayang kejutkan aku ajak keluar..adehh..ngantuk lagi nie..:-) aku sambung tido lagi..n kul 4 kot aku terjaga n dah rasa macam ok sket terus naik atas siap2 nak melawat K.Nana kat Putarajaya..asalnyer awal2 pas makan dah nak kuar..aku n hubby siap awal2 lagi..hampeh..layan tido pulak..
Tp yerkla xtahan aku penat sgt dah..kang g sana asyik2 dok menguap je..hehe..

Sampai2 umah K.nana ada mak nyer, Liana n husband dia..borak2 citer k.nana nyer pengalaman operation.adeh..ngeri je aku dengo..takut nyer..tp yerla, aku pun ader pengalaman masuk bilik bedah..aduss..ngeri la sngat2..maleh nak ingat dah....

Pastu ader pulak live bola MU vs Mlysia..hah..menarik layan ramai2 camtu..maklumla sume2 yg ader kat ctu mostly mmng penyokong tegar MU..tp klu dah lawan ngn mesia..sedikit sebnyk mestila sokong mesia jugak..hehe..
Game mmng syiok..cayalah Amri Yahya..kecik je org nyer..tp main leh tahan jugakla..terer.

Abis je game kami ke umah Hajar pulak..kat Desa Pinggiran Putra..xtau jalan pun nak ke

sana.hanya berpandukan sayang nye GPS je..akhirnya smpai jugak..senang jer pun nak ke situ..tp dh xtau..jadi sshla.

Sampai2 je Hajar jamu kami dengan makanan2 from Mekah..ade air zam zam, buah kurma, apricot n banyak lagi..yg tapau pun ader jugak..thak u friend..

Pastu sessi melihat hasil jualan nyer..ader batik sutera, n tudung2 from kelate..ala, rugi pulak aku tak snap picture..n yg aku beli ini aje..3 helai tudung bawal 1..peach,grey n brown color..


Nak citer pasal kaki aku yg sngt2 la sakit since aku kat umah k.nana lagi..kebas giler.Awal2 nyer xrasa sgt dah lama2 baru la sakit semakin menjadi2...pastu dah balik umah je b4 tido letak minyak angin panas minta sayang urut2 kan then baru la rasa lega sikit..maybe lama sngt kot xcersice camtula jadinyer..xpernah aku rasa sakit kebas cenggini..mujurla malam tu bole la jugak tido lena.klu tak dok layan sakit kaki jerla..sayang asyik2 perli je "camne nak bawa g panjat gunung camni?"..hehhe...sbb aku sll ngadu nak ikut g panjat gunung..hihi..skali nak jogging kat FRIM pun dah sakit kaki..jadi angan2 jerla kot.

Wednesday, July 22, 2009

Jogging @ FRIM Kepong..

Last week seperti yang dirancang..alhamdulillah semuanyer berjalan dengan lancar..

Pagi2 lagi seawal 6 pagi bangun tido terus bersiap2. Kami ke FRIM Kepong..janjinyer kul 8 am kat sana..kene bangun awal la, nak prepare ape2 yg patut n perjalanan pun agak jauh jugak..nak bawa laju2 pun xboleh basikal terikat kat belakang kete..

We reach there around 8 am, dah ader dah beberapa geng2 sayang dok tunggu ctu..aku lak siap2 ape yg patut..tolong hubby pam tayar nyer then aku sorang2 diri meneruskan aktiviti solo aku tue..n hubby lak join la geng2 dia tue..best pulak tengok bile diorg kayuh ramai2..macam teringin je nak join..tp xsesuwei la pulak..klu ader geng2 pompuan nie..syiok jugak :-)

Ok, aku nyer plan awal..terus hiking ke canopy walk..tp bukan naik canopy tue..b4 nie dah pernah sampai disitu tapi separuh jalan je..takut pulak lewat sampai ke bawah..tp kali nie hubby bagi masa 2 jam tuk aku jumpa balik kat bawah..so sempat la aku nak pusing sampai abis..


Map & Guide of FRIM

Actually nak masuk hutan tue sorang2 takutla jugakkan..aku pun tunggula ader 3 4 org yang start then aku follow la belakang diorg..heheh..macam pergi groupla gayanyer..
Tp dah separuh jalan mana ntah aku kene tinggal..biasala aku nie yg skali skala je jogging mmng stamina ntah ke mana la..plus lagi dok snap gambaq sana sini..mmng kene tinggal la..tp xpe dah kat atas tu xdela takut sgt..lagipun ramai je org..Cuma kat bawah time nak start tue je rasa sunyi cket..

At starting point...sunyi sepi


Semangat betul aku kali nie hiking , bukan ape..sambil2 hiking sambil sumbat telinga ngan my pink MP3 tue, sambil dok layan the latest album Green Day..huh..mmng sgt2 layan..syiok betul lagu2 diorg kali nie.. 21 Guns (of course la sound track Transformer), Peacemaker, Liitle girl…arghh, sume la sdp2 belaka..hahah..lari topic pulak..


Nie jalan nak ke canopy walkway..hav to buy ticket 1st at entry.


Ok, dah sampai separuh jalan ader air terjun. Berhenti kejap rehat2 sambil2 main air..kaki ok lagi maintain..xdela sengal2 sgt…then aku terus ke depan lagi..actually tu riso jugak nak ke depan lagi..ingat nak patah balik je turun balik..sbbnyer tak tau berapa jauh lagi ke depan n nak sampai bawah..n aku pun xingat jalan nak ke parking nnt..dah la besau bukan main FRIM tue..
N aku terus tekad ke depan je la..dah alang2..lagipun ader masa 1 jam lagi janji ngn sayang..sempat je aku pk..n at last alhamdulillah sampai jugak aku kat bawah..tue pun aku dok ikut blkng org je..takut lak sesat jalan..n terus aku ke parking kete tunggu hubby n da geng..

sambung jalan lagi..
see, aku follow diorg nie la..dr jarak jauh je..hehe

Lega, dah sampai bawah...

Sampai2 je tgk2 diorg xsampai lagi..amik air dlm kete then lepak kat pondok tunggu hubby sampai..xsampai pun 10 minit aku tunggu diorg pun sampaila..then terus ke cafe, minum2 n makan ape yg patut..minum air limau n makan buah je yg termampu at that time..xmampu perut aku nak masuk makanan2 berat..

Aku, hubby n membernye, Jai je yg lepak2 kat ctu..yg lain2 diorg ader lagi satu trek nak abiskan..hubby terpaksa stop dulu sbb bnyk lagi agenda kami pastu..lagipun xkan nak bior wife nyer sorang2 menunggu kat ctu..heheh

Hah, time lepak2 nie dengarla si Jai nie dok borak2 citer xperience nyer kat site Tukmenistan..projek diorg..dia nie pun one of the staff Technip n also Piping Engineer..owwh, syiok tul aku dok layan citer dia sbb berkaitankan..tp yerla aku nyer pengalaman setakat mana je..tu yg seronok jer dngar citer diorg nie..hehe..
Sebelum hubby nak ikat2 beskal dia tu..aku naik la kejap ronda2 kat situ..hehe..syioknyer :-)
amacam..ok ka??
ok, times to go back!!

kali nie xbanyak bawa balik selut, klu tak jenuh nak sental..

Around kul 11 camtu kami gerak balik umah..singgah beli nasi ayam dara kukus yg sangat sdp kat area umah mak. Dah lama aku asyik termiss makan sini, asal nak g je ttp pulak..
Xmakan sana sbb badan pun dah bau2 peluh tu yg tapau aje..makan kat umah.

Sampai2 umah mandi manda dulu..hah..dah segar barula turun makan..aku ngn hubby je ader kat umah..mak n ayah g teman abang amik kete barunyer kat Kluang.

Ok, macam dah panjang je..sambung next entry pulak..kasi banyak entry..:D

Tuesday, July 21, 2009

Hasil Pesanan Dari Bandung

Hah!! Ini dia barang2 pesanan saya..:-) Thanz to Zue n Min yg sudi mengambil pesanan walaupun korang g sana tuk berhoneymoon, tapi terpaksa pulak mencari n mengangkut barang2 kawan2 yg berat2 nie..heheh..:-)


This is baju2 n telekung yg I pesan ngn Zue..sngt mengikut citarasa saya..i like..nie yg buat aku xsabar2 nak ke Bandung lagi..aritu g xsempat nak shopping banyak..n nak g skali lagi nak tunggu adik betul2 recover coz dah janji ngn family aritu nak g skali..xbaik pulak klu aku g dulu..


3 helai baju Esprit , yg mulanyer aku pesan 5 helai..n last2 minute jadi 3 sbb pk kang ssh pulak zue nak cari sampai 5 helai..tapi skrg macam menyesal pulak xbeli bnyk..hehe..its cost about 79000 rupiah sehelai n convert to rm about 20++ je..murahkan??
Klu beli 5 helai pun xsama ngn esprit sehelai kat sini.. huhu..

Ok, fokus kat satu2 pulak...(bole hubby kat sana tgk :-p) ader 3 design yg berbeza, abstrak, kotak2 n bunga2..pandai Zue pilih :-)

Esprit, abstrak..

Esprit, kotak2..

Esprit, bunga2...


N ini Telekung Sutera wif sulaman brown color..tuk my MIL..since aku g Bandung aritu lagi niat nak bg mak..tp tak sempat sehelai pun beli aritu.. n aku sngt berkenan ngn this sulaman n kainnyer pun sangt lembut..ader beg yg comel lagi..senang tuk di bawa.


Ini pun asal2 nyer aku order dua helai satu lagi tuk aku, tp last minit jugak cancel takut2 berat pulak zue nak bawa..hehe..lagipun aku nyer yg ala2 camni, sutera juga..abah dah beli time dia g Surabaya aritu..n mama pun dah ader design camni pink color.Arap2 mak suke :-)

ok, itu aje barang2 yg aku pesan tuk kali nie..xsabar tul nak g sana, bole cari sendiri n bole shopping banyak2..beshhhnyerrr!!!!leh beli banyak2 ngan harga yg sangat murah..

Semangat mengupdate blog semakin berkobar2 tapi....

Macam2 cerita, macam2 nak story..tapi masa jer yg membataskan saye melakukannyer..yes!!masa sangat2 mencemburui aku :-)

Macam semalam la, ingatkan bole la nak update pas makan tue..
Balik2 keje aku n Ija ke pasar malam, beli menu wajib kami (taste sama 3 sekawan ni) keow teow goreng n laksa..Rm1 je subungkus tapi mmng sedap..even cket je tp cukupla dua tu dah boleh buat kenyang semalaman.Eh, aku extra makanan lagi, ayam kepak madu panggang..hihihi..buat2 lupa pulak..

Dah abis makan, lepak2 bawah jap sambil layan rancangan Deco bersama Eric, semalam nyer theme color mmng betul2 kene my fav la..itam, grey, n cream..simple n look so cool..(sambil2 berangan deco umah kami nnt) hehhehe..

Pastu dah naik bilik ngn perut yg dah kenyang..sempat la buke internet jap tgk apa2 yg patut, tak sampai 10 minit pun, terus aku zzzzz..penat sanagt.Malam sebelumnyer xcukup tido sampai dr KL kul 2 pagi..xbole tido pulak..n agak2 kul 3 pagi kot aku terlelap sedar2 subuh gajah la pagi tu..astagfirullahhalazim....

Pastu semalam jugak tido lambat lagi, aku n ija g amik Zue, sorang lagi housmate aku kat Larkin, she from Kl balik dari Bandung..huhuhu..banyak nyer barang..
Aku dari yg ala2 lalok2 ngantuk nie trus segar bugar tolong punggah barang2 shopping dia..hahah..sbb nyer ader jugak habuan untuk aku..xsabar2 tul nak tengok barang2 yg aku pesan tue..heheh..

N lagi sekali semalam kul 2 lebih baru dapat lelapkan mata..itu pun puas aku nok layan novel dulu 4 5 bab baru leh terlelap..susah betul..sbbnyer b4 g amik Zue aku dah sempat tido..2 jam jugakla..so agak2 susahla nak tido balik..tambah2 lagi ngn seronok nyer dapat barang2..hehehhe..nak tau barang2 nyer con't next entry…:-)

Thursday, July 16, 2009

Plan baik punyer weekend nie :-)

Malam nie nak packing2 barang n kemas2 bilik..esok dah nak balik jumpa suami terchenta. I will back by bus at 6.30 pm..lepas keje je terus choww!!

Kali nie nak kene bawak balik banyak barang cket..
Segala kelengkapan untuk berjongging(my sport shoes, tracksuit,tshirt) sbbnyer I ader plan ngn hubby nak g jogging..I jer jogging, dia macam biasala naik beskal..Semalam hubby ader bgtau dia n da geng nak g kayuh kat FRIM, n aku pun nak tumpang sekaki la..tp jogging jerla..
Ceq mana ader beskal ..actually ader je basikal kami zaman2 u dulu kayuh kat kampus, tp xbestla basikal tue..berat, xsesuai kayuh kat tempat bukit2 gitu..penat je lebih.hehe.

alangkah seronoknyer klu wife nyer pun ader beskal Merida cam hubbynyer,siap ngan kelengkapannyer lagi..heheehe…insyallah klu ader rezeki lebih boleh la beli satu :-)..senang, boleh buat aktiviti bersama..

Macam haritu la aku ader tgk rancangan bersama artis tue, Tv 1 Scha jd pengacara..xingtla ape ke namanya program tue..diorg jemput Riezman Khuzaimi n his wife khatijah..rupa-rupanya si Riezman nie juga minat offroad cycling nyer xtiviti..siap tunjuk lagi koleksi2 basikal yg ader kat umahnyer..beria2 aku panggil sayang soh tgk, kebetulan time tu kami kat penang kampong aku..dok layan tv dlm bilik.
N riezman jugak ader belikan beskal tuk wifenyer n anak2 nyer..lahai..cute sgt diorg naik bertiga..erm, tu jugak salah satu aktiviti sihat yg boleh dilakukan bersama ahli keluarga..;-)insyaallah, itulah yg aku idam2 kan bile dah bertambah ahli nanti..buat aktiviti sukan bersama diluar umah.heheh..berangankan??xpe, berangan utk kebaikkan :-)

Ok, berbalik pada plan kami tadi if tak jadi ke FRIM nak jugak I ajak g jogging n berbasikal kat area Putrajaya, dekat cket kat ctu xyah gaduh2 jauh2 nak ke Kepong..hehhe..pastu leh teruskan plan2 kami yg lain yg semuanya hanya bertumpu kat area Putrajaya..

I nak g melawat my biras, K.Nana yg baru je discharge from Pantai Medical, umah kat Putrajaya jugak..Then nak ke umah my bestfriend time secondary school dulu, Hajar..aritu ader janji ngn dia nak ke umahnyer coz nak g ushar tudung2 n kain2 yg di jualnyer..stok Kelate punya..also umah area Putrajaya jugak.Actually dah nak g last two weeks tp dia g umrah, n minggu nie kami pi dia nak jamu kami ngn makanan2 from Mecca, alhamdulillah benda baik xelok tolak :-)

Ok, next plan kami pastu nak ke Jalan Tar..hehhe..Jalan Tar lagi?oopss..kali nie aku nak g beli tudung yg member pesan..5 helai sumenyer..n plus aku nyer cket..alang2 tue leh g ushar2 kain kat Gulatis..ader sale lak tue skrg..actually dah pun g tgk b4 nie,then terbekenan ngn satu kain nie..then pk jap g balik nak singgah beli..at last hujan la pulak..terus tak jadi beli balik jalan2 kat Sogo..aritu yg berkenan tue kale light blue..so sweet..pk2 tahun nie raya nak buat theme kale light blue..or torqoise camtu..hubby pun ok je..nnt awal lan 8 nie nak balik penang boleh terus tempah kat auntie tailor tue..:-)

Ok itu je kot..ini baru plan aku jerni..belum campur ngn hubby nyer plan lagi..nie mesti ader selit2 nak tgk wayang nie..heheh..ape2 pun yg pentingnyer aku dapat meluangkan masa ku bersama suami terchenta :-) Love u miss u sayang!!

Colmar, France

Tadi kat opis, saja2 aku dok belek2 pictures folder kat pc aku , then terjumpe folder Colmar France..nie time hubby aku dok sana n dia sent pic nie kat emel aku.N leh juga dijadikan tatapan umum readers2 yg sudi baca blog aku nie..saje la nak buat comparison between Colmar Mesia n Colmar France..:P



Actually, time nie aku xsempat follow pun hubby nyer trip.Time diorg g nie still in winter season..aku lak g dah bulan 5, that time Spring dah pun.Ruginyer xdapat rasa snow..hihi..

Owh, sebut pasal kisah jalan2 aku kat Paris, still xde lagi story kat sinikan..kene buat gak nie..baru la ader feel nnt boleh buke belek2 balik..heheh..maklumla 1st time ke Europe..setahun already kenangan indah aku di sana..insyallah, free2 nnt I update la..tp kene godek2 balik la pic2 yg ader..Nantikan!!….hehheeh..

Wednesday, July 15, 2009

Yei!! Mau pergi Makan Sup Tulang...

Kejap lagi, aku n Ija mau pergi makan Sup Tulang kat Setia Tropika. ZZ Sup Tulang yg sangat sedap.Tapi b4 tu kami nak g ngantar Zue ke Larkin, she will going to KL.Esok dia nak g Bandung honeymoon!!

Arggh, bestnyer g Bandung..xkisah la mana2 pun janji jalan..hehhe..syioknyer g jalan2.Teringat aku, time aku ke Bandung aritu.Tak sempat nak shopping sgt, satu outlet je dapat pergi..itu pun sempat la jugak 5 helai baju..huhu.murah2 kan..:-)

Insyaallah, kami akan ke sana sekali lagi untuk memuaskan hati shopping yg xmenjadi aritu.Lagipun mama n abah pun dah janji nak g skali n also nak bawa adik yg xcident tue.Dia pun skrg dah ok, xnaik whellchair lagi, dah bertongkat..pasni dah leh jalan tanpa guna tongkat,boleh la ikut skali..

ok, nak mandi manda then siap2 g makan..nyum2..lapor nyerrr!!

Tuesday, July 14, 2009

Mari Menonton...

Yei!! malam nie ader Gugu Gaga Erra..I Like!!!

Sambil makan nasi ngan lauk pauk sedap yg kami masak nie, sambil menonton Gugu Gaga Erra, wif my housemate..:-)

Ok ok..nak turun bawah sudah..jap g i sambung lagi..:P sonoknyer ader tenet bleh citer2 kat blog nie.Ramai sgt ke baca?hah, itu yg kite xtahu....hehhehe..:D

Sayang baru sampai umah, ader valleyball tournament kat Titiwangsa tadi. Menang ke?hehe..hadiah aper lak kali nie..b4 nie menang futsal dapat voucher Jusco..baguih jugak. Pandai tul diorg nie buat selection hadiah.Sungguh berguna..:-)

ok dah dah..nak kul 9 pm dah..tatta!!!

Monday, July 13, 2009

Our New Crocs!!!

This is Mens Santa Cruz for hubby (reflexs ur relaxed attitude).Bought it at Ikano Crocs last week..



And tada…

Saya pun ada jugak tau..This is for me. Malindi Cotton Candy..

This is wif butterfly n bee tidbits yg dah lama i beli kat Crocs Gurney, Penang. Same design as before..sgt2 selesa tuk berjalan2 jauh...



Bersemangat nyer nak jalan2 :-)