Tuesday, October 27, 2009

Keadaan sudah semakin pulih..huh! lega...

Alhamdulillah, beban kerja dah semakin berkurangan cket. Klu tak,huh..bertimpa2..mana nak detail design lagi, nak focus ngn Tie In lg...

Semua keje2 ku dah pun di check. N so far xde bnyk sngt nak kene tukar. Ader cket2 je design yg nak diubah. Then dah boleh proceed to the next stage.Iso sketch...

Actually, petang tadi nak minta approval for info je pun, last2 alang2 dah check info tue sekaligus big bos terus check all my detail layout..huh..lega.Setel sumer..sok nak ubah cket2. Tomorrow jugak got detail design review.

Thank U Sayang..

Terima kasih to my hubby yang sangat rajin menukar my background blog nie. Klu nak harap aku, nak tunggu rajin tue datang ntah bile la..cari bukan main lagi..tp nak upload malas!


Malam Sunday lepas la, sayang call me soh tgk blog katanya ader komen yg somebody antar. Tp memandangkan aku dah baik terbaring atas katil get ready to tido, malas dah nak on laptop lagi. So tunggu esok nyer jerla. Tp bgn2 pagi terus tergerak hati nak check saperla komen tue sbb beria dia soh buka kan?Sambil2 siap nak ke opis pagi semalam aku pun on la kejap laptop..tup2 eh, nape my background dah lain....oooo..rupa2nya inila suprise dia yg xsabar2 soh aku buke tgk blog..huhu..patutla semalam sibuk je dia :-)Thank u yer sayang...pinky ader bunge ros..chomelll!! This coming Saturday nak bunga ros betul2 ok!hehehehe.....

Sunday, October 25, 2009

Bestnyer klu tiap2 minggu camni :-)

Alhamdulillah,
Hubby dah pun sampai umah. Naik bus kul 4.30 pm tadi. Actually, this week sayang tak plan pun nak datang sini. Coz dah 2 minggu berturut2 dia datang...sian pulak everyweek nak naik bus ulang alik dtg cni. Lagipun klu dah mai cni, xdela dia nak join xtiviti beskal dia tue.
Tup2 last minit tengah2 dok borak2 Friday lepas, time tue kul 7 pm..tiba2 dia cakap nak datang sbb plan awalnyer malam tue dia nak bike ngan geng2 nyer kat Putrajaya tp hujan pulak. Terus cepat2 pack2 barang then ayah antar hubby kat komuter Kajang terus ke Pudu. Beli tiket on da sport..sampai kul 9 tp tiketnyer kul 10.30 pm..kenela tunggu sorang2. n Kul 2.30 am sampai then aku g amik kat Larkin.
Sabtu, aku bangun awal dah tak leh nak tido lama2,..kuar g belikan roti canai for our breakfast dan juga buatkan sandwich tuk hubby. Lepas makan lepak2 sambil layan tenet. Malas giler nak kuar..better terperap dlm bilik lagi beshhh..hehhe..
Tp petang tue kuar jugakla g Jusco Taman U..beli barang2 dapur dan jugak stok2 makananku. On da way tue kami g pusing2 Taman Pulai Utama umah sewa sayang zaman2 blajaq dulu..adeh..nostalgia betul..teringat zaman2 blajaq sll lepak mamak n xtiviti2 kami bersama..mostly dah banyak berubah dah area situ..maklumla lama dah tak pi..dah ader Giant..siap ader wayang lagi tue..hehe..
Then kami ke Jusco..dah alang2 bersama suami, aku pun aper lg..banyak la memborong..klu sorang2 xlarat nak tolak troli n ngangkut barang bnyk2 tue..abis sume sabun basuh, cuci tolet n basuh pinggan aku beli siap2. Yg lain2 tue barang2 makanan, buah-buahan n jugak stok susu Anmum yg dah abis..
Jalan sekejap kat Jusco tue pun dah buat aku letih sngt2. Sakit pinggang lagi, nak muntah la ..adehh sume2 la.Xselesa betul..plan nak g makan kat Singgah Selalu pun terpaksa la di cancel.Terus balik umah makan kat Restoran Belanga kat Taman Daya. Ok la Nasi Goreng nyer..sedap..restoran pun bersih je..Aku just tapau je..xbole nak masuk dah..nak balik kuar dulu yg xselesa dlm perut nie..
Balik2 umah terus muntah..huh lega rasanya..angin satu badan sumer kuar. Then baru selesa nak sambung makan. Makan nasi n makan strawberry yg sangat sedap sampai sekotak abis sumer...then layan tv ngan hubby citer Catch Me If U Can..separuh jalan je aku dah zzz...ngantuk sangat..letih jalan siang tadi. Sayang tengok sorang2.
Hari nie lak xpi mana2 pun dok umah berehat aje..then petang hantar sayang ke Larkin.
Ok, dah 9.45 already..nak siap2 tido dah..ngantuk sudah..esok keje..esok jugak ader meeting...:-(
P/s: best pulak aku dok layan Zoom In Lagenda Rock..layan tull dengor lagu2 lama nie..klu tgk ngn hubby nie baru la best...sama2 kaki..:-)

nYum nYum..sedappnyer!!!

Ngidam makan buah Strawberry..Puas rasanya dapat makan semalam. Sedap lak tu besar2, n manis jer..Sekotak sekali hadap je :-)

:: Morning!! ::

Salam & Selamat Pagi sumerr...
Bangun awal pagi nie, n hubby still dok zzz lagi..so saye layan kejap blog nie. Maklumla almost 1 week takde update ape2, malas sngt2.
Citer pasal malas nie..hah..mai aku citer tahap kemalasan aku yg amat sangat lately..
1. Malas nak bersiap2 lawa bagai..
Seperti biasa sebelum nie klu nak kuar ke, g keje ke mesti semangat nak cari tudung yg nak dipadankan ngan baju. Rajin pulak aku nak mengiron sebelum nak kuar. Tp sekarang tidak lagi..Main amik je mana yg dah tersedia, seboleh bolehnyer pakai je baju mana yg tak payah nak iron..tudung pun agak2 boleh ngam aku sarung je..huhu..ntah nape la malas benor nak siap bagai..pastu siap pun ala2 kadar je,,dulu2 mau dekat 10-15 minute bersiap depan cermin nak melawa..tp skrg ntah 5 minit pun xsampai..hahha.apakah maksudnyer itu???
2. Malas mau mengemas..
Hah, mengemas means sapu sampah satu umah..owwhh, letih la sangat2. Rasa nak tercabut pinggang klu dpt sapu satu umah. Kat dlm bilik nie pun aku gagahkan diri je, tu pun ala2 je takde nak angkat carpet ke ape ke..cam camtu je..tue pun sbb hubby datangkan..sian pulak dia klu bilik berhabuk je :-)
3. Malas basuh n lipat baju.
Malas nak basuh baju..biar menimbun dulu baru aku g basuh. Itupun bj2 keje n tudung2 yg basuh tangan aku tinggal je kat hubby minta dia tolong basuhkan. Penat nak dok lama2 dlm bilik air tu.
4. Malas nak kuar jalan2.
Hah, nie satu lagi penyakit malas aku sejak2 pegnen nie. Malas benor nak kuar umah. Dulu2, pantang cuti je mesti mane2 tempat aku akan ajak hubby pergi. Xkisah la ke mana janji kuar umah jalan2. Tp skrg tidak lagi..nak g beli barang or makanan kat kedai depan umah nie pun malas ya rabbi..
5. Malas nak beramai-ramain.
Tak suke klu tempat2 yg ramai ngan orang. Serabut je rasa..aku prefer dok layan diri dlm bilik sorang2. Tenang je rasa..
6. Malas nak g keje menghadap keje yg memerlukan otak aku utk berfikir.
Aduss, camne aku nak handle nie..lately malas aku semakin menjadi2. Bangun pagi je xde semangat nak g opis..n aku pun dah malas nak stress2 pk hal2 keje tue. Xelok tuk my baby..yg mana bole siap aku cuba siapkan. klu tak bole tue aku mmng xakan paksa diri aku nak push2 buat keje sampai siap..oppss..minta maaf :-) melainkan klu ader somebody yg nak tlg aku..macam last friday la, tiba2 je diorg nak soh aku take off all the material yg ader kat area design aku..huhu..dah la pagi2 buta lom sarapan aper lagi..rasa nak muntah je pg2 kene push camni..pastu b4 lunch pulak diorg nak..ok aku bole buat..tp setakat mana yg aku mampula..n mujurla one of my opismate yg sudi menolong aku, n finally dpt siap la jugak..tp betul ke salah hah..itu yg kite tak tahu.. bile dah buat cepat2 camtula..then line pun xde check stress analysis..huhu..lepas ke design pump aku tue..:p malas mau pk bnyk2..klu salah buat lagi pasni..seperti biasa....
Ikutkan hati nak aje aku amik long leave sampai dah lepas 1st trimester nie..nak rehat xnak stress2 keje, tp memandangkan aku dah di assigned tuk projek Shell nie so terpaksa la teruskan juga..sape mau ganti???so gagahkan diri jugakla..tp xpulun sangatla..ala2 kadar aje..:-) bukan ape, klu dah pagi2 dtg opis muntah bagai kat dlm toilet tue larat lg ke nak buat keje..thats y la aku rasa nak cuti je klu dah dok muntah je kat opis..pening pala wooo..lembik je rasa..then nak pk hal2 keje lagi..adusss...dulu2 diorg2 yg pegnen kat opis tue camni jugak ke??
Ok, so far itu je tahap malas aku setakat ini..ader ape2 lg aku tambah di kemudian hari..
Rasa2 nyer org2 yg pegnen mmng sll dapat penyakit malas camni ke awal2 1st trimester camni? Pada pengamatan aku, bile tgk Ija macam ader lebih kurang jugak malasnyer cam aku..hahah..malas mengemas mmng sama dah, malas nak kuar, malas nak g keje..so conclusionnyer mmng betul la kot, huhu...
Arap2 till 3 bulan pertama je la..jgn la smpai dah nak beranak nanti..klu tak jenuhla nak melayan penyakit malas nie..ape yg aku prefer skrg nie ialah baring2 atas katil sambil baca buku wlpun xde la nak tido lama2 sbb nyer pening kepala la klu aku bngun lambat..hah..yg aku perasan klu pegnen nie tido mesti awal n awal2 pagi jugak akan terjaga then dah xbole tido..pening kepala la klu aku dok gagah jugak nak tido..
Tp dlm malas2 aku ader jugak rajin nyer..takkan nak malas je sokmo..hahahha..
Antara sikap kerajinan yg aku dah tonjolkan..
1. Rajin masak tuk suami tersayang. Klu pagi2 breakfast tue, dah malas nak kuar so i pun aper lagi..rajinla nak masak bagai kat my hubby. Last last week, aku masakkan nasi lemak n keow teow goreng n minggu nie aku buat sandwich for our breakfast. Then goreng kopok cicah sambal sos..masak breakfast jer la..luch still kat luar jugak..heheh..
2. Rajin makan makanan2 yg berkhasiat. Sebelum aku nak makan ape2 mesti pk dulu ok ke tak for my baby. Banyak makan kismis n makanan2 yg berkhasiat mengikut kata doktor..susu pun xbole tinggal xmacam aku pegnen last time, makan xjaga langsung folic asic yg penting tue pun aku main selamber je xmakan..coz pk xpenting. Susu pun xbnyk aku minum. Xmacam kali nie aku betul2 jaga, susu pun sebulan abis 2 kotak kecik..semalam beli baru kotak besar pulak..
3. N last sekali alhamdullillah, kali nie pegnen aku rajin baca Al Quran, setiap kali pas solat mesti aku akan abiskan 2 helai m/s al quran coz aku aim, nak abiskan baca 1 al quran sampai la aku beranak nanti..Insyaallah..aminnnn...n aku jugak suke baca buku2 or artikel2 yg berkaitan ngan pegnen yg elok tuk penjagaan baby..sumernyer tuk my baby..Semoga selamat sumuanyer..aminn..
p/s : entry dah buat pagi tadi, tp xabis..g kaco hubby saye tido..pastu dia dah balik baru saya sambung balik..:-)
Tata..

Sunday, October 18, 2009

Congrats Friend!!

Tahniah to Wardah yang telah selamat melahirkan baby girl nyer pukul 8.24 pm tadi..18/10/09..

Baby Nur Batrisya Husna..sedap nama anak nyer :-) Bestnyer Wardah, dah ader baby girl...(nnt cepat2 upload pics ok!)

Spend Time Weekend Wif Hubby!!

This week, hubby came here again.

Supposely this week, i will going back to KL to attend open house Abang n K.Nana. Tp Last minute tukar plan coz xde geng nak balik naik kete. Nak naik bus rasa macam xlarat je dgn keadaan aku skrng asyik loya je memanjang n sakit pinggang nyer lagi.So hubby dengan volunteer nyer datang ke sini.Sorry yer K.Nana, tak boleh nak join makan nasi beriani..ermm..sedap sangat! Apakan daya:-(

Kali nie, masa kami bnyk dihabiskan ngan makan2 n rehat2 jer di dlm bilik kecilku ini. Semalam, bangun awal pagi ajak hubby g makan roti jala kari ayam n roti canai kat Hutan Bandar. Jauh punya breakfast. Tp sedap..mmng berbaloi..then hubby ajak g tgk wayang, n aku cdgkan kami g tgk Papadom..hehe..mula2 sayang xnak, dia ingat xsyiok..maklumla hubby saya tue jarang sangat dia melayan citer2 Melayu..tapi dah kahwin nie cket2 saya ajar dia tgk..heheh..especially cerekarama Tv3..huhu..kene la layan jugak dah wife nyer nak tgk..:-)

Breakfast @ Hutan Bandar...


Tp aku pulak rasa xsedap badan jer time tue, tekak macam biasala dah lepas makan macam2 hal la..tp keinginana nak makan tue bukan main lagi..then kami ke Jusco Tebrau g beli tiket jer dulu tgk petang2 japgi..lagipun time tue br kul 11.30am, awal lagi nak tgk wayang. Aku tunggu dlm kete je hubby naik g beli tiket, adeh,.punyala pemalas org kata. Pastu g Giant Plentong jap sayang nak cari suar kat Levis Outlet kat ctu..tp xdak yg berkenan pulak.

Balik umah lepak2 dlm bilik petang baru kuar. Tu pun sebab dah lapar balik, then kami terus ke Jusco. Our Lunch at Kenny Rogers. Dah lama aku dok mengidam since g Klcc aritu xjumpe Kenny Rogers punya pasal..huh!lega dah dapat makan, kenyang sampai ke malam. Sebelum movie start kami g shopping cket kat dalam Jusco tue, hubby belikan aku 2 helai baju pregnant n sehelai suar buat g keje. Maklumla perut dah semakin nak membesar. Actually, bj n suar yg before nie aku dah beli setahun yg lalu ader je lagi, so pakai itu je, nie pun buat tambah2 je..hubby saya la sibuk dok soh tambah lagi suar n baju katanya cket je xcukup..huhu..bukan ape, senang2 ikut saya pakai bj kurung pun ok, memandangkan sumer suar n jeans b4 nie mmng dah xbole pakai..klu pakai jugak mau nyer sakit bawah perut nie..xsesuwei dah..

Then, masuk Levis, hah..ader jumpe suar yg si dia inginkan..ok on!


Menu pilihanku..

Ini sayang punya menu :-)

Selera sangat nie :-)


Then, g tgk movie Papadom. Two thumbs up to this movie. Sgt touching jalan ceritanye.

Dah abis tgk movie ingatkan mau sambung makan kat Singgah selalu pulak, tp aku rasa macam tak larat nak ke sana pulak, lgpun rasa still macam kenyang lagi..then kami amik keputusan, g tapau je makanan balik makan kat umah sambil dok layan cerekarama Cinderella Blues, eh yer ke ni tajuknyer?heheh..best jugak ader Eby Yus yg lawak tue..hahaha..tp xsempat abis pun aku dah pun terlelap. Letih sangat dah..

Pagi tadi, aku bangun awal buatkan sarapan Keow Teow Goreng tuk hubby. semalam dah pun siap2 beli sotong, udang n sayur2 bagai..Pastu, rehat2 lagi sampai kul 1 lebih kuar g luch kat Sri Bayu plak..n pastu terus hantar hubby ke Larkin busnyer kul 2.30pm..bubbye sayang!!Minngu depan mungkin xjumpe kot..then the next week nyer besday saya..kene la balik nak celebrate!!yeii!!

Tadi, on da way balik ingat nak menyinggah umah Lidia, dia buat open house Nasi Dagang n Mee Kari, dah lalu pun depan umah dia, tp tekak rasa tak sedap..ingat nak balik buang kat umah dulu, tp almaklumla..dah sampai umah malas pulak nak g..lagi pun kepala still dok ting tong lagi..pening la :-( sian Lidia, sorry u..semalam janji ngan u nak dtg tup2 arini xnampak batang hidung pun..sorry sgt2 ok!

Semoga Lebih Tabah..

Takziah to my housmate Zue, yg baru jer keguguran baby nyer last Wednesday. Aduss, sedih sangat aku nak cerita..inikan yg terpaksa menanggungnyer..kes nyer mmng terjadi likely seperti kejadian aku tempoh hari...


Tak sangka baby yg dah 14 minggu dikandung rupa2 nya sudah tidak lagi bernyawa..coz pada ukuran pertumbuhan baby hanya 9 minggu..so thats means dah 3 minggu baby dah xde dlm perut. n niat asalnyer pergi check pun bukan sbb sakit or ader bleeding aper pun..just tuk pergi amik vitamin n buat buku merah skali n xsangka result yg sebegitu rupa..sama mcm my case previously...Tak tahu punca, tup2 scan2 baby nyer heart beat dah xde..sedih sangat2.


Time zue call bgtau yg baby nyer dah xde tue aku mmng sebak sngt2 tak dpt tahan kesedihan aku..coz aku pernah merasa saat2 seperti itu n aku juga pernah merasa rawatan yg terpaksa aku lalui utk mengeluarkan baby..Ya Allah, sakitnyer hanya Tuhan jer yg tahu. :-(


Skrg Zue pun tengah menjalani rawatan kat Hospital Sg Petani. Balik kampung In Law nyer..arap2 Zue n Min tabah...insyaallah, aper yg berlaku pasti ader hikmah di sebaliknyer..Aminnn..

Tuesday, October 13, 2009

Raya Day 4 & 5..



On Da Way Ke Umah bakal adik ipar saya..1st time g kenalkan family..ok!100% saya setuju..So Boy cepat2 kawin..xsabaq nak jadi wedding planner..huhu

Cousin belah abah..

Nie baru betul2 balik kampung..nie kampung mama kat Cheruk Tuk Kon..rumah pusaka atuk n wan..tp atuk n wan dah xde..skrng Mak Jang yg tinggal..

Dinner at Elyana Kari Kepala Ikan yg sangat sedap..patutla aku dok ngidam sngat makan kari kepala ikan..rupa2nya time nie dah pegnant..:-)
Bestnyer balik Penang, boleh makan makanan yg sedap2


Raya Day 2 & 3..

On Da Way beraya ke Penang Island..sedara hubby.
Wif my cousin yg cute miut..
My Auntie's Family ..
Geng2 Irshad, till now kami still close..best dpt jumpa kowank sume..ngn anak masing2. Dah kawin pun sumer :-) Reunion kali nie kat umah Madihah..still tak ckp korum, Sham n Asnon can't join..beraya umah in law masing2..

Madihah jenuh dok melayan 2 orang anak dia ..yg boy tue sgt la aktif..hihi..n galz tue muke lembut sngt..comel..n anak faezah pulak Fatin Adreana sngtla tembam..geram..rasa nak cubit2 je pipi dia yg montel...

Comellnyerr...so lembut muke dia..

Tgkla tangan si Fatin nie..berketak2..kalah mama n papa dia :-)

Main mercun n bunga api kat umah Kak Ani..stok macam biasala K.Mona supplier..hehhe..
K.Mona yg tengah sarat ngandung pun tak ketinggalan join sekaki..dah biasa tiap2 tahun dok layan anak buah..hehe:-)
Huhu..sapa yg lari sakan sangat tue...:-)
Mercun merdeka!!!!




Raya Day 1...

Raya belum abis lagikan..elok lah kiranya aku mengupload pics raya yg belum berkesempatan nak upload..bnyk sangat posing, penat mau select..:-)

My Big Family..

Wif My In Law Sila2, jemput masuk..:-) Bz betul kami melayan tetamu..

Ngan Aliff AF, jiran sebelah umah aku..dah jadi artis nie skali skala la interfrem ngan dia :-)

Syida n Sarah dok belek2 Album Wedding kami..




Rest @ Home :-)


Today saya tidak bekerja. Niat dihati nak settlekan my car yg got problem tu. Bukan masalah enjin pun, cuma nak g servis n jugak nak survey bengkel tuk betulkan kemek kat sebelah pintu tue..dan jugak cermin depan yg dah almost setahun pecah tak bertukar ganti. Dua2 kes tue di sebabkan oleh batu yg ntah dtg dr mana time aku tgh concentrate drive kat highway on da way dr JB to KL. Yg cermin tue kene kat area Ayer Keroh, kecik je batunyer..asal2 nyer pecah sikit je..so lama2 dah biar dia merebak sampat ke bawah..tp still xmengganggu pemandangan aku bile bawak..thats y la aku dok tangguh sampai dah hampir setahun..ini klu tahu dek abah nie mesti kene marah, bende2 gitu suke sngt dok tangguh..huhu..tu sbb my Aveo xpernah jejak balik Penang dah lebih setahun..tkt nnt abah nampak..hehe..bole pulak lagu tue..


Hah, satu lagi reason aku xmau tukar lagi coz nak tunggu renew my roadtax n insurans cermin..last month dah pun renew so klu tukar cermin nnt leh la claim kat ctu..bukan ape, dah alang2 ader insurans baik gunakan..coz yg last year nyer insurans cermin dah pun guna rm500 tukar cermin yg kene pecah aritu..so kene tunggu renew baru, br leh claim lagi..


Ini pun macam xcukup jer klu tukar cermin depan nie..aritu tny Aveo nyer cermin mau Rm1+++..mak ai, mahalnyer..tp original la..insurans cover sampai rm600 je, so tukar plan la, buat kat Dr cermin jerla..murah cket..


Yg kemek tu pun mau dekat rm300-400 jugakla..nie pun kes kene batu jugak..nie kene kat area Spng Renggam nak balik KL jugak...adeh, mana tah dtg batu punya besaq tengah2 jalan..xsempat nak elak kene sipi je terus terpelanting kene bawah pintu..terus kemek berlubang lak tue..adusss..rosak lagi..sakit mata tengok kemek tue..sabr jerla :-(

Pagi tadi, kul 9 am, aku sampai Chevrolet..check2 buku servis rupa2 nya dah xdpt servis free..huhu,...xperasan la pulak,..servis mau dekat rm400..cash xbawak bnyk tue..then cpt2 pi bank amik duit lagi..sejam lebih jugak dok menunggu..mujuq ader wifi leh layan gn hp baru ku itu..:-)xdela buhsan sngt..


Pastu konon2 nak g tny bengkel pasal kerosakkan2 yg lain tue, tp hampeh..pening kepala, lapaq giler..then on da way blk tapau nasi terus balik umah makan..pastu dah malas kuar balik..alih2 kul 3 br kuar g pasaraya sbb nak beli stok2 makanan aku yg lama dah dok tertangguh..ape punya kes la malas benor nak kuar umah..even g beli brg pun maleh bukan main..tp tadi ku gagahkan diri jugak..lagipun teringin sangat nak makan isi ikan merah masak asam..nyum2..so nak g cari bahan mentah skali la...(dah siap masak dah, tgg kawan2 balik mkn skali..ikan masak asam bersama sayur bayam n kentang masak air..nyum2)


Stok makananku..actually stok2 nie bnyk yg nak letak kat opis, bukan ape, sambil2 buat keje sambil2 ngap..hehe..n koko crunch tu nak makan ngn susu Anmum..baru lebih berselera :-)klu minum saja saya macam kureng cket, kang nnt cepat je terkeluar balik..

Sayang balik lewat today, bnyk keje dia kat opis tue..semalam pun bz jer dok sambung buat keje kat umah..then ader jumpe geng SKK kat Satay Kajang Samuri pulak..ader la plan depa weekend nie..mungkin he will come to JB kot..nak g wedding Abon, tp not so sure..klu jd plan depa tue so weekend nie kami kat JB la..td call mama pun dia pesan jgn bnyk travel sngt, better get rest dulu kat JB..dah after 3 month nnt br ok nak travel..hehe..xtau la camna :-)so kene berpantang dulu la aku dr ke KL...xsyiok nyer jalan2 kat sini jer..:-(

Monday, October 12, 2009

Elakkan Stress, Tenangkan Jiwa...

Tajuk ditujukan utk diri aku sendiri yg kadangkala stress biler pk hal2 keje..oowhh, sgt xelok tuk kesihatan baby yer ..
Ermm, actually nak citer last Saturday kami ke kedai buku agama kat Larkin to buy this CD Surah2 terpilih yg sesuai utk ibu2 mengandung mengamalkannya. N aku terjumpa CD bacaan Surah2 Maryam, Luqman n Yusuf dari Adik Hafiz..
Ya Allah, rasa meremang bulu roma aku bile pertama kali dengar adik Hafiz nie alunkan ayat2 suci AlQuran..alunannya sangat la menusuk kalbu..rasa tenang sangat jiwa..Nie bolehla aku buat dengar kat opis time tgh2 buat keje yg melambak tue..at least rasa sejuk sikit hati bile nak buat keje..N boleh jugak aku n hubby dengar dlm kete on da way nak ke mana2 tue..ianya mmng sgt2 menenangkan jiwa yg tengah runsing...maklumla aku lately keje bnyk sngt..stress pun ia jugak...xelok utk kesihatan aku n baby...baik dengar surah2 alquran, baik utk aku baik utk baby jugak..

Selain tue, aku jugak ader beli buku amalan semasa mengandung..amat berguna sekali..kat situ ader senaraikan surah2 al quran yg elok di baca oleh bakal2 ibu..dan juga tips2 utk ibu2, selain cara menyambut kelahiran baby..Lepas solat boleh la aku amal kan surah2 nie..

Happy Mommy To Be...

Pagi tadi sampai2 opis buke emel dapat pics yg chummell nie :-) Terus bersemangat nak buat keje..best betul dpt kawan2 yg best camni :-)

Happy sangat!...Thanz to NorHaslinda yg sangat rajin mengedit gambar2 jamuan raya kami last week. "Happy Mommy To Be'...Ya, kami bertiga serumah now tengah pregnant..suprisingly serentak pulak tu:-)Nie yang dikatakan penyakit berjangkit yg elok sekali...



Me, 6 week pregnant..
Ija, same as me..6 weeks pregnant.

Zue, 3 month pregnant...


See, hows happy nyer kami to be a mommy..hehe..Insyaallah, doakan kami bertiga selamat sumernyer..3 serumah yg husband jauh dimata tp dekat dihati..me n zue, masing2 hubby keje kat KL..n Ija pulak laki nyer jauh diperantauan kat Ruwais, Qatar sana...she is very strong lady!!aku dah pernah ader pengalaman biler berjauhan ngan suami camni..sedih sangat..:-(
Seronok rasanya bile ketiga2 kami pregnant serentak..bole share2 citer..then bole kuar g cari baju or suar pregnant sama2, n insyaallah nnt perut dah besar 5 or 6 month dah bole start cari baju baby sama2..syioknyerr!!N yg best nyer leh baca Pa&Ma or Mami n Baby sama2..boleh share info2 bersama...untungnyer..

Sunday, October 11, 2009

Con't ...

Baru jer pas makan Keow Teow Hongkong..tp ader la separuh jer kot yg berjaya aku telan..mula2 tue rasa macam selera je tp dah masuk mulut tue macam biasala...

Skrg tengah dok layan Cerekarama Anugerah Skrin. Alahai, sedihnyer citer..ini klu tgk ngan sayang nie mesti kat sebelah dia nnt aku dok sok sek sok sek..xboleh la tgk citer sedih2 especially klu ader budak2 ngs2..citer kehidupan suami isteri ..huhu..i'm a bit sensitif bende2 cenggini :-(

Ok sambung citer arinie pulak..

Pagi2 tadi, saya masak nasi lemak utk sayang...1st time masak nasi lemak kat dia..hehe:-)
Itupun mula2 sayang tak kasi masak soh beli jer depan umah tue..xkasi saya renyah2 kat dapur tue..tp ntah nape ntah rasa macam nak masak sngt..padahal xcheck pun barang sume ader ke tak..mujurla sume2 barang ader kat dapur tue..nasi lemak berlaukkan sambal, ikan bilis, ikan masin goreng n telur goreng. huhu, banyak sungguh sayang makan..skali lunch terus la..coz bus nyer kul 2pm, so dah tak lunch.

Ohhh, time aku dok masak nasi kat bawah, aku naik2 bilik je tgk hubby tengah dok membasuh all bj2 yg aku dah kumpul tuk basuh (gn tangan)..nie sume bj2 keje aku. Thanz ye sayang, tolong b basuh baju..maklumla, wife nyer membasuh pun rasa letih sngt..sakit pinggang la naik turun nak bilas baju tue..:-)nie bukan ngada2 tau..mmng lenguh sngt pinggang klu pas basuh baju...pasni sume bj yg nak di basuh guna tangan nie kena la aku simpan, maybe 2 minggu skali kot..tunggu hubby dtg cni tolong basuhkan..klu tak, dobi jer la jawabnyer...

Arini xkemana pun, rehat di dlm bilik sambil2 dok godek2 my new hp nie..pastu g antar sayang ke Larkin, then balik bilik rehat2. Nak kuar g beli barang2 dapur pun rasa malas sngt..sedap sngt rasa badan bila seharian dok landing atas katil jer..huhu..

ok, 10.30 pm already..nak siap2 tido dah..b4 tue jng lupa makan ubat dulu :-)

Gudnite frendzz.....

Update Weekend!!

This week, hubby datang cni..amik angin jalan2 cni pulak..pasni pun rasanya weekend kami bnyk spend time kat sinila..Maklumla ngan condition aku skrg nie yg cepat la sngt sakit pinggang so xbole sngt la nak berlama dlm kete balik sana..Tapi minggu depan nak balik jugak..bnyk open house yg nak dihadiri..:-)

Ok, for this week aktiviti kami di hari Sabtu...

Pagi2 (xpagi sngtla..), bangun2 tido rasa macam teringin sangat nak makan roti canai Melayu, bukan mamak punya tau..so kami pi pekena roti canai Kampung Melayu..nie one of favourite roti canai aku suami isteri.Sedap sangat..Huh, rasa lega sngt dah dpt makan aper yg diinginkan:-)

Then kami terus ke Celcom center settle itu problem..around 1 hour jugakla buang masa kat situ plus menunggu lagi..ramai pulak orang weekend2 nie..mujurla bole solve problem xdela terkilan sngt tunggu lamakan..

Pastu terus ke next nyer plan..iaitu nak ke Hospital Pakar Puteri for my 1st check up..mulenyer aku cadang nak buat monthly check up dekat Al Zahra Bangi, tp pk2 balik nnt tiap2 bulan nak kene balik KL pulak..xtau lg condition pas2 nie camne..so last decision ialah ke Pakar Puteri..lgpun b4 nie member pun ader yg pernah buat check up kat ctu n cakap Dr Gynea nyer ok!means pompuan la..n ramah tamah gtu.. bnyk bg tips n nasihat2 berguna.

So kami terus ke sana dlm pukul 12.45pm kot..tp malangnyer klinik gynea nyer Saturday sampai 12.30pm je..huhu..camtu pulak..tak tau pun..ingtkan cam klinik biasa..so terus tukar plan ke Dr Siti Fatimah kat Taman U..nie satu lagi Dr yg diorg sngt2 suggest..dr nie sgtla lembut n peramah sngt..Sampai2 je terus dia scan, 1st skali mesti la nak tgk mengandung dlm or luar rahim..alhamdulillah sumernyer ok..n mengikut kata Dr Fatimah, my due date baby utk keluar ialah 8/6/10..insyaallah, arap2 selamat sumernyer..

Pastu sessi kaunseling yg agak lama jugak la..macam2 aku tny Dr..yerla dah ader pengalaman xelok dulu, so aku pun tny la Dr makanan2 yg xelok ibu2 yg ngandung makan waktu nie..antaranya air tebu, nanas, minuman bergas, makanan2 yg diletak cuka n air kelapa..itu jer Dr pesan..n utk vitamin pulak dah cukup for acid follic n susu utk pembesaran baby..vitamin2 tambahan yg lain better tunggu after 3 month.
Result scan pun xberapa nmpak lg..masih kecil lagi..just bole check luar or dlm rahin, n doc suggest g skali lagi awal bulan 11 nie..n time nie dah bole daftar terus for checkup seterusnye..ha..yg nie, mmng aku akan follow up terus kat Pakar Puteri..kene g time office hourla..

Then kami terus balik umah, salin2 baju ke open house kawan2 opisku..ader 3 open house today..tp sebelum tue sampai2 je umah terus buekkk...kluar balik segala roti canai yg aku dok tringin sngt tue..habissss...huh lega..actually balik dr klinik lagi dah rasa loya2 tekak..tp mujurla aku nie jenis klu mual je boleh dok tahan2 lagi..coz xselesa la nak muntah kat tempat lain..balik toilet sendiri br ok..huhu..macam kat opis la.. adeh, klu ader org sanggup tue aku tahan..huhu..tp kali nie nyer pregnant mual lebih cket la..asyik2 nak muntah je..asal masuk je mesti kuar balik..
okla2, xnak citer pasal muntah dah..

1st umah yg dituju ialah ke umah Mr Pakly.. macam2 mkn dihidangkan, bihun goreng, soto lemang, nasi impit n kuah kacang (nie sdp sgt mengikut kata hubby aku)..aku just makan bihun goreng aje..itu je yg bole masuk tekak.Then ke umah Zaid, mak nyer hidangkan nasi minyak lauk ayam merah n kari kambing..huhu..bunyi macam sedap tp isk2, xdapat den nak telan..g minum air jerla.Hubby aper lg, kari kambing mmng favourite dia la..hehe..rezeki2.Pastu g umah Baini pulak kat Bukit Saujana..ader macam2 jugak..tp saya makan buah tembikai aje..ok la tue..dpt jumpe baby Airil yg br jer 2 bulan lebih tue..alahai..chomellnyer!!

ok, dah abis sudah umah kami pergi, then balik umah..mandi, solat...kami ke Jusco pulak.Haa...nie misi besar aku nak cari sesuatu..jeng jeng jeng....

::::

::::

::::

::::

Hp lama ku sudah ditukar ganti wif new one..hehe..lama dah tunggu nak tukar hp baru, since hubby pun dah tukar E71 dia tue..so aku pun nak jugak la..hehhe..


Nokia 5800 Express Music..i bought it at Nokia Centre JJ Tebrau.


Actually, nie sebenarnya hadiah besday yg hubby nak bg aku by this end of Oct..tapi, xsabar sangat dah..hehe..so ujung bulan nie dpat brg lain la ek??hehe...

Kejap je ke JJ, perut pun dah lapor sngt nie..settle je sumer then we went to Senibong mau dinner.Menu pilihan, Ketam Sambal, Ikan Siakap steam, n sotong goreng tepung. Huhu, ini ngidam nak makan sedap ke?Waktu sampai2 je makanan rasa mcm selera sgt nak makan, tp bile masuk je tekak rasa macam xkena je..ape yg aku rasa macam xsedap je sume..isk2..ngada2 tul..tp makan banyak jugak..tp bak kata sayang, sedap je sume tue..huhu..xtaula..last2 sayang je ratah sumer tue..:-)


Balik2 umah sampai je terus abis kuar sumer skali..ermmm, rugi2.

ok, jap g sambung citer arini pulak..:-)mau makan jap..malam nie saye teringin makan Keow Teow Hongkong..nyum nyumm!! So tapau je kat kedai blakang nie. Ader jagung rebus jugak..sedap nyer...

Bubbye!!!

Yey!! Internet ku dah ok!!..

Finally, sudah ok sumernyer..

Puas aku dok pk rosak ape..siap uninstall lagi software modem nie then install balik..xjadi jugak..last2 Saturday lepas g bawa Celcom Centre tny problem rupa2 nyer Simkad nyer rosak. This is 2nd time already..aku pun tanya la Encik yg tolong settlekan masalah aku nie..dia ckp sim kad nie sensitip n maybe aku sll online lame2 kot..pk2 balik takdela lama mane pun sehari2..rupa2 nyer sbb aku asyik biar modem connect jer kat laptop nie..xeject2..kadang2 je bile nak bawa mana2 laptop nie br aku eject..huhu..salah aku jugakla..so pasni kene lebih beringatla..:-)

Xsabaq nyer nak story bnyk citer nie..pic2 raya pun belum interframe lagi..hehe..ok2 ader lg 1 minggu nak publish nie..kang raya dah lepas xbest la pulak.hehe..:-)

Tuesday, October 6, 2009

Broadband/Modem/Laptop Buat Hal Lagi..

Broadband ku buat hal lagi..ape la masalah nyer..xboleh nak online..huhu..
dahla bnyk mau story..

Adeh.. sabar jerla....

This weekend kene g Celcom centre la, or klu problem laptop alamat lambat lagi la mau ok..

Friday nie hubby will come here..bnyk plan kami yg nak di settle. Hope everything will be ok!


Today, pagi2 tadi sesampai je aku kat opis our Developer call aku, ingatkan dah nak dapat kunci rumah..rupa2nyer kami dapat Free TV 29"..rezeki kami, ok jugak boleh la nak letak kat family area atas..:-)

ok, 1pm already..sambung keje yg melambak tue balik...

TATA.....