Friday, May 21, 2010

Last check up! Dah nak kena admit..

Baru balik dr check up ngn Dr Fatimah..mula2 check BP..alhamdulillah..turun la cket. Berat aku pun turun gak 200g..:-)


Masuk2 je Dr terus soh baring dia nak check bukaan rahim. Ya Allah! Macam2 perasaan aku time nie..sgt berdebar2. Padahal dulu2 time abortion pun dah berapa kali kene seluk...awatla still dok takut lagi:-)



Tapi b4 tue Dr scan dulu..condition baby sume ok..cuma belom betul2 enggage lagi..waduss takut gak nie..n satu lagi air ketuban pun dah semakin berkurangan..dup dap dup dap..



N time tuk seluk pulak...mula2 aku leh control lagi..pastu dah agak2 dalam mula la aku dah xleh control..terkeluar jugak la bunyi2 mengerang kesakitan..huhu..Nape sakit sgt ntah..ke sbb aku takut sgt?Ya allah, Ya Tuhanku..mudahkan lah aku tuk bersalin..Aminnn..



Ok, dah abis sume Dr terus bgtau aku soh admit to hospital this coming Monday, at 7.30 am. Last week Dr soh masuk 27 hb tp dipercepatkan lg due to air ketuban yg dah semakin berkurangan. Masuk je terus akan di induce..berapa kali tue xtaula..arap2 cepat la rahimku terbuka..


Masih terngiang2 lagi sakit di induce setahun yang lalu :-) Time tue 2 dos kene..hopefully this time sekali je dah terbuka...Aminn



Cam biasa, buat CTG tuk check jantung baby. Sumernyer ok. Then turun bawah g discuss pakej tuk aku beranak nanti. Yerla, stanby awal2 sok admit nie dah kene settle sumer dah.

Opps, lupa nak bgtau arini jadi org 1st tuk que jumpa Dr tapi sampai kul 12 pm gak la baru settle sume..huhu..penat!

6 comments:

WaRdaH said...

ok lg bunyi2 je..sy sket lg je nak tendang doktor ms die check..huhu..apepun semoga segala-galanye mudah..aminnn...nti mgu depan cepat2 sms/update picture pasal 'org baru' tu yerr!ok lg tu leh wat preparation, sy dulu lgsg xmenyempat...

RieNa said...

semoga semuanya selamat.amin.

jgnla kena operate,sakit ah!

take care juz!!

Nursuhana said...

All the best sis..Insyaallah semua ok, doa kitaorg semua sentiasa bersama. Baby nak birthday sama atau dekat2 mama ni..jgn susah hati baca surat Waqiah byk2..dgn Al Nahl..

noorulaz said...

awww... minggu depan dah ke... uuuu takutttt..

i k i N said...

kak Jus, semoga di permudah kan urusan..amiin!! :)

Dina said...

Kak juz,gudluck...smga dpmudahkn segalanyer ek....xsbr nk tgk bby ni...hehe