Sunday, March 7, 2010

Masak Memasak Lagi!!

Petang semalam for da 1st time try our new oven yg dah lama terpasang kat kitchen cabinet kami tue. Maklumla, minggu nie br nak ader masa. Lagipun kami xder plan ke mana2 weekend nie. Stok barang2 for this weekend kami kuar Saturday morning ke Tesco Kajang. Balik2 terus mulakan operasi membuat kek. Tp take time jugakla coz kene panaskan oven yg br tue for 45minit dulu. Bc manual dia soh buat camtu dulu coz nak buang odor2 gris yg ader..patutla bau pun leh tahan gak..mcm hangit2 gitu baunyer..After 45 minits then time to bake cake pulak..


Bau2 kek dah sedap dah nie ,hehe..kite tgk hasilnyer pulak..


Letak topping kasi yummy2 gitu :p



Finally,my 1st cake yg dibuat bersama suamiku..(rupa xdak tp rasa boleh tahan..:-))


Malamnyer lak we prepared Cheesy Chicken Macaroni...nyumnyum!!!

Cheesy Chicken Macaroni n anggur wif tousand Island..for our dinner..

Semalam seharian kami xmakan nasi,n arini lak..pg2 lagi aku mulakan operasi memasak nasi lemak lauk...


Nasi lemak wif sambal sotong, Ayam masak merah n ayam goreng halia...

Sekarang nie,hubby saya dah jadi habitnyer tiap2 kali i tgh masak mesti dia nak snap picture. So dah alang2 ader gambaq leh la create entry..hihi..

Ok, time to iron baju pulak...hubby lak tgh dok mengemas n mengemop lantai..rajin tul dia..:-) Senang keje saye..heheh...

No comments: