Saturday, March 27, 2010

Aku Yang Keseorangan Di Sini...

Dah lama rasanya aku xupdate blog. Weekday je, balik keje terus zzzz...lagipun laptop n broadband dah lama xbawak balik JB. Sbb aku tau, if bawak balik pun mesti dah xde masa nak belek2 tenet...Weekend pulak, balik umah kami dah tentulah lagi sibuk..Nak tunggu peluang duduk umah tak buat apa, dah agak sukar...

Tapi, arini aku keseorangan di JB..minggu nie xbalik ke umah kami..Umah pun kosong xde sape2. Actually, plan awalnyer nak balik..last minit hubby bgtau dia kene g site kat Petronas Kerteh today. So terpaksala cancel plan. Ingatkan kene g weekday nextweek..Hubby pun dah selamat sampai kat sana bersama2 3 lg staff yg lain. 2 from process n 2 from piping.

Aku yg keseorangan di sini, (coz 2 lagi roomate pun balik Kl) petang tadi sorang2 i kuar g Jusco n Tesco Tebrau..saja jalan2 beli barang2 baby cket..4 jam berdiri berjalan penat jugakla bg aku yg dah agak2 memboyot nie..tp xcited nak shopping tuk my baby punya pasal aku gagahkan diri jugak..dah la pagi2 tadi pun jenuh aku dok membasuh mengemas bilik ..maklumla nak dpt peluang weekend kat jb mmng ssh sekali sekala ja, terus aku kemas abis...basuh sume comforter n cadar. Dah lama bilik aku kat sini terbiar tak terurus...huhu..

Alhamdulillah, barang2 baby pun hampir 70% kot yg dah settle.. Cuma yg besar2 n mahal2 jer aku tinggal xbeli lagi...heheh..Stroller, baby coat, playmap, baby car seat n aku nyer set jamu belum lg..Aritu g Motherhood Fair kat Midvalley dah terbekenan ngn Combi Stroller ItamSilver tue..tp xbole laras depan belakang. Cam xsyiok pulak..pastu terus xtau nak choose yg mane..sbb mmng dah set nak yg kaler itamsilver punya..ehehe..last2 xbeli lagi..tunggu next babyfair this coming May pulak..arap2 kuat lagi nak berjalan..:-)

Ok, mau bergolek2 atas katil dah..tp b4 tue kene la urut kaki dulu..dah membengkak dah nie..bnyk jalan sgt kot..baby dlm my womb nie pun dah start menendang2 nie..kul 11 malam je semakin aktif la dia dok menendang..heheh...terhibur jugak hati aku dok layan tendangan dia nie..bergegar2 ..boleh nampak perut naik turun naik turun..hehe..

Gudnite! Bubbyeee....

2 comments:

mommy Iman said...

kak Jus,reen ni,apekabar,hope baby n akak sihat je,nak tanye,kak jus nak pakai set besalin ape nanti,coz reen ade set Leesya tu mmg tak pakai pun,ari tu ms bersalin beli ttp memandangkan reen c-sec n baby kene kuning teruk n doc tak bg mkn jamu ape2 pun,so smpi skrg mmg xusik pun...Reen beli dulu 350 reen nak let go for 150 je,so klu nak tax me ok,Ok take care:)

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

Hi Reen,

Ooo, Reen nyer set bersalin tue Leesa Formula ke?
K.jus mmng plan nak guna produk nie..if tak xpired lagi leh la let go je kat k.jus..:-)

Reen dok mane skrg?kat Subang lg ke?nnt k.jus contact by phone..

Chomell la baby Iman..Teringat zaman2 blajar dulu Reen mmng idamkan baby gurlz n nak letak nama Nurul Iman..hehhe..:-)