Thursday, August 12, 2010

Ibu cuti lagi..

Baru je masuk keje seminggu, ibu cuti lagi seminggu..muahahha..owh, kata cuti bnyk lagikan?

Actually, aku just apply cuti tuk Thursday n Friday memandangkan Johor cuti Wednesday nyer sambut Ramadhan..alang2 sambung cuti sbb nak balik KL. Pastu tak semena2 tiba2 Ariessa demam balik dr ibu n papa bawak dia jalan2. Panasnyer till 38.5 C..pastu manje semacam jer nak org dukong..1st time lak tue dia demam panas camtu..riso saya..so terus decide balik je terus..lagipun hubby ader leh drive kete..sonang..


So, sekarang seminggu la ibu dok kat umah..cam cuti pantang jer rasa..ahha..tp today dah pun Thursday..kejap jer rasa..weekend dah nak balik dah..ermmm,..sampai bila la nak camni..xde rasa family life la cenggini..cepat2 la dapat keje kat KL nie..nak berhenti xde gaji pun xbole..mama n abah dah sound awal2 jgn dok berhenti keje..ssh xde duit sendiri..lagi2 dia tau anak dia nie macam2 sket..hehe..iyor la tue :-)..baru plan klu berhenti keje jual kete sebijik ok la..sama ja duit abis dok ulang balik KL-JB, bayar baby sitter, bayar duit sewa umah segala..huhu..tp dah terbantut..cakap parents kene la ikut dak..:-)


Insyaallah, mudah-mudahan rezeki tuk Ariessa nak dok sama2 papa dia ader la nanti..Aminnn. Kawan2 yg baca blog saya nie, klu ader keje2 kosong kat tempat korang ke bgtau la yer..(especially to Reen, ader keje kosong tak kat tmpt awak?hehhe..nak masuk logistic gak la :-) ahaha..dah kronik dah nie nak cari keje sampai nak kene announce kat blog..xpe2, nie sume demi anakku Ariessa..sian woo pisahkan anak n papa..nanti xckp kasih sayang..dia dah la manje ngn papa nyer..tengokla..nak baring atas badan papa dia camni..letak je merengek..:-) papa dia pun terpaksala layan...dok ngn ibu baik jer ek..hehe..anak papa tul la...



last2 sampai dua2 terlena dok camni..ibu lak syiok ja dok kemas umah..sonang keje ibu :-)

1 comment:

azreen's said...

alahai Kak Jus,nantilah kite try2 tanye2,Kite faham mmg tension kak dok jauh2 ni,company sekarang susah lah,diorang mmg amik internal staff je kan coz skrg mmg ade excess staff lah jgk. Insyallah kak Jus,ade rezeki anak tu, sabar skit,kite dulu pun mmg puas a gak nangis2 kat mazwan,ckp penat jage anak,alih2 kite abis je pantang mazwan dpt je kat Uitm. Insyaallah reen habaq if ade peluang:)