Sunday, August 22, 2010

Shopping Raya!



This weekend kami ke Angsana misi mencari baju raya. Lega, dah settle sumer..dari baju ibu, papa n Ariessa sumer nyer dah dibeli. Sedondon gitu, maklumla 1st raya bersama si anak. Sgt xcited ok!..bukan xcited beli baju ibu n papa pun..baju si kecik je yg lebih..isk geram ibu tgk baju baby gurl comei2 nie..:-)
Ariessa, cam biasala klu jalan2 tempat ader aircond tido la dia..nyenyak lak tu :-)
Sampai bengkak mata dia punya tido...syiokla dia dpt bnyk baju raya :-)


Abis je shopping kat Angsana kami terus gerak ke Singgah Selalu. Tempat wajib tiap2 tahun ibu n papa berbuka. Awal2 lagi papa dah booking tuk 2 org makan. Ariessa cam biasa la, dok dlm stroller teman ibu n papa makan. Tido jer dia, bangun pun kejap2 je tengok2 pastu tido balik. Aper yg dia ngantuk sangat ntah ler..penat jalan2 kot :-)

Suker nyer dia:-)
Kejap je terus zzz balik...

Si boolat yg baru bangun tido...


Owh, aku nak komen cket la pasal buffet kat Singgah Selalu kali nie xberapa best seperti tahun sebelum2 nyer. Coz pertama, harga naik mendadak dr Rm 29 to Rm35..tapi makanan sama je as last year..pastu aku tak tau la semalam ke or tiap2 ari sama jer coz semalam kami gi sampai kul 6.30 pm pun ketam yg menjadi menu wajib aku kat situ dah abis. Cis cis..ingtkan diorg top up..ermm sampai ke sudah x top up pun...pastu lauk2 yg lain pun cepat jer abis. Kuih muih pun kene amik awal2 klu lambat cket alamat la tinggal saki baki je..dulu2 xmacam tue pun..sampai kul 8 lebih still diorg top up..tp mujurla ader kari kepala ikan yg sgt sedap.Ntah nape ntah, sejak pregnan n till now aku suka bebenor kari kepala ikan..ermm, dulu2 jgn harapla nak mkn kari. Tak suke langsung..Mungkin terikut2 hubby saya yg suke kari kot..muehehhe..:-)Nie baru betul2 Penang mariii...

Muka tahan lapar ke tuu??heheh..nextweek kite g tempat lain lak sayang yer..

Makan lauk pauk sampai kenyang..pastu dah xdpt makan laksa..puas aku tunggu kot2 perut aku leh trima lagi laksa..ermm,,rugi2..sedap wooo laksa kat situ..

Errmm, minggu depan nak sambung shopping cket lagi:-) Nak jalan2 Jusco lak la..:p
Balik jer umah, letak jer Ariessa atas katil terus kembali aktif. Mau tak nyer siang ari dia tido je..hah, malam mula la..mujurla ada papa nyer leh layan..nak main2 ngan papa la tu yer sayang.

Sayang anak ibu n papa......

2 comments:

Mama Qiestina said...

alalaaa syomelnya areesa :D

slam kenal from eryssa qiestina :)

A Happy Wife and A Lovely Mommy said...

hi eryssa qiestina :-)

awak pun syomell jugakla sampai auntie tiap2 ari nak tgk pic awak tau..:-)

pernah auntie terjumpa qiestina kat Alamanda, tp auntie shegan la nak tegur..:-) pasni klu jumpa auntie nak amik gambar qiestina ngn ariessa la:-)