Friday, June 11, 2010

Yay! Ariessa mau balik umah ibu n papa arinie..

Alhamdulillah, ibu dah semakin pulih dari kesakitan ceaser yg lepas..tapi not totally recover lagi la..mana bole terus2 baik..still lagi rasa ngilu2 kat perut tue ader lagi especially tgh2 malam dok bangun duduk dodoikan Ariessa..
Oleh sbb dah xsakit sgt dah, so we decide balik jaga our baby sendiri..tapi tuk weekend je kot, weekday balik umah in law balik coz ssh pulak nak prepare makanan tuk aku..klu setakat jaga budak tecik nie ok lagi kot aku leh handle..tp bab2 nak berpantang makan nie yg ssh.kang aku sebat jer sumer..huuhu..:-)
Ibu dah pun get ready sumer barang2 Ariessa tau..sbb smlam papa cakap nak balik awal..tp tadi papa baru je call xbole nak balik awal pulak dah..ader bende nak settle..wadusss!!kene balik malam la cenggitu..
Ermm, malam nie Ariessa leh la teman papa tgk world cup yer sayang..hehehe..Ariessa kan xsuke tido malam..time kul 11 to 2 am mata dia bulat je nak org main ngn dia..hah..aper lagi papa, malam nie u ader peneman la tgk bola..heheh..
Dulu2 Ariessa dalam pewut, ibu yg temankan papa tgk bola skrg Ariessa leh tlg ganti ibu la yer..:-)
Ibu xsabar la nak kuar g beli baju tuk Ariessa lagi..org cakap baby baju cket2 je..tp aku lak naik cemuih klu tgk baby dok ulang baju yg sama..haha..coz baju yg cantik2 sume ibu beli besar..lambat lg leh pakai..bj newborn langsung xbeli..sumernye yg 3 to 6 month..bile pakai mmng besau la jadinyerr..:-)
Owwwh, esok ramai sedara2 Ariessa nak datang jumpa Ariessa..syiokknyer :-)
Ok, ntah ape2 ibu melalut nie..entry pengalaman lahirkan Ariessa lom buat lagi..3 hari 3 malam ibu nak karang nie.heheh..maklumla 5 hari aku kat dlm wad bertarung nak lahirkan si bucuk tomei nie..:-)
Cam biasa, ibu cilok lagi pic Ariessa dari Facebook papa..heheh :-)


1 comment:

auntie jaja said...

alahai tomeynye ariessa..:-))