Wednesday, July 28, 2010

Happy 2 month sayang...

Anak ibu dah pun masuk 2 bulan. Dah nampak besar dah..n senang ibu nak uruskan dia. Ariessa dah pandai senyum2 bile orang agah2 dia..so cute..pastu dah mula nak sembang2 especially pagi2 kul 6 am b4 papa dia siap2 nak g keje.
Now, Ariessa xberapa sihat sangat. Batuk2 n selsema n badan pun kejap panas kejap ok. Yg batuk n selsema tue jangkit kat ibu sbb ibu pun batuk gak. Ibu lupa nak pakai mask awal2 la sayang..Sian sgt dengar dia batuk rasa cam terseksa je. Pastu selsema pulak..klu kite leh la buang kahak sendiri tp baby aper la yg bole dia buat. Demam pulak sbb 2 hari lepas ibu bawak dia g cucuk yg 5 serangkai tu n optional vaccine serentak. So dua2 peha dia la kene cucuk..sian anak ibu. Balik2 cepat2 tuamkan dia tp still bengkak juga peha dia n malam tue badan pun mula la panas. Tp anak ibu nie baik sangat tak bnyk meragam..rasa macam dia tahan je sakit tue..kdg2 je ader hukhekhukhek sket nak org dukung dia..ibu lak tangan cam tergeliat cket sakit sangat bile nak dukung especially tengah2 malam..berdenyut2 tangan ku sakit kiri kanan..so terpaksala kejut papa bile si anak merengek2 nak di dukung.. (Ariessa anak manje papa :-))
Hopefully tangan ibu cepat2 la baik, nanti balik JB nak kene handle sorang2..sakit ke tak kene paksa jugak. So skrg nie bile Ariessa tito je cpt2 aku sapu ubat pastu dia dah mintak susu cepat2 lak aku g basuh tangan.


Kul 6 am, dah bangun ajak org main2 ngn dia..:-) demam2 pun still leh hiburkan hati ibu n papa dia...

Hihi..bersunguh2 dia tito pas kene cucuk..sian anak ibu sakit yer :-(


No comments: