Sunday, November 8, 2009

Mood Bercuti :-)

Lately perasaan nak bercuti tue semakin dah membuak2 dlm hati nie. Since beberapa minggu yg lepas lagi dah bgtau keinginan ku ini kat hubby, n kata persetujuan belum lagi diberi 100%. heheh..

Adeh, dah 2 bulan di kuarantinkan dok kat JB jer, lemah jer rasa. Iyerla, nak g mana lg klu dok cni..larat nak g shopping je everyweek..bukan ader benda sngt pun nak beli. Klu balik Kajang, owh, mcm2 boleh buat tau. Paling koman pun g lepak2 Putrajaya pun best..g shoots pics2 menarik kat sana. Owhh, damai nyer..:-)Sekarang terpaksala bersabar dulu..Dr pun dah pesan, jgn dok travel jauh2 lagi..tgg pas 3 bulan dulu..xsabaqnyer nyer nak tgg almost 2 minggu lagi..yei!!


Insyaallah, pas check up 25 hb 11 nie terus aku amik cuti sampai ahad nyer..nak balik Kajang. Sebut pasal next check up isk, rasa risau lak aku, maklumla..b4 nie amik darah segala bagai coz nak buat test ader problem or not..risau sangat2. Hopefully, me n baby sihat2 hendaknya..

Patutla aritu nyer check up mahal bukan main, coz aku tny member2 yg dah pernah g check up sana normally around rm200-rm300 je..tp aku that day mau kene rm560 tue..laboratory charge yg mahal lebih..rm250..owhh, rupa2nya br aku ingat Dr Nor Aini ader bgtau yg dia nak buat bnyk test coz nak tau sbb kes terdahulu..dr darah n air kencing dah bole tahu if problem or not. Hopefully xde ape2..risau jugak nie. Then ader extra ubat hormon lagi. So makin bertambah la ubat-ubatan yg kene telan tiap2 ari..


Ok, lari topik pulak dah..sebenarnya nak citer yg sebenarnya sekarang nie keinginan ku nak bercuti2 bersama suami kat mana2 resort or hotel2 yg betul2 menghadap pantai . Rasa macam nak bau2 pantai gitu..ihihi..Nak g pulau, tutup kan sekarang nie..musim tengkujuh kat sana tue. So pk2 klu g PD pun ok gak..Lagipun dekat je klu nak drive dr KL. Tp kawan2 ader tak suggestion hotel or resort mana yg best kat PD tue, means dia ader private beach, swimming pool, n paling penting room berbalconi menghadap beach..ahahah..bnyk songeh pulak dah..


Tp betul la, rasa tenang je klu dapat laksanakan impian nan satu nie..heheh..


Td ader gak survey2 kat tenet nie..n tgk Tiara Beach Resort macam best jugak..cantik coz pool nyer buat ala2 pantai gitu. Tp nie klu ader anak2 kecil nie baru best..berbaloi..setakat mak n bapak je nak main macam xberbaloi je. Tp beach dia ok la not bad..:-) Nie antara pics2 yg aku godek2 cari tadi..



Ok gakla, macam2 aktiviti bole buat kat cni ...menarik jugak.

Tp nak pergi bile tue yang kite tak tau..ujung bulan 12 kot plan2 nyer. Tp xtaula, takut pas pasni bz dah..mana nak sibuk nak survey barang2 umah lagi. Contractor buat kitchen cabinet pun dok cari lagi..ahahah..ader masa ke??hahah..tak tahu la..verangannnnnn je lebih :-)

Takpela, klu dpt pi tue rezeki la tuk aku, tp klu tak pi pun xpe..mungkin ader bende yg lebih penting lg yg patut aku settle..nie cadangan je..dok sorang2 xbuat ape berangan jer lebih..hihi..ok la mau turun dinner la..

Arini Zue masak sedap..td pun lunch ngn Zue, Min n Ija..selera sekali wlapun dah banyak makan dah b4 tue. Ader siakap 3 rasa, ayam mask merah, sotong n sayur campur. Best tul klu tiap2 ari ader orang masak sedap2 camni...hehhehe..

Ok, bubbye..pulun create entry arini..maklumla seharian terperap dlm bilik ngadap laptop nie aje..ape lg nak buat...:-)

No comments: