Monday, November 2, 2009

Happy Besday To me :-)

Besday yang disambut dengan penuh bermakna bagi aku :-) I'm really happy wif my life now. Alhamdulillah...Allah mempermudahkan segalanya untukku. Aminnn..
2nd time sambut besday as a wife, disamping suami tercinta..Tp last year pun sambut jauh2..N kali nie lebih bermakna lagi bile ader baby dlm my womb nie..mood dia pun lain macam cket ..heheh..

"Happy Birthday To U Sayang"..Besday Card from my hubby..seperti biasa pilihan nyer mesti yg kiut miut punyer :-) n ayat2 dalamnyer buat aku rasa tersentuh hati..Thank u sayang!
Pagi2, lagi kami dah kuar brekfast sebelum g check up kat Pakar Puteri Specialist. Tgh2 makan, mama call aku, to wish me. Sebelum tue pun abah dah msg me, dengan kata2 nyer buat aku rasa sungguh terharu..Thank u abah. Lama jugak borak2 ngan mama..then cakap ngan abah jugak..Insyaallah, pas raya haji diorang akan ke KL nak tgk our house...bole la abah kasi idea2 cket mana nak renovate or tukar ape2 yang patut. N aku juga ader dapat present from my abah n mama...sejumlah money yg dimasukkan ke dalam my accaunt..:-) Thank u mama n abah...Nie rezeki my baby nie...:-)Alhamdulillah..murah rezeki...Mama n Abah, doa banyak2 tuk kakak yer ..Aminn.
Then kami terus ke Pakar Puteri, to meet Gyneacologist Dr Noor Aini. Saat2 hati aku berdebar2..ntahla, setiap kali nak g scan mesti hati aku sungguh berdebar2..maklumla, aku dah ader pengalaman sebelum nie...Takut sangat2. Tp xelok sngt sebenarnya aku pk lebih2..Better pk perkara yg sihat2 saja..
Agak lama jugak la tunggu turn, bayangkanla..aku nyer no 23..n time tue baru no 9..huhu..lama mau tunggu..sabar jerla..Sebelum tue, nurse amik berat badan n jugak tekanan darah..berat nyerrrr!!huhu..maklumla, makan bukan main lalu lagi skrg..hehe :-p..isk2 pasni kene control nie..xleh jadi, xelok sangat klu berat badan naik berlebihan..seeloknya 1 bulan 1 kg je..huhu...
Ok, time masuk jumpe doc, 1st2 skali aku citer la my history to doc..thats why la aku amik keputusan g private je..so doc leh concern lebih cket..ok, bile dah abis citer2 sume then saat2 tuk scan..
Alhamdulillah..i can see my baby heart beat..sambil2 gerak dlm my womb nie..time nie macam2 perasaan bermain dlm hati aku..sedih, gembira n rasa terharu sekali..sebelum nie pun wlpun dah pengalaman bawa perut 4 bulan tp sekali pun aku xpernah tgk baby gerak2 camtu..Alhamdulillah, syukur sangat2..Semoga baby sihat n selamat semuanya..Aminnn..Inilah hadiah yg paling berharga dari suami utk aku :-)
Then lepas tue, doc soh aku g amik darah n air kencing tuk dia kaji selanjutnyer. dari situ, doc boleh kaji jenis2 penyakit n boleh jugak tengok ader effect to baby or not..Aku doa banyak2 semoga xde ape2 yg berlaku..semoga sihat n selamat semuanye..Doc jugak kasi Asid Folic seperti biasa n ader tambahan ubat hormon tuk kuatkan my baby dlm perut nie. N next appointment 25/11 for 2nd check up.
Time aku g amik darah kat lab, ader kejadian yg begitu aku kagum sekali. Mamat yg amik darah aku kali nie..terer giler..selama aku dok amik darah selama nie, xde sape2 pun yg berjaya klu amik dari lengan.Balik2 kene amik kat atas tangan..sakit wooo.. Dengan alasan urat tak nampak..Tp mamat nie sekali cucuk jer dah dapat satu picagari..terer la dia cari urat..kejap lak tue..Congrats!Aku pun xde la rasa sakit sangat..sambil amik sambil dok senyum2 lagi...sebab slumber je cucuk skali dah dapat..heheh..
kagum aku :-)Sebab pernah last year pegnen time amik darah kat klinik kesihatan, boleh nurse nie cucuk sekali xdapat urat..then ngan jarum tercucuk dia g tinggal sbb takut..then g cari nurse lain...ayyoyo..boleh pulak camtu...sabar jerla..then last2 tak cucuk kat ctu jugak..amik kat atas tgn..huh!!buat sakit jer...
Time to amik ubat kat farmasi..huhu..banyak jugak stok ubat yg dapat. Nie stok sebulan punya till next nyer appointment.
Ubat-ubatan yg perlu dihabiskan..n also my ultrasound result.
Nak tau kami ke mana lagi pastu..sambung next entry..cheewahhh!!hehhe..panjang sangt dah nie :-)

1 comment:

WaRdaH said...

nmpk sgt nurse gomen tu xreti amik darah..kalu terer, xnmpk camne pon mesti ade care nye jugak..hehhe