Monday, April 5, 2010

Checklist Barang Baby....

Alhamdulillah, almost barang2 baby dah pun dibeli. Cuma tinggal Breast Pump, baby cot, stroller n car seat jer lom settle lagi. Masih di dlm pencarian lagi..:-)

Last week, biler tinggal sorang2 kat umah tue..ngan rajin nyer i g kemas stok2 barang yg masih dlm plastik beg lagi. Sambil ngemas sambil snap pictures..hehhe..tp till now baju baby lom basuh lagi la :-) n barang2 pun lom packing dlm beg lagi. MIL dah pesan skrg dah leh start packing pun..tp lom amik mood packing lagi. hehe..insyaallah, nnt aku start cuti br ingat nak packing. Lgpun aku cuti awal, 1 month sebelum due date. Sempat lg kot nak pack..

Ok, jom tgk barang2 baby saye nie...:-)



Opps! Banyak nyer barang pink kaler...:-) baby gurl ke??Insyaallah.....
Ok, jom kite zoom satu2 yer...

Bedding Set



Bathing & Grooming





Feeding/Breastfeeding

Clothing




Others









4 comments:

WaRdaH said...

rasenye kjus kene beli bakul besar lg nih...hehehhe...binder pon kene byk2..pelapik utk tuka lampin dah beli?seronok nye beli brg2 baby ni kan..=)

Mommy Iman said...

waaaa kak jus dpt baby gegirl gak,nt bleh geng:).Pump tu reen suggest kak Jus beli Ameda,dual electric pump,bagus utk kite yg keje ni save mase,pump manual ni take time skit,lg2 klu stock susu tak meriah sgt.Tp klu kak Jus ade budget lbh,go for medela free style lah,mmg idaman kalbu tu,senang n collection pun laju je:)But spectra 3 or 7 pun ok

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

aah Wardah, tengah mencari bakul lagi..xmuat baju yg ader..nie pun dok menambah koleksi baju..pantang g butik baby, mesti ader jer yg nak sambar :-)

pelapik tue dah beli..binder jer belum tambah lg.Cari yg tali sumer bnyk dah abis..tgg stok baru msk.

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

Thank u reen for ur gud info. Pump pun belum beli lagi..xsure nak beli skrg or dlm pantang nanti.Rasa cam nak tgg dulu tgk stok susu meriah ke tak..baru leh decide nak beli maner..hehe