Sunday, August 23, 2009

Alhamdulillah, everything was OK!! I'm back!!!

Alhamdulillah, selamat sudah sampai umah semalam. We arrived at Senai Airport at 12.15 pm.

Lega nyer seharian aku bantai tido kampoi balik penat seminggu di sana. Penat segala galanya, tido xcukup (kes xbole tido hehe), kerahan tenaga yg tak henti2 di bawah panas terik, tenaga berlarian2 dari plant ke opis sebab hujan :-)jalan sangat jauh ulang alik opis, plant, cafe..huhu..tapi ...totally aku sangat seronok!! sangat2 seronok ! walaupun berpanas hujan. n kulit muka ku nie pun dah naik itam..hehhe..nak tau pasai apa??

1st mestila sebab keje kan..dah purpose ke sana pun sbb keje..sbb nyer banyak aku belajaq kat sana. Selama nie design piping main imagine je, tp now bile tgk the real plant yg nak design tue..huhu baru la terbuka cket..at least kat sana bole pk more detail mana nak selit2 pipe yg mmng dah sedia berselirat kat situ..very interesting.Dapat lak partner site yg sngt best n very good in design. (nie Mariko-san yg cakap :-p)

Maklumla this is my 1st time design existing plant, so a bit ssh la bg aku..bnyk benda mau consider.ok la, xmau citer keje detail sangat kan..

N most of the thing yg buat aku happy ialah my team mate kat sana yg sangat best. We are very close, yg walaupun b4 nie kat opis xdela rapat sangat, sembang pun bab2 keje je..tp bile dah spend time together 1 week kat sana..best jugak kawan ngn diorg2 nie. kepala gila2 je sume..macam2 topik kami bincang.hehehe..yg paling betul2 buat aku enjoy ngn teka teki diorg yg di usul setiap kali dlm taxi balik ke hotel..hahha..macam2 soklan macam2 jawapan..kamu sumer best guys!!! every night we eat together sampaila lepak2 sambil layan Nur Kasih sama2..sanggup kite dinner lambat sbb Nur kasih punya pasai..n xpasai2 perut aku berkeriuk ngan kuat skali kat depan2 diorg nie..hahhaha..malu siutt!! tiba2 ja..adehh, bnyk betul kenangan seronok2 bersama diorg kat sana..kesimpulannya they are very take care of me ..sangat2 menjaga aku..sampaikan sanggup antar nasi ke bilik aku for sahur kes aku xlarat nak bangun..hehehe..thank you guyss!!

Last thing yg buat aku rasa happy semestinya ialah we finish all our work on schedule..awal2 nyer macam xyakin boleh setlle all the tie in yg sangat bnyk tue, tambah2 cuaca yg xmenentu kat sana yg kami terpaksa tangguh ke site..tp alhamdulillah..everything finish on time..berkat kite bekerjasama!!(wonderpats)..:p

Citer detail aku kat site nnt aku pelan2 story yer..asalnyer bawa laptop nak post entry la konon2 nya..huhu..mana sempat la..balik kul 7 siap2 makan then kul 10 pm kami ader briefing every night ok!.pastu sambung lagi bincang ngn partner site next day activities..so..kul 12 gak la balik bilik.Teruih tido..penat wei!!

Ok kawan2 yg sudi baca blog aku nie, tunggu next story yer :-)

No comments: