Friday, August 28, 2009

I'm Going Back Today!!

Mood memblog aku for this week sngt2 la down..due too keletihan yg amat sangat. Padahal banyak bende mau story nie :-)
Yei!! Petang nie balik KL. We are 4 sekawan dr opis gerak skali naik kete Saiful. Sampai awal la aku klu balik naik kete. Xsabar nak makan Murtabak Keramat yg sedap tu. Hari2 sayang punya menu wajib tuk berbuka..heheh. "Jgn lupa beli tau petang nie, tringin nak rasa." Malam nyer sessi meng"pack' baju.
Insyaallah, tomorrow lepas jer bersahur aku n sayang akan berangkat (cheewah, macam nak pi mana ja) balik kampung ku! We will back to Penang. Best nyer klu berbuka puasa kat Penang. Makanan sngt banyak choice..xmacam aku kat cni, ssh benar nak cari makanan yg sedap2. Kat bazar Ramadhan pun jual ala2 kadar..xmeriah sangat compare to Penang punya bazar ramadhan. Especially seafood bakar, ikan bakar, ayam panggang..huhu..terliuq abisss.
Menu wajib yg aku nak makan bila balik penang nnt, Ikan Terubuk bakar, Ikan Pari bakar, Nasi Tomato wif lauk ayam, Popia Goreng, Murtabak, bihun sup, laksa Penang n Agar2..sume ini bole didapati kat Bazar Ramadhan Seberang Jaya..:-)
Selain itu, plan kami untuk bershopping raya kat sana. Boleh teman mama skali g shopping baju raya. Yg tempah, tempah n ready made pun mesti ader jugak..huhu. N klu ader masa bole pergi Pekan Rabu, Aloq Staq beli Baju Melayu untuk sayang..kat situ sangat banyak choice n size nyer sekali. dah biasa every raya mesti kami sefamily g shopping Baju Melayu kat sana..untuk abah, Boy n adeq skali.
Lagi, plan terakhir mestila ke Bazar Chowrostar g beli buah pala. One of my opismate dah pesan nie. Then nak ke Queensbay Mall la pulak kali nie..punya la org kata syiok kat sana, tp xberkesempatan lagi nak jejak. Asyik2 kami ke Gurney Plaza je, coz so far aku sgt suke shopping kat Gurney Plaza..
Ok, itu saja plan kami tuk this weekend. Ini belum termasuk plan abah n mama lagi..mesti banyak plan abah tuk berbuka kat luar. G mana tue dia belum khabarkan lagi..Klu berbuka kat Equiatorial Hotel Penang cam last year best jugak..beautiful enviroment..buffet around swimming pool..wahh, sangatla syiok.
Selamat Berpuasa Kawan2..n Selamat Bercuti!!Holidayy!!!!

No comments: