Wednesday, September 2, 2009

Bintulu - SMDS Site Survey, Day 1

Cerita 2 minggu yang lalu, baru ader masa cket2 nak buat entry. Xpela ek lambat cket :-) Janji tersimpan dlm blog nie buat2 kenangan masa depan..heheh.


16 August 08, at 8.30 am kami yang terdiri dari 5 orang iaitu aku (sorang2 nyer gurlz dr JB opis), Pojie, Nuar, Budee n Jijo berkumpul kat opis waiting for Uncle Chin driver yg nak antar ke Airport. On da way uncle ngan baik hati nyer bawa kami breakfast kat Hutan Bandar dulu. Makan Roti Sorai kari ayam yg sedap kat ctu.


Sampai2 airport terus check in barang2 kami skali ngan our Piping Manager Mr Takashi Koizumi yg dtg lewat cket. So total dr JB opis ialah 6 orang termasuk Mr. Tk. We are transit at Kuching for 3 hours before flight seterusnya ke Bintulu.

1 hour 15 minutes terbang dari Senai ke Kuching..

Nuar n Pojie (glamer korang dlm blog aku,.. hihi)@ Kuching International Airport. Dah cantik pun airport nie, xmacam 4 tahun yg lalu aku datang cni. Time aku datang dulu pun airport nie tgh renovate ..skarang dah cantik n okla, macam2 shops dlm tue, bole jamu2 mata :-)


3 hours nak menunggu tuk next nyer flight mmng agak lama jugak la nak tunggu. So kami plan jalan2 Bandar Kuching dulu. dah alang2 datang tempat orang nie, bg yg tak pernah datang tue sngt2 xcited la nak jalan2 Kuching. Even yg dah pernah sampai nie pun xcited jugak tau..yg dulu mesti dah xsama skrg..hehe..


Mujuqla ader kakak n abang ipar Budee yg sangat sporting n baik sekali dengan rela hatinya membawa kami jalan2. Klu tak by taxi jerla kami ke bandar kuching n mesti xsempat nak shoping bagai.



Dapat naik Wish lagi..:-) (kete favourite aku nie..hehe)..dlm kete abang nie yg keje Offshore Petronas Miri dok citer2 keje dia..huhu..best nyer keje offshore. Sambil2 berjalan2 dapat dengar pengalaman keje orang yg macam2. Sangat menarik..Banyak pengalaman dia.

Meoowww!!, Welcome to Kuching....

First destination, Pasar Kraftangan depan Waterfront. Cepat2 punya shopping, dapatla sorang sehelai t-shirt for me n hubby..sedondon gitu..:-)nie mmng tabiat aku klu g tempat orang mesti wajib beli tshirt yg sedondon (Tshirt Borneo Sarawak)..heheh


Klu lama lagi nie, banyak la aku nak borong..:-)


Tolong Nuar cari baju tuk baby Ammar n wife nyer, Lynn.

Then agenda paling ditunggu2, mesti rasa makanan kat sini..Kami dibawa ke one of famous restaurant kat situ..tp aku lupa apa nama dia. xhengat langasung..


Thanz to Abang ipar Budee (xtaula nama ape) yg belanja kami :-)

Sayap Renyok?? Ala2 ayam penyet kot..


Dah kenyang, kami pun dihantar balik airport..keje keje..bukan datang jalan2. Dapat kuar jalan2 Kuching pun dah cukup beruntung tue..hehe..Thanz banyak2 tu Kakak n Abang Budee..Baik sangat2 diorang nie.


Before enter boarding gate, we meet all together geng2 site yg dtg with another flight from Changi, they are Choon Hou, Din n Mariko san. They are from Singapore Opis. N also 2 org lagi from Process Department.


Prevention is better than cure!


See, langit dah gelap..naik pulak Mas Wings yg kecik..huhu..


Mostly, penumpang2 nyer yg ader keje ngan Shell or Petronas. Yerla, saja2 nak jalan2 Bintulu tak kot..:-)


Dah selamat tiba di Bintulu, aku, Budee, Nuar n Pojie..Jijo tukang amik gambaq..heheh. Kat blakang tue Koizumi-san (bos yg sangat sempoi) Japanese, tp suke cakap Indon..maklumla 20 tahun keje JGC Indonesia..


Kotak2 document n safety boots jer yang besaq tue..

Taxi Coupon to Hotel Rm35 per car..


Uncle2 Taxi kat cni ramah2 belaka..

Bintulu Airport

N welcome to New World Suites. We stay here for 1 week..Malamnyer we had dinner all together 11 person at Midvalley Cafe. Belanja by Koizumi -san.

Detail Hotel nie nnt citer in next entry..Kite tunggu di hari yang lain :p
p/s: Paragraph mmng fail..ntahla, asal post jer tunggang langgang jadinya..xsempat nak edit dah..mau tido..gudnite!

No comments: