Thursday, September 10, 2009

Counting Down The Days..


10 days more!

xsabaq nak cuti raya..beraya di Penang for 1 week..:-) bestnyerrr..Mujurla aku xde masalah nak berebut raya mana, coz family In law juga balik beraya di Penang, kampung sumer di sana, so tiap2 tahun raya sana la..tp xtau la pas pas nie nak raya Kl pulak..:-)

Persiapan raya, errmm..not 100% ready, baju baru tempah Monday lepas, mujurla auntie nak lagi..hopefully by this Thursday dah siap..nie kes cari ready made sumer xberkenanla..stress betul..aku nak cari kurung plain light blue wif manik2..last week ader cari kat Ampang Park, mmng berkenan sangat2, tp memandangkan harga nya lebih Rm400, so tengok ajerla..yerla, dah g terbekenan pun yg mmng mahal, nak buat camne..klu harga rm200-300 tue boleh la gagah lagi, nie..mahal sngat tak mampu aku nak beli.:-)
So last decision antar kedaila baju biru chiffon yg beli kat Gulatis tue, ingatkan nak antar pas raya coz auntie yg sll i tempah kat Penang tue xnak amik dah..terpaksala antar kat auntie JB nie..arap2 okla dia buat..riso la jugak..

Last weekend 2 hari berturut2 aku n hubby kuar ke KLCC, Ampang Park n Jalan Tar, misi mencari baju raya..at last hasilnyer..for me 4 helai tudung chiffon silk from Butik Arzu KLCC, (for Mama also) , anak tudung i bought at Ampang Park, (tp ketat la pulak, mujurla bole tukar ngan Lidia) also tudung from Butik Ariani, n jugak Vincci heel ..itu aje untuk aku..(macam bnyk tudung baru je raya kali nie)

@ Arzu Butik, KLCC

N for hubby dah dapat sepasang baju melayu wif songket, blue color..tu pasal i xsabar2 nak cari kurung plain light blue, mau sedondon..this week mau cari kat Angsana pula..

To my FIL kami belikan sepasang Baju Melayu wif Songket n MIL sepasang baju kurung, Light Maroon color..color favourite Mak..hehhe..

Untuk kuih raya or kerepek, mama dah pesan awal jangan beli banyak2 bawak balik..coz dia sendiri dah banyak shopping kat Penang, nnt tak termakan pun...kang jadi cam last year last2 aku jugak bawa balik JB..huh!!rugi lorr...xmakan pun..

Sambil2 counting days nie, terpk jugak keje2 yg melambak kat opis tue yg nak issue before Raya..huhu...stresss ...sempat keerrr???ader 30 iso drawing ...klu tak sempat lepas seminggu raya baru antar..huhu..bole kerr???(buat2 bole aje, ok ka??)

I will start holiday from 17 Sept to 28 Sep..cuti panjangg..yahooo!!!dah malehh pk keje..pk nak cuti jer...lately kepala otak nie serabut sangat ngan keje..baik cuti lama..hehe :-)

Xsabar jugak nak balik main bunga api ngan budak2 kat umah tue..mostly jiran2 saye yg sangat la rapat ngan saya..boleh jadi geng kami klu balik sana..aku n hubby pun sekaki main ngan depa..meriahh sangat,....


Balik Merdeka Holiday aritue, sempat lagi dok main b4 aku n hubby kuar lepak mamak Pelita Nasi Kandaq, padahal nak test drive kete baru Boy..(adik dah beli City baru nie, kakak nyer bile lagi? huhu)

Insyaallah, kali nie balik bawak balik Dslr boleh la snap bnyak2 gambaq main bunga api..nie pun snap by camera hp je.. mng xsabaq snagt2 nak balik raya...balik kampong..ooo..ooo..balik kampung..hati girang...:p

5 comments:

i k i N said...

eleh kak jus!
..akak nk main dgn anak2 jiran bunga api eh?..hihihi

Kak Jus yg nak main sbnr nye kan..kan?kan?kan? :P

Hehehe

Anyway, selamat kire hari.

kenangan berpuasa d perantau bersama 'iron ladies' SIG thn 2007, tak kan dpt ku lupekan.
Ngee :D

noorulaz said...

Kak juz, shopping skn nampak..

JUSMALIZA EMIELIA said...

teman budak2 main la ikin..:-)

Tp kadang2 yg teman tue pun over jugak..hihi..

tp wajibla balik kampung main bunga api..baru rasa suasana raya..hehhe..:p

Mmng xleh lupe ekin, tiap2 ari kite buka pose kat Prata Shop sebelah hotel kite tue:-)
Tp bestla kenangan dulu2..walaupun agak stress biler dah lama sgt dok perantauan..hihi..

Tp sbb ader kwn2 yg best so, leh cover balik la..:-)

Tomorrow k.jus n irfan nak g Singapore ..saja nak jalan2, g Gelang jugak..n k.jus akan lebih berhati2 supaya tak salah lagi turun kat kalang..hahaha..ingatkan?lawak gilerr..tempat Nostalgia kite jalan ramai2 kat Gelang..happy sangat that time :-)

Hihi..dah macam buat blog plak kat cni..

JUSMALIZA EMIELIA said...

Nurul, xsakan sangatla..
cket2 je, nampak bnyk tue sbb beli barang2 kat org lain :-)

i k i N said...

akak laa..haha

Naik konpius kin....hmmm

Hihihihi..
konfiden!