Wednesday, January 14, 2009

Happy News ..

14 Jan 09..

Hohoo..
Today got happy news from hubby..just now sayang emel me bgtau dia xjadi sambung balik keje kat Paris..coz big bos from sana dah turun KL ..so everything akan dibuat kat Mesia..huhu..heppy nyer saya..

Iyerla kan,aritu aku tgh2 syiok sbb hubby dah balik cni..tiba2 urgently his bos call personally minta smbung balik keje sana tp project lain la..huhu..nak tolak serba salahkan..coz mcm2 planning opis nyer tue..nak setup petrochemical design kat Mesia..kebetulan hubby dah ader xperience 1 year kat Paris buat bende2 tue..

Dah sedih balik aku nie…langsung aku xde mood nak pk percutian2 kami seterusnya..:-)

Tp arini aku dah dpt pun berita yg menggembirakan aku..so lebih bersemangat la aku untuk melalui hari2 yg akan datang..tapi………….

ader jugak masalah lain..aku kat JB n my hubby kat KL..every weekend I need to ulang alik Jb Kl..penat..penat..

So start from now aku kene mulakan gerakan aku send my resume to any company yg nak guna pakai tenaga aku as a piping engineer..huh..mencabar jugak nie..zaman2 tgh gawat nie,xbnyk project masuk..manenyer diorg nak tambah pekerjakan?
Xpela..aku hanya mencuba..insyaallah ader rezeki tue aderla kan..

Mulanye aku pk aku nak transfer to kl time2 umah dah siapkan..tp sian la pulak ngn sayang..dah balik cni pun still xde life ngan wife nyer kan..xsyiokla..at least bila aku kal kl sekali boleh la nak sewa umah then bolehla aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai seorang isteri..memasak membasuh,mem mem ape2 lagi la..arrgghh,aku tingin sgt2 nak rasa kehidupan seperti itu..dah setahun 2 bulan aku memegang title isteri tp xpernah pun aku buat sume tu..aderla merasa cket2 kot time aku kat Paris teman hubby kat sana for 1 month only..indah sangat saat2 itu…I miss those moments…

And yang paling penting I want to be a mommy..nak preggy again..indah nyer hidup aku saat2 aku merasa preggy dulu..walaupun hanya 4 bulan saja aku diberi peluang carry my baby..wlpau suami tiada di sisi..aku juga pernah merasa morning sickness seperti ibu2 yg lain rasa..tp allah lebih sayangkan baby kami..

Insyaallah,skarang kehidupan aku dah xseperti dulu lagi…Moga allah mempercepatkan rezeki anak buat kami..Aminn..

3 comments:

RieNa said...

jgn sedih2,byk2 doa.
insyallah, ada rezeki nanti.
kena +ve dan selalu hepi!!!!

JUSMALIZA EMIELIA said...

thanz riena..we got same xperience b4..take care,jaga ur baby elok2 ye :-)

Fazira Aziz said...

hai kak jus...em sorry for the miscarriage news. act ira tau dari eda,but since i've been following ur blog, kak jus tak mention pun pasal tu ira query gak?

yelah at least kak jus dah sempat rasw walaupun dipinjamkan hanya sementara, tapi sure Allah akan bagi yang lebih best pasnie..amin amin ira doakan kak jus

and i also been waiting for the miracle to happen :)