Friday, January 23, 2009

Cuti-cuti Mesia..

29 -31 dec 08 (Day 1)

Journey to Kuala Terengganu..

Awal2 pagi lagi kami dah bergerak..wif my hubby n abah’s car. Cuaca xberapa baik sangat. Hujan renyai2 je sepanjang pagi. Aku dah agak2 runsingkan..iyerla, nanti sumer plan xjadi.


Follow my dad...


On da way to kitorang singgah brekpes kat hentian Genting Sepah, n lunch pulak kat NAsi Kukus Shake,kat area2 Dungun kot klu xsalah aku.Pergghh, mmng marveles tul nasi dia..simple je nasi nyer..even kite makan kat ctu, nasi nyer still di balut ngan daun pisang n kertas.NAsi semangkuk then ayam berempah plus kuah nyer yg sangat sedap..sambal belacan nyer pun mmng sedapla..arggh,,aku yg tengah menaip nie pun dah kecur air liur teringat penangan nasi kukus nyer..hahah

Ok,dah abis cite pasal makan..then meneruskan perjalanan lagi, till sampai kat Paka, terpegun aku tgk plant2 kat Petronas tue..hahha..first time aku nengok plant petronas ..jakun la jugakkan..:-)
Tp mmng xcited la kitorang bila lalu kat ctue,kete pun slow je gerak ..iyerlakan keje kitorang laki bini..dok design bende alah tue..tp ntah nape aku rasa sgt2 cantik je bile lalu ctu,..ngan api2 yg kluar dari flare buatkan kawasan tue sangat cantik..tp lupa pulak nak snap picture kan..rugi2..
Lagi satu,piping2 kat ctu pun rasa macam teratur je design dia..heheh..macam2 la aku niekan..

Ok,back to story..kami sampai lebih kurang kul 4 pm kat Kuala Trganu.Susah jugak nak cari location Sutra Beach Resort tue..terpaksa la jugak call diorang minta bagi direction nak ke ctu..yerlakan..ngan signboard nyer pun xdak..At last lebih kurang kul 4.45 kami pun sampai ke destinasi.check in for 3 room..

Aduh..nyaman nyer..ngan pemandangan yg sangat cantik..
Berbaloi kami dok ctu even tempatnyer jauh cket dari bandar..yg penting puas hati..
so,pasni sapa2 yg agak2 plan nak pi ganu, aku suggest dok la kat cni..memang berbaloi..:-)


Welcome to Sutra Beach Resort..

Beautifullllll Scenery..

Lepas aje naikkan barang2 cepat 2 kami turun bawah..xsabaq2 nak mandi..huhu.boleh mandi swimming pool aje..pantai nyer ditutup coz ombak sgt la kuat..monsun time..

Posing Dulu..:-)

Hubby yg tgh syiok berenang2..pic dia jerla leh tepetkan..:-)yang lain2 xsesuwei..huhu.


Dah penat mandi manda then kitorang turun jalan2 kat pantai bawah tue..takutnyer tgk ombak ..kuat sgt2..nak main kat tepi2 pun takut…



B4 magrib naik bilik masing then siap2 kuar makan..makan kat kedai area2 ctu je..yang penting mesti ader kopok lekor :-)
Mmng sedap sgt makan kopok lekor kat Ganu ngan cicah nyer yg diorg buat sendiri..hubby la,suke sangat makan kopok..aku yang xberapa sngt nie pun balun jugak..sedap wei..pastu nasi bersama lauk pauk yg diorder dah xselera sgt nak makan..kenyang ngn kopok dah..:-)

Malamnyer lepak2 resort je..menikmati keindahan malam kat situ di samping bunyi deruan ombak..huhu..


Ohh,lupa lak nak cite..kang sepanjang perjalanan kami ke sana asyik hujan renyai2 kan..skali betul2 kami smpai sana hujan terus berhenti..alhamdullilah..boleh la kami jalankan ativiti ngn lancar..

Soknyer jalan2 ke Bandar Kuala Terengganu pulak……..

3 comments:

wati said...

Salam perkenalan...jangan lupa beli keropok lekor

Anonymous said...

salam kak jus..xsilap nasi kukus yg kak jus g tu bkn kat dungun,kat kemaman la...hehehhe...after kemaman,baru jumpe paka/kertih (yg petronas tu) then baru dungun...hehehe...anyway,please come again to Terengganu..=)

JUSMALIZA EMIELIA said...

Hi Wati, salam perkenalan..:-)
welcome to my blog..
mmng bnyk pun kami borong kopok lekor :-)SGT sedappp.....