Friday, February 5, 2010

1 Month Already Dlm Bengkel!!!

Yay! Kete ku dah pun siap dibaiki,since sebulan dia dok dlm bengkel..huh..lama tull. Yesterday bengkel call dah soh g amik. Tapi by tomorrow morning la kot br ader masa nak g amik..lgpun nak settle insuran yg mcm2 hal tu lagi.
Kete ku xcident dihimpit ngn lorry 31 Dec yg lalu..berlaku lepas cket exit Seremban tue dr arah JB to KL..time tue dah la nak rush balik Penang lagi..hampeh..rosak segala program..ini sumer lori2 tue la punya..(lori2, bukan 1 lori jer tau)
Citer detail camne kami dihimpit cenggini yer..kebetulan time tue my friend yg tolong drivekan..aku bw till Pagoh jer. Sampai kat simpang exit seremban nie ntah macam mana ntah satu lori kontena nie dah makan jalan..dia dr lane paling kiri..makan jalan ke line tengah yg kebetulan ader lorry kecik. Pastu kami yg dok kat line paling kanan nie terus la dihimpit baik jer..mujur la bawak pun slow..alhamdulillah tak terbabas langgar devider pulak..huh..jerit la aku dlm kete tue..terkejut la jugak..sbb rasa kete cam kene tolak dr arah tepi...adusss...dlm kepala otak aku nie dok pk sure lama nak kene settle nie ..stress tull..
Langsung xdpt balik Penang petang tue..sbb g settle kat balai Seremban tu lama sgt.
Skrg nie pun lom abis settle lg actually, especially bab nak claim insurans mana tue..adusss..hopefully cepat la settle...



Nie lori kontena yg dok lane paling kiri..dia la nie punya pasal makan jalan konon2 nak elak lori balak...(tp kami xperasan pun ader lori balak)huhu..

Lori bawak ayam yg dok lane tengah..terus menghimpit kami dari arah tepi..lori dia xdak ape2 pun...kete aku yg jadi mangsa...:-(
mengikut bengkel chevrolet yg aku g baiki n claim insurans tue, sepatutnya aku kene claim insurans lori nie...tp aritu leh pulak dia tak buat report...hah..ko jgn mcm2..
nie la rupa kete kecilku yg di himpit ngn lori2 yg gagah2 tue..aduss..sedih tul la..xsabar nak nantikan kemunculan baru mu itu esok..aderkah leh kembali seperti dulu???aku sanggup tgg spare part chevrolet lama2 tau..:-)


1 comment:

i k i N said...

lori balak pun ada atas hgway???? adoi..marah betul kin !!!! grrr