Saturday, February 20, 2010

Minggu Masak Memasak..

Seronok jugak klu tiap2 ari dapat masak camni :-)

Thursday lepas menu kami Ayam Masak Merah, Sambal Telur n Sayur Campur..Then semalam Gulai Ikan Masin, Sayur Kailan, Ulam-ulaman dan jugak sambal mangga..(kampung style)..then today yg I tgh masak nie Ikan Siakap Sweet Sour n jugak Kailan Ikan Masin..simple jer coz jap g nak kuar jalan2 g Putrajaya pulak..saja amik angin sambil2 posing Mak Buyong..:-)

Sayang nyer xde pulak pic2 bahan bukti masakan yg dah i masak tue..heheh..jap g Siakap Sweet Sour kene amik gambaq nie..hihi..

Dah siap hidang jer terus I snap..klu dah start duduk get ready nak makan jer mesti dah malas ..

Siakap Sweet Sour, klu ader daun bawang tabur2 atas tu baru nmpk meriahkan..hehe..xdak la pulak..

Kailan Ikan Masin..


Ooo..pagi tadi aku n hubby g breakfast roti kat Kopitiam Bangi..saja la nak lepak2 minum luaq pulak..Actually dr semalam lg hubby dah ajak ngeteh kat mamak, tp dah pas dinner tue, layan tv terus malas nak kuar..so arini lak la layan makan luaq..huhu..Lunch jer makan kat umah, lgpun barang2 basah sumer dah beli..stok 4 hari punya...

@ Kopitiam Bangi


********

Oleh kerana entry masih lg dlm draft, so alang2 sambung jerla. Br balik Putrajaya, ader konsert artis mlm nie sempena aper aku pun xtau. So kami g jalan2 kat gerai jer..xjadi pun g posing kat tempat menarik. Dah penat dah...Balik umah layan bola ..MU kalah la pulak :-(


Saper yg happy sgt nie..Ibu or baby??:-)

Hah, gerai nie yg plg menarik..ader jual ikan ngn mini aquarium yg sgt comel..Plan nak bela ikan memang dah ader pun, tp lom betul2 survey aquarium camne yg nak dicari...slow2 cari:-)

No comments: