Sunday, February 21, 2010

Jalan2 @ Penang :-)


Lastweek, cuti CNY aku n hubby back to Penang selama 3 hari. Hari Ahad tue, seharian we all jalan2 cari makan best kat sana. Rutin wajib setiap kali balik kampung..hehhe. Tp b4 tue, sampai je umah Sabtu tue, abah bawa kami sefamily lunch kat Kepala Batas. Tempat wajib jugak if aku balik sana.. mmng puas hati sbb dpt makan seafood bakar, sambal machang n ulam-ulaman yg sgt bnyk n sedap. Pictures xamik pun..xsempat dah..dok2 jer terus jamu selera..heheh.:-)
Ok, actually entry nie nak citer jalan2 kami Sunday lepas..Kuar umah ~11am, terus g cari tempat nak lunch. 1st plan nak makan ikan bawal goreng bwh pokok kelapa sawit (b4 nie dah pernah buat entry psl kedai mkn nie) kat Juru. Tp tutup la pulak. Cuti raya la katakan :-) Then dah alang2 dok area Juru so we decided makan kat Mamak Pelita Nasi Kandar je..

Lom kul 12 pm, dah sepinggan nasi kandaq masuk dlm perut..huhu..marvelless!! Boleh teruskan perjalanan ngn perut yg sudah kekenyangan :-)


Then, kami terus gerak ke Penang (pulau la)..Alhamdulillah, jalan pun xdela jam sgt cuma kat ujung2 dah nak exit jambatan tue jer agak slow jugak..ader xcident la..langgar bontot kete, 3 bj kete kot klu xsalah aku. Then kat area nak sampai Chorowstar tue pun slow jugak, coz ader sambutan CNY kat satu restaurant Cina kat ctu. So ramai la pelancong2 yg lalu situ amik peluang amik gambaq. Aku pun sempat gakla snap diorg dok menari naga dr dalam kete..


Tempat pertama yg wajib disinggah..Pasar Chorowstar.



Buat apa kat sini?Hahh!! Makan lagi...Takua Rendang (cucuq udang) wif ais manis (air sirap)..


Ermmm, sungguh menyelerakan!!

Borong buah jeruk tuk kasi jiran2..

Sambil jalan2 sambil dok ushar barang...Ok dah abis pusing2 cni kami ke tempat lain seterusnya..

Con't next entry ....

No comments: