Thursday, February 18, 2010

Seronoknyer Biler Dapat Peluang Jadi Surirumah..

Seronok sgt rasanya biler dapat peluang jadi suri rumah sepenuh masa camni :-) seminggu woo..cuti dok umah ...mau nya xseronok..:p


Macam2 boleh aku settle kat umah nie (biler lg nak tgg peluang camni)..Bangun pagi, siapkan breakfast tuk hubby g keje (xdela ape sgt, coz hubby just minum jer pun )around 6.30am..then naik atas kemas2 bilik tido.Pagi tadi sempat gak aku layan novel yg br jer pinjam kat mak semalam. Then kul 8.15 am mandi, turun bawah basuh baju, sidai baju, siram pokok, menyapu, buang sampah (rutin harian seorg surirumah)..


Then time to layan blog jap, select pics yg sgt bnyk nie..kul 12 pm br aku start masak tuk hubby pulang japgi..Tp b4 tue aku dok sibuk sediakan cili kering yg dah diblend..cili boh la:-)stok berminggu nyer nie..senang simpan dlm freezer jer..pas2ni msk dah bole amik terus dr freezer..


Tp time membuang biji cili kering tue xpakai gloove la pulak..mau pijar tangan aku sampai sekarang nie..adusss..panas!!!


Menu dinner malam nie ialah nasi putih wif ayam masak merah (MIL nyer receipe), sayur campur, n telur masak sambal.


Tak sabar nak tunggu sayang pulanggggg...kul 5.30 pm japgi sampaila dia :-)boleh idang terus makan..nyum2!!!


ok, cukup sudah diari seorang surirumah ...


Oooo, semalam dah pun saya ironkan sumer baju2 yg dibasuh..3 kali mesin woo..bnyk tul!!


Insyaallah, ader masa japgi i will update story kat Penang pulak..sgt BEST!!!

5 comments:

Lidia said...

seronok la u yer kat umah...
i x nyempat lg update blog nie...asyk tdo awai jer mlm n pg plak bgn lmbat..hehe..selamat brcuti...jgn lupekn kami di opis inie esp pakcik kesynggn yg sudah pulang dr bintulu...hehe

Aisha said...

bEst nyer cam nak kawin gak hehehe

patti comey said...

nk post komen gk bo wlupon sy x minat wat blog...ayah kekanda udah pulang ye

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

Seronot sgt Lidia dok umah..nie xbessh la dah nak kena balik..

Itu pakcik kesayangan U la..ahahah..xsuke2..tp kene la ngadap jugak..

Xpe, minggu nie Friday dah cuti..keje kejap jer..xsabar nak tgk teko yg i pesan tue..huhu :-)

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

ahaha..kawen la cepat2 aishah..best woo..klu kawen dpt dok skali lg best tau..:p
(tp dah siap ke ayat2 nak bgtau mak heheh)

nie dpt cuti 1 week dok ngn husband pun dah terasa best giler..