Sunday, February 21, 2010

Welcome to Hard Rock Hotel, Penang...


Hah, ini dia plan yg sebenar nyer kami nak jalan2 ke belah Pulau. Mulanyer nak ke Batu Feringghi, mau makan laksa n rojak..Tp org ramai sgt coz bnyk family yg bawak anak2 diorg mandi laut. So nak parking pun agak ssh gak la..jalan nak ke Batu Feringghi pun agak jam sbb bnyk kete yg parking kat tepi2 jalan..so we decided terus ke Hard Rock Cafe Hotel, since dibuka belum pernah pun jejak kaki ke sana. N also nak g ushar2 Tshirt Hard Rock Cafe.

On Da Way To batu Feringghi..Snap dr dlm kete jer..jalan tgh jam.


Welcome To Hard Rock Hotel...

1st tuju terus ke Rock Shop..Ramai gak org time nie.Ramai org luar yg datang bercuti, sambil borong souvenir kat cni.


Antara souvenier2 yg boleh didapati di Rock Shop...

TShirt for hubby n small glass for our collection..B4 nie dah ader Glass from Hard Rock Cafe Paris

Dah abis membeli belah, we all masuk jalan2 dlm hotel pulak..Lobby nyer pun ala2 santai jer..sungguh tenang..terus plan ngn hubby next time balik Penang bolehla tido 1 malam kat sini..layan malam kat cni pasti syiok...huhu :-)

See, sgt santai kan..sambil dihiburkan ngn lagu2 dr live band kat tgh2 swimming pool tue..pastu layan swimming lagi..mmng best..if tido sini leh la berenang2 sambil pusing kat tengah2 tue..

Swimming pool keliling hotel..sgt besar..

Aktiviti jugak bukan aje kat area hotel jer..leh g ke pantai layan macam2 aktiviti kat ctu..Time nie mmng panas terikla..aku lak tertinggal topi dlm kete..sia2 bawak..so dah macam g berjemur la..abis berbelang2 muka..:p


Antara aktiviti yg boleh dilakukan, naik payung terjun..(nie tuk sape2 yg xtakut ketinggian la) klu aku ngn sayang awal2 lagi dah tolak..ahahah..ngeri aku bende2 tinggi nie..leh luruh jantung..huuhu..then leh naik kuda n motor besar(aper ntah org pgl) tue jugak..


Layan posing jerla..

Pantai yg sgt cantik..sekali sekala balik Penang layan beach camni mmng best..

Ukiran2 patung yg ader dlm hotel..

Dah puas seharian berjalan, terus balik umah. B4 Maghrib dah sampai coz janji ngn mama n abah nak g umah maksu pulak. Coz aku ader bw balik adiah2 kawin yg sgt bnyk tue n rasanya xterguna tuk bg kat diorg.

Kat umah maksu makan sedap lagi..dah tau dah klu pi umah dia mesti dpt makan masakan kampung yg betul2 hasil dr cucuk tanam dia. Sampaikan ader makanan yg aku xpernah makan pun dihidang nyer..ahaha..antaranya ialah ulam buah genuaq(ahaha..tull ke). Rasa nyer macam petai tp lagi walla la bau dia dr petai..mula2 tue aku ingtkan buah jering..coz jering pun aku xpernah makan..heheh..pastu dia hidang ubi kemili pulak (yer ke?aku pun xsure sgt ubi nie) makan ngn kelapa dicampur gula n garam..try ajer..leh tahan gakla..tak amik gambaq!!frust betull!!

Pastu b4 balik maksu bg pokok kari, pandan n serai bg kami bawak balik tanam belakang umah...memang puas hati betul balik Penang kali nie..macam2 dapat bawak balik..Mama pulak bekalkan buah pisang Awak tuk buat goreng pisang n cokodok..nie mmng feveret aku n hubby n also mee sanggull..huhu..bekalan dr utara..:-)

Tak taula biler lg dpt balik..tunggu mama n abah dtg cni jerla..pasni perut dah besau xlarat dah nak balik. Naik flight pun dah tak lepas. Deliver n pantang pun kat cni jer..xsabar tunggu my mom dah sihat n leh dok umah kami lama2..;-)



No comments: