Monday, March 30, 2009

Berjogging n Berbasikal @ FRIM, Kepong

Aktiviti kami Sunday morning ..berbasikal n berjogging @ FRIM, Kepong.

Seawal pagi lagi..kul 5.45 am aku dah bangun2 siap2 diri..kul 7 am dah janji wif one of hubby's friend tunggu kami kat depan opis hubby. Mujurla, sayang pun dah ready awal2 ikat beskal dia kat belakang kete. Kami sampai kat FRIM kul 8 am. Huhu..ramainyer org. Tp xpe, meriah cket rasanyer..heheh.

His new carrier..dah xyah nak buke tayar beskal..


Dah xsabar nampaknyer nak kayuh...:p

Ok, sesampai je cam biasa warm up cket then kami pun terus menjalankan xtiviti kami. Sayang n member nyer berbasikal ke trek mane ntah..n aku lak sorang2 ber jogging la area2 ctu..besshhh..dah lama aku exercise nie. hehe..last pun kat area taman umah aku nie.

Ok..i'm ready!!


on da way..

Mulanyer aku jogging kot2 ctu je..skali aku cam tertarik je bile ternampak ader sign board canopy walk. Nak g ke tak..coz aku xtau sejauh mane leh sampai ctu..lagipun kul 10 dah nak balik..sempat ke nak turun balik??

Aku pun berjalan cket tgk2 ramai tak yg hiking.maklumla aku sorang2 je..bahaya jugak..pastu macam xyakin je aku turun balik..pastu pk macam nak gamble je naik..haha..last2 aku naik jugak..sbb pk ramai je org..org tua2 pun ramai..isk isk..kuat2 depa nie..

I had to walk like 1.5km jugak kot..up to canopy walk..last2 dah sampai aku macam takut nak ke canopy walk tu..sbb aku pk aku sorang ja..kang jadi ape2 lak..maklumla jalan nak ke canopy pun cam sunyi je..so aku melencong ke depan lagi..jalan punya jalan..last2 aku nampak ramai org kat satu kawasan nie..rupa2 nyer ader air terjun la,..adusss,ruginyer xbawa camera..my camera ader kat sayang..dia kayuh beskal bawa camera..rugi2..pasni aku nak datang naik lagi..kali ni aku nak paksa hubby teman aku naik sampai atas then nak amik gambaq..hehhe..cantik sangat pemandangan. teringat aku zaman2 honeymoon kami ke Poring Hot Spring..hiking naik canopy walk..penat. tp memang berbaloi..boleh menikmati pemandangan yg menarik di samping menghirup udara yg sungguh nyaman...:-)

argghh..pk2 balik rugi nyer xde pic kat atas tue..insyaalllah..pasni pi lagi sanggup aku gantung dslr berat tu naik atas.janji leh amik gambaq cantik..hehhe.

Finally..i ended up having sore muscles...sakitnyer badan bangun pagi tadi...:p

Siap2 nak balik dah..

wife nyer pun nak posing jugak...:-)

oppss..lupa nak cite, sampai2 je umah tghari tue aku n sayang terus terbongkang sampai kul 4 pm..hahaha..tido xingat.penat wei....alih2 tersedar pun sbb mak kejut makan tghari..hehe..giler arghh tido..langsung xpi mana pun semalam..padahal aku nak ke Jalan Tar.Then malam tue aku gerak balik jb kul 7 pm wif aida..

No comments: