Sunday, October 11, 2009

Update Weekend!!

This week, hubby datang cni..amik angin jalan2 cni pulak..pasni pun rasanya weekend kami bnyk spend time kat sinila..Maklumla ngan condition aku skrg nie yg cepat la sngt sakit pinggang so xbole sngt la nak berlama dlm kete balik sana..Tapi minggu depan nak balik jugak..bnyk open house yg nak dihadiri..:-)

Ok, for this week aktiviti kami di hari Sabtu...

Pagi2 (xpagi sngtla..), bangun2 tido rasa macam teringin sangat nak makan roti canai Melayu, bukan mamak punya tau..so kami pi pekena roti canai Kampung Melayu..nie one of favourite roti canai aku suami isteri.Sedap sangat..Huh, rasa lega sngt dah dpt makan aper yg diinginkan:-)

Then kami terus ke Celcom center settle itu problem..around 1 hour jugakla buang masa kat situ plus menunggu lagi..ramai pulak orang weekend2 nie..mujurla bole solve problem xdela terkilan sngt tunggu lamakan..

Pastu terus ke next nyer plan..iaitu nak ke Hospital Pakar Puteri for my 1st check up..mulenyer aku cadang nak buat monthly check up dekat Al Zahra Bangi, tp pk2 balik nnt tiap2 bulan nak kene balik KL pulak..xtau lg condition pas2 nie camne..so last decision ialah ke Pakar Puteri..lgpun b4 nie member pun ader yg pernah buat check up kat ctu n cakap Dr Gynea nyer ok!means pompuan la..n ramah tamah gtu.. bnyk bg tips n nasihat2 berguna.

So kami terus ke sana dlm pukul 12.45pm kot..tp malangnyer klinik gynea nyer Saturday sampai 12.30pm je..huhu..camtu pulak..tak tau pun..ingtkan cam klinik biasa..so terus tukar plan ke Dr Siti Fatimah kat Taman U..nie satu lagi Dr yg diorg sngt2 suggest..dr nie sgtla lembut n peramah sngt..Sampai2 je terus dia scan, 1st skali mesti la nak tgk mengandung dlm or luar rahim..alhamdulillah sumernyer ok..n mengikut kata Dr Fatimah, my due date baby utk keluar ialah 8/6/10..insyaallah, arap2 selamat sumernyer..

Pastu sessi kaunseling yg agak lama jugak la..macam2 aku tny Dr..yerla dah ader pengalaman xelok dulu, so aku pun tny la Dr makanan2 yg xelok ibu2 yg ngandung makan waktu nie..antaranya air tebu, nanas, minuman bergas, makanan2 yg diletak cuka n air kelapa..itu jer Dr pesan..n utk vitamin pulak dah cukup for acid follic n susu utk pembesaran baby..vitamin2 tambahan yg lain better tunggu after 3 month.
Result scan pun xberapa nmpak lg..masih kecil lagi..just bole check luar or dlm rahin, n doc suggest g skali lagi awal bulan 11 nie..n time nie dah bole daftar terus for checkup seterusnye..ha..yg nie, mmng aku akan follow up terus kat Pakar Puteri..kene g time office hourla..

Then kami terus balik umah, salin2 baju ke open house kawan2 opisku..ader 3 open house today..tp sebelum tue sampai2 je umah terus buekkk...kluar balik segala roti canai yg aku dok tringin sngt tue..habissss...huh lega..actually balik dr klinik lagi dah rasa loya2 tekak..tp mujurla aku nie jenis klu mual je boleh dok tahan2 lagi..coz xselesa la nak muntah kat tempat lain..balik toilet sendiri br ok..huhu..macam kat opis la.. adeh, klu ader org sanggup tue aku tahan..huhu..tp kali nie nyer pregnant mual lebih cket la..asyik2 nak muntah je..asal masuk je mesti kuar balik..
okla2, xnak citer pasal muntah dah..

1st umah yg dituju ialah ke umah Mr Pakly.. macam2 mkn dihidangkan, bihun goreng, soto lemang, nasi impit n kuah kacang (nie sdp sgt mengikut kata hubby aku)..aku just makan bihun goreng aje..itu je yg bole masuk tekak.Then ke umah Zaid, mak nyer hidangkan nasi minyak lauk ayam merah n kari kambing..huhu..bunyi macam sedap tp isk2, xdapat den nak telan..g minum air jerla.Hubby aper lg, kari kambing mmng favourite dia la..hehe..rezeki2.Pastu g umah Baini pulak kat Bukit Saujana..ader macam2 jugak..tp saya makan buah tembikai aje..ok la tue..dpt jumpe baby Airil yg br jer 2 bulan lebih tue..alahai..chomellnyer!!

ok, dah abis sudah umah kami pergi, then balik umah..mandi, solat...kami ke Jusco pulak.Haa...nie misi besar aku nak cari sesuatu..jeng jeng jeng....

::::

::::

::::

::::

Hp lama ku sudah ditukar ganti wif new one..hehe..lama dah tunggu nak tukar hp baru, since hubby pun dah tukar E71 dia tue..so aku pun nak jugak la..hehhe..


Nokia 5800 Express Music..i bought it at Nokia Centre JJ Tebrau.


Actually, nie sebenarnya hadiah besday yg hubby nak bg aku by this end of Oct..tapi, xsabar sangat dah..hehe..so ujung bulan nie dpat brg lain la ek??hehe...

Kejap je ke JJ, perut pun dah lapor sngt nie..settle je sumer then we went to Senibong mau dinner.Menu pilihan, Ketam Sambal, Ikan Siakap steam, n sotong goreng tepung. Huhu, ini ngidam nak makan sedap ke?Waktu sampai2 je makanan rasa mcm selera sgt nak makan, tp bile masuk je tekak rasa macam xkena je..ape yg aku rasa macam xsedap je sume..isk2..ngada2 tul..tp makan banyak jugak..tp bak kata sayang, sedap je sume tue..huhu..xtaula..last2 sayang je ratah sumer tue..:-)


Balik2 umah sampai je terus abis kuar sumer skali..ermmm, rugi2.

ok, jap g sambung citer arini pulak..:-)mau makan jap..malam nie saye teringin makan Keow Teow Hongkong..nyum nyumm!! So tapau je kat kedai blakang nie. Ader jagung rebus jugak..sedap nyer...

Bubbye!!!

1 comment:

i k i N said...

kin pun sukee g klinik die :)