Sunday, October 25, 2009

Bestnyer klu tiap2 minggu camni :-)

Alhamdulillah,
Hubby dah pun sampai umah. Naik bus kul 4.30 pm tadi. Actually, this week sayang tak plan pun nak datang sini. Coz dah 2 minggu berturut2 dia datang...sian pulak everyweek nak naik bus ulang alik dtg cni. Lagipun klu dah mai cni, xdela dia nak join xtiviti beskal dia tue.
Tup2 last minit tengah2 dok borak2 Friday lepas, time tue kul 7 pm..tiba2 dia cakap nak datang sbb plan awalnyer malam tue dia nak bike ngan geng2 nyer kat Putrajaya tp hujan pulak. Terus cepat2 pack2 barang then ayah antar hubby kat komuter Kajang terus ke Pudu. Beli tiket on da sport..sampai kul 9 tp tiketnyer kul 10.30 pm..kenela tunggu sorang2. n Kul 2.30 am sampai then aku g amik kat Larkin.
Sabtu, aku bangun awal dah tak leh nak tido lama2,..kuar g belikan roti canai for our breakfast dan juga buatkan sandwich tuk hubby. Lepas makan lepak2 sambil layan tenet. Malas giler nak kuar..better terperap dlm bilik lagi beshhh..hehhe..
Tp petang tue kuar jugakla g Jusco Taman U..beli barang2 dapur dan jugak stok2 makananku. On da way tue kami g pusing2 Taman Pulai Utama umah sewa sayang zaman2 blajaq dulu..adeh..nostalgia betul..teringat zaman2 blajaq sll lepak mamak n xtiviti2 kami bersama..mostly dah banyak berubah dah area situ..maklumla lama dah tak pi..dah ader Giant..siap ader wayang lagi tue..hehe..
Then kami ke Jusco..dah alang2 bersama suami, aku pun aper lg..banyak la memborong..klu sorang2 xlarat nak tolak troli n ngangkut barang bnyk2 tue..abis sume sabun basuh, cuci tolet n basuh pinggan aku beli siap2. Yg lain2 tue barang2 makanan, buah-buahan n jugak stok susu Anmum yg dah abis..
Jalan sekejap kat Jusco tue pun dah buat aku letih sngt2. Sakit pinggang lagi, nak muntah la ..adehh sume2 la.Xselesa betul..plan nak g makan kat Singgah Selalu pun terpaksa la di cancel.Terus balik umah makan kat Restoran Belanga kat Taman Daya. Ok la Nasi Goreng nyer..sedap..restoran pun bersih je..Aku just tapau je..xbole nak masuk dah..nak balik kuar dulu yg xselesa dlm perut nie..
Balik2 umah terus muntah..huh lega rasanya..angin satu badan sumer kuar. Then baru selesa nak sambung makan. Makan nasi n makan strawberry yg sangat sedap sampai sekotak abis sumer...then layan tv ngan hubby citer Catch Me If U Can..separuh jalan je aku dah zzz...ngantuk sangat..letih jalan siang tadi. Sayang tengok sorang2.
Hari nie lak xpi mana2 pun dok umah berehat aje..then petang hantar sayang ke Larkin.
Ok, dah 9.45 already..nak siap2 tido dah..ngantuk sudah..esok keje..esok jugak ader meeting...:-(
P/s: best pulak aku dok layan Zoom In Lagenda Rock..layan tull dengor lagu2 lama nie..klu tgk ngn hubby nie baru la best...sama2 kaki..:-)

No comments: