Tuesday, October 13, 2009

Rest @ Home :-)


Today saya tidak bekerja. Niat dihati nak settlekan my car yg got problem tu. Bukan masalah enjin pun, cuma nak g servis n jugak nak survey bengkel tuk betulkan kemek kat sebelah pintu tue..dan jugak cermin depan yg dah almost setahun pecah tak bertukar ganti. Dua2 kes tue di sebabkan oleh batu yg ntah dtg dr mana time aku tgh concentrate drive kat highway on da way dr JB to KL. Yg cermin tue kene kat area Ayer Keroh, kecik je batunyer..asal2 nyer pecah sikit je..so lama2 dah biar dia merebak sampat ke bawah..tp still xmengganggu pemandangan aku bile bawak..thats y la aku dok tangguh sampai dah hampir setahun..ini klu tahu dek abah nie mesti kene marah, bende2 gitu suke sngt dok tangguh..huhu..tu sbb my Aveo xpernah jejak balik Penang dah lebih setahun..tkt nnt abah nampak..hehe..bole pulak lagu tue..


Hah, satu lagi reason aku xmau tukar lagi coz nak tunggu renew my roadtax n insurans cermin..last month dah pun renew so klu tukar cermin nnt leh la claim kat ctu..bukan ape, dah alang2 ader insurans baik gunakan..coz yg last year nyer insurans cermin dah pun guna rm500 tukar cermin yg kene pecah aritu..so kene tunggu renew baru, br leh claim lagi..


Ini pun macam xcukup jer klu tukar cermin depan nie..aritu tny Aveo nyer cermin mau Rm1+++..mak ai, mahalnyer..tp original la..insurans cover sampai rm600 je, so tukar plan la, buat kat Dr cermin jerla..murah cket..


Yg kemek tu pun mau dekat rm300-400 jugakla..nie pun kes kene batu jugak..nie kene kat area Spng Renggam nak balik KL jugak...adeh, mana tah dtg batu punya besaq tengah2 jalan..xsempat nak elak kene sipi je terus terpelanting kene bawah pintu..terus kemek berlubang lak tue..adusss..rosak lagi..sakit mata tengok kemek tue..sabr jerla :-(

Pagi tadi, kul 9 am, aku sampai Chevrolet..check2 buku servis rupa2 nya dah xdpt servis free..huhu,...xperasan la pulak,..servis mau dekat rm400..cash xbawak bnyk tue..then cpt2 pi bank amik duit lagi..sejam lebih jugak dok menunggu..mujuq ader wifi leh layan gn hp baru ku itu..:-)xdela buhsan sngt..


Pastu konon2 nak g tny bengkel pasal kerosakkan2 yg lain tue, tp hampeh..pening kepala, lapaq giler..then on da way blk tapau nasi terus balik umah makan..pastu dah malas kuar balik..alih2 kul 3 br kuar g pasaraya sbb nak beli stok2 makanan aku yg lama dah dok tertangguh..ape punya kes la malas benor nak kuar umah..even g beli brg pun maleh bukan main..tp tadi ku gagahkan diri jugak..lagipun teringin sangat nak makan isi ikan merah masak asam..nyum2..so nak g cari bahan mentah skali la...(dah siap masak dah, tgg kawan2 balik mkn skali..ikan masak asam bersama sayur bayam n kentang masak air..nyum2)


Stok makananku..actually stok2 nie bnyk yg nak letak kat opis, bukan ape, sambil2 buat keje sambil2 ngap..hehe..n koko crunch tu nak makan ngn susu Anmum..baru lebih berselera :-)klu minum saja saya macam kureng cket, kang nnt cepat je terkeluar balik..

Sayang balik lewat today, bnyk keje dia kat opis tue..semalam pun bz jer dok sambung buat keje kat umah..then ader jumpe geng SKK kat Satay Kajang Samuri pulak..ader la plan depa weekend nie..mungkin he will come to JB kot..nak g wedding Abon, tp not so sure..klu jd plan depa tue so weekend nie kami kat JB la..td call mama pun dia pesan jgn bnyk travel sngt, better get rest dulu kat JB..dah after 3 month nnt br ok nak travel..hehe..xtau la camna :-)so kene berpantang dulu la aku dr ke KL...xsyiok nyer jalan2 kat sini jer..:-(

No comments: