Sunday, October 18, 2009

Spend Time Weekend Wif Hubby!!

This week, hubby came here again.

Supposely this week, i will going back to KL to attend open house Abang n K.Nana. Tp Last minute tukar plan coz xde geng nak balik naik kete. Nak naik bus rasa macam xlarat je dgn keadaan aku skrng asyik loya je memanjang n sakit pinggang nyer lagi.So hubby dengan volunteer nyer datang ke sini.Sorry yer K.Nana, tak boleh nak join makan nasi beriani..ermm..sedap sangat! Apakan daya:-(

Kali nie, masa kami bnyk dihabiskan ngan makan2 n rehat2 jer di dlm bilik kecilku ini. Semalam, bangun awal pagi ajak hubby g makan roti jala kari ayam n roti canai kat Hutan Bandar. Jauh punya breakfast. Tp sedap..mmng berbaloi..then hubby ajak g tgk wayang, n aku cdgkan kami g tgk Papadom..hehe..mula2 sayang xnak, dia ingat xsyiok..maklumla hubby saya tue jarang sangat dia melayan citer2 Melayu..tapi dah kahwin nie cket2 saya ajar dia tgk..heheh..especially cerekarama Tv3..huhu..kene la layan jugak dah wife nyer nak tgk..:-)

Breakfast @ Hutan Bandar...


Tp aku pulak rasa xsedap badan jer time tue, tekak macam biasala dah lepas makan macam2 hal la..tp keinginana nak makan tue bukan main lagi..then kami ke Jusco Tebrau g beli tiket jer dulu tgk petang2 japgi..lagipun time tue br kul 11.30am, awal lagi nak tgk wayang. Aku tunggu dlm kete je hubby naik g beli tiket, adeh,.punyala pemalas org kata. Pastu g Giant Plentong jap sayang nak cari suar kat Levis Outlet kat ctu..tp xdak yg berkenan pulak.

Balik umah lepak2 dlm bilik petang baru kuar. Tu pun sebab dah lapar balik, then kami terus ke Jusco. Our Lunch at Kenny Rogers. Dah lama aku dok mengidam since g Klcc aritu xjumpe Kenny Rogers punya pasal..huh!lega dah dapat makan, kenyang sampai ke malam. Sebelum movie start kami g shopping cket kat dalam Jusco tue, hubby belikan aku 2 helai baju pregnant n sehelai suar buat g keje. Maklumla perut dah semakin nak membesar. Actually, bj n suar yg before nie aku dah beli setahun yg lalu ader je lagi, so pakai itu je, nie pun buat tambah2 je..hubby saya la sibuk dok soh tambah lagi suar n baju katanya cket je xcukup..huhu..bukan ape, senang2 ikut saya pakai bj kurung pun ok, memandangkan sumer suar n jeans b4 nie mmng dah xbole pakai..klu pakai jugak mau nyer sakit bawah perut nie..xsesuwei dah..

Then, masuk Levis, hah..ader jumpe suar yg si dia inginkan..ok on!


Menu pilihanku..

Ini sayang punya menu :-)

Selera sangat nie :-)


Then, g tgk movie Papadom. Two thumbs up to this movie. Sgt touching jalan ceritanye.

Dah abis tgk movie ingatkan mau sambung makan kat Singgah selalu pulak, tp aku rasa macam tak larat nak ke sana pulak, lgpun rasa still macam kenyang lagi..then kami amik keputusan, g tapau je makanan balik makan kat umah sambil dok layan cerekarama Cinderella Blues, eh yer ke ni tajuknyer?heheh..best jugak ader Eby Yus yg lawak tue..hahaha..tp xsempat abis pun aku dah pun terlelap. Letih sangat dah..

Pagi tadi, aku bangun awal buatkan sarapan Keow Teow Goreng tuk hubby. semalam dah pun siap2 beli sotong, udang n sayur2 bagai..Pastu, rehat2 lagi sampai kul 1 lebih kuar g luch kat Sri Bayu plak..n pastu terus hantar hubby ke Larkin busnyer kul 2.30pm..bubbye sayang!!Minngu depan mungkin xjumpe kot..then the next week nyer besday saya..kene la balik nak celebrate!!yeii!!

Tadi, on da way balik ingat nak menyinggah umah Lidia, dia buat open house Nasi Dagang n Mee Kari, dah lalu pun depan umah dia, tp tekak rasa tak sedap..ingat nak balik buang kat umah dulu, tp almaklumla..dah sampai umah malas pulak nak g..lagi pun kepala still dok ting tong lagi..pening la :-( sian Lidia, sorry u..semalam janji ngan u nak dtg tup2 arini xnampak batang hidung pun..sorry sgt2 ok!

5 comments:

masrina said...

salam..ai k juz..amacam?harap2 akak chat la yer..sabar jerla ngan loya2 tuh..Insyallah, kejap jer tuh..sabar yer...jg diri n bb skali..bubey

JUSMALIZA EMIELIA said...

wsalam..hai Mas!
K.jus chat, cuma kadang2 je loya cket..tp okla leh handle lagi..

Keje kat opis je xleh handle, hehe..nak berhenti cam mas gak la :-) seronoknyer..tp bile tue ntah la xtau lg..

Chomella adam skrg,..macam2 gaya dia :-)

masrina said...

adam..biasalah dia..hepi sokmo..
dah pandai mcm2..
baju yg k juz bg dah bleh pakai dah..
bila tgk bj tuh, tringat kat akak..

JUSMALIZA EMIELIA said...

hehe,
adam semakin besar semakin cute dia :-)
aritu dina forward emel yg mas bg diorg tue ade gambar adam..geram sngt tgk muke dia :-)

eh, lupa pulak k.jus bj mana bg kat adam..:-) yg k.jus ingt time bg bj tue mmng besar pun..
ke k.jus bg bj Hallmark ek?xingt bj tue bg anak mas or pakly?heheh..

noorulaz said...

Standard gambar irfan.. mesti ngadap phone!