Wednesday, February 11, 2009

Last Weekend Punya aktiviti..

Friday
Aku sampai around kul 10 pm. Sayang amik aku kat Hentian Serdang. Balik ngan kete member..dia drop kan aku kat ctu..lagipun kami ader plan pastu..

Lapo la sgt2.aku pun belum dinner lagi.pas balik keje terus gerak, x stop makan pun. Sayang pun sama, xsempat nak dinner coz b4 tu dia g main bola then balik umah xmenyempat nak makan dah kuar amik aku pulak.

We decided makan Nasi Beriani kat Restaurant Arab area2 Ampang tu.Aku pun dah xingat nama kedai tu. Picture pun xsnap.Lapo sgt kan?hehhe..
Nasi sgt sedap..berbaloi la ngan harganya.Sorang sepinggan kami order..tgk2 skali dtg mak aii..bnyk benor sepinggan pun..dua2 xabis pun makan nasi..Org Arab memang makan banyak:-)

Pastu, ingat2 nak tgk wayang..tp memandangkan kami yg dlm kekenyangan ngan masa pun dah agak2 lewat..terus balik umah zzzzzzz...

Saturday
Pas je lunch kat umah, aku n hubby kuar jalan2 area Balakong, survey2 perabot.Coz kat situ bnyk kedai perabot tepi2 jalan. Ok jugakla..saje je g tgk2 dulu..nanti nak beli senang.heheh..


kat umah mak..ngan my car yang baru kene pecah..huhu. (pic tiada kaitan ngn cite)

Petang pulak kami bawa mak n Syida pi umah abang kat Putrajaya. Mak bawa mee kari yg dia buat petang tue.g makan kat sana..my in law sgt2 la rajin masak..padahal baru je lunch nasi kat umah..tgk2 ptg dah ada mee kari pulak..sedap2.i likee!!

Malmnya kami lepak kat mamak Putrajaya..tempat baru kat area diplomatik nyer tempat. Aku just minum2 je..hubby makan lagi mee goreng..sdp mee grg kat situ..aku rasa sesuap je npun..kenyang sgt dah..

Balik umah pun dah agak lewat..plan ngan hubby nak g jogging kat Tasik Titiwangsa soknyer..
balik umah tido lambat..i teman hubby tgk bola..layan je..sampai kul bape aku pun xsedar..ader game MU vs sape aku xtau(janji MU ;-)..kejap je aku nengok..xtahan tido terus..tp i still teman dia ok..hehhee

Sunday
Konon2 nak jogging kan..hahaha..bangun pun lewat,semalam tido lewat punya pasal..jogging atas katil aje la..hehhe..camne tak gumuks kan?planning tue bukan main lagi..aku siap kluarkan baju n suar jogging lagi malam tue..last2 hampehh!!

After lunch kami sekeluarga bersama abang n k.Nana, seharian berjalan2 ke Ikea, Ikano n The Curve..ape lagi, survey2 lagi barang2 umah...maklumla kami n abang nak pindah tahun nie kan..so bole la cari barang sama2..aku just g amik2 idea, how to design our future kitchen cabinet, sofa, wardrobe...
Just beli present tuk kawan aku nyer wedding n juga penimbang..hahha,lama gile aku nak beli penimbang, baru dpt...

also tiada kaitan..nie pic kami ke ikea jugak tp last month..hehhe

Monday
Petang nyer aku dah nak balik. Lunch time bawa mak g makan kat Nasi Kukus Ayam Dara, Kajang..aku mmng suke makan kat sini..sape2 tingin makan nasi kukus sila la ke kedai nie..berhadapan ngan Giant Kajang.Masuk kot Taman Prima Saujana..
kedai nie mmng glamer aku rasa, tgk dlm kedainya bnyk ja gambaq artis2 dtg makan kedai dia..hehhe..

Balik antar mak, then kami ke area Ampang..my hubby nak survey basikal ..dia skrg ada hobby baru.."berbasikal"..basikal yg naik turun trek hutan tue..hehe..macam2 la..1st kedai tue, tutup la pulak..then g satu lagi kedai. survey2 je dulu..tp ader satu yg dah berkenan..tp kene tgk dulu kedai satu lagi..baru puas hati..aku tgk pun berkenan ngn basikal tue..sgtla mantap..
beriya aku nak snap gambar beskal2 yg ada dlm kedai tue, last2 kuarkan camera tekan2 xbole pulak..rupa2 nya aku xmasukkan bateri yg dah charge,tinggal umah .hherrmmm..
ok ok, aku support hubby ngan hobby baru nyer nie..hehhee..

nanti ader gambaq aku publish kat cni...

Going back to JB ngan my member jugak..kul 6 pm kami gerak..bubbye sayang!!

**xtiviti kali nie xamik gambaq pun..**

No comments: