Thursday, February 5, 2009

Jln2 Cari Makan..

Kalau dah balik Penang makan mmng xhengatla..:-)

Lunch kat Gerai bawah pokok kelapa sawit (Juru).makanan special kat sini ialah ikan bawal goreng fresh2..

klu nak, kene beratur tunggu dia goreng (goreng ontime)..sgt sdp..cicah ngan sambal kicap..isk isk isk..sedp sgt la..ngan masakan2 nyer simple2 je tp mmng sdp..dah borink asyik makan lauk moden2 je kan..heheh..skali skala balik pekena lauk pauk kampung ni memang terangkat..:-)

Makan petang pulang kami ke Bazar Chowrostar makan Taukua Rendang a.k.a cucuq udang..ngn air sarbat..ermm,sungguh menyelerakan..:-)ini adalah makanan wajib la klu balik penang..klu nak kena pasemboq pun ader jugak kat ctu..tp kami prefer cucuq udang lagi..maklumla perut pun tgh kenyang lagi baru jer lunch, makan yg ringan2 je dulu..


begitu selera sekali sayang makan taukua rendang :-)

Ermm,sedap!!

Dah abis makan pi beli belah buah-buahan jeruk kat Bazar Chowrostar..especially buah pala yg aku nak bawak balik opis..member2 aku suke bangat makan buat pala..aku lak suke jeruk buah jambu n salak.


Pilih,pilih..macam2 ada!!

Komtar, Penang

Makan malam pulak..wajib Nasi Kandaq..huhu..Selalu nyer kitorg akan lepak mamak Kassim Mustafa kat Bandar Sunway..or Pelita, Juru.dah dpt nasi kandaq..huh..lega….:p

Ayam Hitam,Telur Rebus, sayur kobis, papadom n kuah campur..nak sedap lagi ader telur sotong..(tp xde la pulak time nie)

Klu nak best lagi,petang2 tue pi Batu Feringghi makan laksa tepi laut..owhh,nyaman skali..tp memandangkan kami ader program lain tak dpt la pi..
Antara program2 nyer ialah..shoots kat area Gurney Drive then tgk wayang n jalan2 membeli belah @ Gurney Plaza.. yiiihaaa..

Jom!!kite pi shhhooppinggss pulakss!

syiokknyaaa!!


Penang Bridge..

No comments: