Wednesday, April 8, 2009

Cerita Semalam..

Semalam balik2 keje aku ke saloon kat Setia Indah. Potong rambut..huh. Lega rasanya dpt potong rambut. Dah lama niat aku nak potong, tp xde masa. heheh..alasan2. Rm18 ..ok la ngan servis yg diberi.

Balik dari potong rambut, aku terus ke Klinik. Mulanya aku cadang nak g harini, tapi semalam mcm ader masa je lagi terus aku settle semalam jugak.
Untuk ape aku ke klinik??

Aku g buat scan. Bukan sebab pegnant pun.. Saje g check my uterus kot2 ader problem. Maklumla aku dah pernah gugur b4 nie..n also ader buat D&C jugak. n dari dulu aku macam xsedap hati takut2 ader luke ke ape ke?coz kadang2 aku rasa macam ngilu2 je dlm perut aku nie.especially time buat aktiviti2 lasak(pas kes aku g hiking tu la)..Takut la jugakkan something happen time buat D&C dulu..manatau..diorang korek2, n terluke ke ape?

Padahal dah lama dah pun..baru sekarang aku nak g check up.hehhe..camni la saye..suke sgt delay2. Alhamdulillah, hasil scan semalam xde problem ape. and doc cakap..from the result, u are easy to get pregnant.Alhamdullillah..Aminn. Semoga Allah mempercepatkan rezeki untuk kami.

Tapi sebelum tue ader tanggapan -Ve doc tu kat aku..hahah..lawak2.

Doc : Ok, kamu sakit ape?
Aku : Doc, i just want to check my uterus, bcoz sometimes i ader rasa ngilu2 sikit...b4 nie i ader pernah buat d&c n takut ader luke2 dlm perut i..
Doc : Berapa lama dah buat d&c?
Aku : Almost 7 month..
Doc : (ngan muke penuh syak wasangka)ok..i buat scan dulu..

Aku pun baring la atas katil..

Doc : U dah ader anak belum?
Aku : Belum doc..
Doc : So, buat ape u g buat D&C? (muke macam marah)
Aku :(Hahhaha..dalam hati aku dah agak dah)....no doc, actually i pernah miss abortion b4 nie..baby dah 4 bulan pun..n dah ader bones already. So i need to do D&C..
Doc :oooo..sorry.i thought u nak buang baby..
Aku :(Astagfirrullahalazim, mengucap panjang aku..dalam hati jela..doc nie India..)
Doc : So, now u are planning to have baby la??
Aku: Yes doc..of course la...
Doc: Bla...bla..bla...(macam2 la dia consult aku) n also suggest aku tuk amik supplement EPO.utuk menstabilkan hormon...

Hahhaha..aku nak tergelak je teringat kisah semalam..xsabar2 balik aku cite kat sayang.Itula bahana nyer klu g klinik sorang2 xbawa suami..pergi pulak nak bincang hal2 dalaman.hehhe..macam kes aku gugur dulu la sowang2..sedih wooooo..:-(

2 comments:

Nursuhana said...

hi sis..dont go to wrong channel..go and get the specialist advice..sometime..doctor2 biase..ni tah ape2 jerr..its sound paranoid but its true..trust me

JUSMALIZA EMIELIA said...

tul tue k.nana..tp aritu g doc sakit puan jugak, just g checking ader tak uri2 yg tertinggal.tp dah xde..yerla takut jgak coz pas d&c xscan dah..