Tuesday, April 14, 2009

Happy Besday Mak!!

Happy Besday to my MIL..u are such a very sporting MIL in da world..hehhe..Semoga mak panjang umur, n dimurahkan rezeki (typical wish lorr)..
nape aku cakap my MIL sgt2 sporting??

1. Xkisah klu aku bangun lambat..huhu. Klu mak2 lain mesti agak2 bising kot klu menantu asyik terbongkang je..hehe. Yang paling klakarnyer my MIL nie, ingat lagi time aku sorang2 kat umah hubby kat oversea time tu, pas lunch, mak soh g tido lagi..hehe."Jus g la naik tido, xpe..dah xde ape nak buat pun"
hehhe..tido lagi?dah bng pagi pun lambat pas lunch petang2 tido lagi..:-)

2. Mak akan iron all my baju2 yang aku tinggal kat umah..MIL mmng sgt2 rajin orgnyer..all baju yg ader kat umah mmng beriron ok..even kaftan,kain batik sekalipun..nak cantik susun dlm wardrobe katanyer..hehe..dulu2 aku pernah la tinggal satu beg baju sblm g Paris, coz ingtkan nak bawa bnyk baju..alih2 mcm berat je so aku tinggal la kat umah mak..balik2 je aku dari sana, tengok2 abis sume baju aku dlm beg tue di iron cantik je tuk aku bawa balik JB..hehhe..sampaikan satu beg besar baju yg aku bw balik dari sana pun disuruhnyer aku tinggal nak basuh n iron sume..huhu..baju2 yg kadang2 aku nak basuh sendiri manually pakai tangan pun mak yang nak buat..isk2..terharu aku..tapi xsampai hati jgak aku kadang2 tue..itu baru kes2 baju..

3. Bab2 masak, mak klu masak punya la bnayk jenis..aku klu balik mmng sangat la bnyk makan..sedap2 belaka..pulak tue klu aku nak menolong kat dapur beria2 mak ckp xpayah soh aku layan jer hubby tengok tv..hehhe..lagu tu pulakkan??tp xsampai hati jugak aku..tolong la ape2 yg patut sikit2..sikit2 je pun,xde yg berat mane..

4. err..ape lagi yer.bnyk la..aku pun dah xingat sngt. tp yang penting mak sngt2 la sporting..oppss ader lagi, my MIL juga punya minat yg sama ngan aku..suke baca Malay cintan2 novel..hehhe..klu mak dah sekali baca, dengan penuh emosi dia akan citer kat aku..hehe..dah macam real citer dah aku rasa..mak punya collection novel sgt banyak tersusun cantik je dlm bilik.sll je aku pinjam..

5.Mak jugak pernah pesan kat kami..klu pindah nanti siapa yang kasi duplicate kunci kat mak, dia kan g kemaskan umah..hehhe..mmng xmustahil mak akan g kemas rumah kami..sgt2 la rajin..heheh..Mak mmng sgt2 kemas menjaga umah..setiap kali cadar di tukar langsir jugak akan ditukar di dlm bilik..huhu.langsir n cadar yang siap di iron ngan kemas..hehe..boleh ke aku buat cam mak nanti??Bangun seawal pagi non stop buat keje till nak tido malam la..kejap je aku rasa mak rehat2 tgk tv..aduhh..penatnyer..

Itula kot, citer sedikit sebanyak ttng my MIL..aku sll gak citer tahap "kesportingan" my in law kat member2 yg also ader MIL..tp xdela dpt layanan yg sebegini..n mostly kawan2 aku jumpa my MIL aku pun mesti ckp sporting punya..hehhe..untung saye..tp xdinafikan masih ramai lagi In Law2 yang ok, sporting macam my MIL..saye sungguh beruntung..that's why la i xkisah everyweek balik umah mak..bestt..happy jer rasa..especially time kami kluar makan bersama..

Last week pun. time hubby g berbasikal..Mak n ayah bawa aku g breakfast luar n jalan2 Tesco..tau aku bohsan..heheh.:-)

Skali lagi wish to mak..

H.a.P.p.Y B.e.S.d.A.y M.a.K !!!!!



Shopping tudung ngan mak..:-)

1 comment:

Nursuhana said...

yes..setuju..setuju..our mother in law is the best in the world...