Monday, April 6, 2009

Day 3 - Part II

Bertolak ke Gunung Tangkuban Perahu. Sesampai je di sana, kami menaiki mini bus khas menaiki puncak Gunung Berapi melihat kawah gunung berapi yang masih lagi aktif mengeluarkan Gas Sulfur panas. Then kat atas tu jugak ader jual hasil2 kraftangan kat situ..ader la jugak sempat beli t-shirt n fridge magnet.


Next aktiviti kami ke Ciater, Hot Spring. Dalam perjalanan sinngah makan jagung bakar asli di tepi jalan berhadapan ngan ladang teh..sungguh nyaman. Ader pelbagai jenis jagung bakar disediakan..nak yg masin,manis or pedas.sume ader..hehe.




Bersolat di Masjid As Saadiah.sebuah masjid senibina Jordan yg dibangunkan oleh usahawan dari Ambun.


Akhirnya, tiba di Ciater Hot Spring . Kolam air panas yg mengalir dari Gunung Tangkuban Perahu. Bermandi manda kat sini selama 1 jam. Air panas nie elok untuk kulit dan juga baik untuk lenguh2 otot.



Bertolak menuju ke Bandung. Dinner kami kali nie masakan Padang di Restoran Sari Bundo, Bandar Bandung.

Then next aktiviti ke Factory Outlet. Banyak ke main FO kiri kanan jalan..xpuas hati aku xdpt pi sume..satu kedai je pun. Itu pun dah xcited aku berlari sana sini cari barang..hahha. sejam je masa nak shopping..mana sempat. Itu pun aku berjaya jugak dpt 4 helai kemeja Esprit, 1 shirt Gap n 1 shirt Calvin Klien..itu je pun. N hubby lak berjaya mendapatkan sehelai Bueberry jeans n sepasang kasut Karrimor..outdoor shoes. Cantik bangat..aku pun suke..total2 kat sini baru RM300++..adehh murahnyer………

Yang xpuas hati tue siap tour guide tu cakap lagi..pasni balik Indonesia nak bawa kami g FO lagi..g Butik Quicksilver n butik ape ntah. Giler argghh shopping xingt kat sini. Tapi xdpt jugak nak gi kan..atas sebab2 yg aku cite dulu…:-(

Malamnyer check in di Hotel Nalendra, bandung. Zzzz..penat sngat. Bergelut2 dlm FO tadi..heheh.

No comments: