Thursday, July 16, 2009

Plan baik punyer weekend nie :-)

Malam nie nak packing2 barang n kemas2 bilik..esok dah nak balik jumpa suami terchenta. I will back by bus at 6.30 pm..lepas keje je terus choww!!

Kali nie nak kene bawak balik banyak barang cket..
Segala kelengkapan untuk berjongging(my sport shoes, tracksuit,tshirt) sbbnyer I ader plan ngn hubby nak g jogging..I jer jogging, dia macam biasala naik beskal..Semalam hubby ader bgtau dia n da geng nak g kayuh kat FRIM, n aku pun nak tumpang sekaki la..tp jogging jerla..
Ceq mana ader beskal ..actually ader je basikal kami zaman2 u dulu kayuh kat kampus, tp xbestla basikal tue..berat, xsesuai kayuh kat tempat bukit2 gitu..penat je lebih.hehe.

alangkah seronoknyer klu wife nyer pun ader beskal Merida cam hubbynyer,siap ngan kelengkapannyer lagi..heheehe…insyallah klu ader rezeki lebih boleh la beli satu :-)..senang, boleh buat aktiviti bersama..

Macam haritu la aku ader tgk rancangan bersama artis tue, Tv 1 Scha jd pengacara..xingtla ape ke namanya program tue..diorg jemput Riezman Khuzaimi n his wife khatijah..rupa-rupanya si Riezman nie juga minat offroad cycling nyer xtiviti..siap tunjuk lagi koleksi2 basikal yg ader kat umahnyer..beria2 aku panggil sayang soh tgk, kebetulan time tu kami kat penang kampong aku..dok layan tv dlm bilik.
N riezman jugak ader belikan beskal tuk wifenyer n anak2 nyer..lahai..cute sgt diorg naik bertiga..erm, tu jugak salah satu aktiviti sihat yg boleh dilakukan bersama ahli keluarga..;-)insyaallah, itulah yg aku idam2 kan bile dah bertambah ahli nanti..buat aktiviti sukan bersama diluar umah.heheh..berangankan??xpe, berangan utk kebaikkan :-)

Ok, berbalik pada plan kami tadi if tak jadi ke FRIM nak jugak I ajak g jogging n berbasikal kat area Putrajaya, dekat cket kat ctu xyah gaduh2 jauh2 nak ke Kepong..hehhe..pastu leh teruskan plan2 kami yg lain yg semuanya hanya bertumpu kat area Putrajaya..

I nak g melawat my biras, K.Nana yg baru je discharge from Pantai Medical, umah kat Putrajaya jugak..Then nak ke umah my bestfriend time secondary school dulu, Hajar..aritu ader janji ngn dia nak ke umahnyer coz nak g ushar tudung2 n kain2 yg di jualnyer..stok Kelate punya..also umah area Putrajaya jugak.Actually dah nak g last two weeks tp dia g umrah, n minggu nie kami pi dia nak jamu kami ngn makanan2 from Mecca, alhamdulillah benda baik xelok tolak :-)

Ok, next plan kami pastu nak ke Jalan Tar..hehhe..Jalan Tar lagi?oopss..kali nie aku nak g beli tudung yg member pesan..5 helai sumenyer..n plus aku nyer cket..alang2 tue leh g ushar2 kain kat Gulatis..ader sale lak tue skrg..actually dah pun g tgk b4 nie,then terbekenan ngn satu kain nie..then pk jap g balik nak singgah beli..at last hujan la pulak..terus tak jadi beli balik jalan2 kat Sogo..aritu yg berkenan tue kale light blue..so sweet..pk2 tahun nie raya nak buat theme kale light blue..or torqoise camtu..hubby pun ok je..nnt awal lan 8 nie nak balik penang boleh terus tempah kat auntie tailor tue..:-)

Ok itu je kot..ini baru plan aku jerni..belum campur ngn hubby nyer plan lagi..nie mesti ader selit2 nak tgk wayang nie..heheh..ape2 pun yg pentingnyer aku dapat meluangkan masa ku bersama suami terchenta :-) Love u miss u sayang!!

No comments: