Tuesday, May 5, 2009

Yei!! Balik Kampong...

1 May 2009
Selamat Hari Pekerja!

1 May setahun yg lalu, aku menjejakkan kaki ku ke bumi Perancis, alhamdulillah...rezeki kami suami isteri. (pasni leh la aku buat entry khas our journey @ France)

Tapi, kali nie aku nak citer perjalanan kami pulang ke Penang. Konon2 nyer nak gerak awal2 pagi, tp layan tidoq punya pasal around kul 10.30 am kami kluar. Breakfast sumer kat umah mak, then kami terus kuar.

Perjalanan awal2 nyer bergerak lancar je..dah sampai Rawang, kete dah agak2 slow.Sampai la ke Tapah, kete sngt2 la bnyak, sume mengambil peluang cuti panjang balik kampung.

Top Up minyak @ Petronas Simpang Pulau, and tukar driver pulak.

Aku suker drive (auto car saje)...woohooo!!

Dah aku drive, sayang pun aper lagi, amik peluang online la..:-) syiok jer dia layan tenet.

Dah sampai Penanti (zon panazzz skrg nie) tukar balik driver..muahahha..:-)

Yei!! Kami sampai umah kul 5.30 pm..7 jam perjalanan..xleh speed langsung!!
Sampai2 jer umah, mama terus hidangkan nasi bersama2 lauk pauk yg sngt sedap (ikan terubok bakar, daging bakar, ayam goreng, gulai daging, sotong masak kunyit, sambal belacan dan jugak ulam ulaman)..nie menu yg dah aku senaraikan sehari sebelum balik tuk mama masak..hehhe..b4 tue mama ader call sayer kat opis, n soh aku bgtau lauk aper yg aku tingin nak makan..hahha, aper lagi..nie la hasillnyerr..berbaloi baloi..(kahkahkah, klakarla amy search sebut ini :-)

Sampai2 je, adik tengah mandi, xsabaq2 aku nak tgk dia..dia kluar je toilet, abah tolak using wheel chair, alahai..sudah hensem bangat adik aku nie..rambut dah potong kemas, kurus yg sgt2 ketara n also kulit dah cerah..hehhe..klu tak mmng sgt2 kontra, maklumla kejenyer ari2 jaga site dok tgh panas mmng hitam abisla..nie dah sebulan dok umah xkene cahaya matahari kejap je dah putih..heheh..

sempat la aku dok belek2 peha dia yg dah masukkan besi tu, doc masukkan besi dari belakang sampai ke peha..erkk, ngeri jer bunyi nyer...nnati 2, 3 tahun baru buke balik kot..tangan kanan nyer yg berjahit tu pun dah ok cket..cuma ader lagi kesan2 parut dia..bahu pun lum brapa baik lagi..

Petang tue abah ajak kami ke Gurney Plaza, ader sale golf nyer barang katanyer..kami pun ikut skali, adik tinggal kat Boy jaga, maklumla dia xleh nak tinggal, ..so mama pun ikut skali.

Sampai Gurney pun dah kul 8 pm, n sempat shopping for 2 hours only...Kami sempat la g survey2 barang eletrik idaman kami kat Seng Q. Antara wishlist kami, for our new home nanti..
Set Home Theatre 40" (Samsung, Sony Bravia), Freezer 660L (Hitachi, Samsung), Washer Machine, 12kg (Panasonic)..itu jer kot setakat ini. Insyaallah, ader rezeki, semoga tercapai la impian kami..aminn.

N hasil malam tue,..
Sony MP4 4 GB
Thanz to sayang, hadiahkan this MP4 to me..dah lama aku tingin, since my Ipod yg lama dah rosak..hubby beli tuk aku supaya xbosan naik bus ulang alik KL-JB..hehhe.
Tercapai sudah my 2nd wishlist tuk tahun nie after dpt my SONY VAIO.
Sayang jugak berjaya mendapatkan 2 helai TShirt Padini, Brown n Gray Color..(cepat2 nyer shopping)..abah pun leh tahan borong sakan...:-)
Kami sampai je umah, makan laksa pulak..my neighbour kasi petang tadi.sedappppp :-) best tul dpt makan laksa penang..:-)

Ok, abis 1 hari kat umah..next day citer lain kali....:-p


No comments: